luni, 30 martie 2020

Ion Maldarescu - Flit din SUA
Flit din SUA
Ion Maldarescu


Un citat cu adevarat epocal, daca e sa fie adevarat, insemnand o cotitura decisiva in relatiile bilatrale cu SUA - asa cum se spera si se estima aici odata cu numirea de catre Trump a noului ambasador Zuckerman. In rest, speculatii, cata vreme si Serviciile si Adinistratia SUA au fost luate pe nepusa masa de Coronavirus., SUA nefiind in msura nisi sa-si rezolve propriile nevoi legate de criza.
”având în vedere incompetența, prostia și furturile din țara Dvs., credem că ar fi inutil un astfel de ajutor”
 In sfarsit, ii dau dreptate lui Walt Witman: "Aud cum canta America"...SRI, îngrozit de e-mailul Departamentului de Stat!
2020-03-29 · 14:30:13 |
Autor: Catalin Tache

Citirea unui simplu e-mail de doar câteva rânduri a aruncat pur și simplu în aer Serviciul Român de Informații. Acolo unde, începând de la mijlocul săptămânii trecute pare să se fi conștientizat în sfârșit prostia cu așa-zisa ”relație strategică” dintre București și Washington. Una intens ”legendată” de ani de zile ca fiind bazată pe excelenta interconectare între influentele agenții guvernamentale americane și liderii serviciilor secrete românești. Iată însă că a fost nevoie de o adevărată ”rangă în dinți” administrată de către Departamentul de Stat al SUA pentru ca mai-marii SRI să nu se mai prefacă la nesfârșit că nu înțeleg că ”parteneriatul” nu este decât o balivernă! Iar principala cauză a prăbușirii acestuia sunt în mare parte tocmai oamenii care se împăunau că practic ei i-au pus pe cap lui Klaus Iohannis șepcuța de la Donald Trump…
SRI, îngrozit de e mailul Departamentului de Stat!
Adrian Zuckerman nu este Hans Klemm!

klemm SRI, îngrozit de e mailul Departamentului de Stat! Iar după ce printr-o deja ”banală” operațiune de ”informare neoficială” a autorităților unui stat aliat prin ”scurgerea controlat-accidentală” a unui document strict secret, la vârful SRI s-a aflat că până și în plină pandemie de coronavirus România este pe cont propriu! Iar ajutorul solicitat cu disperare Statelor Unite ale Americii nu doar că nu va veni, dar Administrația Trump nu a avut nici măcar cea mai mică umbră de îndoială de a transmite la București adevăratul motiv pentru care s-a refuzat sprijinul cerut. Acest ”duș rece” diplomatic fără precedent putând fi însă exploatat la maxim pentru resetarea percepției externe, dacă el ar fi perceput cu adevărat drept ”momentul zero” de schimbare a liniilor atât în serviciile secrete, cât și la vârful Puterii de la București. Dar nu neapărat a celei politice. Numai că din păcate se pare că prioritatea absolută după citirea ”accidentală” a e-mailului de la Departamentul de Stat este tot mioritica punere a ”batistei pe țambal”. Astfel că de peste o săptămână se depun eforturi logistice absolut halucinante pentru a nu se afla nimic, dar absolut nimic de răspunsul primit de la Washington! Fără însă ca responsabilii din serviciu care au ordonat această abordare să conștientizeze barem că niciodată, dar absolut niciodată, SRI-ul nu ar fi putut avea acces la acest email dacă nu ar fi vrut ambasadorul Adrian Zuckerman! Astfel că marele merit pentru această ultimă încercare de trezire la realitate a forțelor transpartinice care au preluat Puterea în România de atâta amar de vreme îi revine strict ambasadorului SUA la București. Cel care, mai bun român decît mulți dintre liderii politici care se bat cu pumnii în piept cât de pro-americani sunt ei a decis să acționeze cât se poate de onest față de statul român. Fără a mai îngropa gunoiul rapoartelor informative sub preșul serviciilor secrete românești, cum făcea predecesorul său, Hans Klemm! Cel care făcea deja parte ”din haită”…


SRI, îngrozit de e mailul Departamentului de Stat!
Șoc și groază la vârful SRI

Solicitare disperată de sprijin!

SRI, îngrozit de e mailul Departamentului de Stat!
Îl informează cineva și pe Iohannis de mesajul Departamentului de Stat?

După cum dezvăluiam pe 11 martie, SUA s-au hotărât să scape de ”slugile” din serviciile secrete românești. Subliniind că  ”acum, în plină criză a coronavirusului se vede mai bine decât în orice alt context adevărata relație strategică de parteneriat, ca și susținerea americanilor față de generalii serviciilor secrete românești. Cărora nici măcar din milă nu le-au dat niscai ”firimituri” informative pentru a fi și aceștia pregătiți de criza coronavirusului”. Stranie ironie a sorții însă, tocmai în acele zile de la București era lansată către Washington o solicitare disperată de ajutor, după ce ”stâlpii” Regimului Iohannis și-au dat seama că lucrurile chiar că vor scăpa de sub control cu pandemia de COVID-19. Iar planul creionat în laboratoarele sistemului de la București era unul cu bătaie lungă. Pe de o parte sperându-se într-un sprijin logistic masiv al americanilor. Pe de altă parte un astfel de ”pod aerian” la care visau capii sistemului putând fi un nou tribut adus de sistem lui Klaus Iohannis, șeful statului român urmând a fi marele beneficiar colateral al unei astfel de lovituri de imagine. Iată însă că socotelile de la București nu doar că nu s-au potrivit cu realitățile pragmatice de la Washington, dar deja întregul demers are efectul unui bumerang care, mai curând decât se așteaptă mulți va aduce schimbări majore la vârful clasei politice și a sistemului din România!”Credem că ar fi inutil…”

Departamentul de Stat al SUA 720x405 SRI, îngrozit de e mailul Departamentului de Stat!Pentru că pur și simplu răspunsul primit la ajutorul secret solicitat Departamentului de Stat al SUA a produs deja frisoane la București. Acesta fiind unul cât se poate de concis și fără a lăsa loc la nicio speranță. Traducerea cea mai apropiată de mesajul transmis fiind că ”având în vedere incompetența, prostia și furturile din țara Dvs., credem că ar fi inutil un astfel de ajutor”!!! E-mail de răspuns care a îngrozit deja SRI-ul, structura aleasă pentru a intra ”accidental” în posesia acestui ”document intern” care ar fi urmat să fie ulterior ”cosmetizat” de Ambasada SUA pentru a fi remis pe canale diplomatice autorităților de la București. Numai că Adrian Zuckerman a ales să joace cu cărțile pe masă! Iar dacă e-mailul a apărut sub ”forma brută” este doar pentru că spre deosebire de predecesorul său, noul ambasador al SUA la București nu a vrut să îl ascundă! Ceea ce face și mai hilară ”paranoia” din ultima săptămână ca nu cumva să se afle de existența acestui e-mail. Când mult mai corect ar fi, că tot nu mai este nimic de pierdut, să fie de urgență informat și Klaus Iohannis de adevăratul răspuns al Departamentului de Stat. Ca și de perioada deja alarmant de lungă de când Washington-ul nu a mai avizat niciun șef operativ al serviciului pentru relațiile speciale cu SUA! Ceea ce de asemenea spune multe despre adevărata natură actuală a acestor relații… Iar dacă azi SRI-ul este îngrozit de poziția tranșantă a Departamentului de Stat, mâine va veni și rândul altora…Cititi mai mult: SRI, îngrozit de e-mailul Departamentului de Stat!

National

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu