miercuri, 16 martie 2016

Librărie a viitoruluiSe deschide prima librărie din Europa unde cărţile sunt tipărite pe loc

Publicat în 10 Mar 2016

O librărie a viitorului va fi deschisă sâmbătă în centrul Parisului, cu un spaţiu inovator în care clienţii vor putea să-şi printeze cărţile dorite în câteva minute, ceea ce constituie o premieră pentru Europa.
Situată la doi paşi de celebra universitate Sorbona, această librărie fără cărţi pe stoc va da posibilitatea clienţilor să-şi aleagă titlul dorit şi să imprime pe loc cartea cu ajutorul unui robot numit „Espresso Book Machine”. Espresso, pentru că, spun patronii, tipărirea unei cărţi se face „cât ai bea o cafea”.
Preţul cărţilor vândute aici nu-l va depăşi pe cel din librăriile clasice, dar limita maximă pentru imprimare este de 850 de pagini o dată. Clienţii vor putea alege dintr-o listă de 5.000 de titluri de fond şi noutăţi ale Editurii Presses Universitaires de France (PUF), precum şi din milioane de titluri internaţionale intrate în domeniul public. Catalogul va putea fi consultat pe tablete înainte de a face comanda.
La ultima ediţia a Salonului de Carte de la Paris, acolo unde a fost prezentată în premiera maşina de imprimat, directorul Editurii PUF a declarat că există titluri pentru care cererea este foarte scăzută şi nu mai este rentabilă retipărirea lor în tirajele tradiţionale. Prin această metodă, cererea de carte clasică ar putea căpăta o nouă viaţă.  Espresso Book Machine va contribui astfel la reducerea considerabilă a costurilor de transport şi distributie.

Sursa: France Presse
Traducerea: Bianca Ioniţă


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu