duminică, 14 februarie 2021

Maria Diana Popescu - Javrele au ajuns să fie etichetate drept cîini de rasă

 



Javrele au ajuns să fie etichetate drept cîini de rasă

Maria Diana Popescu

14 Februarie 2021

 

Aţi vrut guvern de dreapta, aţi votat berbeci şi gîşte haştagiste, iacătă, aţi băgat România într-un post de încă patru ani de groază şi austeritate. Ce proteste! Dormiţi liniştiţi! Drobul de sare tot pe sobă a rămas! Maşinile manipulării funcţionează mai ceva ca utilajele de deszăpezire în punctele esenţiale ale guvernării de dreapta, butonate de „doctori” în ştiinţele corupţiei şi hoţiei de stat. După trei decenii de capitalism curg sudorile pe românii rămaşi fără cojoacele şi căciulile tradiţionale, într-o Românie mahmură, unde oile din ţarc sînt special ţinute flămînde şi însetate. Ba, li s-au pus şi botniţe, nu de teama Covidului, ci ca să nu behăie prea tare.

 

Aceste fenomene care se consumă în organismul social şi politic au dus la fragmentarea societăţii româneşti, la relativizarea şi neantizarea adevărului, încît fiecare argat al puterii pretinde că la el se află adevărul. Atîta timp cît în Guvernul lui Iohannis totul se va poziţiona între latitudinea prostiei şi longitudinea corupţiei, nu vom fi niciodată liberi şi prosperi. Dreapta? Care dreaptă? Dreapta atît de îndurerată de popor a lui Iohannis, care a băgat România în gard şi ucis la foc automat economia şi atîtea vieţi omeneşti!? Am mai văzut filmul ăsta de groază şi în cinematograful lui Băsescu!

 

Indivizii aceştia cu dublă personalitate, care l-ar intriga pînă şi pe Freud, nu vor părăsi sistemul prea de uşor. Aşa vă trebuie, oameni creduli, dacă aţi dat România şi finanţele pe mîna unui personaj concediat de o mare bancă, în urma atacului său speculativ împotriva monedei naţionale, acum mai bine de un deceniu. Pînă cînd adevărul ascuns de Cîţu va ieşi la lumină, nimic nu ne împiedică să tragem de guler pe acest personaj sinistru şi Guvernul său, acest guvern cu un comportament bolşevic faţă de propriul popor. Pînă una alta, Cîţu a fost la Bruxelles şi s-a întîlnit cu  înalţii satrapi, Ursula von der Leyen, Charles Michel şi David Sassoli, cei care îl joacă pe degete cum vor. Sau, poate, l-au chemat să le dea o mînă de ajutor în întocmirea bugetului UE pe 2021. Bugetul pe acest an este la fel ca maculatura de 500 de pagini trimisă UE pentru fonduri europene şi returnată imediat!

 

Bucuraţi-vă cei care i-aţi votat! Aveţi, în sfîrşit, putere de dreapta sau mîna dreaptă a mondiaştilor care ne va  face praf pe toţi. O dreaptă branşată la corupţia mondială, instruită să devalizeze ţara, sub ştampila Înaltelor Porţi. Oamenii lui Iohannis s-au conectat pe faţă la conducta de bani publici şi o împart după bunul plac, vînturînd banii ţării din buzunarul drept în buzunarul stîng. La fel ca Guvernele Boc ale lui Băsescu, Guvernul Cîţu rade tot: vaucere de vacanţă, sporuri salariale, gratuitatea călătoriile cu trenul ale studenţilor, alocaţiile copiilor, pragul minim pentru bursele şcolare şi creşterea pensiilor. Deşi programul mincinos de guvernare al P.N.L.& Co prevedea majorarea anuală a valorii punctului de pensie pentru a acoperi 100% rata inflaţiei şi un minim de 58,5% din rata de creştere a salariului mediu brut pe economie, era de aşteptat că nu vor respecta legea.

 

Există o lege a pensiilor votată în Parlament, care prevede creşterea pensiilor şi salariilor, însă penelelul lui Iohannis a minţit în campanie, a dus electoratul cu zăhărelul, că vor respecta programul de creştere, pînă s-a văzut la guvernare. După care a întors pagina, la capitolul „Nu!”. Pensiile nu vor creşte anul acesta nici măcar pentru a compensa rata inflaţiei. Sică gură-mare a uitat că nu mai e prim-ministru şi, după şedinţa coaliţiei de guvernare a declarat: „Punctul de pensie va creşte de la 1 ianuarie 2022”. Cîţu n-are bani pentru cinci milioane de pensionari care mor de foame şi boli, dar are bani pentru o sută de mii de trîntori hămesiţi, cu pensii şi sporuri speciale. Cum pot eu să contrazic faptele, cînd în contul lui 2021 Guvernul Cîţu a depus atîtea erori şi măsuri de austeritate reprobabile, fără să scotă un sunet despre miliardele de Euro împrumutate în ultimele luni! În acest an dificil au venit cu proiectele S.F. de anul trecut şi cu intenţia de a-şi lărgi propriile buzunare. Lanţul trofic al corupţiei se umflă, iar salariile şi pensiile se vor mări „la anul şi la mulţi ani.” De cînd au pus mîna pe putere, miniştrii lui Iohannis au umblat doar cu cioara vopsită în chip de papagal. Uite mărirea, nu e mărirea!

 

Deşi tot ei au afirmat că banii de pensii sînt în buget conform legii, cu două luni înainte de aplicarea acesteia, au spus că nu-i mai au. Dacă nici acum nu i-aţi învăţat pe dinafară pe aceşti derbedei mincinoşi, e grav dragi conaţionali! Ştiu că prostia are în rîndul alegătorilor sute de mii de chipuri! S-a ales praful de democraţie şi stat de drept, Justiţia de dreapta nu se ridică nici măcar la nivelul Justiţiei ceauşiste. Nu mai am nicio aşteptare de la opoziţie! Ciolacu trăieşte într-o realitate paralelă. Îşi păzeşte fotoliul de muşte, în timp ce românii vor rămîne fără mălai, o mămăligă moale.

 

Dacă ne gîndim la femeia oarbă din poemul lui Rilke, care se plîngea că nu mai poate locui cu cerul pe ea, o putem mîngîia spunîndu-i că nici noi nu mai putem trăi cu aceşti acarieni în spinare, care nu-s nici Shakespeare cu inimă de fecioară,  nici Dostoievski exilat într-o Siberie cerească, ci mercenari ai apocalipsei. Guvernele de sub aripa lui Iohannis au proiectat hologramele unor cîinii cu colaci în coadă şi tot aşa, prin rotaţie, javrele au ajuns să fie etichetate drept cîini de rasă. În concluzie, nimic nu mai e sigur în România. Nici viaţa, nici măcar moartea.

 

https://www.art-emis.ro/editoriale/javrele-au-ajuns-sa-fie-etichetate-drept-ciini-de-rasa






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu