miercuri, 20 mai 2020

Vasile Zarnescu - SARS COV-2 ucide şi limba română
SARS COV-2 ucide şi limba română
Col. (r) Vasile Zarnescu
20 Mai 2020


Retrovoluția din decembrie 1989 a adus, în viața socială din România, dominarea discursului politic, partinic și mediatic de către „papagali”, adică de inși care suferă de psitacism. Aceștia mai suferă și de cosmopolitism și, îndeosebi, de americano-tropism: este cazul preluării și folosirii excesive și cu sens greșit a unor cuvinte ca locație, oportunitate, reiterare, impact, responsabilitate etc.; cel puțin ultimele două, impact și responsabilitate, au devenit un adevărat parazit verbal, utilizat cu morgă, dar, de fiecare dată, exclusiv cu sens greșit. De cînd a început circul autohton cu epidemia de Covid-19 și, apoi, cu evidenta conspirație cu pandemia mondială de coronavirus[1] - cu concursul malefic al Organizației Mondiale a Sănătății -, vorbeții din „elita” partinică, împreună cu cei din mass media au băgat în limbajul lor propagandistic o sintagmă preluată, cu infatuare și autosuficiență, de analiștii de toate categoriile și, firește, de miniștrii și parlamentarii de toate culorile partinice: „distanța socială”.

„Distanța socială” - o aberație semantică și lingvistică

Sintagma „distanța socială”, utilizată în discursul public în limba română, constituie o aberație semantică și lingvistică, deoarece vrea să inducă ideea distanțării fizice, interpersonale, nu „sociale”: „cetățenii trebuie să păstreze distanța socială de 1,5-2 metri”, sună formularea standard debitată în toate mass media. Însă „idioții utili” - utili altora, dar nocivi pentru noi - nu își dau seama, din cauza ignoranței și a lichelismului lor, că distanța socială nu se măsoară în metri, ci în ranguri, în categorii sociale situate pe scara ierarhiei societății! În India, de exemplu, există cîteva clase sociale impenetrabile între ele: membrii clasei paria, aflată la nivelul cel mai de jos al societății, nu se pot apropia nici măcar fizic de clasa din vîrful societății, a maharajahilor, fără a fi aspru pedepsiți!

„Distanțarea socială” se realizează și se manifestă atunci cînd un fiu/fiică de țăran/muncitor/țapinar/cioban urmează studii tot mai înalte și ajunge medic sau inginer, economist, jurist, chiar academician în domeniul său de specialitate. În acest sens, un exemplu elocvent, dintre multe altele, este Gheorghe Savu[2], fiu de cioban ajuns general cu patru stele în Armata României! Aceasta înseamnă că, prin studiile sale și prin statutul social dobîndit, Gheorghe Savu s-a îndepărtat, s-a distanțat de starea socială la care au rămas părinții săi țărani/ciobani - poate analfabeți sau alfabetizați minimal (cu 3-4 clase) -, fiul lor ajungînd într-o clasă socială de un rang mai înalt în ierarhia socială, aceea a intelectualilor, ba chiar a specialiștilor cu o foarte înaltă calificare: a conducătorilor militari. Deci, aceasta înseamnă că a apărut o distanță socială între genitori și descendenți. Și nu „distanța socială” care se află în gura politicaștrilor noștri agramați disfuncționali (aceasta este exprimarea corectă și nu „analfabeți funcționali“, cum se spune că ar fi zis Academia Română în nu-ș ce studiu).

În contextul actual al propagandei cu Covid-19, în presa occidentală a apărut expresia „social distance”, care, semantic, înseamnă în românește „distanță socială”. În limba engleză și, mai ales, în anglo-americană, sunt multe cuvinte și expresii chisnovate, cu sensuri multiple (polisemie) sau de-a dreptul contradictorii (anomalie). Oricum, din contextul materialelor din mass media occidentale pe tema pandemiei de coronavirus, reieșea că expresia „social distance” se referea la așezarea indivizilor în mod distanțat fizic: adică să stea la o anumită depărtare între persoane, la un interval de 1,5-2 metri între ei.

Expresia „distanța socială” - introdusă în limbajul public oficial de către președintele României, Klaus Werner Iohannis, prin discursurile confecționate de „idioții utili”

Firește - deși nu este deloc firesc! -, „papagalii” noștri au preluat expresia greșită din limba engleză, care, în mod normal, ar fi trebuit să fie „phisical distance” - adică distanța fizică, interpersonală, intervalul dintre doi indivizi. Cum traducătorii și analiștii noștri de doi bani, consilierii prezidențiali, guvernamentali și parlamentari (făcuți „consilieri” pe tot felul de criterii, mai puțin pe cel al competenței!) traduc ca Coana Chirița, care își închipuia că „furculiță” și „farfurie” se traduc în limba franceză prin „furculision” și „farfurision”, au zis și ei, „americănește”, „distanța socială”, fără să mai analizeze ce înseamnă această expresie în sine și ce vor anume să indice ei în realitate. De altfel, expresia „distanța socială” a fost introdusă în limbajul public oficial și oficios de către președintele României, Klaus Werner Iohannis, prin discursurile confecționate de „idioții utili” pe care i-a strîns în preajma sa; și se știe, nu este la prima greșeală de exprimare sau de politică pe care o comite. Și dă-i, și dă-i cu „distanța socială” în toate comunicatele prezidențiale, în toate discursurile guvernamentale, în toate ordonanțele „militare“ și în toate reclamele teroriste de „alarmare“, secondate, pe ecranele tuturor televiziunilor, de sloganul terorist „#staiacasă“. Și așa, obligînd lumea să stea acasă, economia națională a fost, efectiv, stopată, pentru că țara întreagă a fost transformată într-o închisoare a domiciliu. Dacă „#staiacasă”, atunci cine mai muncește? Și cîțu bani primești dacă „#staiacasă”?! Și de unde bani dacă nimeni nu produce, nu vinde? Din împrumuturile iresponsabile comise de ministrul de Finanțe Cîțu?!

Papagalism practicat cu inconștiență

Abia în ultimele zile am auzit vreo doi intervievați exprimîndu-se corect, „distanța fizică”! Ba chiar un medic a și precizat clar și apăsat pe postul Antena 3: „NU « distanță socială », ci « distanță fizică »!”. Dar, la fel ca în cazul reporteriței Ana Iorga, ale cărei lecții despre exprimarea corectă în limba română, ținute la Antena 3, nu sunt urmărite nici de proprii ei colegi trei-anteniști, așa și în cazul dr-lui Marinescu: nu l-a ascultat nimeni, fiindcă reporterii și prompteristele Antenei 3 (și din toate mass media!) îi dau înainte cu „distanța socială”! O dovadă simptomatică a inerției papagalismului practicat cu inconștiență o constituie chiar Sabina Iosub, care face traducere simultană din engleză sau din franceză, merge des la Bruxelles, în S.U.A. și face reportaje în direct de acolo, deci e o fată școlită și umblată prin lume: adică „o dă mintea afară din casă”. Totuși, în emisiunea sa din 13 mai a.c., printre comentariile despre „distanța socială“, ea a introdus și un „spici” al primăriței Capitalei, Gabriela Firea-Pandele. Dar, surpriză, aceasta a vorbit (pentru prima dată, e-adevărat) despre „distanța fizică”. După consumarea intervenției primăriței, Sabina Iosub a continuat vorbind tot despre „distanța socială”, ca dovadă că ea nu ascultase nici secvența Gabrielei Firea, pe care tocmai o inserase în emisiunea ei și nici nu sesizase anomalia din „distanța socială” folosită, greșit, ca să indice „distanța fizică”, deși e mai școlită în ale filologiei și semanticii decît, să zicem, Klaus IohanniSS, fost profesor de fizică la școala generală și continuatorul Grupului Etnic German, care fusese Coloana a V-a a Germaniei hitleriste în România!

Nu-i „distanță socială” agramaților disfuncționali, ci „distanțare fizică”!

Prin ordonanțe „militare”, din „popor” am fost reduși la „populație”, iar locuințele transformate în pușcării la domiciliu

Dar a părut și „bomboana pe coliva” pandemiei cu Covid-19! Recent, în presa internă și internațională au apărut diverse articole în care se relatează că statistica raportării celor decedați de Covid-19 este frauduloasă, făcută doar pentru a spori panica, a teroriza populația - căci din „popor” am fost reduși la o „populație” –, a ne transforma locuințele în pușcărie la domiciliu impusă de ordonanțe „militare”, pentru a ruina economia statelor și a se exersa un iminent regim de dictatură[3] sub pretextul pandemiei. Și, în unele spitale, falsificarea statisticii cauzelor deceselor pretins provocate de Covid-19 se face și pentru a motiva cererea de subvenții de la Uniunea Europeană. „Pandemia” Covid-19 a fost exacerbată artificial îndeosebi prin faptul că s-a pus, de la început, un diagnostic absolut greșit, urmat de tratamentul greșit și nu s-au făcut (decît foarte tîrziu de către italieni) autopsii pentru a decela cauzele reale și nu presupuse ale decesului.

În februarie 2020, pe ușa farmaciilor a apărut: „Nu avem: măști, mănuși, spirt medicinal!”

Chiar faimosul medic Streinu-Cercel spusese, prin februarie, la începutul propagandei cu coronavirusul, că Covid-19 este o formă ușoară de gripă, care poate fi prevenită lesne, „spălîndu-ne pe mîini, pe față și în nas”; urmarea imediată a fost să a dispărut săpunul din magazine. Dar, după puțină vreme, Streinu-Cercel și-a schimbat opinia științifică cu 180 de grade - probabil „i s-a arătat pisica” - și s-a alăturat corului susținătorilor oficiali ai pandemiei Covid-19, el îndemnînd, acum, ca primă măsură de prevenire a infectării, să purtăm mască și mănuși. Dar, surprinzător, efectul a fost doar că pe ușa tuturor farmaciilor a apărut o hîrtie A4, pe care scria: „Nu avem: măști, mănuși, spirt medicinal!”. Statul speria lumea cu coronavirusul, blocase economia prin „#staiacasă”, dar nu era în stare să pună pe piață nici obiectele minimale de protecție. Ba, mai mult, o parte a presei a relevat că consoarta ministrului Sănătății Nelu Tătaru avea o farmacie în care vindea la suprapreț măști de protecție facială, dar fără să elibereze bon de casă[4] - comițînd, deci, speculă și evaziune fiscală! Dar exemplul ei a fost preluat rapid, iar specula cu măști a fost dezvoltată și de alte firme.

Ce s-ar fi întîmplat dacă ar fi fost vorba, realmente, de o infectare ca în filmul american  „Apocalipsa”?! Atunci s-ar fi întîmplat ca acum în Ecuador: morții zac pe străzi[5] sau, cum arată Agenția Hoitnews, sunt stivuiți în toalete[6], fiindcă statul nu are mijloace nici măcar să-i ducă la groapa comună! De fapt, dincolo de înșelătoria globală cu pandemia declarată de O.M.S., impunerea stării de urgență în România s-a făcut pentru ca Executivul - guvernul și președintele țării - să se degreveze de răspundere, să „se spele pe mîini”, ca Pilat din Pont, de situația în care adusese țara. În primul rînd, pentru că în etapa inițială a scamatoriei cu epidemia de Covid-19, Executivul era „focusat” - ca să uzez de alt barbarism introdus de „papagalii” cosmopoliți - pe forțarea organizării alegerilor anticipate; și în al doilea rînd, pentru că, în toată etapa postdecembristă - cînd P.N.L. a fost în mai multe rînduri la Putere - a neglijat în mod criminal un subsistem strategic al sistemului social global: asigurarea sănătății publice. Așa după cum a minimalizat și al doilea subsistem strategic: pe cel al învățămîntului. Sistemul de învățămînt produce cadrele necesare tuturor celorlalte subsisteme sociale: profesori, economiști, medici, preoți, ingineri, juriști, militari, polițiști ș.a. Or, dacă Învățămîntul, care fusese foarte eficient în Socialism - fiindcă fusese bazat pe doctrina lui Spiru Haret -, a fost degradat, practic anihilat, toate celelalte cadre care organizează și conduc societatea sunt de proastă calitate. Amintiți-vă de Universitatea „Ecologică” patronată de Dolphi Drimer, vînzător de diplome[7] de „stomatologi” unor cetățeni italieni care nu călcaseră niciodată pe la vreun curs al respectivei „universități”! S-a inițiat o anchetă împreună cu poliția din Italia, dar Dolphi Drimer nu a pățit nimic, fiindcă deh!, era Dolphi Drimer, membru al „poporului ales”!

Zeci de mii de persoane au primit fraudulos diplome de „doctori în...” diverse specialități

Cu concursul unor „somități” din instituțiile statului, zeci de mii de persoane au primit fraudulos diplome de „doctori în...” diverse specialități, deși erau „legați la limbă” și rupeau hîrtia cu pixul, ceea ce a dus la degradarea gravă[8] a învățămîntului și a prestigiului[9] României. Notoriu este cazul porcurorului Dimitrie Bogdan Licu, „uns” de două ori procuror general interimar, deși, anterior, recunoscuse că a plagiat și chiar promisese să dea înapoi[10] diploma de „doctor în științe militare și informații” (?!) și nu de „doctor în drept”, cum ar fi fost normal, pe care, însă, nu o avea! Însă Ministerul Învățămîntului a refuzat să îi anuleze diploma de „dr. în informații”. Între timp, zeci de mii de cadre medicale dintre cele mai capabile au părăsit România pentru o salarizare și condiții mai bune de muncă, domeniul sănătății rămînînd, astfel, cu o mare penurie de resurse umane cu înaltă calificare profesională.

Dar, surpriză!, a venit Covid-19. Nu-i nimic. Klaus Iohanniss și Guvernul lui forțează declanșarea alegerilor anticipate, ignorînd deliberat apariția epidemiei de coronavirus. Cînd gluma a fost îngroșată artificial prin manevrele ocultei internaționale, Executivul instituie starea de urgență și aberează despre „distanța socială”. Prin alte directive criminale, guvernarea „liberală” a închis policlinicile și spitalele în așteptarea ipoteticilor infectați de Covid-19, lăsîndu-i pe ceilalți bolnavi, lipsiți de asistență medicală și de medicamente, să bată inutil la ușa spitalelor și să moară „de moarte naturală”!

Limba Română ne definește identitar ca popor, ca națiune și ca stat

Prin contaminarea verbozității oficialilor și mercenarilor din presă cu sintagma „distanță socială” se ucide și limba română! Trebuie să avem mare grijă la corectitudinea și frumusețea exprimării în limba română, deoarece Limba Română face parte din Patrimoniul Național, care ne definește identitar ca popor, ca națiune și ca stat.

În iureșul campaniei pentru pandemie, a mai apărut o inepție politico-juridică: „ordonanțele militare” date de ministrul civil care conduce Ministerul Afacerilor Interne (M.A.I.). Ministerul de Interne este un minister civil, căci a fost demilitarizat de mult timp, iar angajații săi nu sunt militari, ci funcționari civili cu statut special; în cadrul M.A.I. doar jandarmii sunt militari, fiindcă actualii jandarmi sunt fostele Trupe de Securitate ale regimului socialist.

Președintele Tanzaniei îi face de rîs[11] pe apologeții așa-zisei pandemii provocate de Covid-19.

Starea de alertă nu este prevăzută în Constituție. Nici George Orwell nu-și imaginase deraieri mintale precum cele ale ministrului Marcel Vela

 De aceea, vă rog să eliminați din limbajul dvs. sintagma „distanțarea/distanța socială” și să o înlocuiți cu „distanța fizică”, cu „intervalul interpersonal”. Și, firește, să sperăm că vor fi eliminate și „ordonanțele militare“ ale ministrului civil, care sunt anticonstituționale și anulează multe dintre drepturile fundamentale ale omului. Cît despre declararea stării de alertă[12], aceasta a fost legiferată anterior, așa cum s-a arătat, în cadrul organizării și „legalizării” luptei antiteroriste. Numai că această „legalizare” este... ilegală, deoarece încalcă legea fundamentală a țării, Constituția: starea de alertă nu este prevăzută în Constituție[13]! Ca atare, mijloacele de luptă antiteroristă vor fi folosite împotriva agentului Covid-19, dar în mod terorist. Din păcate, cel mai nociv agent patogen pentru țară se dovedește a fi acum însuși Executivul! Astfel, sub pretextul luptei contra coronavirusului, președintele A.N.C.O.M., Sorin Grindeanu (un neica-nimeni alungat din postul de premier de chiar partidul care îl proțăpise acolo[14] - fapt unic în istoria mondială a politicii!) a închis mai multe portaluri naționaliste, dar ținta principală a fost revista „Justiţiarul”, o „gură de tun” contra lui Klaus Werner IohanniSS[15]. Iar ministrul civil Marcel Vela dă noi ordonanțe „militare” și a ajuns pînă acolo încît a execrat altă monstruozitate: a cerut „să fie denunțați de trecători la 112 cei care strănută și nu poartă mască anticoronavirus”[16] spre a fi arestați de poliția sa personală. Chiar Sindicatul polițiștilor a contestat această aberație[17].

Cred că nici George Orwell nu-și imaginase, în cadrul „poliției gîndirii” anticipate de el, deraieri mintale precum cele exhibate de ministrul Marcel Vela, căruia i se potrivește zicala „Nu te pune cu prostul, căci are mintea odihnită!”.

-----------------------------------
[1] Cf., de ex., aici: https://www.luju.ro/documentarul-cenzurat-facebook-si-youtube-blocheaza-accesul-oamenilor-la-cutremuratorul-documentar-plandemia-pandemia-planificata-despre-dedesubturile-pandemiei-de-covid-19-priviti-marturiile-biochimistei-judy-mikovits-care-a-contribuit-la-intelegerea-hiv; și aici: http://profesoara47.blogspot.com/2020/05/profesorul-si-microbiologul-vania.html
[2] Cf. https://www.stiripesurse.ro/semnal-de-alarma-generalul-gheorghe-savu-fost-sef-al-informa-iilor-militare-nu-exclud-ca-inainte-de-alegeri-sa-se-intensifice-atacurile-cibernetice_1389584.html
[3] Cf. Vezi: https://www.art-emis.ro/editoriale/cretinii-si-dictatura-lui-kim-johannes-un
[4] Cf.  https://xn--presacurat-qgb.ro/2020/04/15/absolut-scandalos-farmacia-sotiei-ministrului-sanatatii-nelu-tataru-vinde-populatiei-masti-la-suprapret-pe-sub-mana-investigatie-bzi/; https://www.curentul.info/dezvaluiri/video-la-farmacia-sotiei-lui-nelu-tataru-se-vand-masti-cu-15-lei-bucata-fara-bon-fiscal-prejudiciul-estimat-din-evaziune-fiscala-depaseste-36-000-de-lei/; https://www.stiripesurse.ro/video-explicatii-incredibile-ale-lui-nelu-tataru-dupa-ce-la-farmacia-sotiei-sale-se-vand-masti-medi_1454555.html
[5] Cf. https://www.digisport.ro/fotbal/serie-a/faceti-ceva-nu-lasati-oamenii-sa-moara-pe-strada-apel-disperat-al-lui-felipe-caicedo-catre-autoritatile-din-ecuador-820842; 
[6] Cf. https://www.hotnews.ro/stiri-coronavirus-23926541-coronavirus-ecuador-cadavrele-sunt-inghesuite-toalete-din-cauza-morgile-sunt-pline.htm
[7] Cf. https://www.libertatea.ro/stiri/politistii-italieni-cerceteaza-implicarea-lui-dolphi-drimmer-in-dosarul-diplomelor-false-26108 ; https://www.capital.ro/diplomele-false-s-au-platit-cu-un-milion-usd-719.html
[8] Pe larg, aici: https://ioncoja.ro/paul-cornea-si-dolfi-drimer-au-inventat-%E2%80%9Efabricile-de-diplome-ei-au-declansat-procesul-de-degradare-a-invatamintului-romanesc/
[9] Emilia Șercan, Fabrica de doctoratesau Cum se surpă fundamentele unei nații. Editura Humanitas, București, 2017, capitolul „Procurorul plagiator: Bogdan Licu“, în paginile 142-148.

[10] Cf.: „Exploziv/ Procurorul general interimar Bogdan Licu cere să i se RETRAGĂ titlul de doctor!“, comisarul.ro, 29 martie 2016, pe https://www.comisarul.ro/articol/exploziv/procurorul-general-interimar-bogdan-licu-_729798.html; Vezi, pe larg, aici: https://www.incorectpolitic.com/mlastina-mass-media-serial-complet/; pentru detalii, îndeosebi capitolele 23 și 24 ale serialului. Vezi și: https://www.incorectpolitic.com/la-puscarie-cu-procurorul-general-interimar-dimitrie-bogdan-licu/.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu