duminică, 29 martie 2020

RAZBOAIE ECONOMICE AU DETERMINAT virusul CO - Petrolul, dolarul si CO-virusul......!
INTOXICARE SAU NU?

ASA , PE INTELESUL TUTUROR , RAZBOAIE ECONOMICE AU DETERMINAT  virusul CO
Petrolul, dolarul si CO-virusul......!

“Istoria ultimului secol ne învață că o criză economică se rezolvă printr-un război. Dacă războiul nu reușește, varianta B este ori o criză sanitară, ori ce-o-fi-dar-panică-sa-fie, căci populația trebuie să renunțe de bună voie la libertate și la veniturile sale, fără să aibă suflu pentru a detrona actuala oligarhie financiaro-militară. Desi războiul economic are în subsidiar si un război spiritual, în acest articol se vor analiza doar aspectele de suprafață, economice.
Care este pulsul actual? Din ce am spicuit in unele surse documentate, el este foarte accelereat. Așadar...
Vinerea aceasta a fost rupt acordul încheiat acum trei ani intre OPEC și Rusia. Moscova s-a opus unei reduceri a producției de petrol pentru a stopa scăderea prețurilor din cauza corona-virusului. OPEC este in corzi, iar delegații petro-monarhiilor din Golf, prezenți la întâlnire au rămas perplecşi, în timp ce prețul unui butoi a scăzut pe loc cu 10%!
Deci Moscova a decis să spună "Stop" și să lanseze un contra-atac general împotriva Imperiului pentru toate șicanele suferite in ultimii ani: sancțiuni, Siria, si mai ales recenta blocare a gazoductului Nord Stream II. Pedepsindu-l acolo unde doare: sectorul financiar si petrodolarul, adică izvorul abundent al cămătăriei americane, pe baza căruia se bazează actuala sa dominația imperiala. S-a declanșat un război hibrid financiaro-militar? Foarte probabil si foarte îndelungat probabil.Pretul barilului scade vertiginos

Gazele de șist americane erau deja o industrie sponsorizată cu dolari imprimați pe bandă rulantă, dar la un petrol sub 30$ barilul vor intra în faliment accelerat.
Aici nu mai este vorba de fabulă, a lui La Fontaine cu vulpea occidentală si corbul tărilor dominate, ci este o fabulă nouă, cu Ursul, Vulturul și Cămila (Rusia, Statele Unite și Arabia Saudită) iar miza nu mai este brânză ci petrolul, aurul si gazele. Panda chinezesc dansează si el in surdina.
Nu mai este un joc geopolitic ci un război la scenă deschisă, care mocnea deja de ceva vreme.
Actul 1. Buba era veche de 5 ani.

In septembrie 2014, cămila și vulturul, fără îndoială, nostalgice pentru tango-ul lor afgan , planifica scăderea prețului unui baril. Scopul: pedepsirea ursului pentru sprijinul acordat Siriei si pe chestiunea Crimeei. Cămila deschide robinetele petrolului ieftin, Vulturul trage sforile pe  Wall Street, iar barilul de petrol trece în câteva săptămâni de la 110 $ la 50 $.
Ursul, victimă în același timp al sancțiunilor occidentale, este pentru moment în dificultate, dar face apel la osânza adunata pentru a hiberna financiar. Reversul medaliei este că odată cu scăderea prețului per baril,  rubla se devalorizează și Moscova devine foarte competitivă la export pe sectoarele care, si pe piețele nesupuse embargoului. In câteva luni, Vulturul îsi bagă ghearele in gat si încearcă o altă mutare pe tabla de sah...Actul 2. Cămila își rotește cocoașa la 180 °.

Aflăm că de fapt Cămila de la Riyadh dorea la fel de mult să saboteze industria americană de șist 
( https://www.lefigaro.fr/conjoncture/2014/12/23/20002-20141223ARTFIG00165-petrole-l-arabie-saoudite-declare-la-guerre-ouverte-aux-americains.php) 
care ii punea in pericol piața de petrol decât să atace Rusia si declară că poate suporta si un baril la 20$.
Cum costurile de producție în șist sunt mult mai mari decât în petrolul convențional, scăderea prețurilor ii pune imediat pe butuci pe producătorii americani. Vulturul se strecoară în fața acestei trădări, faptele sunt acolo: investițiile in șistul american se prăbușesc, producția începe să scufunde iar șistul american este în impas .
In primăvara 2015, cămila saudiana a încercat sa-i facă ochi dulci  ursului invitându-l sa se alăture OPEC-ului, pentru fixarea prețului aurului negru. Cu o condiție: Moscova sa renunțe la Siria, iar Saudienii erau gata să devină parteneri de patinaj cu Ursul. Vulturul american tresare brusc si isi dă seama că dacă nu împiedică fuziunea aceasta, nu mai are foarte mult timp la dispoziție pană la sfârșitul petrodolarului, cloșca sa inepuizabilă cu ouă de aur .Actul 3:  Cămila dansează din buric.

Cămila lasă rece Ursul rusesc, care își trimite Sukhois-ul pe cerul sirian pentru a bombarda organizațiile teroriste Al-Qaeda și Daech (un fel de cămile  camuflate cu pene de vultur de Sultan si Mossad).
Prin 2016 vine timpul recoltei, iar șeicii saudieni văd ca fructele crescute pe scăderea prețului la petrol sunt putrezite. Prăbușirea petrolului prinde din urmă promotorul său, care vede că veniturile sale se topesc ca zăpada în soarele deșertului, stârnind chiar îngrijorarea serioasă a FMI-ului! Riyadh este forțat să reducă drastic bugetul (ceea ce este rău atunci când saudii sunt angajați în conflicte yemenite și siriene) și pentru prima dată, forțează OPEC sa-și reducă definitiv producția.
Sistul american a fost salvat la vremea respectivă datorită împrumuturilor uriașe de la bănci și obligațiunilor speculative lansate pe piețele financiare. Potrivit unor analiști, sectorul extracțiilor de șist nu va mai  rezista la o a doua scufundare a prețurilor... și potrivit unui articol recent din Bloomerg,  tocmai asta are în vedere Putin! 

(https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-03-07/putin-dumps-mbs-to-start-a-war-on-america-s-shale-oil-industry) 

Citat: "Kremlinul a decis să sacrifice Opec + pentru a opri șistul american și a pedepsi Statele Unite pentru blocajul gazoductului Nord Stream II."
Tradus pe înțelesul tuturor: Rusia declara război Americii imperialiste (nu americanilor!).
Nu ne ocupam de Trump aici, dar istoria va spune dacă el nu a jucat dublu sau cvadruplu rol in toată acesta poveste.
Desigur, Ursul s-a pregătit bine pentru o hibernare îndelungată prin rezerve valutare și de aur acumulat în ultimii ani si de asemenea prin autosuficiență energetică si alimentară. Costul extracției este unul dintre cele mai mici din lume (cca. 20 de dolari pe baril) iar bugetul rusesc este gata să suporte mai mult decât oricare altă țară producătoare o criza a petrolului.
JP. Morgan

Pare a fi vizat cu predilecție petrolul american... dar poate mult mai mult.
Este greu de prevăzut reacția piețelor, dar, având în vedere interdependenta băncilor din acest sector, nu este imposibil să asistăm la o criză financiară monumentală care va subrezi definitiv sistemul imperialist occidental.
Daunele colaterale vor fi importante si pentru aliații Moscovei (Iran, Venezuela, Siria) dar si mai dure pentru rivalii americani si saudieni, unde veniturile din petrol sunt folosite pentru a menține o hegemonie financiara si militara belicista.
Scoși din sărite de manevra ruseasca, Saudiții au decis ieri, 9 martie, să deschidă și mai tare robinetele, determinând scăderea pe verticală a prețului aurului negru. Rezultat: piețele bursiere se prăbușesc în surdină în Orientul Mijlociu și în alte părți, la proporții care vor eclipsa rapid criza din 2008. Dacă tendința continuă, șistul american nu va supraviețui acestei duble mișcări de secera, cauzând probabil o parte din colapsul acesteia a sistemului financiar american.
Coincidență - și în această zonă, coincidențele sunt imediat suspecte - o tentativa de pusch a  a avut loc la Riyadh zilele trecute, în același timp în care Moscova a decis să distrugă Opec +. Au fost arestați trei prinți, inclusiv fratele complet al MBS și vărul său, Mohammed ben Nayef, apropiat de CIA.
Aceștia sunt acuzați că au „promovat o lovitură pentru a-l răsturna pe rege și pe prințul coroanei”. Aceste arestări, corelate cu evenimentele care scutura acum piața petrolieră mondială lasă de înțeles ca printul Nayef a fost constrâns de instructorii săi americani sa pregătească o lovitură de stat pentru a împiedica Arabia Saudita sa susțină prăbușirea prețul petrolului, adică implicit a petrodolarului.Actul 4. Ursul rusesc are un verișor: Panda chinezesc.

Să nu uităm că Ursul rusesc mai are un partener din specia sa: un Panda chinezesc. Americanii s-au gândit să atace preventiv si partenerul inamicului rusesc, drept care China s-a trezit pe nespusă masă cu o epidemie de Corona tocmai în orașul în care exista un laborator occidental de biotehnologie si deasemenea, si unde se lansase masiv si prima rețea 5G. Victime, isterie... dar asta este doar varful icebergului. Restul este scufundat in oceanul culiselor financiare.
De o luna si ceva, acțiunile firmelor aflate în China se duc la vale, dar chinezii au inventat șahul, unde o mutare ascunde alte zeci de mutări potențiale. Ori apare astăzi probabil ca chinezii să se fi cumpărat prin intermediul unor societății paravan (pe nimica) majoritatea acțiunilor firmelor occidentale aflate in China, ca după criză, să exporte produse de înaltă calitate tehnologică, la prețul stabilit de ei însăși. Sah mat la interesele imperiale în China?

Ca să nu mai spunem că partea cu virusul, care părea că ii va demola începe sa fie reglată elegant, cu tone de vitamina C.

China - victima, sau centura neagra 10 Dani la Aikido ?!

https://www.nationalisti.ro/wuhan-china-coronavirus-tratat-cu-succes-cu-vitamina-c-in-pofida-trendurilor-de-vaccinare-obligatorie/
Actul 5. UE, vasalul SUA, surfează pe nămol

Uniunea Europeană, care nu este decât un vasal SUA, a prins totuși in ultimile decenii gustul unei curți imperiale si parcă nu ar renunța ușor la el. Moneda euro, supra-valorizată artificial de Germania (interesată să exporte marfă fabricată de altii cu label-ul Made in Germany) a dus la prăbușirea economiilor naționale din toată Europa, cu predilecție Italia, Spania si Franța, care au datorii enorme.
Anglia, care a înțeles ca barca prinde apa, tocmai a tulit-o la timp in barca de salvare.
Cum sa facă Coroana de la Bruxelles să înăbușe iminenta revoltă a populației la aflarea falimentului liberalismului occidental? O populație deja exasperată de taxe și impozite. Există doar două soluții: război sau epidemie.
Si ca să controlezi mai bine situația, ceva antene 5G si o campanie de vaccinare forțată pot calma spiritele forte eficient, în speranța implementării vechii lor utopii, numită Noua Ordine Mondiala... măcar pe plan local. Ca adiacent, se lasă cu ceva venituri consistente pentru companiile de Pharma producătoare de antivirale si vaccinuri, este de înțeles.
Motiv pentru care se blochează o țară întreagă precum Italia pentru o asa zisă epidemie, când media de vârstă a celor decedați este de 81 de ani... fără sa pomenească un cuvințel de soluția vitaminei C injectabile... La 250 euro tona de vitamina C, ...nu iese nici un profit.

https://stirileprotv.ro/stiri/international/decesele-de-coronavirus-din-italia-confirma-statisticile-chineze-ce-categorii-sunt-cele-mai-afectate.html /!!Încheiere.

Trăim o perioadă foarte agitată, unde plăcile tectonice ale intereselor mondiale se vor deplasa in direcții surprinzătoare.
Pentru cine are putină perspicacitate si adrenalină, va înțelege ca putem profita de ea pentru de-subjugarea noastră din jugul liberalismului mondialist, falimentar si desacralizant. Aduceți-va aminte de vorba populară: " cine sapă groapa altuia, singur va cădea in ea".


Si fiți curajoși, căci nu mor caii când vor câinii.

PS: Puțină preparare pentru o hibernare economică nu ar strica: filtre de apă autonome, ceva leguminoase, cereale, vit C si MgCl...!”
Sursa: DM&GIUn comentariu:

  1. Extraordinar Articol, feliciatri, sunteti un mare gazetar ! Mai vreeau sa va citesc ! Stefan Dumitrescu

    RăspundețiȘtergere