duminică, 26 iunie 2016

BREXIT 2016


BREXIT 2016
Decizia Germaniei, UE d-nei Angela Merkel, cancelar federal, de a incita la o invazie nelimitata a milioane de musulmani si idolatri afro-asiatici si a renunta la paza granitelor a fost argumentul determinat pentru electorat englez de a parasi Europa germanica. Deficitul de democratie a trioului teuton Merkel-Junker-Schultz, subventionarea ilegala a greco-ortodocsilor, criza euro, terorismul islamic au jucat un rol secundar. Dupa Brexit UE pierde 10% soldati, 13% salariati si 20% din economie.
Care din cele 27 de state intentioneaza sa paraseasca UE? 2015 si greco-ortodocsii s-au pronuntat in referendum pentru parasirea zonei euro, dar neocomunistii (Syriza) s-au lasat corupti de subventii la fel de nelimitate, ca invazia actuala islamica afro-asiatica. In tmosfera de iliegaliate si deficit de democratie, in numele idealismului clasic a cancelarilor germani, nu-i de mirare ca frontul celor care pun la indoiala proiectul europen in Franta, Italia, Olanda, Ungaria, Polonia etc. este in crestere.
Parasirea Europei de catre anglicani are loc in mod paradoxal simultan cu Sfantul si Marele Sinod Ortodox din Grecia, care se confrunta ca si UE cu dificultati similare. Dupa patriarhatele din Antiohia, Bulgaria si Georgia si cel al Moscovei si a Intregii Rusii a anuntat in ultimul moment ca nu participa la Sinod. Ucraina in razboi cu Rusia vrea un patriarhat autocefal, ceea ce contravine intereselor Moscovei. Crearea unitatii greco-ortodoxe in dialog, comuniune cu fratii lor occidentali se lasa asteptata in conditiile actuale incerte din estul si vestul europen. Cine castiga, cine pierde?
Rusia profita de Brexit si de dificultatiile Sinodului din Grecia. NATO si curentul panortodox trebuie sa tina seama mai mult decat pana acuma de interesele Moscovei. Sansele lui Donald Trump de a ajunge presedintele SUA cresc. Pierd adeptii unei UE, Europe fara granite, unite spiritual si socio-politic de la Atlantic la Ural.
Decizia Marii Britanii de a parasi UE nu este suprinzatoare dupa cum se poate vedea din anexele: Cred(it) & Cred(o) si opiniile competente formulate in urma cu trei ani, si din articolele Era Angela Merkel si Alternativa pentru Germania din acest an.
Bremen la 24 iunie 2016

 
CRED(o) & CRED(it)
Uniunea Europeana cu trei religii, credinte, romano-catolici, protestanti, greco-ortodocsi si respectiv cu trei traditii de drept, roman, anglo-saxon si bizantin, este ab ovo o constructie subreda, care nu se mai bucura de credit. Cum si cat va rezista?
Pentru ca daca nava EURO(pa) la prima adiere de vant de primavara greco-ortodoxa a intrat in deriva si tratatele trebuie deja revizuite, atunci la prima furtuna de toamna se va scufunda la fel de spectaculos ca Titanic-ul in timp ce propaganda si orchestra la bord va canta seducator pana la distaritia in valuri a colosului.
1944 Churchill si Stalin s-au inteles ca doi ceambasi pe a half-sheet paper in privinta influentei din Balcani: 90% Anglia/USA in Grecia si 90% URSS in România. Ironia istoriei: romanii voiau sa vina americani si grecii, rusii.
1989 Bush si Gorbaciov renunta la razboiul rece. Imperiul Roman de Apus se reface pasnic si greco-ortodocsii, romanii, slavii de sud adera la UE, cu toate ca ei n-au facut parte niciodata din Imperiul Roman de Apus, ci numai din cel de Rasarit si Imperiul Turc si fac parte din Imperiul duhovnicesc si sobornicesc al celei de a treia Roma, Moscova, care refuza dialogul cu Roma, capitala spirituala a Europei.
Ce credibilitate are o casa comuna europeana in care locatoarii refuza armonizarea modului de viata, a credintei si creditului? Paradoxal presedintele Traian Basescu este si pentru axa Londra-Washington potrivnica Europei si pentru EURO(pa). Ca in razboiul mondial II. Romanii lupta si perd pe toate fronturile, apoi sunt dezmembrati in doua colonii ruso-pravoslavnice. Rasplata duplicitatii. De data asta va fi altfeli?
Greco-ortodocsii sunt in UE de facto tolerati, un statut pe care si de jure l-au avut de la Schisma la Vatican II 1054-1964 si au o pondere neglijabila de 2-3% din economia UE. Totusi ei au reusit performanta, ajutati de protestanti sa destabilizeze EURO(pa).
Sunt constienti greco-ortodocsii de consecintele minciuni, falsificarii statisticii? Acum tot ei dau vina pe UE ca s-au indatorat cu 300 miliare de €, mai mult dacat ii tine punga. Solidaritatea intre credinte si traditii juridice, economico-financiare diferite, intre greci si latini, ortodocsi si occidentali s-a degradat in santaj. Ca la poker, cine da mai mult?
Bremen la 10 august 2013
OPINII
In serial Fraude Financiare Inocente am publicat in noua articole, fapte si ipoteze, care permit cititorului interesat sa completeze creativ filmul evenimentelor in curs, dupa cum se poate observa din cele doua comentarii competente de mai jos.
1.) In fond D-ta te indoiesti ca Proiectul European va avea succes daca, in acelasi timp (bine ar fi fost inainte) nu se realizeaza unirea crestinilor sub indrumarea Romei. Eu iti dau pe deplin dreptate. Bine ar fi fost sa se ajunga de mult la depasirea schismei, bine ar fi fost ca populatia romanizata de la Dunarea de Jos sa fi ramas sub influienta Romei. ( Am citit recent undeva ca slavii bulgarizati sau bulgarii slavizati) au fost cei care au intors din drumul lor firesc aceste populatii romanizate. Bulgariii de azi, speriati de islam, cupleaza mai bine decat noi cu Occidentul la nivel institutional. Insa, dupa cum ii cunosc, este foarte probabil ca totul sa fie un comportament de fatada. In ce ne priveste pe noi romani, eu ca ortodox inteleg foarte bine (si ti-am spus-o adeseori) ca nu sunt sanse ca, in mod spontan, autoconvinsi si nesiliti de nimeni, sa incepem sa ne parasim traditiile religioase si sa le preluam pe cele ale crestinismului occidental, catolic ori protestant. Foarte bine ai constatat ca nu numai ca nu vrem asa ceva dar nici nu acceptam ideia ca deosebirile religioase s-ar afla la baza deosebirilor de civilizatie. Iti este prea bine cunoscuta vehementa cu care ti se resping afirmatiile si indemnurile in aceasta directie. Deci, cu regret sunt nevoit sa-ti repet ca, desi ai dreptate, nu ai nici-o sansa sa fie urmate indemnurile D-tale. Deaceea, eu imi pastrez speranta ca unirea statatala, oricat de greu va inainta, ramane singura cale de a depasi schizma bimilenara a crestinilor europeni, cel putin in partea europeana ce va fi integrata in UE. In fond, crestinismul, in final, a izbandit in Imperiul Roman doar prin actiunea puterii laice. Ma rog, doar, ca fibra morala a crestinilor occidentali sa nu cedeze la uneltirile mozaice, care isi vor mentine virulenta pentruca Unirea Crestinatatii va fi cea mai dureroasa blamare a ultimlor doua milenii de istorie mozaica, de respingere a Manturii prin Hristos.
2.) Imi place si ma bucura ca, unele dintre prognozele mele „moi“ (deci calitative, fara cifre) din anii ’90 par sa se indeplineasca acum si probabil si in viitorul apropiat. Inca de cand lucram pentru banci aveam impresia tot mai puternica ca, capitalismul neo-liberal axat in primul rand pe finante, capital liber (speculativ) si pe “consiliere” (la adresa economiilor emergente) este de fapt o excrocherie enorma ... Decorelarea (aproape) totala intre performanta tehno-(stiintifica), de pilda a “clasei” inginerilor, si nivelul lor de remunerare (dar implicit acceptat de societeate!) da de gandit. Chiar si Grenspan (“the late”) a recunoscut asta intr-un fel si chiar si public (cred ca in The Economist). Clar ca BRIC (Brazilia, Rusia, India si China) nu prea mai vor sa se joace de-a alba-neagrea Made in USA. Ce va urma este insa mai putin clar. O parte din societatea ruseasca pare sa se “europenizeze” in sensul ca, populatia scade, idealuri tipice de middle-class (Klein-Buergertum) par sa prinda din ce in ce mai bine, nu prea se mai fac “proiecte mari” (de lunga durata). Si tendita asta se pare ca “loveste” Rusia in mod esential, mai mult decat orice amenintare startegica, nucleara, etc.. Celelate tari BRIC insa, asa cred eu, mimeaza comportamentul “middle-class” poate si mai puternic, si mai deschis si mult mai colorat, dar, in esenta, nu prea sunt afectati de acesta in urmarirea proiectelor mari si de lunga durata. China, India (si Corea de Sud, de altfel) au programe de cercetare in domeniul “fuziunii nucleare” absolut respectabile, in unele aspecte comparabile cu cele din SUA si din Japonia! Si UE si Rusia au asemenea programe, dar cu o intensitate si cu un grad de finantare care nu reflecta nici pe departe valentele capitalului uman din domeniu si din zona! Pornind de la aceasta situatie, am putea sugera “o noua strategie de dezvoltare”, care, cred ca ar avantaja mult si Romania asa cum se prezinta acum: Toata Europa (inclusiv Rusia) sa se transforme intr-un urias Disney-Land. Si intr-un furnizor de servicii medicale si educationale (sau “de formare”) pentru lumea intreaga. Nu ar mai fi nevoie de nici un proiect mare (riscant si de durata). De fapt o catedrala Sfantul Petru (Roma, Vaticano) nu s-ar mai putea construi azi in Europa. Proiectul ar fi prea lung (in timp) si prea costisitor. Banuiesc ca ar costa cel putin 20 miliarde $ cu toate detaliile mestesugaresti. So what ? Asa ceva nu prea ar fi nici “sozial-vertraeglich”! Cu “Amuzament, Sanatate si Formare” ar fi de acord chiar si neo-liberalii ! Si nu mai trebuie sa schimbam omul ! Trebuie gasita forma absoluta a telenovelei!
Chestiunea Orientala
Indiferent de intentii si metoda, falimentul moral si finaciar al greco-ortodocsilor a generat o criza a creditului si credintei, iar excrocheriile, ingineriile financiare inocente ale protestantilor anglo-saxoni a redeschis cutia pandorei - Chestiunea Orientala. Una din cele mai complicate probleme de istorie, care a inceput in anul 1774 cu Pacea de la Kuciuc Kainargi / Silistra, dintre turcii musulmani si rusi pravoslavnici, si numai aparent s-a incheiat in occident, cu Pacea de la Lausanne in 1923. O fantoma bantuie prin UE. Chestiunea Orientala este din nou actuala in Grecia, Romania, Bulgaria, Serbia, Kosova, Macedonia, Bosnia-Hertegovina, Voievodina: Cine va invinge, cum vor conlucra: greco-ortodocsii, catolicii, protestantii, islamul? Situatia tulbure din Balcani, duplicitatea greco-ortodoxa, expansiunea Moscovei si interesele divergente occidentale sunt elementele de baza ale Chestiunii Orientale. Criza financiara greco-ortodoxa e numai varful ghetarului. Titanic-ul e EURO(pa). O retrospectiva. Expansiunea islamului s-a inpotmolit 1683 in fata Vienei. Petru cel Mare incepe cele opt razboaie ruso-turce 1710-1878. Occidentalii nu accepta insa inlocuirea Sultanului turc cu un Tar ortodox. Asta a fost sansa turco-musulamanilor pina la razboiul mondial I, dupa care s-au retras in Asia. InEuropa le-au ramas un cap de pod, Istambul si enclavele musulmane formate de bosnieci si albaneji. Sa nu pierdem din vedere ca pentru lichidarea dominatiei Belgradului asupra romano-catolicilor si musulmanilor din fosta Iugoslavie, NATO s-a luptat un deceniu si ca turcii profita si azi de discordia dintre crestinii si vor iar sa intre cu un cal troian islamic in UE, un proiect sustinut vehement de dusmanii Europei de peste Atlantic. NATO, occidentalii au o comanda militara unica dar interesele difera. Francezii fac cea mai subtila politica greco-pravoslavnica si turco-musulmana, pentru ca nu pot umple vidul de putere pe care l-ar lasa in urma un dezastru. Engleji urmaresc un echilibru de forte favorabil. USA iau taurul islamic si pravoslavnic de coarne. Berlinul se intelege cu Moscova, care face mari concesii germanilor. Pe de alta parte, rusii panortodocsi ii sustin pe panslavisti balcanici. Conflictul dintre catolici, protestanti, greco-ortodocsi si musulmani ia forme diverse si capcanele sunt la tot pasul. Un nod gordian vechi de trei secole pe care ori il va taia, ori va esua proiectul EURO(pa)?
Notiunile credo & credit au aceiasi radacina si una fara alta nu prea merge, mai ales in sfera economico-financiara. De aceea criza credintei si creditului generata de duplicitatea atavica greco-ortodoxa fata de occidentul latin, sprijinita de speculantii protestanti, mozaici din SUA a readus in actualitate Chestiune Orientala. Dialogul dintre ortodocsi si Roma in vederea refacerea unitatii crestine, fara de care nu se poate cladi mai nimic cat de cat durabil, e indispensabil. Balcanii, butoiul de pulbere al Europei, sunt instabili. Se va dezmembra, sau reaseza Europa? Raspunsul il pot da numai romano-catolicii, protestantii si greco-ortodocsii, cand vor sta de vorba sincer si deschis intre ei si impreuna cu lumea islamica.
Dupa cum se stie mai ales de la Razboiul Crimeii 1853-1856 si Revolutiile de catifea din 1989, occidentalii nu sunt vrajmasii greco-ortodoxiei, ci vor sa o aduca pe calea ratiunii, dialogului pentru a realiza o coordonare si cooperare a activitatilor in vederea crestinizarii intregii lumi, sau pentru a folosi un limbaj secularizat, pentru a promova standarde de civilizatie (occidentale, crestine), drepturile fundamentale ale omului.
Bremen la 7 iulie 2003
AfD Alternativa pentru Germania
Teama de Alternativa pentru Germania / Alternative für Deutschland (AfD), pentru cursul politic al d-nei cancelar federal Angela Merkel este nejustificata, chiar daca succesul electoral recent al noului partid in patru landuri e spectaculos si pus gresit pe seama „invaziei arabe“, cum a calificat aceasta „realitate sociala“ papa Francisc. (Osservatore Romano, venerdì 4 marzo 2016)
Mai toata lumea e impotriva renuntarii la grante si la resemnarea in fata invaziei islamicilor si idolatrilor afro-asiatici. Dar nu asta e dilema AfD-ului, ci faptul ca germanii, mai ales cei din est, sunt impotriva reeducarii postbelice politic corecta, dupa cea marxist-leninista a incetat brusc, odata cu Lagarul de trista amintire, pe cand cea anglo-americana e inca promovata de establishment. Pactul de la Varsovia s-a desfiintat, NATO se extinde mereu.
Fara trupe ruso-sovietice, mai ales electoratul din fosta zona de ocupatie socialista a ales AfD-ul fara complexe in fata nationalismului Frontului National din Franta, antisemitismului Partidului Jobbik din Ungaria, miscarii izolationiste engleze etc., pentru ca asa zisa Armata de pe Rin a Marii Britanii se va retrage din Germania in anul 2020, iar cea a SUA ramane sine die.
Discursul xenofob, islamofob, antisemit, antitziganesc a la Donald Trump, Le Pen, Jobbik etc. e strain AfD-lui. Putin sunt impotriva salvarii de la faliment a greco-ortodocsilor cu sute de miliade de euro, sau a invaziei arabe, care a depasit deja un milion de refugiati. Antisemitismul e tabu si in afara legii. Noutatea e ca pentru prima data se pune la indoiala in RFG binefacerile reeducarii postbelice.
AfD-ul urmareste ca reformele generatiei 1968, implicit ale armatelor de ocupatie, sa fie corectate din punct de vedere al valorilor traditionale care au generat succesele stiintifice, tehnologice etc.. Multiculturalitatea si inclusiunea nu dau rezultatele scontate. De aceea scolile trebuie sa revina la „normal“ prin educarea separata a handicapatiilor, cele islamice, ale Coranului sa fie inchise, iar in universitati sa fie desfiintate cotele celor neperformanti.
Generatia anului 1968, prima de dupa razboi, reeducata in interesul ocupatilor de o parte si alta a Cortinei de Fier, a subminat sistematic valorile si normele germane traditionale. Dupa reunificare, viziunea marxista dispare, in timp ce fortarea societatii multiculturale, neutra din punct de vedere al orientarii sexuale, cotelor de promovare a femeii, handicapatilor etc. continua. Omul alb a lui Donald Trump ca si francezul, maghiarul, germanul de rand se simte dezavantajat, cauta o Alternativa.
Viorel ROMAN:http://herculanehercules.ro/data/uploads/hercules_nr_2_2016.pdf ALTERNATIVA PENTRU GERMANIA/ Revista Armonii Culturale, ISSN: 2247-1545. Adjud, Vrancea/ Anul V, Ediția 2015: 19 martie 2016
Era d-nei Angela Dorothea Merkel
De la infiintare NATO „ii tine pe rusi la distanta, pe americani in Europa si pe germani subordonati“ / „to keep the Russians out, the Americans in, and the Germans down“. (Gen. Ismay, primul secretar NATO) In acest scop numai SUA au stationati 44.660 de militari in 174 de baze in Germania.
In vremea razboilui rece, anglo-americanii i-au atras pe vestgerman la hedonism si consumism, i-au facut grasi si impotenti (Churchill). Dupa retragerea Armatei Rosii, capitala revine la Berlin. Cancelara Angela Merkel, presedintele Joachim Gauck sunt educati in zona de ocupatie sovietica.
Dupa Cortina de Fier, reeducarea sovietica era brutala, usor de depasit dupa 1991, pe cand cea Made in USA e inca a tot prezenta, departe de a fi intaleasa si cu atat mai putin depasita de majoritatea inca grasa, impotenta si supraveghiata de o armata omiprezenta de sapte decenii. Celebrul plan criminal Morgenthau n-a fost pus in aplicare, pe cand cel de reeducare este actual.
Anglo-americanii submineza autoritatea barbatilor germani, prin faptul ca femeile, handicapatii, refugiatii etc. au mai multe drepturi. Scoliile, universitatiile sunt mediocre. Armata e de mercenari. Nemultumirea germanilor de rand, fara alternativa – „Alternativlos“ e cuvantul de ordine al d-nei Merkel -, e usor de intales. Dar de curand ei se confruntat si cu afro-asiaticii musulmani sau idolatrii, majoritatea barbati fara complexele reeducarii, situatia politica a luat o turnura neasteptata.
Germania d-nei Merkel trebuie sa faca fata invaziei islamice orchestrata de USA, nemultumirii din tara sa si a statelor UE, pentru a nu ajunge intr-o capcana similara celei din anii 1914 sau 1939, cand Perfidul Albion a reusit sa atraga Reich-ul II si III in razboaie sinucigase, care sa permita anglo-saxonilor stapanirea Europei si a lumi. SUA are 800 de baze in 80 de tari, inclusiv Romania.
Din nou, ca in vremea lui Wilhelm II sau Hitler, expansiunea economica trebuie subminta si pentru a nu ajunge pe picior de razboi ca predecesorii naivi, d-na Merkel refuza sa opuna rezistenta, obliga chiar tarile UE sa o urmeze, fara a le consulta, deschide neconditionat granitele, accepta nelimitat refugiati (care costa 100 miliarde euro), se ploconeste la Inalta Poarta, etc. Cu ce consecinte?
Criza a generat o Alternativa pentru Germania, AfD, care cere: opririrea invaziei, constructilor de moscheei, islamizarii; reevaluarea reeducarii anglo-mozaice (fara a pune la indoiala Holocaustul), personificata de generatia 1968, prima reeducata cu succes de USA; retragerea armatelor straine (britanicii se retrag in 2020); normalizarea relatiilor cu Rusa; reactivarea armatei traditionale; revenirea la invatamantul performant; desfiintarea privilegiilor minoritatilor; o presa fara control.
AfD are deja 15-20%, mai mult in est decat in vest. Fara ipocrizia politic corecta, fara tabuuri in politica interna si externa, la alegerile parlamentare din anul viitor, se incheie era d-na Merkel, prima cancelara federala femeie, pregatita la scoala partidului unic marxist-leninist.

 
Bremen la 16 mai 2016

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu