Mierea si nucile
Drimboi Camelia
ianuarie 28, 2020
Mierea si
nucile, consumate corect, devin un aliat de nadejde in lupta contra anemiei,
durerilor de cap si ulcerului gastric
Impotriva
anemiei: Ai nevoie de o jumatate de kilogram de miere, o jumatate de kilogram
de nuci pisate si de sucul de la o jumatate de lamaie.
Ingredientele
se amesteca bine, dupa care se depoziteaza intr-un borcan care se inchide
ermetic. Pentru tratarea anemiei se ia cate o lingurita din acest amestec de
trei ori pe zi, cel putin o luna.
Contra
tensiunii arteriale crescute: Pentru combaterea hipertensiunii, consuma cate
100 de grame de nuci in combinatie cu 100 de grame de miere, in fiecare zi.
Trateaza
durerile de cap: Pe langa faptul ca aceasta combinatie este delicioasa,
studiile arata ca este benefica si in tratarea durerilor de cap si chiar a
insomniilor.
Daca te
doare capul, consuma cateva nuci in combinatie cu putina miere, iar in cazul in
care nu poti sa dormi, consuma seara un amestec preparat din 5-10 nuci pisate
si 2-3 lingurite de miere.
Remediu
eficient impotriva ulcerului gastric: In cazul in care suferi de ulcer gastric,
amestecul pe baza de miere si nuci poate face minuni.
Ai nevoie de
20 de grame de nuci care se fierb in apa, dupa care se filtreaza si se piseaza,
apoi se amesteca cu 2 linguri de miere intr-un pahar cu lapte. Din bautura
preparata, se iau cate 2-3 linguri inainte de mesele principale ale zilei.
Miezul de
nuca este protectorul inimii, stomacului si al sistemului nervos. E vremea
nucilor!
Fructele
acestui pom s-au copt si sunt numai bune de cules. Pe linga faptul ca miezul de
nuca este un aliment delicios si folositor in bucatarie la prepararea
deserturilor, are si niste calitati terapeutice de invidiat.
Consumate
zilnic, nucile aduc beneficii greu de egalat, motiv pentru care, daca aveti
ocazia sa mergeti la batut de nuci, nu refuzati. Mincati nuci verzi si o
sumedenie de boli nu se vor atinge de dumneavoastra.
Bate nucii
cat sunt verzi! In fiecare toamna, medicina naturista recomanda o cura de nuci,
fiindca aceste fructe gustoase sunt extrem de sanatoase.
Cura este
indicata ca adjuvant in tulburarile de stomac si intestine: ulcere, dispepsii,
iritatii, diaree, constipatie. Putem minca miez de nuca o luna intreaga, daca
nu depasiti 100 de grame pe zi.
In acest
fel, vom evita si neplacerile cauzate de rontaitul indelung al miejilor, adica
afte si inflamatii bucale. Daca ele totusi se instaleaza, luati o lingurita de
miere de albine si plimbati-o prin gura.
Sau se mai
poate clati gura cu decoct de salvie. Nucile se mesteca indelung inainte de a
fi inghitite. Se consuma proaspete sau usor prajite, pentru a fi mai usor de
digerat.
Nucile pe
care nu le mincati, pastrati-le pentru preparate naturiste, utile in tratarea
diferitelor afectiuni. Sau puneti-le la uscat, imediat vine Craciunul si miezul
de nuca va da cozonacilor un gust delicios.
Cu toate ca
este satios si sanatos, multi dintre noi se feresc sa manince prea mult miez de
nuca, pe motiv ca ingrasa. Intr-adevar, are o valoare calorica mai mare, dar
grasimile din nuci sunt nesaturate, contribuind la scaderea colesterolului.
De ce sunt
atit de valoroase nucile? Miezul lor e o uzina de substante benefice: apa
(3-5%), grasimi (52,0-77,5%), substante proteice (12-25%) din grupa
globulinelor (de natura celor din lapte si oua), saruri minerale (nuca este
fructul cel mai bogat in cupru si zinc), provitamina A, vitamine din complexul
B (B1, B2, biotina, colina), vitaminele C, E, F, P.
Valoarea
energetica a miezului de nuca este in medie de 700 kcal la 100 g.
Intrucit
contine tocoferol (vitamina E), care contribuie la scaderea continutului de
colesterol din singe si are o cantitate foarte redusa de hidrati de carbon,
miezul de nuca este admis in regimul diabeticilor.
Fiind foarte
bogata in grasimi si proteine, nuca intrece carnea ca valoare calorica, avind
insa o toxicitate de citeva ori mai mica. Miezul de nuca este unul dintre cele
mai vitalizante si nutritive alimente cunoscute si o minune pentru organism in
anotimpul rece.
Cel mai bun
doctor de inima: Antioxidantii continuti in miezul fructului regleaza pe cale
naturala nivelul colesterolului in singe si, implicit, tensiunea arteriala.
Consumul periodic de nuci proaspete intareste vasele de singe si previne
deteriorarea acestora, mai ales la virstnici.
Datorita
bogatiei in vitamina E, consumatorii de nuci prezinta risc minim de a face un
atac de cord. Opt nuci pe zi tin arterele flexibile, inima sanatoasa si previn
aparitia atacului vascular cerebral, arata un studiu american recent.
Specialistii
ne sfatuiesc sa consumam nuci mai ales dupa o masa bogata in grasimi pentru a
atenua efectele lor negative asupra organismului. Cercetatorii au mai observat
ca acidul alfa-linolenic din nuci poate fi benefic pentru cei cu tulburari ale
ritmului cardiac.
Grasimile
protectoare din nuci inlatura efectele grasimilor saturate din dieta. Studiile
au mai aratat ca persoanele care maninca nuci de cel putin doua ori pe
saptamina au un risc de doua ori mai mic de a suferi o criza cardiaca subita,
fata de cei care nu maninca deloc nuci.
Nucile reduc
de asemenea si riscul unei boli coronariene cu aproximativ 30%. Se spune ca
daca maninci cinci portii de nuci verzi pe saptamina, vei avea o inima de
atlet.
Sursa MR-C
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu