marți, 23 martie 2021

BEN TODICĂ - DICTATURA BABELOR (Băbești dar Adevărate)

 



DICTATURA BABELOR

(Băbești dar Adevărate)

 

 

Sfarmă-Piatră și Strâmbă-Lemne sunt eroii unui trecut civilizat, adică cu bun simț. Faptul că albii din America se simt vinovați de exploatarea negrilor i-a dus cu imaginația până acolo încât să creeze și robotul viitorului, adică Inteligența Artificială, care la rându-i să-l exploateze și pe el și, în ăst fel să scape de simțul vinovației. Dar Dumnezeu nu lucrează așa.

 

Așa începe povestea noastră, povestea algoritmului babelor, care noaptea puneau oul de găina neagră subțioară ca să-l clocească, din care, se spune că ieșea un mic diavol (algoritm) pe care îl punea la muncă. Însă, atenție! Dacă nu știi să-l ții în frâu, acest diavol se va întoarce spre tine și te va prelucra.

 

Babele au învățat încet algoritmii să extragă valoarea din noi de parcă am fi fost expres făcuți pentru a fi mulși. Adevărata noastră valoare și destin nu o mai cunoaștem. Cine suntem? De ce sunt aici? Care e scopul vieții? Sunt întrebări de care am uitat, fiind orbiți de materialism. E din ce în ce mai greu să fii suflet divin. Om.

 

Noi nu ajutăm societatea/umanitatea să se descopere, să progreseze, să se lumineze pentru că suntem dresați prin algoritmi după profit permanent pentru patron. Patronul ar trebui să fie națiunea/specia umană. O conștiință națională/planetară lipsește cu desăvârșire, lucru care va duce la înăbușirea existenței emoționale. La dispariția iubirii și a visului. Omul bolnav de orgoliu și control personal prin posesie și lacomie nu va fi de acord niciodată cu această eliberare, și așa a fost inventat internetul și micuțul diavol algoritmul. SĂTĂNEL CARE ÎȘI BAGĂ CODIȚA PRIN TOATE OALELE.

 

Prădătorul s-a grăbit să facă filme cu roboți ca să-și ascundă planul meschin de exploatare al omului de către om. Dăm acum vina pe roboți, precum că ei sunt RĂUL NECONTROLAT. Elitele vor reconstrui viața și noul om pe pământ. Până acum a fost o preselecție naturală a omului, de aici încolo va fi una dirijată și controlată de dictatori. Era vieții anorganice. Cum o vor regla ei oare?

 

Omul va deveni instrumentul muzical la care va cânta politicianul. S-a ajuns la concluzia că Nostalgia nu este o cale bună de a rândui omenirea. În această lume nimic nu e permanent. Evoluția și progresul încetează odată cu unirea oamenilor, cu globalizarea ei în ordine și stabilitate.

 

Noi, ca specie umană nu vom fi în stare să rezolvam toate problemele vieții, ci doar să contribuim la continuarea/rezolvarea lor. Problema vine din interiorul nostru. Toată viața luptăm să ne apărăm imaginea/reputația pe care ne-am creat-o încă din copilărie fără să realizăm că îi facem pe cei din jur să sufere. Aceasta este tragedia omului pe pământ. Pierderea legăturii cu realitatea a ceea ce suntem de fapt: (vezi Spinoza) trădători, eroi, criminali.

 

Care e viitorul nostru atunci? Economia viitorului va consta în industrializarea trupului și a minții omului, nu textile, mâncare sau mașini etc., ci trup, minte și creier. Cine decide? Cei care controlează datele și informațiile. Cel mai important activ din ziua de azi.

 

În trecut pământul era cel activ, apoi mașinăriile, capitaliștii și proletarii și în viitor se va împărți în specii. Dacă ne amintim cum țipau capitaliștii că America este țara visului omului harnic, muncești și-ți cumperi pământ și casă, mașină etc. fără ca proletarul să realizeze că de fapt a fost țara de vis a bancherului, a exploatatorului care te lega la gât cu un imprumut bancar pe viață. Nu puteai să te mai revolți de frică să nu le pierzi. Botnița pe gură.

 

În următoarea sută de ani vom realiza că virușii de azi sunt algoritmii de mâine care ne vor controla și condiționa existența. Infotecul se va uni cu Biotecul, comunicarea cu omul și între oameni va fi digitală. Nu vom mai vorbi, scrie și citi. Ura! Bucuria chiulăilor! Omul va fi controlat prin citirea schimbărilor biochimice din corp. Dacă nu-ți va plăcea de șef, el o va citi pe calculator și te va scurtcircuita. Cu o boală de inima sau picior blocat. Calculatoarele vor ajunge să ne cunoască mai bine decât noi și în cazul în care vom fi indispensabili, ne vor feri de boli înainte ca ele să apară. Calculatorul va putea să spună mai bine decât tine dacă ești bărbat sau femeie și, ca urmare te va opera gratuit. A doua zi te vei trezi fetiță sau băiețel. Așa va apărea DICTATURA TOTALĂ.

 

Atunci, ca să continui cu povestea noastră mitologică a eroilor basmelor noastre românești, pot fi convins că au fost adevărați nu numai Sfarmă-Piatră și Strâmbă-Lemne, dar și legenda maramureșenilor noștri că într-adevăr se trag din fiii lui Uranus şi ai Terrei din mitologia greacă, din Roza-Rozalina, fiica gigantului Ciungălău de pe Iza care s-a căsătorit cu unul din localnici. După rugăciuni de zile și nopți, Dumnezeu i-a ascultat dorința, devenind femeie obișnuită. Văzând minunea, tatăl fetei a împietrit și avem ca dovadă stânca numită „dealul Gogasa”. SCHIMBAREA GENETICĂ E ADEVĂRATĂ. Viitorul omului e tot atât de mitologic precum trecutul basmelor sale. Deci, dacă lăsăm algoritmul să se întindă prea tare (cum zicea baba, dacă nu-l ținem pe drăcușor sub control) toate legendele se prăbușesc și cu ele întreaga omenire.

 

 

BEN TODICĂ







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu