Medicamentul tibetan
care iti poate vindeca organismul in INTREGIME!
Ingrediente necesare:
– 1 capatana de usturoi
– suc din 2 lamai
– 100 de grame de miere
ecologica
– 1 lingurita de
bicarbonat de sodiu
Metoda de
preparare:
Se curata si se taie
usturoiul in bucati foarte mici, apoi se amesteca impreuna cu sucul din lamaie,
mierea si bicarbonatul. Se transfera amestecul rezultat intr-un borcan de
sticla curat si se lasa sa stea timp de 8-10 zile. Dupa scurgerea celor 10 zile
este perfect pentru consum. Se pastreaza la frigider.
Aceasta combinatie este
facuta de populatia tibetana, care o recunoaste a fi una dintre cele mai bune
si usoare combinatii cu un efect absolut uimitor asupra sanatatii.
Acest „medicament” este
consumat de tibetani pentru urmatoarele conditii de sanatate:
– datorita
proprietatiilor sale antioxidante, mierea din amestec te va feri de aparitia
cancerului, aparitia diabetului, constipatie, osteoporoza, ajutandu-te la
mentinerea unei greutati optime a corpului.
– o multitudine de
cercetari indica faptul ca sucul de lamaie combinat cu bicarbonatul de sodiu ar
putea salva milioane de vieti aflate in pericolele aparitiei bolilor cronice.
Secretul acestei combinatii sta in adaugarea bicarbonatului de sodiu,
ingredient care aduce pH-ul din organism in limitele normale. Se spune ca acesta
combinatie intre sucul de lamaie si bicarbonat ar fi de 10 000 de ori mai
puternic decat orice citostatice.
– usturoiul este
considerat a fi cel mai puternic antibiotic natural existent, cercetarile in
domeniu dezvaluind faptul ca acesta curata organismul de orice fel de parazit,
protejeaza organismul de aparitia diabetului precum si de aparitia multor
tipuri de cancer.
Tratament:
– Pentru tratamentul
cancerului se administreaza zilnic 3 lingurite, timp de 6 luni pe an, o luna
da, o luna nu.
– Pentru prevenirea
cancerului si a diabetului se administreaza zilnic o lingurita pe stomacul gol,
timp de 4 luni pe an (de preferinta in prima luna a fiecarui anotimp)
– Pentru mentinerea unei
greutati optime, este necesar sa consumati 7 zile pe luna cate o lingurita
dimineata pe stomacul gol, dar nu mai mult de 6 luni pe an.
– Pentru eliminarea
parazitilor intestinali, este necesar sa consumati acest amestec zi de zi, timp
de 10 zile, o lingurita dimineata pe stomacul gol.
– Pentru o detoxifiere completa
a organismului, se consuma timp de o luna zi de zi, 3 lingurite.
Intrucat aceste ingrediente sunt usor accesibile si ieftine,
oferind extrem de multe beneficii, nu ezitati sa incercati aceasta reteta acasa
la voi si sa o impartasiti si prietenilor!
„Daca vrei sa-ti
lungesti viata, scurteaza-ti mesele!”
10 dintre cele mai importante principii de alimentatie ale calugarilor
tibetani
Pentru locuitorii de pe inaltul paltou al Tibetului hrana capata un inteles aparte. Rolul ei este sa ofere organismului exact ceea ce acesta are nevoie pentru a supravietui. Atat si nimic mai mult! Dramuita cu atentie in functie de activitatile zilei, savurata in tacere si onorata cu concentrare demna de inalte subiecte filozofice, aceasta nu doar alimenteaza organismul cu substante nutritive, ci hraneste si spiritul.
Iata pe scurt cateva dintre principiile care stau la baza modului de hrana adoptat de catre toti locuitorii Tibetului si in special de catre calugarii locului.
Pentru locuitorii de pe inaltul paltou al Tibetului hrana capata un inteles aparte. Rolul ei este sa ofere organismului exact ceea ce acesta are nevoie pentru a supravietui. Atat si nimic mai mult! Dramuita cu atentie in functie de activitatile zilei, savurata in tacere si onorata cu concentrare demna de inalte subiecte filozofice, aceasta nu doar alimenteaza organismul cu substante nutritive, ci hraneste si spiritul.
Iata pe scurt cateva dintre principiile care stau la baza modului de hrana adoptat de catre toti locuitorii Tibetului si in special de catre calugarii locului.
1. Mancarea este
medicament! Rolul alimentatiei este acela de a asigura buna
functionare a organismului si echilibrul perfect al sistemului nervos.
2. Calugarii tibetani au in general un regim
lacto-ovo-vegetarian.
3. Nu consuma niciodata carne.
De niciun fel! Explicatia lor: regimul le furnizeaza destula energie pentru tot
ceea ce au de-nfaptuit zilnic.
4. Apa este secretul sanatatii.
Trebuie fiarta cel putin 20 de minute si bauta cat mai fierbinte. Calugarii o
beau imediat ce se scoala dimineata, ca si la toate mesele, pentru a
dezintoxica organismul si pentru a echilibra fluidele din corp.
5. Un singur fel de
mancare la o masa! O regula „batuta in cuie” care-si arata foarte rapid
efectele: o digestie usoara, arderi rapide si-un echilibru energetic de invidiat.
De aceea nu sufera niciodata de balonari si alte boli de nutritie ce conduc la
deteriorarea calitatii vietii.
6. Evita amestecul
carbohidratilor din fructe si legume cu cei din alimente bogate in
proteine (oua, lactate sau carne).
7. Consumul de oua este
strict rationalizat. In functie de efortul depus in ziua respectiva se consuma
fie doar galbenusul crud (efort mic), fie un ou intreg, fiert moale, in caz de
efort fizic care necesita aportul muscular.
8. Ritmul in
care se desfasoara masa este unul lent. Mancarea trebuie sa fie partial
digerata in cavitatea bucala. De aceea, pentru usurarea sarcinii stomacului, se
acorda atentie sporita mestecarii indelungate a bolului
alimentar. In plus, mancarea mestecata mai mult este mai hranitoare!
9. Masura in toate este cheia! Vitalitatea si sanatatea organismului depind de dimensiunea
portiei din farfurie. Calugarii cu experienta stiu exact cum sa respecte regula
de fier a meselor: 2 sferturi solid, 1 sfert lichid, un sfert spatiu gol.
10. Hrana dupa ora 19:
nimic!
Aestea sunt doar cateva dintre principiile de alimentatie care-i mentin sanatosi fizic si mental pe locuitorii Tibetului. Nu-ti impune nimeni sa renunti la carne, daca aceasta iti place. Descopera insa cum poti sa o consumi fara a-ti da peste cap organismul! Adopta din metodele aplicate de calugarii tibetani doar ceea ce consideri ca ti se potriveste! Dar tine cont si de explicatiile pe care ei le dau pentru fiecare regula pe care o respecta cu sfintenie de mii de ani!
Aestea sunt doar cateva dintre principiile de alimentatie care-i mentin sanatosi fizic si mental pe locuitorii Tibetului. Nu-ti impune nimeni sa renunti la carne, daca aceasta iti place. Descopera insa cum poti sa o consumi fara a-ti da peste cap organismul! Adopta din metodele aplicate de calugarii tibetani doar ceea ce consideri ca ti se potriveste! Dar tine cont si de explicatiile pe care ei le dau pentru fiecare regula pe care o respecta cu sfintenie de mii de ani!
ADEVARAT SAU FALS DESPRE
CARNE
Carnea fiarta nu
ingrasa?
ADEVARAT. Prin fierbere, carnea devine usor de digerat, insa trebuie pusa la fiert in apa clocotita pentru ca porii sa se inchida imediat si toate substantele nutritive sa ramina in carne, nu in apa de fiert.
Oul fiert tare este
indigest?
ADEVARAT. Albumina
din albus este o proteina ce se digera doar daca este fiarta, in schimb,
galbenusul devine indigest daca este tare. Ideal, oul se maninca fiert moale
sau cleios.
Carnea de pui este mai
sanatoasa decit cea de porc?
DEPINDE. Daca
urmarim continutul in grasime trebuie evitata carnea de porc in cazul
persoanelor cu colesterol si trigliceride crescute. In ceea ce priveste
persoanele anemice este bine de stiut ca fierul exista doar in carnea rosie.
In cazul puilor se pune si problema de citi hormoni a fost nevoie ca sa
ajunga in timp record la greutatea unei gaini. Parerea mea: carnea rosie,
categoric.
Mai bine peste decit carne de porc, vita sau pui?
ADEVARAT. Pestele
contine proteine ca si celelalte tipuri de carne, dar este bogat in grasimi
nesaturate ( cele sanatoase) si minerale si este mult mai usor digerabil fata
de acestea. Pestele si fructele de mare sint mai putin calorice si de aceea
este obligatoriu sa mincam peste ( de preferinta proaspat ) de minim 3
ori/saptamina. Insa nimeni nu va fi certat daca in fiecare zi va consuma
peste. Va mai amintiti sloganul "nici o masa fara peste", ei bine
nu era un slogan comunist.
In spanac gasim mai mult
fier decit in carne?
FALS. Chiar
daca continutul de fier in spanac si alte legume cu frunze verzi este foarte
crescut, acesta nu poate fi absorbit in intestinul uman. Principala sursa de
fier a omului este carnea, cit mai rosie si mai cruda, alaturi de organe
precum ficatul si splina, depozite de fier atit la om, cit si la animale.
Fierul din carne se absoarbe si mai bine in prezenta vitaminei C, deci o
friptura in singe alaturi de o salata verde e reteta perfecta impotriva
anemiei.
Carnea nu contine fibre?
ADEVARAT. Din
metabolismul carnii nu rezulta nici un fel de reziduuri solide si, ca urmare,
bolul alimentar trebuie completat cu legume proaspete si produse cereale,
altfel exista riscul ca un regim bogat in carne sa fie urmat de constipatie.
Carnea e responsabila de guta?
ADEVARAT. Toate
alimentele bogate in purina (carne rosie, vinat, carne de animal tinar -
vitel, miel, dar si ciocolata, au ca rezultat depunerea acidului uric la
nivelul articulatiilor mici si aparitia atacului de guta.
Regimul proteic duce la slabire
rapida?
ADEVARAT. Se
pot pierde in 2 saptamini 5-7 kg prin consumul exclusiv de proteine, pentru
ca excesul de proteina se transforma foarte greu in grasime. Exista insa
riscul de pierdere a masei musculare deoarece organismul este obligat sa-si
arda proteinele constitutionale pentru a obtine putina glucoza, ca sursa de
energie si pentru buna functionare a sistemului nervos.
Cei care vor "muschi" trebuie sa manince carne?
ADEVARAT. In
conditiile unui efort fizic intens sau daca este urmarita cresterea masei
musculare prin sport este indicat sa fie consumate in principal proteine de
calitate superioara (carne, lapte, oua) ca materie prima pentru sinteza de
aminoacizi. Aportul proteic trebuie sa fie cu 30% mai mare. Similar, la
femeile gravide sau care alapteaza este nevoie de o crestere a ratei proteice
cu 20-30% pentru a asigura dezvoltarea adecvata a embrionului si a fatului.
Regimul vegetarian este mai
sanatos?
FALS. Legumele
si cerealele nu contin toti aminoacizii esentiali, prin urmare, unele
proteine ce au la baza acesti aminoacizi nu pot fi sintetizate. Regimul
vegetarian duce si la o carenta de vitamine, mai ales cele din grupul B si
vitaminele liposolubile A, D care se gasesc doar in produsele animale, ca sa
nu mai vorbim de fier si zinc. Este recomandat, ca solutie de mijloc, regimul
lacto-vegetarian pentru a putea asigura organismului toate principiile
alimentare de baza.
ADEVARAT SAU FALS DESPRE GLUCIDE Este adevarat ca piinea ingrasa?
FALS. Nu
piinea ingrasa, ci produsele care sint asociate cu ea. O felie de piine are
80 calorii, iar 1 felie de cascaval are 180 calorii. Bineinteles ca 1 piine
intreaga ingrasa, dar 1-2 felii la masa sint obligatorii.
Piinea prajita e mai putin
calorica?
FALS. O felie de piine prajita are exact acelasi
numar de calorii ca una proaspata deoarece prin prajire se pierde numai apa,
deci este mai usoara ca greutate.
Piinea proaspata "umfla"
burta?
ADEVARAT. In
procesul tehnologic de pregatire al piinii, se foloseste drojdia de bere a
carei perioada completa de fermentatie este de 12 ore. De aceea este
recomandat sa fie consumata piine "veche" de 1 zi.
Grahamul sau piinea cu tarite nu
ingrasa?
FALS. Piinea neagra sau intermediara contine mai
multe tarite (fibre) care ajuta digestia, insa continutul caloric este usor
inferior piinii albe (230 calorii/100g fata de 280 calorii/100 g). Piinea
neagra (1 felie = 35g) este mai grea decit piinea alba (1 felie = 25 g) si in
final se ajunge la echilibru, adica 1 felie piine alba 25 g = 1 felie, piine
neagra 35g = 80 calorii.
Nu trebuie sa asociem carnea cu
piinea sau cartofii?
FALS. Alimentatia
corecta si sanatoasa prevede ca fiecare masa sa contina toate principiile
alimentare, deci este normal ca proteinele din carne sa fie asociate cu
glucidele lente din garnitura pentru a se absorbi adecvat. Disocierea dintre
proteine si carbohidrati se face pe perioade scurte, de maxim 2
saptamini si are ca scop slabirea rapida (dar incorecta) dictata de probleme
stricte de sanatate.
Mierea este naturala, deci nu
ingrasa?
FALS. Mierea
este naturala si sanatoasa, dar contine fructoza si acelasi numar de calorii
ca si zaharul (4 calorii / gram). Deoarece zaharul este cristalizat si ocupa
volum mai mare se ajunge la ecuatia paradoxala : 1 lingurita zahar = 13
calorii, 1 lingurita miere = 22 calorii. Mierea mai are si proprietatea
de a stimula pofta de mincare, prin urmare este recomandata copiilor si
persoanelor subnutrite sau care si-au pierdut apetitul. In cazul in care
vreti sa folositi miere la indulcit, un virf de lingurita este suficient,
pentru ca puterea de indulcire este de 4 ori mai mare decit a zaharului.
Zaharul brun este mai sanatos
decit cel alb?
ADEVARAT. Zaharul
brun este extras din trestia de zahar si este mai putin prelucrat si rafinat
decit zaharul clasic obtinut din sfecla de zahar. Ca numar de calorii insa
este identic.
Zaharina este cancerigena?
FALS. Nu
a fost demonstrata stiintific aceasta teorie, insa principalul dezavantaj al
zaharinei este acela de a schimba gustul preparatelor la temperatura inalta.
Aparitia indulcitorilor sintetici pe baza de aspartam a rezolvat aceasta problema,
acestia fiind stabili termic. Fructoza lichida este un alt indulcitor natural
ce poate substitui cu succes zaharul.
Ciocolata pentru diabetici nu
ingrasa?
FALS. In
diabet, pacientii prezinta un deficit de insulina si deci nu au voie sa
consume zahar. Dulciurile pentru diabetici sint facute cu fructoza pentru ca
ea este mai noninsulinogena (nu determina descarcare in singe de insulina).
Prin urmare, obiectivul acestor produse este de a nu contine zahar rapid si
nu calorii mai putine. Ciocolata pentru diabetici poate avea uneori mai multe
calorii decit cea normala.
Laptele cald baut seara te ajuta
sa adormi?
ADEVARAT. Senzatia
de foame si glicemia scazuta din singe au ca efect o stare de anxietate,
irascibilitate, nervozitate, slabiciune musculara. Glucidele lente din lapte
reusesc sa rezolve aceasta situatie, cu un aport caloric minim (100
calorii/cana), iar starea de bine ce urmeaza ne permite sa adormim.
O dieta fara dulciuri duce la
depresie?
ADEVARAT. Serotonina
este o substanta care se secreta la nivelul creierului si da "starea de
bine". Mesele bogate in carbohidrati cresc nivelul serotoninei, dar
acelasi efect il putem avea si cu 1 portie de orez sau paste, nu este
obligatorie felia de tort pentru a fi binedispusi. Si cealalta extrema este valabila,
dietele proteice pe linga faptul ca duc la depresie, pofta de dulciuri creste
extrem de mult si exista pericolul ca intr-un moment de slabiciune sa
inghitim 2 ciocolate intregi.
ADEVARAT SAU FALS DESPRE
LIPIDIE
Exista colesterol "bun"
si colesterol "rau"?
ADEVARAT. In
sange exista LDL-colesterol asociat cu riscul crescut de boli cardiovasculare
si se reflecta de obicei in valoarea colesterolemiei. Este un colesterol
"rau" a carui valoare nu trebuie sa depaseasca 200 mg/ml si care
reflecta de obicei cantitatea de trigliceride (grasimi) pe care le mincam.
Fractiunea "buna" a colesterolului este HDL- colesterol cu rol de
protectie cardiovasculara si cu valoare ideala de peste 50 mg/ml in singe.
Oul trebuie evitat pentru ca este
bogat in colesterol?
FALS. Oul
este un aliment complet ce contine proteine de inalta calitate (proteine
etalon), numeroase vitamine (A, D, E, B) si fier alaturi de principala lui
calitate - este colecistokinetic, adica duce la contractia vezicii biliare cu
..eliberarea de saruri biliare esentiale in digestie. Colesterolul din ou nu
duce la cresterea colesterolului din singe, deci nu exista contraindicatie
absoluta de a consuma oua in dislipidemii.
Anumite uleiuri nu au colesterol?
ADEVARAT. Colesterolul
exista doar in produsele animale, ca urmare, nici unul din uleiurile vegetale
nu contine colesterol. Sloganul "fara colesterol" afisat de anumite
etichete este pur publicitar, uleiurile nu contin colesterol, dar cantitatea
de calorii este la fel de mare cu a grasimilor animale (unt, slanina).
Uleiul de masline este mai
sanatos?
ADEVARAT. Uleiul
de masline contine acizi grasi nesaturati cu rol protector pentru inima, in
timp ce uleiul de floarea soarelui este bogat in vitamina E. O alta mare calitate
a uleiului de masline este stabilitatea termica, adica posibilitatea de a fi
incalzit la temperaturi foarte mari fara a-si modifica structura. Este corect
prin urmare ca prajelile sa fie facute in ulei de masline, uleiul de floarea
soarelui se descompune in produsi toxici - acetilcolina.
Margarina este mai sanatoasa decit
untul?
FALS. Margarina
este un produs inferior (si, evident, mai ieftin) obtinut prin solidificarea
fortata a uleiurilor vegetale care sint transformate din starea lor naturala
lichida in stare solida cu ajutorul hidrogenizarii. In jurul acestui proces
pot aparea accidente din care rezulta acizi grasi in forma "trans"
care sint cancerigeni. Este de preferat sa consumam un unt de calitate
superioara, bogat in vitamina A, D si E in cantitate mai mica decit sa apelam
la margarina. Si nu uitati: caloriile sint aceleasi!
Uleiul de peste este sanatos?
ADEVARAT. Grasimea din
peste este o grasime speciala ce contine acizi grasi nesaturati cu rol
protector cardiovascular. Din pacate, la noi in tara nu se consuma suficient
peste si de aceea este recomandat ca pestele si fructele de mare sa existe de
cel putin 3-4 ori in meniul nostru saptaminal. De preferat pestele proaspat
(nu conservele) si salbatic (nu de crescatorie), iar uleiul de peste trebuie
folosit in cazuri de stricta necesitate, altfel poate duce la
supraponderabilitate sau obezitate la adulti.
Alunele si nucile hranesc
creierul?
ADEVARAT. 10
nuci sau alune consumate zilnic hranesc celula nervoasa si ne ajuta sa fim
"mai destepti"
Exista alimente care cresc
colesterolul?
FOARTE ADEVARAT. Acestea sunt zaharul rafinat, deci toate
dulciurile, grasimile animale (slanina, unt, smintina), margarina, CAFEAUA si FUMATUL. Produsele care scad
colesterolul sint: fructele, legumele, cerealele, soia, grasimea din peste,
laptele si produsele lactate degresate, uleiul de porumb, masline, CEAPA,
USTUROIUL SI ARDEIUL IUTE.
Branza nu ingrasa?
FALS. Brinza
este cel mai mare pericol pentru silueta, ea contine pina la 80% grasime. O
felie de cascaval este echivalenta cu 3 felii de paine, asa ca nu va amagiti
mancand telemea cu rosii, nu o sa slabiti prea tare.
|
Sursa:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu