vineri, 23 septembrie 2016

GSM tableta BUN SIMȚ versus POPULISM 0g






BUN SIMȚ versus POPULISM

Nu e suspect faptul că mass media a pus batista pe țambal și nu a dezbătut cele întâmplate luni în Parlamentul României ? De ce ? Pentru că stăpânii ziariștilor mercenari au luat-o din plin peste tot.





Premierul a primit provocarea lui Dragnea și a venit în Parlamentul României cu raportul solicitat privind starea economică a României. Concis, în timpul solicitat, Dacian Cioloș a prezentat principalele date ale guvernării sale. Din noiembrie 2015 la zi. Numai, ce să vezi, Liviu Dragnea nu a înțeles limba în care a vorbit primul ministru al României. "Dl. Ciolos nu a vorbit în limba română, ci în limba tehnocraților, o limbă străină și ruptă de realitate.”

Ca să declari așa ceva, te descalifici din start. Cum să intri în politică dacă nu înțelegi limba română ? Inclusiv a tehnocraților. Români. Problema e mult mai gravă decât la o primă vedere. Dacă președintele PSD nu înțelege limba română, ce să mai zici de cei 530.000 de membri ? E o recunoaștere, în fața întregii țări, că acest partid e un partid de analfabeți, susținut de analfabeți !?! De-aș fi membru PSD sau simplu susținător  m-aș revolta pentru afirmația neroadă. În fine !

În discursul președintelui socialiștilor români, pregătit meticulos de acasă, am recunoscut, în multe locuri, stilul lui Victoraș. Multe petarde pontiste ! Practic, intervenția lui Dragnea s-a lovit ca nuca în perete de realitatea prezentată.

„Ce a spus domnul premier nu reprezintă realitatea." Măi, să fie !?!

Priveam figura lui Dacian, siderat de acuzele aduse. Vasăzică sunt prezentate date oficiale și un neica nimeni penal, de la tribuna celui mai important for al țării, susține, roșu la față ca o primată, că nu s-a făcut nimic. Un discurs populist, plin de șopârle electorale. Nu m-a mirat deloc amicul, liberalul-roșu de la ALDE, ajuns prin trafic de influență în cel de-al doilea post al țării, prin reluările repetate obsedant ale celor spuse de stâpânul său. Eșec, eșec, eșec … cu amenințări voalate !
De eram în locul premierului, recunosc, îi strângeam de gât pe amândoi. Acolo, în fața șparlamentarilor țării. De aceea, nu am mers pe această cale. Mârlănia mă face să explodez. Asta e ! 
Calm, premierul, le-a răspuns simplu: Nu vreau sa învăț limba demagogiei, să spun lucruri doar de dragul de a da bine. Mi-ați cerut cifre, v-am oferit cifre. /…/ Limba română, pe care o vorbesc, e una directă, clară /.../ Pentru mine, patriotismul nu înseamnă discursuri sforăitoare. Pentru mine, om crescut la țară, înseamnă să nu minți, să îți cuvântul, să fii judecat după fapte. /.../ Patriotismul este o chestie mult prea profundă pentru a veni cu el în fața țării ca să obțin voturi."

În noiembrie anul trecut ne-ați oferit un mandat pentru a asigura în primul rând stabilitatea economică a țării.”




Să vedem, in brevi, ce înseamnă „eșecul” guvernării Cioloș, eșec insinuat zi și noapte de televiziunile sistemului mafiot, postaci și de cei doi demagogi lipsiți de orice bun simț: creșterea economică estimată pentru acest an este de 4,8%, fiind o creștere sustenabilă; exporturile au crescut cu 4,2% în primul semestru; rămâne nivelul prognozat al deficitului de 2,8% din PIB; numărul de salariați a crescut, la sfârșitul semestrului cu 152.000 de salariați, din care 12.000 în sectorul public; salariul mediu net a crescut cu 12% în iulie 2016 față de luna similară din 2015; turismul a crescut cu 20%; investițiile cu 15 %, cele cu infrastructura cu 22%; în primele 8 luni, încasările ANAF au ajuns la 132,4 mld lei, nivelul de colectare a veniturilor a crescut cu 1,6 mld lei (1,2%); datoria publică se situează la 38,2%, mult sub nivelul maxim admis de 60%; rata de absorbție a fondurile europene, de care se face atâta caz, pentru 2007 - 2013 a fost crescută de la 58% la finele anului trecut la 78% în prezent, cu cca 3 mld euro; plățile în agricultură - în acest an aplicându-se noua politică agricolă comună, de aici venind unele întârzieri - au ajuns acum la peste 90%; în noiembrie anul trecut toate șantierele de infrastructură erau blocate, acum se lucrează pe toate autostrăzile și la alte mari proiecte; un alt obiectiv important este debirocratizarea, unde s-au făcut pași importanți ș.a.m.d.

Apropo ! De unde absobție mai mare dacă niciunul din cele 200 (două sute) de proiecte ale Guvernului Ponta, din anii precedenți, nu a fost bine pregatit, fiind respinse, rând pe rând, de Comisia Europeană ?

Cioloș nu a spus niciun moment că lucrurile sunt roze, din contra a repetat că mai sunt multe lucruri de îndreptat. În cele trei luni rămase guvernul își va face datoria, în ciuda tuturor sabotajelor.

Poate că această creștere nu s-a văzut nici în buzunarele clientelei politice și poate asta vă afectează cel mai mult” a conchis sec premierul. K.O. ! 
  
 Dacă ar fi după mine, pentru toate aceste „eșecuri”, l-aș condamna pe Cioloș la ani de grei cu executare la locul de muncă !


P.S. Văd că societatea civilă se trezește !?! Dragnea, deja, s-a lepădat de Oprea. Bun și protestul, totuși votul e decisiv !

La DNA arde !!! Famiglia nu se simte bine deloc ! Doar calul și Maria au rămas fără dosar penal.

Toate bune !

































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu