miercuri, 25 ianuarie 2023

Maria Diana Popescu - Cei din spatele Davos-ului ştiu

 



Cei din spatele Davos-ului ştiu

Maria Diana Popescu

25 Ianuarie 2023

 

În timp ce statul român oferă masă, casă, hrană, asistenţă medicală şi alte gratuităţi refugiaţilor ucraineni, dînd dovadă de omenie creştină, Bisericile Ortodoxe româneşti şi preoţii români din Ucraina sînt terorizaţi de „Служба безпеки України” (SbU - securitatea ucraineană). Militari ucraineni înarmaţi au pătruns în case şi biserici, brutalizînd măicuţele şi preoţii ortodocşi. Naziştii lui Zelenski au intrat cu forţa în bisericile şi mînăstirile ortodoxe. Au percheziţionat, au agresat, au arestat, au confiscat sume de bani, au batjocorit credinţa ortodoxă şi pe slujitorii ei. La Auschwitz au fost duşi evrei doar pentru că erau evrei. În Ucraina sînt prigoniţi românii doar pentru că sînt români ortodocşi, dar nici SUA, nici UE, nici NATO, nici Institutul Wiesel  nu văd Holocaustul românilor din Ucraina. Sau, nu vor să vadă. „Slavă Ucraina!”.

 

Românii îşi iau de la gură, trimit ajutoare şi armament aşa-zişilor „fraţi” ucraineni, dar ei îi calcă în picioare pe românii din Ucraina, le interzic limba în şcoli, ruga în biserici şi-i trimit pe bărbaţii români să moară în război pentru Ucraina! Paradoxal, nu, îmbrobodiţilor! „Slavă Ucraina!”, nu-i aşa? Ne merităm soarta! Indivizi de la noi, îmbrobodiţi americăneşte, susţin cauze străine poporului român, iar la aşa slugărnicie, aşa conducători, aşa clasă politică! Din acest motiv ne-am pricopsit cu imaginea de sclavi, pe lîngă toate celelalte grave plecăciuni, pupături de bombeuri şi funduri occidentale. Oare ar fi trebuit ca noi să le confiscăm ucrainenilor la intrarea în România banii nedeclaraţi, maşinile de lux, să le blocăm conturile bancare? Poate n-am fi greşit, pentru că nu toţi ucrainenii care au intrat în România sînt victimele războiului. Majoritatea sînt refugiaţi de lux. Dar aşa sîntem noi, românii: proşti de buni şi „imbecil de toleranţi”, cum afirma un profesor sîrb din Voivodina.

 

Zelenski practică ucrainizarea forţată a tuturor cetăţenilor din ţara artificială cu pămînturi româneşti sub ocupaţie ucraineană. Ucraina suferă de boli incurabil-staliniste: barbarie, acaparare, brutalitate, corupţie, hoţie, impostură, aroganţă, cerşetorie. Faptul că au în hotarele nerecunoscute oficial teritorii străine le-a blocat evoluţia spre civilizaţie. Însă nu trebuie să uităm că în secolul în care ne aflăm, căderile de la înălţime şi implozia iluziilor sînt inevitabile. Se fac treptat, din culise şi în mod controlat. Din puţinele motive enunţate mai sus, potrivit The New York Times, prezenţa militarilor americani pe teritoriul României a fost extinsă. Pe lîngă trupele militare americane prezente, SUA au trimis în România încă trei mii de militari de elită şi un general cu două stele. De parcă noi n-am avea generali şi stele cu duiumul în armată! Avem şi-n în tenis, în fotbal, în presă. La întrebarea cine suportă hrana şi cazarea trupelor, răspunsul l-a dat cu mulţi ani în urmă „Doina” Luceafărului: „Vai de biet român săracul!/ Îndărăt tot dă ca racul,/ Nici îi merge, nici se-ndeamnă,/ Nici îi este toamna toamnă,/ Nici e vară vara lui,/ Şi-i străin în ţara lui”.

 

„Slavă Ucraina!”.

 

Tot în linia cerşetoriei lui Zelenski, miniştrii de externe din ţările Uniunii Europene s-au pus de acord la Bruxelles asupra uni nou pachet de ajutor pentru Ucraina în valoare de 500 de milioane de euro. Saltimbancul îşi duce războiul din bugetele ţărilor europene, puţin îi pasă dacă guvernele acestor state strîng cureaua propriilor cetăţeni! Ministrul italian de externe anunţă că ţara sa, împreună cu Franţa, vor livra Ucrainei sistemul de apărare aeriană SAMP-T, care poate lovi simultan 16 ţinte aeriene diferite. Nu tot armamentul din SUA şi din statele occidentale, care au pus botul la cerşetoria interlopului-actoraş, ajunge pe cîmpul de luptă, ci şi la grupări interlope din interior şi din alte state ale lumii. Occidentul se preface că nu vede. Pe principiul „mai cumperi o raţă”, multe arme trec graniţa unde există cerere, ca să scoată bani spălaţi pentru zile negre. Cît despre ajutoarele umanitare băneşti, se  aude că o parte ar fi ajuns în buzunarele oligarhilor ucraineni. 

 

Cînd vor ieşi la lumină actele de corupţie ale lui Zelenski şi ale huntei sale militare, cei care au strigat „Slavă Ucraina!” vor dispărea ca şobolanii. Zelenski va fi, nu peste mult timp, o măsea stricată aruncată la coş. Va îmbrăca haina de puşcăriaş pentru contrabandă cu armament, deturnare de fonduri şi crime împotriva umanităţii. Pentru ca hoţul din tramvai să-ţi poată umbla la buzunar, el creează o diversiune, iar conceptul e valabil pentru toate categoriile de hoţi. De la Biden la Zelenski, Iohannis, de la găinari la liga din Justiţie. Asta a creat şi Zelenski. Diversiune pe timp de război, care i-a dat puteri, din care s-a îmbogăţit, dar mai tîrziu va ieşi huiduit, şifonat, încătuşat. Doamne ajută! Sau poate va sfîrşi într-un sac negru din plastic, ca să nu poată spune ce ştie.

 

Mai trebuie să treacă timp, ca şi în cazul vaccinului letal, astfel ca îmbrobodiţii să priceapă  importanţa acestui război pentru americani şi, mai ales, pentru guvernul mondial, precum şi faptul că dincolo de acest război stă interesul pentru construcţia unei alte etape din istoria omenirii.  Doar cei din spatele Davos-ului ştiu cît va ţine, cum se va termina acest război, cum va arăta omenirea după. Un lucru este sigur: războiul din Ucraina nu este despre Ucraina, tocmai de aceea psihopaţii de la Davos şi de la Washington nu vorbesc de pace, ci de o supra-înarmare a Ucrainei şi de escaladarea conflictului. Marile puteri nu vor ajunge curînd la o înţelegere oficială cu privire la noul model de împărţire a zonelor de influenţă. Restul sînt sacrificii umane, victime colaterale, crize repetate, sărăcie, înrobire, propagandă şi can-can cu privire la Ucraina, dar şi depopularea necesară „Marii Resetări”.

 

Aranjament grafic - I.M.










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu