luni, 9 decembrie 2019

BEN TODICA - DA, AȘA ESTE




DA,  AȘA ESTE
BEN TODICA


-         Frumoase povești. De unde le scoți? Mulțumesc mult pentru aceste versuri!

-         Ești extraordinar că ai reacționat așa repede LA FILM. Trebuie să dau totul din mine înainte de a pleca într-o altă lume, Nicule.

-         Nu pleca, mai ai de stat.

-         Încerc să-i învăț pe oameni să privească prin poezie, cu inima și sufletul, nu doar materialist și rational. Încă sunt binecuvântat că vă mai am pe voi, cei câțiva care ați mai rămas din viața mea, Nicu.

-         Nu mai sunt ca pe vremea ta. Jumătate din copii sunt analfabeți recunoscuți de Ministerul Educației; asta le-a adus capitalismul.

-         Acesta de azi nu mai e capitalism, e hoție, e socialism pentru bogați și sclavagism pentru săraci, sistemul ne-a despărțit de noi înșine, nu știm cine suntem, proști am ajuns ca specie.

-         Da, așa este.

-         Și în Australia eleviii sunt proști grămadă la matematică și literatură, la limba engleză corigenți. Anul ăsta de-abia au trecut cu media 5 la aceste două materii, spuneau ieri la știri tv. Azi au schimbat știrea (probabil că au primit ordin), spunând că tinerii australieni, elevii sunt GENII, deștepti foc, tot vestul e așa. Tare mi-e frică de un carambol. De la căderea comunismului am fost martorul decăderii capitalismului, ocazie folosită de bancheri să fure legal și să reducă clasa de mijloc la zero. Toți suntem momâi, credem tot ce ni se spune la tv. Suntem deslipiți, izolați de noi înșine. Ne-au luat gândirea. Cică nu există șomaj și oameni nefericiți pe pământ, cică s-a eliminat sărăcia pe cap de locuitor, adică acum standardul de viață a crescut de la un dolar pe cap de locuitor la un dolar jumate. Pentru fiecare un bogat există 500 de săraci, însă ei mă fac să râd că nu amintesc de toate țările distruse prin războaiele purtate și milioane de oameni omorați. Dolarul morților a intrat în buzunarul viilor. Continuați cu omorul și nivelul de trai va crește! Azi noapte am visat că eram în cabina de proiecție de la cinematograf. Nu îmi aduc aminte titlul filmului proiectat. Doar că era întuneric.


-         Nicu, da am citit tot; din păcate așa este.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu