vineri, 9 august 2019

Petre Burlacu - Eu am cu ce să conving electoratul să nu-l mai voteze pe Johanis!




Eu am cu ce să conving electoratul să nu-l mai voteze pe Johanis!
Publicat de Ion Coja|6 august 2019|Doctrină naţionalistă
N-am încotro, candidez!

Domnule profesor ION COJA, am auzit de la un prieten comun că vă gândiți să candidați la alegerile prezidențiale din noiembrie. Sper să-mi confirmați această informație.

De gândit, la câte nu se gândește omul?! Iar eu, unul, mă gândesc la această posibilă candidatură dinainte de 1990! Da, pot spune că comportamentul meu civic, public, a fost dintotdeauna determinat de această intenție! Înainte de 1990 am sperat ca lucrurile să se schimbe în țară și să existe posibilitatea legală ca orice cetățean român să aspire la cea mai înaltă funcție publică. Aș zice că este vorba de o aspirație nobilă, onorantă pentru oricine! Cred că aspirația aceasta ar trebui prin educație să fie sădită în mintea și sufletul oricărui tînăr. Să știe că îi este accesibilă această candidatură dacă se va strădui s-o merite! Și să se știe bine care fapte te apropie sau te depărtează de această pespectivă. Așa cum în armata lui Napoleon fiecare soldat știa că duce în raniță bastonul de mareșal!…

Am avut o discuție cu un grup de prieteni și m-am arătat dispus să candidez. Dar nu am luat nicio decizie. Studiez această ipoteză! Sunt atâtea motive să mă potolesc și să stau în banca mea.

Dar sunt și motive să acceptați candidatura!

Care sunt acele motive, mă faci curios?!… Candidatura este greu de obținut! Ca să te înscrii în cursa pentru Cotroceni nu este destul să vrei! Mai trebuie să și poți! Nu este vorba numai de o decizie personală. Este vorba de un efort multiplu, al unei echipe, este nevoie de un sprijin finaniciar, mediatic, instituțional! Pentru mine primul lucru care trebuie lămurit este să aflu dacă SRI acceptă candidatura mea. În 2009, când am strâns semnăturile necesare și le-am depus, am ignorat acest aspect: acordul SRI, al Serviciilor! Or SRI l-a trimis la mine pe un reprezentant, pe dl T. Ioan, să mă avertizeze, îl citez pe domnul T: „să-mi văd de cărțile mele!” Iar eu nu am luat în serios avertismentul. Pot spune că SRI a jucat corect cu mine. Sper s-o facă și de data asta și să-mi trimită un semn: să stau să-mi văd de ale mele, că nu știu cât mai am de trăit, și să las grija Țării altora, mai tineri, mai bine înfipți în realitățile zilelor noastre. Sau să mă încunoștințeze că le este indiferent ce voi face!…

Nota bene: în 2009 afirmam peste tot că nu trag nădejde să ajung președinte, dar mă văd în stare prin candidatura mea să împiedic re-alegerea lui Băsescu. Și SRI a intrat pe fir să mă convingă să stau cuminte în banca mea căci Băsescu este un mare naționalist. Citez: naționalist, au zis cei de la SRI! Băsescu naționalist!… Atât de bine informați erau ofițerii de la SRI!

În 2009 am făcut multe greșeli. A fost o tentativă don quijotescă. N-aș repeta-o. Dacă se vor ivi condiții propice, sunt ceva șanse să mă încumet. Sunt dispus să iau în calcul această ipoteză. Mai mult, nu! Iar calculul pe care îl fac este următorul: aș putea participa la alegerile prezidențiale având ca țintă maximă să-l împiedic pe Johanis să mai ajungă la Cotroceni pentru alți 5 ani! Ne e de ajuns experimentul care s-a consumat! Trebuie făcut orice ca să nu se mai repete greșeala din 2014! Iar eu sunt conștient că dintre candidații care s-au anunțat nici unul nu este în stare să-l împiedice pe neamț să-și continue aventura păguboasă pentru români! Toți candidații anunțați nu-l vor ataca pe neamț acolo unde este vulnerabil, nu vor fi convingători. Eu am cu ce să conving electoratul să nu-l mai voteze pe Johanis! Aceasta ar fi ținta participării mele la cursa pentru Cotroceni.

Dar pe cine să voteze?

Asta este altă problemă și aici nu aș avea ce recomandare să le fac alegătorilor. Candidații pe care îi cunosc cât de cât, despre care sunt edificat, nu sunt pe gustul meu. Sper să se ivească un candidat valabil!

N-ați putea fi dumneavoastră acel candidat?

Ți-am spus ce mă mână în luptă! Dacă aș veni în fața electoratului și le-aș spune să nu-l voteze pe Johannis, ci pe Ion Coja, aș pierde credibilitatea ca critic al lui Johannis! Eu sper să conving lumea să nu-i mai dea votul lui Johannis, să nu mai ajungă pezevenghiul nici măcar în turul al doilea!

De ce îl numiți pezevenghi?

Ai să vezi de ce îl numesc așa atunci când voi avea ocazia să mă explic în timpul campaniei electorale!

Vă propun să discutăm acest subiect, ca teorie politică, nu neapărat legat de persoana dumneavoastră. Ce ați avea de spus?

În primul rând trebuie conștientizat faptul că opțiunea pentru candidatură te obligă să te pătrunzi de adevărul că este vorba de opțiunea ta pentru sacrificiu, accepți să te sacrifici pentru Ceilalți, pentru Cetate, pentru Țară, pentru Neam! Iar acest sacrificiu este legat de convingerea că poți fi util celorlalți, că înțelegi problemele care îi frământă pe oameni și ai soluții la aceste probleme. Sau că ești capabil să cauți aceste soluții cu bună credință și cu voința de a le găsi! Voința de a face bine celorlalți este esențială pentru cariera unui politician, dar și pentru multe alte profesii: medic,profesor, ziarist, jurist, militar etc. Am fost în 1996 candidatul PDAR pentru Cotroceni, dar n-am mai apucat să-mi depun dosarul în urma alianței electorale cu ecologiștii și cu umaniștii. Am fost „lucrat” de Victor Surdu, agent KGB, Antonie Iorgovan, fost ofițer DIA, și de Dan Voiculescu, fost… În 2000 am fost iar propus de un partid care n-a reușit să strângă semnăturile necesare. În 2009 am candidat ca independent, am depus semnăturile, dar n-au fost validate toate și mi s-a respins candidatura…

De data aceasta, dacă se ivește posibilitatea de a strânge semnăturile, nu m-aș da în lături să candidez. Poate că ar fi corect să spun că este necesar să candidez!

Despre ce necesitate este vorba?

Pentru soarta României sunt necesare mai multe condiții de îndeplinit. Prioritară mi se pare condiția ca Johannis să nu mai apuce un al doilea mandat! Ar fi o tragedie națională! Deși toți comentatorii susțin că nu are un rival serios, ceea ce trebuie înțeles e că nu există niciun motiv serios pentru a-l realege. Ce îl recomandă? Cinci ani de zile nu s-a ocupat decât de un singur lucru: să saboteze guvernarea PSD. Și a reușit în mare parte prin minciuni, prin propagandă incorectă, prin șantaj și intrigi. Adică a împiedicat să se manifeste liberă opțiunea electoratului, care își dăduse masiv votul pentru coaliția PSD-ALDE. Johannis a vrut să aducă la guvernare „partidul meu”! Și ne-a obligat, prin diversiunea tragică, criminală, de la Colectiv, să acceptăm guvernul Cioloș, guvernul cel mai incompetent și mai iresponsabil din ultimii 30 de ani!

Deci, prima grijă a clasei politice, a electoratului, trebuie să fie îndepărtarea lui Johannis de la preșidenție. Postură dramatică pentru bietul om, căci își pierde imunitatea și are toate șansele să devină penal cu acte în regulă! Mult mai penal decât dl Dragnea! S-ar putea să ajungă alături de Dragnea, la Rahova, ar avea haz să împartă o vreme aceeași celulă. Ghinion! Dragnea se va elibera cu mult înaintea lui Johannis care, dacă va avea parte de o judecată cinstită, va înfunda pușcăria pentru mai mult de trei ani!…

Ce legătură este între o posibilă candidatură a lui Ion Coja și îndepărtarea lui Klaus Werner Johannis de la Cotroceni?

Cred că eu, ca candidat, sunt singurul care ar putea să determine electoratul să nu-și mai dea votul președintelui infractor Johannis! Căci, pentru mine, ca și pentru cei care cunosc isprăvile domnului președinte, Johannis este un infractor, un infractor dovedit, protejat însă de o justiție obedientă politic. Protejat și de o mass media încă și mai coruptă decât justiția! Culmea, protejat chiar și de ceilalți candidați la preșidenție, care, sunt sigur că în campania electorală nu se vor lega de infracțiunile grave care atârnă greu la dosarul președintelui.

Deci, aceasta ar putea fi motivația cea mai puternică a candidaturii mele: să împiedic ascensiunea lui Arturo Ui! Să pun capăt unei cariere politice care a făcut mult rău României!

Și nu credeți că este periculoasă misiunea pe care v-o asumați?

Cum să nu-mi dau seama?! Sunt multe persoane și instituții atotputernice care sunt vital interesesate de menținerea lui Johannis în fruntea bucatelor! Dar știu că în acele instituții atotputernice mai sunt și oameni de bine, oameni dedicați binelui comunitar, național, care nu le vor permite șefilor sau colegilor lor să acționeze ilegal în sprijinul președintelui vînzător de copii abia născuți!… Cazul Sorina, fetița de la Baia de Aramă, pică foarte bine în acest an electoral! Lumea este sensibilizată pe subiectul adopțiilor ilegale, abuzive! Or lumea, când va afla detalii despre adopțiile făcute ilegal, prin intermediul domnului profesor Johannis, va reacționa așa cum ar fi trebuit să reacționeze și în urmă cu 5 ani!… Din fericire, candidatura lui Johannis în 2014 a avut o parte sigur pozitivă: l-a împiedicat pe Ponta să devină președinte, ceea ce putea fi o nenorocire și mai mare! Trebuie să recunoaștem acest merit al celor care au tras sforile electorale. Au făcut ce trebuia! Între Johannis și Ponta au ales răul cel mai mic!

Ce garanții aveți că prin ieșirea din joc a lui Johannis nu ne vom pricopsi cu un președinte și mai dăunător Țării?

Garanții nu am, dar dintre candidații anunțați nu-l văd pe cel care ar putea fi mai rău decât sibianul nostru! Să vedem ce propune PSD-ul! Tăriceanu sigur este un președinte mai bun decât Johannis! Sau doamna propusă de „umaniști”!




A consemnat Petre Burlacu












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu