joi, 29 septembrie 2016

Româncuța în bucătărie










COMUNICAT DE PRESĂ


„Româncuța în bucătărie” - Roma, Italia - 2 octombrie 2016


      Românii stabiliți la Roma vor avea motiv de bucurie. Cele mai bune mâncăruri tradiționale pregătite de româncele stabilite în Italia vor putea fi degustate de români și italieni deopotrivă. Cu rețete de la mama de acasă, româncele noastre se vor întrece în competiția culinară „Româncuța în bucătărie” devenită deja tradițională și îi vor încânta pe cei prezenți cu cele mai gustoase preparate. Cele mai îndemânatice gospodine vor fi premiate de Institutul “ Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni.

    Nici muzica populară românească nu va lipsi. Ilie Caraș, Elisabeta Turcu și Rodica Chircu, Marius Petrişor, Dănuţ Creţ şi Costin Bercuţ, 9 ani, clarinet vor aduce de acasă, din România cântecul și voia bună. 

    Evenimentul va avea loc în data de 2 octombrie 2016, începând cu ora 10,00, la Teatro din via Belgia, nr.32, Flaminia-Roma. 

    Institutul “ Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni și Asociația Socială – Culturală „Emigranți Români” își propun ca prin intermediul acestei acțiuni să contribuie la promovarea identității culturale și a patrimoniului cultural românesc, dar în același timp și la întărirea coeziunii comunității românești din zonă. Organizarea acestui eveniment dedicat exclusiv tradițiilor și obiceiurilor culinare românești, reprezintă o ocazie excepțională și de a promova în rândul comunității italiene o imagine diferită a României.


   Parteneri: Institutul “ Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, Asociația Socială – Culturală Emigranți Români, Centrul Cultural Bizantis Sfinții Trei Ierarhi, Parohia Greco – Catolică San Valentino,  Asociația Editorilor din România.


29 septembrie 2016
Departamentul de Comunicare
Institutul “Eudoxiu Hurmuzachi“ pentru Românii de Pretutindeni
Ministerul Afacerilor Externe
Telefon   004 021 310 26 98
Fax         004 021 310 15 36
















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu