marți, 21 iunie 2016

COMUNICAT


COMUNICAT DE PRESĂ43 de studenţi din Republica Moldova participă la un stagiu de  formare la Bucureşti


Pentru al treilea an consecutiv, studenți din Republica Moldova care se specializează în istorie și arhitectură participă la tabăra de istorie, cultură și civilizație românească organizată sub genericul Convergențe culturale”. Activităţile din cadrul taberei au loc la Bucureşti în perioada 21 – 24 iunie 2016.
Proiectul „Convergențe culturale - Tabără de istorie, cultură și civilizație românească, ediția a III-a” este derulat de Institutul Eudoxiu Hurmuzachi pentru românii de pretutindeni în parteneriat cu Ministerul Culturii din Republica Moldova şi se va axa pe activități interactive: vizite – tur la muzee, documentare în teren, întâlniri formale și informale cu specialiști din domeniul cultural și prelegeri.

Evenimentul are drept scop promovarea valorilor culturale româneşti, prin componentele de civilizaţie şi istorie, în rândul tinerilor din Republica Moldova care studiază istoria și arhitectura şi va face cunoscute aspecte diverse din istoria românilor, stiluri arhitecturale româneşti  și portrete ale unor personalități marcante ale istoriei şi arhitecturii românești, în vederea înțelegerii, folosirii și păstrării moștenirii istorice şi culturale a poporului român.


   
20 iunie 2016
Departamentul de Comunicare,
Institutul “Eudoxiu Hurmuzachi“ pentru Românii de Pretutindeni, Ministerul Afacerilor Externe
Telefon   004 021 310 26 98,
Fax         004 021 310 15 36
Email  comunicare@ieh.ro şi office@ieh.ro
www.ieh.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu