vineri, 27 iulie 2018

GSM tableta - BILANȚUL DE … PROMISIUNI și „VILELE” LUI IOHANNIS




BILANȚUL DE … PROMISIUNI și „VILELE” LUI IOHANNIS

Bilanțul de … promisiuni. Aveam intenția să scriu despre bilanțul semestrial, prezentat într-o singurătate totală, în lugubra sală de ședințe a guvernului de la Palatul Victoria. Acolo, Viorica-Vasilica Dăncilă, al treilea premier al actualei guvernări PSD, într-un deux pieces de parastas, a dat citire materialului pus în față.

Vezi pe https://image.stirileprotv.ro/media/document/61974990.pdf

Am stat, cu sufletul la gură, să aud concret marile realizări, pentru a le compara cu promisiunile din programul electoral din 2016, pe care Dragnea ni-l explicase, de atâtea ori, la tablă, înainte de a pune mâna pe Putere. La virgulă. Degeaba. Nu mai contează pleonasmul Veoricăi cu „prezentarea pe scurt a bilanțului” și alte poticneli cu care ne-am obișnuit la nivelul acestei autorități republican feseniste. În loc să comunice „am făcut asta, nu am realizat asta” am fost amețit cu tot soiul de slide-uri, care de care mai abscons, trimițându-mă pe câmpiile contabililor cu mânecuțe. Din Kafka. Mai mult, grosul „bilanțului” este constituit de un nou plan de activitate cu „obiective mărețe” majoritatea fără termene concrete de finalizare. La unele, termenele sunt ca în Apus de soare, urmând a fi îndeplinite de către urmașii, urmașilor lor la … guvernare !
În urma parcurgerii atente a conținutului mi-am dat seama că, în mare parte, este reluarea gogorițelor declarate emfatic, pe sticlă cu o săptămână înainte, de consilierul ei, nimeni altul decât baronul Darius von Münchhausen de Olt, prea iubitorul de artă plastică și alte bunuri materiale.


Chiar dacă ni se prezintă ca o uriașă realizare finalizarea centurii ocolitoare a municipiului Caracal, nu toți ne-am răsturnat cu carul. Cum să te lauzi cu scăderea șomajului când ai patru milioane de români care au emigrat unde au văzut cu ochii din cauza partidului tătuc (Frontul Salvării Naționale) și fiilor lui PSD și PDL ?
 Cum să crezi că se vor tripla pensiile până în 2020 ? Poate cele speciale, care se tot înmulțesc cu fiecare sesiune parlamentară !
Să crească oare atât de mult producția de lapte și miere pe râurile patriei ?
Deocamdată, pe ele au apărut milioane de tone de gunoaie, urmare a grijii „gospodarilor” și turiștilor mioritici, de s-a îngrijorat Sf. Ilie că o să ne sufoce și le-a strâns pe unde a putut !
Bineînțeles că „răii” din Opoziție au și început să foarfece bilanțul. Specialiștii, atâția câți mai sunt, explică, ca și la programul electoral al coaliției ALDE-PSD a mințit cu nerușinare alegătorii creduli (3,8%), că partea de noi promisiuni este irealizabilă în timpul rămas până la viitoarele alegeri.
Nicio vorbă despre stagnarea economică de anul acesta, nimic despre eșecul construirii de autostrăzi (0) sau spitale (0), nimic despre dezastrul absorbției fondurilor europene. Vorbești de creșterea salariilor și a pensiilor în condițiile unui deficit bugetar de 8,14 miliarde de lei în primele cinci luni, a crescut de la 0,88% în mai, la 1,61% în iunie, ale unui deficit comercial de 5 miliarde de euro sau despre creșterea galopantă a inflației (5,4% în iunie) sau a ROBOR (3,43 %) ? Jenant ! Nu voi mai insista.

*
„Vilele” lui Iohannis.  Nu aș fi abordat subiectul, dacă nu aș fi fost agresat, pe facebook, o duamnă de 35 de ani și profesor de vreo 10-12 ani cu această poveste recitată, periodic, la televiziunile mercenare. Am făcut o scurtă documentare din care rezultă că președintele nu deține în proprietate nicio vilă. Iată povestea proprietăților imobiliare ale familia Iohannis. Nu doar ale lui Klaus-Werner, cum se tot bate monedă. Mulți nu știu să facă diferența între un proces civil și unul penal. Alte manipulări ordinare !


1. Casa părintească a lui Iohannis, care se află pe str. Pedagogilor, în Oraşul de Jos. Părinții au cumpărat apartamentul de 87 m2 de la stat în 1997.


2. Casa în care locuiesc în prezent soții Iohannis, de pe str. Balea. A fost luată în 1992. Cu tot cu teren, proprietatea are 377 m2.


   3. Un apartament, cumpărat în 2001 de soţii Iohannis, se află pe str. Someşului, la parter. Are 253 de m2.


4-5. Două case, din 2007, deţinute de familia Iohannis pe strada Măgura, într-o zonă îndepărtată de Centru, sunt de fapt una singură (una are 76 m2, iar cealaltă 64 m2), fiind poziţionate una în spatele celeilalte.


  6. Cea mai mediatizată proprietate a soţilor Iohannis este apartamentul de 166 m2, situat la parterul unei case din zona 0 a Sibiului, pe pietonala Nicolae Bălcescu. A fost proprietatea, din 1935, a soților Maria și Eliseu Ghenea. În anii ‘60, regimul comunist confiscă imobilul. După Revoluţie, Nicolae Baştea, nepotul soţilor Ghenea, decide să îşi ceară dreptul şi să recupereze imobilul. Apoi, îşi scrie testamentul şi lasă casa moştenire unui nepot, Ioan Baştea. Printre moștenitori apar și soția lui Iohannis și mama ei ! În 1999, Carmen Iohannis și soțul Klaus-Werner, pe atunci inspector şcolar, cumpără de la Ioan Baştea jumătate din casă. Între timp, vechii chiriaşi la stat reuşesc să cumpere cealaltă jumătate, în baza acelei legi absolut mafiote, care a creat atâtea nedreptăți. Apoi, chiriaşii socialismului cer anularea contractului prin care soţii Iohannis au devenit proprietari. Sentinţa judecătorilor este definitivă: soții Iohannis pierd proprietatea. Iohannis s-a conformat deciziei instanţei încă din noiembrie 2015, când a fost pronunțată decizia irevocabilă de către Curtea de Apel Braşov. Purtătorul de cuvânt al Administraţiei prezidenţiale a anunţat, de altfel, că şeful statului respectă decizia instanţei.
Și astfel chiriașii, ocupanții unei proprietăți care nu era a lor, pun mâna pe casă definitiv. Ca atâția alții de prin Republica Fesenistă România !

ULTIMA ORĂ !

Aud că, până la urmă, s-a aprobat mitingul Diasporei. Cu extindere pe bulevardele adiacente Pieței Victoria. Din punctul meu de vedere era mult mai eficient, adunarea în fiecare capitală de județ a nemulțumiților din Diaspora împreună cu cei locali. Nici cheltuielile nu erau atât de mari, plus oboseala călătoriei la București. Iar impactul era mult mai mare. Nu-mi pun mari speranțe. Să vedem cu evoluează lucrurile !
*
Niciun candidat pentru șefia DNA nu a jurat credință coaliției ALDE-PSD. Se reia întreaga procedură. Că așa a primit ordin Slugărel !?!...


Toate bune ?

















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu