duminică, 23 aprilie 2017

Terapia prin vocale


Terapia prin vocale:

Din cele mai vechi timpuri omul a ascultat muzica naturii. De la taraitul greierilor pana la vuietul furtunii, toate aveau un inteles si o semnificatie aparte caci urechile omului de demult erau mult mai sensibile la marea orchestra a naturii. Erau mai receptive si intr-un fel auzeau mult mai bine intrucat sunetele produse in natura vibrau adanc in inima sa.

În civilizatia actuala urechile noastre sunt supuse zi de zi poluarii fonice. Zilnic urechile ne sunt bombardate cu zgomote care numai naturale nu sunt. Asa se explica de ce finetea auzului slabeste de la o generatie la alta, iar in mijlocul naturii nu mai stim sa ascultam sunetele ei minunate. Cei care au trait numai la oras aproape ca nu mai stiu sa se relaxeze cu urechile ciulite sa poata audia concertul naturii. Ce minunat poate fi sa simti imbratisarea ierbii in suieratul usor al unei adieri de vara. Nu trebuie sa faci nici un efort. Doar asculti si inima ti se va umple de vibratii binefacatoare datorate Fenomenului de Rezonanta cu tainicele Energii Cosmice. Ascultand cu atentie constatam ca sunetele naturii sunt simple si repetitive, au un farmec aparte asemanator ganguritului unui copil.

Plecand de la aceasta observatie un savant de origine austriaca, Leser Lasario a redescoperit o tehnica fara indoiala straveche, de terapie cu ajutorul vocalelor. Suferind de o depresie accentuata, el a observat ganguritul unui bebelus caruia pronuntarea unor vocale ii producea o stare de fericire si veselie incantatoare. Experimentand cu consecventa pe propria persoana, Lasario s-a vindecat complet si a continuat studierea acestei tehnici uluitoare. În decursul timpului el a ajutat mii de oameni care s-au vindecat de diferite afectiuni.

Utilizarea vocalelor A, Ă, E, I, Î, O, U  ne poate transforma in bine intreaga viata de acum inainte. Metoda de utilizare a vocalelor este simpla, eficienta, naturala si fara nici un fel de contraindicatii. Important este la inceperea exercitiului sa fim cat mai relaxati.
Se inspira profund pe nas, cat mai amplu. La expiratie, emitem prelung si melodios vocala aleasa, fara a forta. Se reia exercitiul atat timp cat dorim aceasta.


Starile si efectele terapeutice vor fi diferite in functie de vocala aleasa astfel:

Vocala A actioneaza asupra partii superioare a toracelui si plamanilor, esofagului, celor trei coaste superioare si creierului. Îmbunatateste si mareste randamentul proceselor cerebrale, amelioreaza memoria. Amplifica si armonizeaza capacitatea afectiva.

Vocala Ă actioneaza asupra plexului solar si a regiunii abdominale. Vindeca in mod gradat majoritatea afectiunilor digestive. Amplifica vointa si increderea in sine.

Vocala E actioneaza asupra gatului, a coardelor vocale, a tiroidei, glotei si laringelui. Vindeca in mod gradat gusa si alte tulburari care apar la nivelul gatului. Amplifica o stare de candoare si de puritate.

Vocala I actioneaza asupra bronhiilor, inimii, laringelui, gatului, nasului, creierului si capului. Ajuta la eliminarea mucozitatilor din gat, bronhii si la vindecarea migrenelor si tulburarilor cardiace. Duce la aparitia unei stari de veselie si bucurie luminoasa.

Vocala Î actioneaza asupra regiunii pieptului si zonei plexului solar. Vindeca in mod gradat durerile de cap, infarctul miocardic, gastritele, ulcerul, tuberculoza pulmonara. Duce la aparitia unei stari de buna dispozitie si de armonie.

Vocala O actioneaza asupra zonei toracelui, timusului si regiunii diafragmei. Aduce calmul si amplifica vitalitatea. Amplifica in fiinta iubirea pura fara obiect.

Vocala U actioneaza asupra regiunii stomacului, ficatului si organelor sexuale. Vindeca in mod gradat majoritatea tulburarilor stomacului, elimina constipatia si afectiunile ficatului. Are influenta benefica asupra rinichilor si ajuta la depasirea impotentei si frigiditatii. Duce la aparitia unei stari de dilatare ampla a constiintei.


Efectele si perceperea zonei in care actioneaza vocala corespunzatoare vor aparea instantaneu, iar in scurt timp vor aparea si efectele terapeutice in functie si de increderea proprie pentru dobandirea unei sanatati perfecte.

Operarea cu vocale se poate realiza si in grup, la emisia unei vocale la unison se simt vibratii mai puternice nu numai in planul fizic datorate intensitatii mai mari a sunetului produs. Astfel se angreneaza energii si mai mari care amplifica efectele benefice deoarece vocala emisa are continuitate (nu se intrerupe) ca atunci cand lucram individual.

Cei care doar intuiesc importanta fenomenului de rezonanta vor avea un exemplu clar si practic de manifestare a acestuia prin practicarea acestei metode benefice simple care va fi pentru ei o adevarata revelatie.

de Eduard Branzila
Sursa: Valentina LupuNiciun comentariu:

Trimiteți un comentariu