sâmbătă, 20 iulie 2019

GSM TELEGRAME, TELEGRAME (tablete sf rupte din viață)




TELEGRAME, TELEGRAME

Ca în fiecare vară mi-am propus o perioadă de vacanță, însă cortina nu a fost lăsată nici la scena politică românească, nici la cea europeană. Sunt scenele care mă interesează cel mai mult.

Au fost alegerile europarlamentare. La greci, după pierderea lor, guvernul și-a prezentat imediat demisia. Și la italieni se anunță alegeri anticipate. La noi, Veorica o ține langa că nu Opoziția a câștigat, ci coaliția PSD-ALDE a fost înfrântă !?!
Oricum, am scăpat de două loaze guvernamentale. Cea cu microfonul în priză și jurasicul de la externe. Mai sunt și alții pe făraș, dar se așteaptă toamna să se scuture creanga iar unul să-și scoată ghipsul !

*
Curtea Constituțională susține că interzicerea prin Constituție a amnistiei și grațierii pentru fapte de corupție încalcă principiul egalității și demnitatea umană și „limitează în mod excesiv puterea statului și marja sa de apreciere, afectând, în mod nepermis, exercitarea puterii publice în favoarea / beneficiul cetățenilor”.
Îmi vine să hohotesc când aud de demnitate umană la patrihoții mioritici !
Voința poporului exprimată la Referendum e trimisă la coșul de gunoi, la fel ca și cea privind reducerea numărului de șparlamentari la 300 ! Vax, populi !
La Chișinău, moldovenii au reușit să neutralizeze, în mai puțin de o săptămână, toxica lor Curte Constituțională, noi o tot lungim de ani de zile.
Se vede de la o poștă cine sunt anele și caiafele României care mențin de 30 de ani la Putere grupul de mafioți feseniști și aripile lor. Aștept momentul când CCR va fi format din profesioniști în drept constituțional și nu numiți de păpușarii care îi joacă pe degete, mulți neavând coloană vertebrală.
Până atunci, corupți, dormiți liniștiți ! CCR veghează !

*
Noi aleși la conducerea Uniunii Europene ! Spre disperarea șobolanilor noștri, Parlamentul European susține în continuare candidatura Laurei Codruța Kovesi pentru șefia Parchetului European. Veorica se dă de ceasul morții și pune piedici peste piedici. Complicitate cu hoții la vedere !

*
Televiziunile neavând ce face, bagă bățul prin gard privind apropiatele alegeri prezidențiale, lansând tot felul de scenarii. Unii, cu caș la gură, se și visează președinți de țară, nu doar de partide. Bașca, Pandele, prima familie din România cu doi potențiali candidați la funcția de președinte de țară !
Lelea Safta prezice că nu va exista turul al II-lea. Nu are rost și e bine să facem economii României !

*
E jale în sistemul de sănătate ! Sistemul informatic este căzut de trei săptămâni dar luarea șpăgii tradiționale este cotidian exersată. „Oamenii mor oricum, cu sau fără cardul de sănătate”, zisa Osmanovici. Doar cei care lucrează în sistem (medici, asistente, surori) nu au ales aceste meserii din prea multă milă pentru semeni, ci pentru pliculețul foșnitor, zice lelea Safta.
Dacă guvernul ar trimite mituitori acoperiți și la parlamentari, miniștri, funcționari, polițiști, judecători, primari (vorba lui Basil) ... ar fi jale pe plaiurile mioritice. Am rămâne fără cadre prin Românica !?!

*
Fiul unui general ceaușist ajunge numărul 2 în NATO. Pe plan intern era considerat prostănacul PSD cu ceva ani în urmă.
Asta, da, evoluție ! Succesuri !

*
Leo de la Strehaia a fost reținut joi, pentru 24 de ore, după mai bine de trei ore de audieri, fiind acuzat de înșelăciune, informează Mediafax. Da, ce ne facem cu guvernul care ne înșeală așteptările de doi ani și jumătate ?
80 de teze de doctorat au dispărut din arhiva Academiei de Poliție. Nu există o evidență clară a persoanelor cărora li s-a acordat titlul de doctor (PressOne). Asta n-o fi tot înșelăciune ?

*


Ne împrumutăm cu viteze astronomice. Miliardul de euro nu ajunge nici pentru ceaiul de la ora 5. La inflație stăm bine ! Tot pe locul I în U.E. Orlando vrea să taie, aia, aia, aia, dar foarfeca e în mâna altora.

*
Una dintre puținele bucurii ale verii, rămâne marea victorie a Simonei la Wimbledon. Tot factorul privat salvează România ! Doar el aduce 80% din venitul bugetului de stat.





La Arena Națională au fost zeci de mii de români (cam cât adună toate echipele de fotbal din Liga I, la un loc, într-o etapă) să se bucure împreună cu cea care a dat cârcotașilor dâmbovițeni o lecție binemeritată ! Pe când terenuri de tenis cu iarbă și pe la noi ? Hai, Simona !


Caniculă ușoară !

















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu