luni, 16 martie 2020

Nota la Puterea Cuvântului – de Ben Todică + Grigore Vieru + Simona Halep + Alexandru Mateevici




Nota la Puterea Cuvântului – de Ben Todică



Am scris toate acestea pentru că eu cred în CUVÂNT.

Să vă dau un exemplu trivial pentru mulți. În toate războaiele care se duc pe pământ se folosesc cuvinte ca: pierderi, cazuri, trupe, pacienți, recipienți etc. Imaginativ, dacă s-ar folosi cuvintele adevărate: copii înrolați, soldații noștri - copii noștri fără mâini și fără picioare, copii și mame violate și împușcate, arse, tătici și bunici arși de vii, case și gospodării cu vaci, capre, porci și găini pulverizate de avioanele și bombele noastre cu reziduri radioactive și bombe chimice cred că s-ar alarma lumea și ar protesta. Dar așa de bine am șmecherit cuvintele, le-am schimonosit ca să își piardă puterea adevărată, să le rupem de Dumnezeu. Distrugem cuvântul care e vibrația divină fără să realizăm că ucidem chipul și asemănarea, omul. Sau, mai grav, chiar acest lucru se dorește!!! Oare cât de draconici putem fi? Una e să zici că ne-au murit copiii în războiul nostru și alta e să zici că am suferit pierderi, ca și cum ai pierde niște nimicuri, gloanțe, șuruburi, paie, zdrențe etc. Jucându-ne cu cuvintele, amestecându-le în aer ca și numerele de loterie, omul creat să fie o conștiință înălțătoare se adâncește într-o mocirlă, în care se zbate în întuneric așa cum și-a dorit satana, ca să râdă de Dumnezeu. Mereu orânduirile vin cu cuvinte noi care să le înlocuiască pe cele împuternicite de generații cu intenția de a putea manipula. Apoi, ei spoiesc cu negru rugina ca s-o acopere.
“Dragă frate Benule”, imi scrie un prieten, ”Mă gândesc în această clipă la filmele tale cu extraterstri copaci, forme „înghețate” în nemiscare, la incercarea ta de atrage atentia asupra unor realitati pe care unii nu le vad, nu le inteleg, le refuza existenta... Si, în continuarea acestui gând, mă întreb dacă nu cumva isteria botezată „coronavirus”, creată și întreținută, nu este doar prologul unor evenimente viitoare halucinante, cand „extraterestrii” tai vor parasi formele dense, fixe, in care au supravietuit, pentru a-si lua in primire corpuri umane („recompensa” pentru cunoasterea tehnologica impartasita).... Incet-incet ni se restrange libertatea de miscare, iar frica viscerala ii face pe multi sa nu inteleaga gravitatea interdictiilor... Cine sau ce va circula pe strazi cand se vor goli de oameni?!... Ni se va impune o hrana universala complet chimica, adusa cu ratia la usa?... Suntem, oare, in pragul unei invazii, a unei predări a planetei?”AD

Am mers atât de departe cu mutilarea și schimonosirea limbii și cuvântului original încât chiar dacă am vrea să ne mai rugăm acum, ca înainte, să cerem ajutor entității în care credem, pentru că pe drept credem, nu mai suntem efectivi, nu mai ajungem la ea. Ca să mă rog mamei mele, trebuie să mă rog în dialectul ei, (pe care mi l-a dăruit în fașă) ca să aibă efect, ca să fiu vindecat, ca să mi se ia durerea sau oful de pe inimă. În biserică, azi binecuvântarea mai are oare efectul destinat cu atâtea mișcări comerciale și de modă introduse în scenă?

Cu sute de ani în urmă și pe alocuri se folosea, poate și azi se mai folosește limba veche greacă și latina. De ce? Pentru că ele sunt mai aproape de trunchiul original al puterii cuvântului, un trunchi de mii de ani, nealterat de orgoliul și tehnicile impuse de noile orânduiri. De ce azi în Vatican nu se vorbește limba modernă, limba zilei? Le e frică? Pentru că nu vorbim o limbă sacră, puternică, noi vorbim o limbă scârțâită, plină de ifose și tehnici sclifosite, presărate cu formule diavolești de uitare și promovare a ruperii și destrăbălării. Judecați singuri! Eu nu promovez pe nimeni, nicio afacere, eu doar observ și prezint ce se vede prin ochii muritorului de rând. În Vatican își depun jurămintele în latină, își spun rugăciunile în latină, își dau toate legile și sentințele în latinaă. De ce? „Cică așa e moda”. Încearcă să le ceri să-și schimbe limba și să-i vezi cum se cutremură și fug îngroziți pentru că ei știu ce înseamnă puterea cuvântului vechi, original. Suflarea lui Dumnezeu.

Noua limbă care circulă azi este foarte ineficientă. Nimeni nu o mai ascultă, toți o iau la mișto și nu mai au încredere în ea. Ferească Dumnezeu de o epidemie mondială, pentru că vom fi pierduți, cu toții împrăștiați, pentru că am ajuns în secolul 21 și nu am ajuns la un numitor comun ca specie în cine suntem și care e locul nostru în ea. Ne rugăm și azi la sute de mii de Dumnezei. Sunt de sute de ori mai mulți decât în antichitate. Tehnica asta de DESPĂRȚIRE ȘI CONTROL nu duce departe - în final va duce la sinucidere. Dumnezeu ne-a dat voință liberă și noi demonstrăm că nu suntem capabili de ea. Și ca un tată iubitor ca să ne ajute ne-a mai dat și 10 porunci și tot nu suntem capabili să ne gospodărim. Și ca să vă arăt cât de puternice sunt, că dacă doar pe una dintre ele am respecta-o, am fi salvați: Respectă-ți aproapele, iubește-ți aproapele, ajută-ți aproapele - nu fi tu hrăpăreț și să iei totul, cu fi nesimțit, nu fi fără măsură, pentru că tot „două ouă” mănânci și tu dimineața și nu faci aur, „fii drept” că și ție în mod special ți-a lăsat Dumnezeu o linie în testament - să lași o zecime și săracilor. Dar nu respecți acest lucru, ci le iei și firmiturile de sub masă, „măgarule”!

Conducătorii în elanul lor de a „minți continuu” au ajuns în pragul adevărului și ca în povestea cu lupul, ei vor striga: „Vine Lupul!”, iar lumea va continua să se distreze. A VENIT?!!!


Doamne, iartă-ne! să ne rugăm în limba părinților noștri.




Comentariu:

O luciditate care ar trebui sa înfioare, un clopot care cheamă la TREZVIE! Cei ce-l aud să nu rămână nepăsători, să se prindă de aceste cuvinte și să le caute tâlcul! Vezi și http://www.cuvantul-ortodox.ro/tag/razboi-intru-cuvant/.


Limba Noastră cea Română - Grigore Vieru

~*~
Sărut vatra şi-al ei nume
Care veşnic ne adună,
Vatra ce-a născut pe lume
Limba noastră cea română.

Cânt a Patriei fiinţă
Şi-a ei rodnică ţărână
Ce-a născut în suferinţă
Limba noastră cea română.

Pre pământ străvechi şi magic
Numai dânsa ni-i stăpână:
Limba neamului meu dacic,
Limba noastră cea română.

În al limbilor tezaur
Pururea o să rămână
Limba doinelor de aur,
Limba noastră cea română.

~*~




Limba Noastră
de Alexandru Mateevici


~*~

Limba noastră-i o comoară,
În adâncuri înfundată,
Un șirag de piatră rară,
Pe moșie revărsată.

Limba noastră-i foc ce arde,
Într-un neam ce fără veste,
S-a trezit din somn de moarte,
Ca voinicul din poveste,

Limba noastră-i numai cântec,
Doina dorurilor noastre,
Roi de fulgere ce spintec,
Nouri negri, zări albastre,

Limba noastră-i graiul pâinii,
Când de vânt se mișcă vara,
În rostirea ei bătrânii
Cu sudori sfințit-au țara,

Limba noastră-i frunza verde,
Zbuciumul din codrii veșnici,
Nistrul lin, ce-n valuri pierde,
Al luceferilor sfetnici,

Limba noastră-i vechi izvoade,
Povestiri din alte vremuri,
Și citindu-le-nșirate,
Te-nfiori adânc și tremuri,

Limba noastră îi aleasă,
Să ridice slava-n ceruri,
Să ne spuie-n hram ș-acasă,
Veșnicele adevăruri,

Limba noastră-i limba sfântă,
Limba vechilor cazanii,
Care-o plâng și care-o cântă,
Pe la vatra lor țăranii.

Înviați-vă dar graiul,
Ruginit de multă vreme,
Șterge slinul, mucegaiul,
Al uitării-n care geme,

Stingeți piatra lucitoare,
Ce din soare se aprinde,
Si-ți avea în revărsare,
Un potop nou de cuvinte,

Nu ve-ți plânge-atunci amarnic,
Că  vi-i limba prea săracă,
Și-ți vedea, cât e de darnic
Graiul țării noastre dragă.

Răsări-va o comoară,
În adâncuri înfundată,
Un șirag de piatră rară,
Pe moșie revărsată.

~*~
(De la Biblioteca ”Mihai Eminescu”-Cringila
N.S.W – Australia -

Ioan Miclău-Gepianu)











Simona Halep va dona o sumă de bani pentru achiziționarea echipamentelor și materialelor medicale Simona Halep a anunțat, printr-o postare pe Facebook, că va dona o sumă de bani pentru achiziționarea echipamentelor și materialelor medicale necesare în contextul pandemiei de coronavirus, anunță Hotnews.ro
Campioana de la Wimbledon a precizat că suma va fi direcționată către autoritățile medicale din București și Constanța. „Din păcate, traversăm cu toții o perioadă foarte grea, cu încercări noi pe care cu greu le-am fi putut imagina în urmă cu câteva luni. Este pe de altă parte și ocazia perfectă să arătăm că știm să fim solidari și responsabili cu viețile noastre și ale celor din jurul nostru. În timp ce noi stăm acasă, medicii și personalul medical fac eforturi uriașe să trateze și să salveze fiecare viață expunandu-se personal pentru binele general. Haideți să urmăm cu strictețe indicațiile transmise de autorități și să contribuim astfel, fiecare dintre noi, la rezolvarea acestei probleme de natură să ne afecteze dramatic cursul normal al vieții. Am decis să donez o sumă de bani pentru achiziționarea echipamentelor și materialelor necesare în asemenea situații, sumă ce va fi direcționată imediat către autoritățile medicale din București și Constanța. Încurajez pe toți cei care pot să sprijine să contribuie și ei la eforturile comune de combatere a acestui virus. Între timp, să avem cu toții grijă de noi, să fim responsabili și pozitivi! Să ne ajute Dumnezeu!”, a scris Simona Halep, pe Facebook.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu