sâmbătă, 13 iulie 2019

Răsărit și Apus de Soare la Wimbledon... - Simona Halep, prima româncă din istorie...


Răsărit și Apus de Soare la Wimbledon...

E-un vers de la Poetu-Alecsandri

Pe care și Serena de l-ar ști
Despre Simona ar fi spus:
"La Răsăritu-i falnic se-nchină-al meu Apus..."
John Gionea
Simona Halep, prima româncă din istorie care câştigă la Wimbledon:
Niciodată nu am jucat un meci mai bun.
A fost visul mamei mele

Simona Halep a devenit, sâmbătă, prima românca care a câştigat titlul la Wimbledon, iar noua campioană a turneului britanic a oferit, la finalul meciului cu Serena Williams, primele reacţii.

"Niciodată nu am jucat un meci mai bun. A fost cel mai bun meci. Am lucrat mult pentru a ajunge aici, pentru a juca în faţa Curţii Regale. Am avut emoţii înainte de meci, dar am ştiut că nu e timp de aşa ceva. Am intrat pe teren şi am dat tot ce am putut. E ceva special şi nu voi uita niciodată această zi. A fost visul mamei mele, spuneau că dacă vreau să fac ceva în tenis, trebuie să câştig Wimbledon. Îi mulţumesc mamei mele!

Am lucrat mult pentru a schimba planul de joc, nu a fost uşor, aici nu prea pot alerga la fel de mult, dar am început să simt jocul, să ştiu ce să fac cu mingea. Abia aştept să mă întorc la anul. Părinţilor, familiei, vă mulţumesc! Nu aş fi aici fără voi. Fără voi, nici nu m-aş fi născut (n.r. - râde). Echipei mele, lui Darren Cahill. Vă mulţumesc mult! Aş vrea să-i mulţumesc ţării mele, pentru că mă susţine oriunde aş juca. A fost uimitor. Vă mulţumesc! Le mulţumesc şi celor din familia Regală. A fost o onoare să câştig la Wimbledon!", a declarat Simona Halep, la finalul meciului cu Serena Williams.

Simona Halep a câştigat, sâmbătă, finala feminină de la Wimbledon, contra americancei Serena Williams, scor 6-2, 6-2.


Alexandru Stanila

http://ziarero.antena3.ro/article/view/id/271356?fbclid=IwAR3Osm6gTUaCzmetNjTH-SUexQ-msKRBgANGv0ubhyiMk1Fmm6vGPPThKqU
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu