luni, 10 aprilie 2017

I N V I T A Ț I E la Comemorare






I N V I T A Ț I E

           Anul acesta, pentru a sărbători cuvios Ziua Limbii Române (31 august) am decis să prezentăm câteva publicații de limbă română din provinciile istorice. Eroismul jurnaliștilor care le editează este impresionant. În unele regiuni ( R. Moldova ) găsim publicații  remarcabile; în altele ( Transnistria, Sudul Dunării, Timocul sau Sudul Basarabiei ) nu există presă în limba română, cum nu există, radio, televiziune, școală sau liturghie în română. De aceea nu facem o prezentare valorică, acționând, mai degrabă la îndemnul lui Ion Heliade Rădulescu : " Scrieți băieți, scrieți orice, dar scrieți în românește". Mulțumiri Departamentului Politici pentru relația cu românii de pretutindeni, care ne-a dat o mână de ajutor pentru a completa, pe cât se poate, colecția de ziare pe care o oferim publicului bucureștean.

           Vă invităm vineri, 29 august 2014, ora 18:00, la Clubul Țăranului  la deschiderea primului "Chioșc de ziare" de acest fel. Publicațiile vor fi disponibile pentru a fi consultate până pe data de 12 septembrie 2014.

   Domniilor lor, Domnilor Prof. Ion Coja, Nicolae Mihai, Virgil Ciucă, Iacob Cazacu

Vă mulțumim pentru colaborare și Vă mai așteptăm cu alte contribuții la sărbătorirea de anul acesta a Zilei Limbii Române.

            Ați apărut în publicația noastră „Creșterea limbii românești” de pe coloana din stânga a portalului internet www.cartesiarte.ro


Gestul Domniilor Voastre este cu atât mai mult de apreciat în contextul în care până la ora de față nu există nici un răspuns oficial la propunerile noastre privind manifestările de anul acesta, confirmările venind  din partea câtorva sute de persoane private, a unor instituții, organizații și așezăminte culturale, cum ar fi cele din localitățile Mizil și Cornu-Prahova, Cumpăna și Medgidia-Constanța, Intorsura Buzăului – Covasna și Primăria Sectorului 2 București. De asemenea, din partea Secției de Filologie și Literatura  a Academiei Române, Bibliotecii și Editurii Academiei Române, Muzeului Național al Literaturii,  Uniunii Cineaștilor, Uniunii Ziariștilor Profesioniști, Uniunii Muzicienilor Interpreți, Institutul „Frații Golescu”, Alianța Internațională a Publiciștilor Români, Muzeul Țăranului Român,  Muzeul Național al  Carpaților Răsăriteni-Covasna, Liga Scriitorilor-filiala Timișoara Banat, Asociația Canadiană a Scriitorilor Români, Asociația jurnaliștilor români de pretutindeni, Centrul român de excelență de la Dublin, Portalul „Cititor de proză”,  precum  și a multora dintre colegii noștri din presă, cărora le mulțumim de asemenea.

Vă rog să fiți  convinși că, prin această colaborare, faceți  un mare serviciu cititorilor noștri consecvenți și dedicați acestei sărbători. Conform unei tradiții stabilite încă de anul trecut, textele care apar în această publicație sunt preluate de către cei care organizează manifestările locale în cinstea Zilei Limbii Române, folosindu-le pentru prelegeri și programe artistice și asigurând astfel, oriunde există simțire românească, un nivel cultural de ținută patriotică, așa cum ne dorim cu toții.

            Vă mulțumesc încă o dată,

                        Corneliu LEU



 DE SFINTELE FLORII  LA MULȚI ANI MINUNAȚI ȘI CELE MAI FRUMOASE URĂRI COLEGELOR NOASTRE SCRIITOARE, IUBITOARE DE CULTURĂ! 

Domnul să-l binecuvânteze pe marele patriot și pe omul minunt care a fost Corneliu Leu !
Cu prețuire Ștefan Dumitrescu


Să ni-l amintim cu drag  și un gând pios pe Maestrul Corneliu Leu, în aceste zile premergătoare Sfintelor Paști
     Cu deosebit respect
         Melania Rusu Caragioiu








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu