sâmbătă, 10 septembrie 2016

GSM tableta Aici, EXPRIMAREA LIBERĂ ! 0j






Aici, EXPRIMAREA  LIBERĂ !


Victor Ponta a venit aseară la mine acasă. Am vorbit despre România, despre PSD și despre viitor. Va lupta alături de mine și de colegii din partid pentru ca familiile din România să aibă o viață mai bună. Victoria din decembrie o să fie victoria românilor !” scria pe blogul său Liviu Dragnea. Acum 17 ore.
Un justițiar sibian titrează „Anii tinereţii noastre, când ne durea în cur de comunism, pentru că eram prea ocupaţi să ne trăim tinereţea…” pe:


-  urmând un material, lung cât o zi de post, cu punctarea deceniilor tinereții noastre. Mă rog, a multor dintre milioanele de români. În acest caz, e ușor de tras o concluzie.
Ce ne păsa nouă, milioanelor de tineri, cu mici excepții, de sutele de mii de români băgați în închisori sau uciși pe la canal și în pușcării ? Iar cei mai în vârstă cu frica băgată peste tot, zi și noapte, nu prea îndrăzneau să ne spună adevărul !
Ei bine, pentru că nu ne-a durut atunci, suportăm și azi consecințele, când nu am scăpat de sindromul ciumei roșii. Îi vedem, non stop, pe urmași cum defilează nonșalant pe la televiziunile personale intoxicându-ne cu ceea ce vor ei ! Sau nostalgicii „Ei, ce bine era pe timpul lui Ceaușescu !” Oameni cu mintea selectivă.
Sigur, vizita între prieteni e ceva absolut normal. Acest lucru nu poate fi contestat. Am câștigat acest drept în ciuda Contrarevoluției echipei lui Iliescu, cu uciderea inutilă a 828 de semeni. Reamintesc că în timpul Revoluției  (17-22 decembrie 1989) s-au înregistrat alți 271 de martiri, împușcați la ordinul lui Ceaușescu.



Cine sunt cele două personaje e, deja, de notorietate. Au ocupat la viața lor funcții importante, au avut responsabilități deosebite, au luat decizii cu mari urmări asupra vieții românilor. Fie dintr-un județ, fie la nivel național. Mai mult sau mai puțin contestate ! Deciziile. Au avut o viață publică plină de evenimente ce au făcut deliciul presei tabloide din România. Nu e cazul să facem rememorări. Sunt suficiente, din punctul meu de vedere, plagiatul și „votul” celor de prin cimitirile patriei. Pentru unii sunt bagatele, alte lucruri, de o gravitate maximă, fiindu-le puse în sarsanaua politică. Asta-i treaba Justiției, ca și în cazul marelui coabitant Traian Băsescu, ale cărui dosare stau la „dospit” prin tot felul de sertare.
Cert e că situația lor actuală nu e deloc de invidiat. Practic, Victor și Liviu, ca oameni politici, nu există ! Nici nu au existat, de fapt. Au fost doar niște bieți politicieni, din Caragiale, șmecherași ce au ajuns să pună un mare partid într-o situație imposibilă. Ca să fim drepți, nu numai ei. 
Ce m-a intrigat în declarația de pe facebook a penalului Liviu Dragnea, nu e faptul că Victor Ponta a fost la el acasă, ci faptul că au vorbit despre România.
Ce mai puteau discuta cei doi indivizi despre țara mea și a celor 18 milioane de români ? Cum să o mai fure ? Cum să-i mai păcălească pe cei naivi (cca 30% din electorat) la proximele alegeri ? Au vorbit despre PSD. Adică, cum să-și mai păcălească încăodată proprii colegi ca să-i păstreze la butoanele partidului ?!? Au vorbit despre viitor. Care viitor ? Al lor e destul de previzibil.
Ar putea părea interesant de aflat toate aceste, dar nu e ! Ne vor intoxica în zilele ce urmează prietenii lor din mass media cu tot felul de detalii. „ Atenție ! Urmează scene șocante !”
Tupeul cu care se afișează cei doi și alți câțiva din aceeași gașcă este uluitor.
Ponta protestează vehement că procurorii nu-i dau voie să vorbească. Iată că Înalta Curte de Justiție i-a dat voie. Ce credeți că mai are de spus ? Adevărul ? Slabe speranțe !
Trebuie să fim uniți !” spune Victoraș. Normal, cei doi vor lupta să se salveze. Sunt în aceeași găleată. Urât mirositoare.
Citești și te crucești ! Vor lupta ca „familiile din România să aibă o viață mai bună” ! Dar de ce nu au făcut-o timp de atâția amari de ani ? Amari cu adevărat pentru mulți români.
La final, apoteotic, Dragnea spune un mare adevăr „Victoria din decembrie o să fie victoria românilor !” Așa va fi neîndoielnic ! Depinde doar de alegătorii români !


Ultima oră !  Candidatul Moscovei la președinția R. Moldova, Igor Dondon, promite anihilarea „pericolului unionist” când va ajunge președinte. 
- Tov. Dondon, nu-i mai bine să trimiți un milion de români-basarabeni în Siberia, cum au făcut înaintașii tăi, și să aduci câteva sute de mii de ruși în locul lor ?

Așa poți rezolva problema, care te tot chinuie !


Toate bune !






















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu