marți, 23 februarie 2021

Virgil Ciuca - FRANTA vs. GERMANIA (LIPSESTE COMPARATIA CU ROMANIA)

 FRANTA vs. GERMANIA LIPSESTE COMPARATIA CU ROMANIA

DE CE OARE IN ROMANIA "TRADAREA DE TARA SI NEAM"  A DEVENIT  SPORT NATIONAL?

 

Virgil Ciuca

New York

23 feb 2021

 

FRANTA vs. GERMANIA

 

   Ar fi trebuit adaugata si Romania intr-o coloana, si de asemenea numarul populatiei. Ar fi fost foarte relevant.

 

 

FRANTA  vs. GERMANIA

 

- O comparatie  interesanta, un exemplu pentru  multi.

 

Germania  nu este doar o tara, reprezinta insasi ideea ideea succesului, a fortei, a competentei si a celor crescuti in cultura de-a fi cei mai buni. Ei sunt cunoscuti ca oameni care nu renunta niciodata, condusi mereu de o tenacitate iesita din comun si  oriunde  participa  sunt  considerati  favoriti.

 

Concurenta este  singurul  motor al  mai binelui

 

Sa traiesti in  modestie, sa cauti eleganta  si nu luxul, rafinamentul si nu  stralucirea, sa ai mereu inima deschisa si sa treci peste toate si sa fii  curajos, sunt  faptele ce ii caracterizeaza. Vom trai asa cum gandim si cum actionam: siguranta, ordine si  munca.

 

Despre  Guverne  se mai spune;

 

 - Un Guvern suficient de mare incat sa-ti dea tot ce ai nevioe și să fie suficient de puternic ca sa-ti ia tot  ce posezi - Thomas Jefferson

 

- Un Guvernu care sa  conduca desertul Sahara si în 4 ani să descoperi ca este lipsa de  nisip  -  Milton Friedman

 

FRANTA vs GERMANIA

 

 

 

Deoarece Franta ia exemplu intotdeauna de la Germania si pentru ca oamenii politici francezi vorbesc fara incetare de modelul german, sa facem cateva precizari:

 
SE  RESTABILEŞTE  DREPTATEA !   A  CÂTA  OARĂ ?

Prof. Mariana Terra

 

            Societatea Internaţională "Reînvierea Daciei" şi revista "Dacia magazin" se mândresc cu faptul că ideile şi dovezile  despre vechimea şi prioritatea culturii daco-geţilor în ansamblul concertului mondial cultural -  idei ilustrate cu competenţă în cartea doctorului Napoleon Săvescu, "Noi nu suntem urmaşii Romei" - îşi găsesc confirmarea, o dată în plus, în expoziţia deschisă în New York la "Institutul pentru studiul lumii antice" din cadrul Muzeului Universităţii din Manhattan ( 15 E 84 St ) unde pot fi văzute şi admirate exponate uluitoare ce dovedesc, fără niciun dubiu, că CEA MAI VECHE CULTURĂ A LUMII A FOST ÎN SPAŢIUL NOSTRU DE ORIGINE (s.r.)

          "THE NEW YORK TIMES", cel mai prestigios ziar din Statele Unite ale Americii, publică, la 1decembrie a.c. - în secţiunea Science - un articol despre această expoziţie, articol scris de John Noble Wilford şi intitulat "A Lost European Culture, Pulled From Obscurity".

          Prezentăm mai jos fragmente traduse în limba română din acest articol.

 

               O CULTURĂ EUROPEANĂ PIERDUTĂ,

                     SCOASĂ DIN OBSCURITATE

    Înaintea gloriei care a fost Grecia şi Roma, înainte chiar de primele oraşe ale Mesopotaniei sau a templelor de-a lungul Nilului, au trăit în valea de jos a Dunării şi la poalele Balcanilor oameni care au fost primii în artă, tehnologie şi comerţ la mare distanţă.

   Timp de 1.500 de ani, începând mai devreme de anul 5.000 Î.Chr., ei au lucrat pământul şi au construit oraşe, unele cu 2.000 de locuinţe. Ei au fost meşteri pricepuţi în arta bronzului, noua tehnologie a acelui timp. În mormintele lor s-a găsit o varietate impresionantă de ornamente de cap şi bijuterii pentru gât şi, într-un cimitir, au fost descoperite, ca ansamblu de aur, cele mai vechi artifacte din întreaga lume.

    Uluitoarele desene ale vaselor vorbesc de rafinamentul limbajului vizual al culturii lor...

    Peste 250 de artifacte muzeale din Bulgaria, Moldova şi România sunt expuse pentru prima dată în Statele Unite.

    Doctorul David W. Anthony, profesor de antropologie la colegiul Hartwick din Oneonta, NY, curatorul expoziţiei: "Vechea Europă a fost printre cele mai sofisticate şi tehnologic avansate locuri din lume" şi a devzoltat "multe dintre semnele politice, tehnologice şi ideologice ale civilizaţiei."...

   La recenzia făcută expoziţiei, Roger S. Bagnall, director al institutului, a mărturisit că până acum "Foarte mulţi arheologi nu auziseră de aceste vechi culturi europene". Admirând ceramicile colorate, Dr. Bagdall, un specialist în arheologia egipteană, a remarcat că, în acel timp, "egiptenii cu siguranţă nu făceau vase ca acestea."

  Un catalog al expoziţiei, publicat de Princeton University Press, este primul compendiu de cercetare în engleză despre descoperirile Vechii Europe... Cartea include eseuri ale experţilor din Marea Britanie, Franţa, Germania, Statele Unite şi din ţările în a existat acea cultură...

   Pe un vast teritoriu care acum aparţine Bulgariei şi României, oamenii s-au stabilit în sate cu una sau mai multe case adunate înăuntrul gardurilor. Casele, unele cu două etaje, erau încadrate în lemn, cu pereţi în tencuială de argilă şi podea din pământ întărit...

   Câteva oraşe ale oamenilor din Cucuteni,... o cultură robustă din nordul vechii Europe, au crescut la mai mult de 800 de acri, ceea ce arheologii consideră un spaţiu mai mare decât orice altă aşezare umană cunoscută în acel timp. Escavaţii viitoare au rolul de a descoperi dovezi definitive ale palatelor, templelor sau ale clădirilor civice mari...

   Una dintre cele mai cunoscute (figurine) este figura în argilă arsă a uni om care şade, cu umerii aplecaţi şi mâinile la faţă, ca într-o contemplare. Numit "Gânditorul",  această piesă şi o figurină feminină au fost găsite într-un cimitir al culturii Hamangia, în România...

   Un set de 21 de figurine feminine mici, aşezate în cerc, a fost găsit într-un site aparţinând perioadei pre-Cucuteni din nord-estul României...

    "Gânditorul", de exemplu, eşti tu sau eu, arheologii şi istoricii confruntaţi cu şi perplecşi de către o cultură "pierdută" din sud-estul Europei, cultură care a avut o viaţă adevărată înainte ca un singur cuvânt să fi fost scris şi o singură roată mişcată."...

 

N.R. Expoziţia este deschisă publicului larg până în 25 aprilie 2010.

         Pe internet se pot vedea exponate la site-ul: http://www.nytimes.com/2009/12/01/science/01arch.html

      Nota redacţiei

         Unii dintre cei mai renumiţi arheologi ai lumii sunt uluiţi şi  recunosc vechimea şi perfecţiunea culturii înflorite pe meleagurile noastre străbune cu mult înaintea cunoscutelor civilizaţii greceşti şi romane.

        Continuitatea noastră ca popor evoluat încă de la răsăritul civilizaţiei mondiale este dovedită, de asemenea, prin tradiţiile populare care s-au păstrat până în vremea noastră.

       Discontinuitatea noastră ca popor şi ca limbă există numai în mintea acelora pentru care adevărul şi dovezile ştiinţifice remarcabile nu înseamnă nimic, fiindcă minciuna şi dezinformarea perpetuate de-a lungul anilor sunt aliaţii lor la care, spre ruşinea lor, nu renunţă.

       Noi avem sacra datorie faţă de contemporani şi faţă de urmaşi de a prezenta adevărul, aşa cum a fost scos la iveală din ceaţa trecutului.

       Iar expoziţia recent deschisă în New York despre cultura vechii Europe, în care aportul românesc este de 80%, ne îndreptăţeşte să  spunem lumii, din nou, tare şi răspicat: "Noi nu suntem urmaşii Romei!"

 

Virgil Ciuca

New York

23 feb 2021Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu