joi, 30 iunie 2016

Scrisoare deschisa - Ion Coja




Stimaţi şi iubiţi prieteni, colegi şi cunoscuţi,

Împreună cu mulţi dintre voi am încercat, după 1990, să facem ceva pentru „ţărişoara” noastră. Am pus multă bună credinţă, elan şi câtă pricepre am avut! Prea multe n-am reuşit! Şi n-am reuşit în primul rând să ne dăm seama de la început cât de criminale sunt planurile celor care au preluat puterea în decembrie 1989 făcând cele mai atrăgătoare promisiuni. De fiecare dată când începeam să pricepem câte ceva, ne cutremuram şi nu ne venea să credem că putem fi, noi, românii, ţinta unor scenarii atât de scelerate! Şi într-adevăr, se pare că nicicând în istoria lumii nu a mai fost declanşat în timp de pace un proiect de distrugere a unei ţări atât de vast şi de cinic! Un plan pe cât de diabolic, pe atât de bine disimulat sub cele mai democratice lozinci.
Acum ne este clar că intenţiile cu care se abat asupra noastră atâtea necazuri, atâtea suferinţe, sunt dintre cele mai răuvoitoare cu putinţă: genocidul românilor se cheamă proiectul care s-a declanşat în decembrie 1989! Un genocid perfid, atipic, care se desfăşoară cu o susţinere multiplă, pe toate planurile existenţei umane!
Reacţia noastră de apărare nu a întârziat să apară, dar a fost subminată şi deturnată de la direcţia potrivită, prin diversiuni subtile sau cu violenţă, şi mai ales prin trădarea celor ce s-au erijat în exponenţi ai „revoluţiei” din decembrie!
Nu intru în detalii! Important este să cădem de acord că orice variantă de scenariu salvator pentru Neam şi Ţară include în mod obligatoriu existenţa unui partid, a cel puţin unui partid cu vocaţie naţională, patriotică. Avem nevoie de un partid care să ajungă în parlament şi să-şi facă auzită vocea. Cu cât va fi mai mare numărul de parlamentari ai acestui partid, cu atât mai mari vor fi şansele ca noi, doritorii de bine ai Ţării, să ajungem să guvernăm şi să legiferăm în folosul Neamului, al românilor, în general!
Rând pe rând partidele cu vocaţie naţională au fost scoase din Parlament sau chiar desfiinţate: PDAR, PUNR, PSM , PNŢCD, PRM… Dacă se adună electoratul acestor partide putem ajunge la guvernare! Acesta este proiectul la care ne înhămăm!
În momentul de faţă există a sumedenie de partide înfiinţate în ultimele luni, care încearcă să intre în Parlament şi să promoveze acolo cauza salvării naţionale. Intrarea în Parlament este însă extrem de dificilă. Eu am încercat să înregistrez un partid cu doctrină naţionalistă, cuviincios naţionalistă – ca să-l citez pe Petre Ţuţea. Am depus dosarul la 15 septembrie şi nici până acum nu am fost validat de justiţie, procesul de înregistrare este încă în desfăşurare. Partidul va fi înregistrat probabil după alegerile din toamnă!…
Tot răul e spre un bine!… A intervenit, din fericire, invitaţia de a intra în rândurile Partidului România Mare și de a mă ocupa de strategia PRM-ului, în vederea alegerilor parlamentare din noiembrie. În felul acesta blocajul din justiţie nu mai are niciun efect asupra activităţii mele politice… Dimpotrivă, această activitate are toate şansele de a fi mai eficientă în cadrul PRM, partid deja existent, cu renumele pe care îl are, cu filiale şi organizaţii în toate judeţele Ţării. Mult bine mi-a făcut justiția română împiedicându-mă să înființez un partid „al meu”!… Acest partid va fi Partidul România Mare, partidul tuturor românilor care s-au decis că „așa nu se mai poate!”
Situaţia din PRM nu este cea mai fericită, dar este propice pentru o muncă de primenire a partidului, de atragere în PRM a unor membri de valoare. Intră în discuţie şi reactivarea unor membri PRM care au fost marginalizaţi pe nedrept şi spre paguba partidului. În acelaşi timp, tulburările de care a avut parte PRM au avut şi un rezultat pozitiv: plecarea din PRM a unor veleitari ambiţioşi şi gălăgioşi, veritabil balast politic! Astfel că în momentul de faţă Partidul România Mare este pregătit să primească noi membri, numeroşi şi valoroşi, cărora să le ofere o şansă bună de reuşită pe scena politică! M-am angajat în faţa conducerii actuale a PRM – preşedinte interimar profesorul Adrian Popescu, să aduc în PRM astfel de oameni, de calitate şi în număr mare.
În acest scop apelez, în primă instanţă, la cei care mă cunosc personal, colegi, prieteni, cunoscuţi, să nu pregete şi să-mi vină în ajutor. Fiecare dintre dumneavoastră, chiar dacă nu veţi fi membri activi în PRM, puteţi fi de mare folos dacă veţi convinge un număr oarecare de persoane din cercul dvs de cunoştinţe, care să vină în PRM, fiecare cu ce se poate să se facă util cauzei. Nu există român care să nu găsească ceva util de făcut pentru cauză. Sunt multe de făcut şi fiecare activitate este onorabilă dacă este susţinută cu devotament şi pricepere. Avem nevoie de membri de partid, dar şi de simpatizanţi. Carnetul de partid nu este o condiţie obligatorie pentru a te implica în politica unui partid naţionalist!
Dintre partidele neparlamentare, inclusiv cele înfiinţate în ultimele luni de zile, Partidul România Mare este în poziţia cea mai avantajoasă pentru a creşte, pentru a se dezvolta, pentru a conta în lupta electorală de peste câteva luni. Putem demara o creştere piramidală a Partidului România şi-i invit, pe cei cărora mă adresez, să vină de preferinţă în grup, fiecare cu grupul de prieteni şi cunoscuţi de încredere. Vom încerca să organizăm în PRM o reţea de tip AM WAY, datorită căreia vom putea cuantifica aportul fiecăruia la creşterea partidului. Acesta va fi unul dintre criteriile după care se va stabili în PRM ierarhia membrilor de partid. O ierarhie bazată pe merit! Nu pe intrigi și pe nimicnicie!
Fireşte, în condiţiile în care PRM este în această situaţie privilegiată, iniţiativele personale vor fi bine venite şi apreciate cu toată bunăvoinţa colegială. Dacă este să ne rezumăm la un principiu propriu după care va funcţiona Partidul România Mare, vrem să fim partidul celor care sunt bucuroşi să aibă alături colegi şi parteneri mai competenţi, mai pricepuţi, mai performanţi! Acesta este semnul distinctiv al românului normal, al românului cum se cade să fie, al românului naţionalist! Cu adevărat patriot! (apud Petre Ţuţea)
În PRM respectul pentru valoare, pentru competenţă, pentru performanţă va fi regula de aur care va guverna funcţionarea statutului şi a doctrinei PRM. Această regulă ne vom strădui s-o răspândim la toţi compatrioţii noştri! În toate mediile profesionale! Speranţa noastră cea mai mare este să avem cât mai mulţi tineri printre profesioniştii competenţi, tineri pe care să-i promovăm şi să-i susţinem pentru a-şi realiza integral potenţialul creator cu care au fost înzestraţi de bunul Dumnezeu!
Doamne ajută!

Ion Coja –
membru al Partidului România Mare
29 iunie 2016-06-29

Post scriptum. Pentru corespondența pe subiectul de mai sus, vă rog să-mi scrieți pe adresa ioncojaprm@gmail.com
Mulțumesc.










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu