Ucigașul nesperat al celulelor
canceroase
O nouă
speranță a fost acordată zilele trecute oamenilor bolnavi de cancer din
întreaga lume. Vestea bună vine din partea departamentului de Chimie și
Biochimie a Universității din Windsor, Canada. Studiul efectuat de specialiștii
de acolo a dezvăluit faptul că rădăcina păpădiei pur și simplu “ucide” celulele
infectate cu cancer, fără să dăuneze celorlaltor cellule ale organismului.
Savanții canadieni
au ajuns la concluzia – minunată, dacă ne întrebați pe noi – potrivit căreia
rădăcina firavei și atât de desconsideratei păpădii are efecte mai puternice
decât chimoterapie, deoarece ucide COMPLET celulele atinse de această boală.
În primă
fază, echipa condusă de Siyaram Pandey a observat că extractul de rădăcină
depăpădie a împins la sinucidere una dintre cele mai rezistente la tratamente
celule canceroase – leucemia mieloidă cronică.
Pentru ca
mai apoi să constate și faptul că tratamentul repetat cu doze mici de păpădie
ucide, pur și simplu, absolut ORICE tip de celulă canceroasă.
John Di
Carlo, un bărbat în vârstă de 72 de ani – bolnav de leucemie – s-a convins
personal de puterile miraculoase ale acestei plante. După mai bine de 3 ani în
care a fost subiectul unor nenumărate, agresive și intense ședințe de
chimioterapie, bărbatul a aflat cu dezamăgire și stupoare că acestea nu au avut
niciun efect. Așa că a fost trimis de către echipa de medici care îl trata să
își petreacă ultimele zile în sânul familiei – nevasta și cei patru copii.
Pentru că
oricum nu avea nimic de pierdut și doctorii nu îi oferiseră nicio altă
alternativă, John a început să bea zilnic ceai din rădăcină de păpădie, ca ultimă
bătălie a lui împotriva bolii necruțătoare care îi măcina trupul.
Potrivit
presei nord-americane, la nici mai mult nici mai puțin de 4 luni de la prima
cană de ceai-minune, cancerul bărbatului a intrat în remisie evidentă.
Asta se
întâmpla în anul 2010. John este bine sănătos și în ziua de astăzi.
Această
plantă firavă are mult mai multe efecte curative decât ar părea la prima vedere
– spunem asta deoarece în viziunea majorității, păpădia e o simplă buruiană
nefolositoare, o “chestie” în care sufli ca să-ți pui dorințe.
Dimpotrivă,
este extrem de valoroasă!
Provine din
Grecia și numele ei original este Taraxacum Officinale “Remediu oficial pentru
boli”.
Este un
foarte bun diuretic – lucru care stimulează puternic secreția bilei -, vindecă
arsurile stomacale, reduce nivelul colesterolului, detoxifică ficatul, tratează
probleme ale rinichilor, vindecă boli de piele ușoare -arsuri de soare, acnee
etc.
Frunzele
păpădiei – bogate în fibre, potasiu, fier, zinc, vitaminele A, C, D, E, K și o
parte din vitaminele din complexul B. Se știe de ani de zile că ea conține până
la 535% din doza necesară de vitamina C și 110% din doza zilnică recomandată de
vitamina A.
Sunt
folosite și în gastronomie (salate, mai ales).
Sursa:
Pr. Alexandru Stanciulescu Barda
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu