luni, 13 ianuarie 2020

Ben TODICA - TINERET ȘI PASTORI CREȘTINI




TINERET ȘI PASTORI CREȘTINI
La Conferință Internațională de Pace, Melbourne
(24 septembrie, 2016)



Mulțumesc drag prieten, Rev. Corin John Izvernariu,

Excelențele voastre, doamnelor și domnilor și oaspeți distincți.

Sunt onorat să fiu astăzi aici. Eu stau în fața dumneavoastră nu ca un expert, ci ca un cetățean preocupat de prezentul și viitorul omenirii, ca și milioane de alți locuitori ai Australiei, care își doresc pacea în lume.

În calitate de scriitor și de producător radio-TV adun și îmi imaginez povești frumoase, pe care să le împărtășesc oamenilor. Încerc să explic și să arăt misterul vieții, lucrurile care ne pot construi împreună pentru a obține fericirea și iubirea pentru viață.

Cred că toți ne dorim pace și bucurie pentru familiile noastre și semeni. Ca buni creștini, toți ne dorim să împlinim porunca Domnului „să-ți iubești aproapele așa cum te iubești pe tine însuți”. Însă, în fiecare zi vedem în mass-media știri și evenimente nedorite, îngrozitoare pline de violență și crime de război. Durerea și moartea ne urmăresc la fiecare pas. Dovada vie a acestui fenomen este moartea oamenilor, distrugerea familiilor și caselor, a țărilor și a climei.

Pe vremuri, a fost odată, o Australie cu adevărat „norocoasă”, în care oamenii nu erau împovărați și măcinați de griji. Acum, cu evenimentul asediului din Sydney, asediul Lindt Ciocolate Cafe, ne îngrijorăm știind că în niciun caz nu suntem protejați, ci dimpotrivă, sunt oameni care doresc să ne facă rău.

Violența și terorismul se răspândesc încet în întreaga lume, răspîndirea consumului de droguri duce la iresponsabilitatea faptelor și lipsă de respect pentru viață și lege. Asistăm la un complot care preia fiecare sector al vieții noastre, otrăvind nu doar aerul, apa și produsele alimentare, ci moralitatea și etica noastră, standardul nostru de viață.

Nimic din toate acestea nu este retoric, nimic din toate acestea nu sunt scene de isterie, nu sunt trăiri imaginative, ci sunt fapte reale. Comunitatea științifică  cunoaște această stare de fapt, industria o știe, guvernul o știe, chiar și poliția noastră și militarii o știu, dar nimeni nu ia nicio măsură. 

Ne-am adunat astăzi aici pentru a spune lucrurilor pe nume, pentru a semnala că trăim vremuri dificile, pentru a găsi modalități de a convinge pe toată lumea, inclusiv pe acei profitori și ariviști lacomi că viața nu se rezumă doar la putere, control și manifestare, narcisism egoist și dominație.

          Acum este momentul să luăm măsuri! Trebuie să sancționăm și să aducem în justiție pe toți cei care nu respectă viața și bunăstarea societății noastre. Se impun decizii clare care să ducă la vindecarea bolnavilor și la crearea de condiții umane pentru sufletele fără adăpost, fără locuri de muncă și neprotejate.

Pentru toate acestea este nevoie de PACE. Pacea trebuie să aibă succes, altfel civilizația noastră se va prăbuși în haos și violență.

Vestea bună este că putem face asta prin rugăciune - rugăciune continuă, nu doar retorică, ci folosind permanent cele trei mari puteri ale noastre - puterea gândirii, puterea emoției, puterea dorinței. Dacă învățăm să folosim aceste trei puteri, putem muta și munții din loc, așa cum spune Biblia.

După ce ieșim în această seară pe ușa acestei locații avem două opțiuni: să luptăm pentru război sau să luptăm pentru pace. Alegeți pacea, vă rog, fiți în rugăciune permanentă și în acest fel îi vom schimba pe cei din jurul nostru pentru a trăi în pace. A aduce pacea, nu ar trebui să fie o problemă politică, ci o problemă a supraviețuirii noastre. Acesta trebuie să fie mesajul de cea mai mare urgență a timpurilor și proiectul cel mai important pentru binele omenirii și planetei.

Dragii mei prieteni eu scriu si promovez cu bucurie povești din viață, din interiorul comunității și al țării. Vă rog să-mi faceți cunoscute povești de pace! Momentul pentru a aduce pace este acum. Te rog suflete să-i înfrunți pe răufăcători cu curaj și onestitate.

Mulțumesc! Dumnezeu să vă binecuvânteze! Dumnezeu să binecuvânteze Australia!


Ben TODICA (tradus dupa originalul prezentat in engleza)








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu