UCIGASUL CELULELOR CANCEROASE (PAPADIA)
O nouă speranţă a fost acordată
zilele trecute oamenilor bolnavi de cancer din întreaga lume.Vestea bună vine
din partea departamentului de Chimie și Biochimie a Universităţii din Windsor,
Canada.
Studiul
efectuat de specialiștii de acolo a dezvăluit faptul că rădăcina păpădiei pur
și simplu “ucide” celulele infectate cu cancer, fără să dăuneze celorlaltor
celule ale organismului.
Savanţii
canadieni au ajuns la concluzia – minunată, dacă ne întrebaţi pe noi – potrivit
căreia rădăcina firavei și atât de desconsideratei păpădii are efecte mai
puternice decât chimoterapia, deoarece ucide COMPLET celulele atinse de această
boală. În primă fază, echipa condusă de Siyaram Pandey a observat că extractul
de rădăcină de păpădie a împins la sinucidere una dintre cele mai rezistente la
tratamente cellule canceroase – leucemia mieloidă cronică. Pentru ca mai apoi
să constate și faptul că tratamentul repetat cu doze mici de păpădie ucide, pur
și simplu, absolut ORICE tip de celulă canceroasă. John Di Carlo, un bărbat în vârstă
de 72 de ani – bolnav de leucemie – s-a convins personal de puterile miraculoase
ale acestei plante. După mai bine de 3 ani în care a fost subiectul unor
nenumărate, agresive și intense ședinţe de chimioterapie, bărbatul a aflat cu
dezamăgire și stupoare că acestea nu au avut niciun efect. Așa că a fost trimis
de către echipa de medici care îl trata să își petreacă ultimele zile în sânul
familiei – nevasta și cei patru copii. Pentru că oricum nu avea nimic de
pierdut și doctorii nu îi oferiseră nicio altă alternativă, John a început să
bea zilnic ceai din rădăcină de păpădie, ca ultimă bătălie a lui împotriva bolii
necruţătoare care îi măcina trupul.
2
Potrivit
presei nord-americane, la nici mai mult nici mai puţin de 4 luni de la prima
cană de ceai-minune, cancerul bărbatului a intrat în remisie evidentă. Asta se
întâmpla în anul 2010. John este bine sănătos și în ziua de astăzi. Această
plantă firavă are mult mai multe efecte curative decât ar părea la prima vedere
– spunem asta deoarece în viziunea majorităţii, păpădia e o simplă buruiană
nefolositoare, o “chestie” în care sufli ca să-ţi pui dorinţe.
Dimpotrivă,
este extrem de valoroasă! Provine din Grecia și numele ei original este
Taraxacum Officinale - “Remediu official pentru boli”. Este un foarte bun diuretic
– lucru care stimulează puternic secreţia bilei -, vindecă arsurile stomacale,
reduce nivelul colesterolului, detoxifică ficatul, tratează probleme ale
rinichilor, vindecă boli de piele ușoare -arsuri de soare, acnee etc.
Frunzele păpădiei
– bogate în fibre, potasiu, fier, zinc, vitaminele A, C, D, E, K și o parte din
vitaminele din complexul B. Se știe de ani de zile că ea conţine până la 535%
din doza necesară de vitamina C și 110% din doza zilnică recomandată de
vitamina A.
Sunt folosite și în gastronomie (salate, mai ales) – mai ales de
către raw vegani.
Florile se
folosesc în producerea anumitor vinuri. Iar – până acum, cel puţin, rădăcinile
erau folosite ca – nu o să ghiciţi! -… înlocuitor de cafea.
Sursa: Pr. Alexandru Stanciulescu Barda
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu