marți, 30 iulie 2019

Dumitru Buta - Părerea unui român din spaţiul virtual
Părerea unui român din spaţiul virtual
Dumitru Buta
17 Februarie 2019

Ce aiurea e mâncarea în Canada, în Olanda si în tot Occidentul! Numai  prin Italia se mai salvează, în rest, numa’ carton, ca ăla din  care  se confecționează cofrajele pentru ouă. Pământul e chimizat până la suprasaturaţie, e și el vai de steaua lui! Ce au vesticii e din furat - colonii și teritorii de la vecini. De ce au colonii? Pentru că s-au dus peste alții la furat, că acasă nu aveau. Românii au avut, așa că au stat cum stau și azi: ca tâmpiții și proştii, ca să-i jefuiască străinii!

Ce e istoria? O poveste cu tâlhari și criminali, aia e! De la Troia, la Războiul din Golf, același melanj rău mirositor, expediții şi jafuri. Acum câteva sute de ani, vesticii trebuiau să meargă pe mare la furat, azi aduc românilor - pe uscat -, fel de fel de făcături îmbietor ambalate. Cică-s de mâncat… niște mizerii, pentru care e musai să plăteşti firma, brandul. Cum sună, de pildă: „Cârnați de Turingia”? Vai! O mizerie! Dintr-un porc românesc nu poți să faci așa ceva nici din greșeală. Păi, nici un amărât de cartof adevărat nu mai au  ăia pe acolo - zici că-s peleți. De ciolan afumat nici nu au auzit. Ca urmare, fasolea lor - insipidă, oricum - devine inutilizabilă… așa că, mi-am făcut o listă cu ce trebuie adus din România în vestul cel civilizat: câteva zeci de kilograme de cartofi, 200 kilograme de burtă de vită, 200 kilograme de ciolane afumate, saci cu mere ionatane, ceapă românească, morcovi, 30 cutii brânză Năsal (net superioară a orice au ăștia!), 30 bucăți de brânză Homorod, 500 metri liniari de cârnați, un braț de salam de Sibiu, o canistră de țuică de prune, 50 de table de slănină și… mai văd eu. Arunc la tomberon toate dietele lor de figuranți, de hoți, de zgârciți, care ambalează fiecare cartof în parte, îi dau o denumire pompoasă și ţi-l vând la pret de icre negre, când, de fapt e net inferior cartofilor stricaţi, aruncaţi în spatele aprozarelor din vremea lui Ceaușescu!

Dar nu ei, „civilizații”, sunt proști ! Românii sunt proști. Au vrut „ o țara ca afară” - ca afară au! Băi mototolilor, fosta armată română cânta: „Nu vom ceda o palmă de pământ, chiar de vom intra-n mormânt!”. Vindeţi pământul oricui pe mai nimic, cumparaţi cadou la majorat pentru fiul ori fiica voastră, o maşină cu care dă în primul pom de lângă şosea şi moare. Ce afacere?! Pământul românesc, e cel mai bun pământ din lume. De aceea își rescriu ori îşi falsifică istoria toți vecinii noștri, ca să pună laba pe el - și nu numai vecinii. Care parteneriat, care prieteni? Aiurea! Vine pămpălăul ăla de Charles  din Anglia, și-și pune ceapă în pământul nostru, face dulcețuri din fructe adevărate! Fosta monarhie, aia de-a abdicat pe la patrușapte, e prezentă și ea aici la furat. Și românii?! Românii stau gramada la  șaorma cu de toate. Stau cu mâna la cosor. Păi mă, teritoriul acesta este absolut vital! Cică „lapte din Alpi”, un fel pipi. Vorbe, reclame!

Imperiul Roman a venit aici pentru că-și băteau unii călători gura: „În Dacia curge lapte  și miere, iar blidele sunt din aur si argint”. România există ca țintă fixă pentru orice altă țară sau concern multinațional, nu există prieteni în jocul profiturilor la nivel mondial. România a ajuns vacă de muls, atât și nimic altceva! Păcat că țara e locuită de proști ușor de păcălit și manevrat. Să fii popor sărac într-o țară ca România, în mod cert nu meriți ceea ce ai! „De ce ?” A întrebat un marinar. Răspunsul nu-i greu de dat: fiindcă, deși are ieșire la mare, România nu a însemnat mare lucru în istoria navigatorilor și a vaselor de tot soiul? Căci, în afară de pânzarul moldovenesc, el alte corăbii românești nu știa. Nu galere, nu caravele, nu bricuri, fregate, goelete, baleniere, crucișătoare sau cuirasate, nu portavioane etc. - nimic în afară de bărci de pescuit și plute pe Bistrița sau pe Olt! Caravelele portugheze și spaniole au mers la furat până în America. Vikingii au tras la ramele drakkarelor, mânați de foame, tot până în America. În 1722, olandezii au descoperit Insula Paștelui și au sărbătorit asta măcelărind populația! Evident, primii invadatori planetari sunt englezii. După care vin spaniolii, portughezii, francezii, turcii… Toți cei care aveau flote. Istoria i-a înregistrat ca descoperitori, dar descoperirile au fost doar inerente în goana lor lacomă după bogățiile lumii. În realitate, mergeau la furat!

Toată istoria navală este un concurs pentru supremație și descoperirea de noi rute comerciale. Mulți  și-au frânt gâtul. Olandezii au fost printre cei mai temerari. Au forțat Novaia Zemlia (Nova Zembla, cum spun ei) pierzând navele şi întorcându-se acasă doar cinci la sută, după ani şi ani, pe o rută reușită doar peste 200 de ani, de către un spărgător de gheaţă atomic. Hulpavii de englezi au înhățat la un moment dat 60% din uscat, iar asta nu demult, când mergeau și ei şi spaniolii, nu pentru a  face pe bunii samariteni, chiar dacă-şi cărau și preoții misionari după ei, mergeau la furat.

Românii aveau tot ce le trebuia, de aceea nu s-au omorât cu  navigația. Neamurile care nu aveau ieșire la mare și nici mâncare, dădeau buzna la vecini. Acum olandezii vor să ne ia şi portul de la Marea Neagră, şi vasele ce le mai avem  Am intrat noi peste careva? Niciodată! Pentru că aveam de toate! Ehei, acu’ s-a rezolvat, nu mai avem! Importăm de la ei gunoaie, droguri, mirosuri artificiale şi tot soiul de chimicale în fază de experiment. Ne vând - râsul lumii - până şi cereale pe care le-au cumpărat pe mai nimic, tot de la noi.

Așa că… milioane de români și-au luat lumea în cap și sunt ba la muncă, ba la furat, ba la ucis prin Afganistan (în cârdășie cu alți hoți!) sau înrolați în Legiunea Străină. Mecanismul jafului este simplu: orice neam, care întrepătrunde alt neam, vine la furat! Toți hoții au aceeași vrăjeală, ca englezii în India: cică aduceau civilizația. Aiurea, au mers la furat! La noi, indiferent că au fost habsburgii și apoi austro-ungarii, că au fost turcii sau grecii din Fanar, că au fost nemții și pe urmă rușii, aceeași situație: toți au venit la furat! Până și bulgarii au venit la ciupeală pe aici de-a lungul istoriei. Dintre vecini, numai sârbii au avut ce le trebuia, așa că măcar ei ne-au lăsat în pace, deşi acel decembrie ’89 le-a dat şi lor idei de  furăciune.

Străinii hoţi, în cirdăşie cu trădătorii noştri, din care am avut şi încă avem din belşug, l-au înlăturat pe Ţepes pe Mihai (ăl Viteaz, nu trădătorul din ’44), pe Cuza, pe Antonescu, pe Ceauşescu ca să colonizeze România. După mai mult de două mii de ani au reuşit, băgându-ne în C.A.P.-ul veacului XXI, adică în U.E. şi poruncindu-ne ce şi cum să facem în toate domeniile.

În alte vremuri nu prea îndepartate dacă murea un nou născut  sau mama la naştere în spital, medicul mergea la puşcărie. Azi, e doar criticat uşor, să nu-l supărăm pe domn doctor. De gripă nu mai vorbesc… nici cu, nici fără vaccin. Ar fi o mie de exemple de dat, dar mă opresc.  Aşa se face că azi, aici unde aveam căndva linişte, unde avem toate bogăţiile pământului, ne bate şi ne omorâm între noi, ca proştii. Asta e! 

Mama lor de Iluminaţi şi trădători.

Un sfârşit de săptămână cu liniste şi bucurie !


Grafica - I.M.

https://www.art-emis.ro/literatura/parerea-unui-roman-din-spatiul-virtual


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu