sâmbătă, 15 octombrie 2016

GSM tableta AL III-LEA RĂZBOI MONDIAL 0y







AL III-LEA RĂZBOI MONDIAL

Asistăm de ceva vreme, în media și pe rețelele sociale, la o adevărată isterie privind amenințările, mai puțin sau mai mult voalate, ale țarului Putin. Zeci de  postaci, pro sau anti, sub masca anonimatului lansează fel de fel de mesaje, prin care sugerează sau declară răspicat că Rusia e cea mai tare din parcare sau dimpotrivă e în plin colaps.

Aud că în nu știu câte zile, ore și minute, Rusia ne-ar face praf. Nu numai pe noi, românii, ci întreaga Europă. Se lansează zvonuri despre tot felul de noi alianțe subterane pe teritoriul bătrânului continent.

În zona noastră, maghiarii din Transilvania se dau drept secui și râvnesc la un ținut iluzoriu. Transnistrenii își declară independența, dar vor să fie în continuare sub ruși !?! Între timp, rușii răpesc Ucrainei teritorii la cererea personală a unor locuitori veniți cu ani în urmă cu tancurile sovietice.

R. Moldova, străvechi teritoriu locuit, majoritar, de români trece printr-un proces accelerat de redeșteptare națională. O luptă surdă între rușii colonizați cu decenii în urmă, mancurți și moldovenii-români are loc accentuat cu prilejul alegerilor. Acum, la sfârșit de octombrie, se alege în premieră președintele de către popor. Cei 12 candidați parcă ar fi cei 12 apostoli, numai că fiecare candidat susține altceva, fiind sprijinit de forțe ușor de decelat. Unele cu blana lupului străvechi.

Aflu, în ultimul moment, că, în sfârșit, un candidat s-a retras în favoarea altui candidat. Gândul cel bun poate veni până în ultima zi înainte de primul tur și mai ales între cele două tururi de scrutin. Vom vedea !

La noi, codeala partidelor de a pune în dezbatere publică listele de candidați la parlamentare, cu excepția listelor pentru diaspora (4 locuri de deputat și 2 de senator), arată că nu s-au găsit, încă, peste tot persoanele fără pată și cu CV convingător. Pe la colțuri se vehiculează  tot felul de nume.



Nu cred că liderii se vor juca cu focul punând pe liste penali sau traseiști ! Însă tupeul la români e infinit ! Cucuveaua mov veghează în ciuda atacurilor la scorbură !

Europa Unită își urmează cursul firesc, în convulsii fiind retrasa, de bună voie și nesilită de nimeni, Marea Britanie, care pierde continuu pe toate fronturile: financiar, economic, social. Anunțata retragere din UE, cu atâtea surle și trâmbițe, este amânată din nou spre primăvară, când vom asista la o altă … amânare !?!

Pe fondul ăsta, de vreo două zile, abonații la Bălănceanca planetară, aruncă în eter știrea izbucnirii celui de-al III-lea război mondial, activând butonul de panică !

Caut pe Google autorii informației și dau peste Baba Vanga, Nostradamus, Lupul Dacic și televiziunile … rusești. Despre primii trei cam știm ce la poate pielea, așa că trec la media moscovită. „Rusia actuală este mai mult decât pregătită, dar înainte de toate psihologic, pentru o nouă spirală a confruntării cu Occidentul", a declarat politologul Gheorghi Bovt, într-un editorial difuzat pe site-ul de informații Gazeta.ru. O fi un fel de Cristoiu ?!

Ce ne comunică agențiile de presă cât decât serioase. „… pe străzile Moscovei pot fi observate imense graffiti patriotice ale artiștilor pro-Putin din organizația Set, un exemplu fiind ursul, simbol al Rusiei (noi tocmai am împușcat unul – n.n), care distribuie veste antiglonț porumbeilor păcii. / Pe primul post al televiziunii de stat, prezentatorul celei mai vizionate emisiuni politice de duminică seara a anunțat că baterii antiaeriene rusești în Siria vor doborî avioane americane. / Într-un reportaj difuzat de canalul de știri Russia-24 se vorbește despre pregătirea adăposturilor antinucleare la Moscova. / … la radio se vorbește despre exerciții de apărare civilă, ce presupun evacuări de imobile și exerciții de stingere a incendiilor, și  care au mobilizat, potrivit Ministerului Situațiilor de Urgență, 40 de milioane de ruși timp de o săptămână.” Se vorbește, se vorbește, se vorbește !

Cauza isteriei mediei rusești ar fi, potrivit jurnaliștilor de la AFP, întreruperea negocierilor dintre Moscova și Washington pe tema conflictului din Siria.

Să fim serioși ! De la astfel de „semnale” până la declanșarea unui război mondial, care ar fi ultimul pentru actualul program Homo sapiens (3), e cale lungă !

Au fost situații mult mai tensionate decât actuala și nu s-a ajuns la valiza nucleară. Nu se va ajunge nici acum.

Însă realitatea rusească nu poate să nu ne dea de gândit. Rusia e într-o criză internă tot mai profundă. Federația (un conglomerat de zeci de popoare) ar putea să facă implozie în orice moment. Cu siguranță, marile puteri nu vor plânge ! Ieșirea din această situație critică nu se va rezolva, însă, printr-un război mondial, ci prin reformarea profundă a întregii zone. Ca și cazul teatrului de război sirian.

N.B. Șefii de stat și de guvern ai statelor membre UE vor avea pe agenda Consiliului European din 20-21 octombrie un punct special referitor la relațiile cu Rusia. E timpul unei relaxări !


Toate bune !?!

































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu