marți, 17 ianuarie 2023

Mircea Chelaru - Ziua Culturii deculturalizate - A treisprezecea zodie

 



Ziua Culturii deculturalizate - A treisprezecea zodie

General de Armată (rtg) Prof. dr. Mircea Chelaru 

15 Ianuarie 2023

 


Ziua Culturii deculturalizate - Din ce în ce tot mai puțin cu Eminescu

 

Am participat în ultimile două zile la diferite manifestări „en avant” dedicate Culturii. Nu spun ale cărei culturi. Pentru că inițiativa Ligii Culturale Române sub patronajul academicianului Victor Crăciun (veșnică fie-i memoria!) din 2010, susținută în Academia Română de Marele descifrator de Eminescu, academicianul Mihai Cimpoi din Chișinău (rețineți?), a susținut Źiua Națională a Culturii Românilor!, prin „lege ferenda de jure ereditare” în Ziua Fondatorului de Conștiință Națională! Eminescu ! Astăzi se face trimitere la Ziua Culturii Naționale. Din ce în ce tot mai puțin cu Eminescul (!)

 

Am suportat inserții mai rău decât vaccinul „zero-covid„ prin care, diluarea eminescu este necesară pentru a atenua poziția sa naționalist-antisemită! Avem numele anticriștilor scrijelite pe răbojul judecății!! Le voi publica! Fiți fără de grijă. Ei încă mișună printre noi și dau directive din parlament. Da! Parlament cu literă micăăăăă!

 

O zi a Culturii deculturalizate! O zi care trebuie să fie bornă de identitate românească este expediată în afara Eminescului nature vitae rumanorum!

 

Ex eqvo Labiș: „scriu și plâng, plâng și scriu”. Rândurile acestea, în ajunul nașterii sfântului pământean al românilor, vă îndeamnă la a vă privi în sine. Pentru că El este Sinea Noastră Comună! Și tot mai adesea, reazemul pe ultimul Umăr de Munte!

 

Scriu pentru că mi-au auzit urechile, ferite de  cântecul ultim al sirenelor globaliste, cuvinte necuvenite asupra Luceafărului.

 

Mereu există în acest Neam câte un „Ciclop” care vede minusculul rahat de muscă de pe Marea Mantie Albă! Tocmai de aceea voi relua Manifestul „A treisprezecea zodie”. Zodia pierii năpârcilor. Stați împreună! Nu rupeți rândurile!

 

A treisprezecea zodie - Manifest civic

 

Oare ce popor nu-şi caută cu îndârjire simbolul ultimei şi desărvârşitei sale esenţe, care să-i zideacă Identitatea în Eternitate?

 

Oare ce popor nu s-ar face cetate şi pumn pentru a-şi apăra chipul cosmic sau pentru a pedepsi pe oricare din pângăritorii numelui său?

 

Cunoaşteţi vreun  popor anume care s-ar lepăda de sine abandonându-şi ctitorii de neam?

 

Cu toţii veţi spune: Nu!

 

Popoarele şi conştiinţele lor naţionale nu permit a li se negocia: numele, limba, credința, obiceiul și martirii.

 

Românii sunt la fel ca celelalte popoare. Numai că spre deosebire de ele, românii acceptă cu prea mare uşurinţă să cadă sub vremi şi sub nemeritate asupriri. Sub astfel de proaste rânduieli se face că apar lighioane de pe aiurea, cu nume stâlcite şi compromiţător traduse în limba neamului, care ne batjocoresc: icoanele, sfinții, altarele și martirii!

 

Celora care trimit în debaraua cadavrelor pe purificatorul de limbă şi ziditorul de conştiinţă românescă, le spunem: canaliilor: gata! Că altfel e de rău. Dar rău de tot!

 

Ne-am săturat să aruncaţi cu lăturile voastre puturoase, cu scursurile voastre zoioase şi otrăvitoare în grădina sufletelor noastre.

 

Ne-am săturat să vă tolerăm în numele cuminţeniei noastre dumnezeieşti pe care o batjocoriţi încălecaţi pe grumazul nostru!

 

Ne-am săturat să tot experimentaţi fantasmagoriile voastre de drogaţi pe spetele unui popor apostolic care este vinovat doar pentru că există și vă tolerează. Ştim că vă hrăniţi cu ura faţă de băştinaşi şi vă aţâţaţi dispreţul fața de noi Românii, în discursuri xenocrate!

 

Aţi priceput, lighioanelor? Gata! E destul!

 

Suntem Vii şi trăim în zodia miracol. Este zodia spaimelor voastre! Este zodia a treisprezecea! Este zodia sfîrşitului vostru de canalii, oricare v-ar fi numele!

 

Pocăiţi-vă şi veniţi în genunchi la altarele noastre făcute din ruguri de dragoste pentru neam şi pentru fărâma de glie ce ne-a mai rămas.

 

Şi mai aflaţi că pentru noi Eminescu a fost şi va rămîne adevăratul dezrobitor al conştiinţelor noastre, marele mângâietor de suflet românesc şi primul unificator în aceeaşi limbă naţională.

 

Este Luceafărul credinței noastre în ceea ce am fost, suntem şi vom fi şi de aici înainte. El este noi și noi suntem El ! Oricând şi oriunde am fi în această lume pământeană. Aşa să luaţi aminte!

 

Şi mai ştim că, fiind foarte român, Eminescu vă stă în gât! Vă sufocă. Acolo Îl vom lăsa până vă veţi împrăştia ca nălucile bătute de crivăţul răzbunării! El este revanşa noastră eternă. Noi strigăm: „ex ossibus ultor”!(din mormânt se va ridica răzbunătorul). Şi el devine dintr-o dată şi cetate şi pumn, şi sabie şi scut, şi minte şi braţ, şi glorie şi smerenie şi toate cele câte sunt ale noastre, ale românilor de pretutindeni.

 

Băgaţi-vă minţile în cap, atâtea câte v-au mai rămas şi până când nu v-aţi prăpădit şi ultima fărâmă de luciditate. Şi să nu uitaţi: Noi ne tragem din nemurire. Şi oricât de mulţi aţi fi, în cele din urmă tot vă vom răzbi. Pentru că din străvechi, timpul este al nostru !

 

De când au început să numere anii de la  Eminescu încoace, Românii îşi ştiu Datoria. Să ridice mai sus de ei ceea ce El a lăsat spre terminare. Iar noi, cei care ne facem chezaşi pentru împlinirea acestui Crez, să reînvăţăm cum se înalţă Spiritele Supreme, altminteri degeaba ne mai îngropăm trupurile. Ne vom împlini Menirea! Pentru că a venit Zodia  Înălțării.

 

A venit Zodia Eminescu !

 

Aranjament grafic - I.M.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu