luni, 13 iunie 2016

Conferința Internațională „Patrimoniul cultural românesc: probleme de management, restaurare și punere în valoare”, 15-17 iunie 2016

COMUNICAT DE PRESĂConferința Internațională „Patrimoniul cultural românesc: probleme de management, restaurare și punere în valoare”, 15-17 iunie 2016


Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, împreună cu Ministerul Culturii din Republica Moldova organizează, în perioada 15 – 17 iunie 2016, conferința internațională „Patrimoniul cultural românesc: probleme de management, restaurare și punere în valoare”.
Evenimentul va avea loc la Muzeul Național de Artă al Moldovei, Chișinău, Republica Moldova.
Obiectivul proiectului este acela de a creea un cadru de discuții între specialiștii din domeniul culturii și cel al protejării patrimoniului din România și din comunitățile românești din jurul granițelor țării. Astfel, la eveniment vor participa specialiști și personalități de marcă din Bulgaria, Serbia, Ucraina, Ungaria. Conferința este structurată pe trei paliere ce țin de managementul și valorificarea, atât a patrimoniului cultural imobil, cât și al celui mobil și imaterial, iar comunicările participanților vor fi completate de abordări integrate și studiu de caz.
Parteneri și colaboratori: Institutul Național al Patrimoniului, Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” și Muzeul Naţional de Artă al Republicii Moldova.
   
13 iunie 2016
Departamentul de Comunicare,
Institutul “Eudoxiu Hurmuzachi“ pentru Românii de Pretutindeni, Ministerul Afacerilor Externe
Telefon   004 021 310 26 98,
Fax         004 021 310 15 36
Email  comunicare@ieh.ro şi office@ieh.ro
www.ieh.ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu