sâmbătă, 13 iulie 2019

A apărut nr. 2 al Revistei ,,Destine literare”(aprilie-iunie a.c.) din Canada si numarul 7 al revistei "Vatra veche" din RomaniaA apărut nr. 2 al Revistei ,,Destine literare”(aprilie-iunie a.c.) editată de către Asociaţia canadiană a scriitorilor români

Semnalăm apariţia celui mai recent număr a revistei de cultură ,,Destine literare”(aprilie-iunie a.c.) editată de către Asociaţia canadiană a scriitorilor români. De remarcat materialul semnat de către doamna Muguraș Maria Vnuck: ,,Omul care vine din est”,autor Dan Ghiţescu,o carte despre care aceasta spune: ,,Omul care vine din Est este, cu sigurață, unul dintre cele mai izbutite romane de acest gen (alături de alte cărți oarecum similare ca temă cum ar fi Cronică de familie a lui Petru Dumitriu sau de Ritualul bestiei a lui Cornel Nistea). Să-ți fie dragă o țară pe care, ca foarte mulți alții o părăsești, pentru că alegi să trăiești în libertate este una, dar să scrii o carte mare cât o pagină de viață a unei epoci și a unor oameni pentru că dorești să te eliberezi și să împarți cu alții istoria așa cum a fost ea, nealterată, neinterpretată și nemistificată este cu totul și cu totul altceva”.

Ion Andreiţă în ,,Vitralii” concluzionează cu privire la cărţile  Elisabetei Iosif ,,Contele de Madeira”, roman, Editura Betta, 2017:,, … o  creaţie foarte originală, probabil o bornă în literatura română: primul roman minimalist” şi ,,Artur”, roman, Editura Betta, 2018: ,, Romanul este alcătuit dintr-o suită de capitole alternante, ca scena rotitoare a unui teatru fastuos. Cu măiestrie de fachir este relatată secvența în care Artur este vindecat de orbire iminentă, de către iubitoarea Artemisa. O complicată problemă de astrologie – alinierea planetelor, evadarea într-un alt spațiu, cu alte coordonate geografice – ale cărei taine Elisabeta Iosif le stăpânește perfect – și ceva pe deasupra; ceva ce ține de mitologia literară”.

O publicaţie consistentă,peste 220 de pagini,cu autori români şi străini dintre care amintim pe:George Filip,Ion Andreiţă,Radu Botiş,Veronica Bălaj,Alexandru Cazacu,Nicolae Bălaşa,Marian Barbu,Dan Lupescu,Vavila Popovici,Paula Romanescu,Angela Monica Jucan,Traian D.Lazăr,Constantin Marin,Emil Satco,D.H.Silvian,Florin Smarandache,Saranya Francis,Luiz Otavio Oliani,Elisa F.Ar,Ted Volcin şi mulţi alţii pe care îi veţi regăsi lecturând această publicaţie de ţinută deosebită ca format şi conţinut.

Un Laudatio colectivul editorial al revistei: Alexandru Cetățeanu ,Ioan Barbu, Muguraș Maria Vnuck,Mircea Ștefan Bartan,liza Ghinea,· Marian Barbu,David Paul Vnuck,Florentin Popescu,Valentin Florin Luca,Ion Gheralia.Radu BOTIŞ / UZPR

Cu aceasta ocazie semnalam si aparitia numarului  7  a revistei “Vatra veche”, a domnului Nicolae Băciuț.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu