joi, 26 iulie 2018

Teocratia ortodoxa moldo-valaha (18) (19) (20) + opinii




Teocratia ortodoxa moldo-valaha (20)

face eforturi in terminarea Catedralei Mantuirii Neamului (Catedrala Nationala) din Bucuresti, langa Palatul lui Nicolae si Elena Ceasescu (azi al Parlamentului) pentru ca Presedintele tarii si intâistătătorii celor doua Biserici nationale, Preafericitul Daniel patriarhul Bisericii Ortodoxe si Preafericitul cardinal Lucian Muresan al Bisericii Unite cu Roma sa poata celebra la 1 dec. 2018 Centenatul, avand model imbratisarea Preafericitul Teoctist cu Fericitul Ioan Paul II, a episcopului Miron Cristea (patriarh 1925) cu episcopul Iulian Hossu (cardinal 1969), care in fața Marii Adunări de la Alba Iulia la 1 dec. 1918 a spus memorabilă fraza: „Pe cum ne vedeți azi îmbrățișați frățește, așa să rămână îmbrățișați pe veci toți frații români!”

Cu acest prilej sa ne reamintim ca moldo-valahii, o enigmă şi un miracol, in lanturile grele ale duhovniciei si soborniciei moscovite si constantinopolitane teocrate, au o altă istorie decat ardeleneii uniti cu Roma. Cu ajutor din vest, sub Cuza şi Carol, reusesc Unirea si Marea Unire, Fapta statală e lor, Ideea naţională e a Şcolii Ardelene, cum rezuma Hossu: „Dacă nu exista unirea religioasă de la 1700, nu era nici adunarea de la Blaj din 3/15 mai 1848, unde s-a strigat: „Vrem să ne unim cu țara!” și fără aceasta nu era nici unirea din 1918.“ Aspiratia Bucurestiului de a lichida Biserica Unita, de a avea şi Fapta şi Ideea naţională, de a obliga ardelenii să renunte la Roma si astfel de a fi model pentru toti romanii, blocheaza viitorul latinilor de rit bizantin la Limesul euro-asiatic, predestinati de a fi o punte intre occident si orient, intre Roma si Moscova.

http://www.marianagurza.ro/blog/2016/10/30/viorel-roman-formula-moldo-valaha-a-statului-a-esuat/
https://www.academia.edu/23211833/BISERICA_-_STATUL_Romania_2016
http://bentodica.blogspot.com/2017/08/viorel-roman-superioritatea.html
http://www.totpal.ro/ortodoxie-si-occident-2016-de-viorel-roman/

http://www.totpal.ro/viorel-roman-statul-la-romani-ed-a-ii-a/



Teocratia ortodoxa moldo-valaha (19),
este o tematica noua, sensibila pentru ca Romania este membra UE/NATO, de aceeia am incercat https://www.academia.edu/23211833/BISERICA_-_STATUL_Romania_2016 si in http://www.totpal.ro/ortodoxie-si-occident-2016-de-viorel-roman/ si mai ales in http://www.totpal.ro/viorel-roman-statul-la-romani-ed-a-ii-a/ sa prezint sine ira et studio simbioza, simfonia dintre BOR, Biserica ortodoxa si traditia multiseculara a Satului teocrat moldo-valah.
Occidentali, de la Marea Schisma, au inlocuit treptat teocratia cu societatea civila, democratia. Papa si imparatul Sfantului Imperiu si-au delimitata clar atributiile legate de crestin, iar de la Revolutia Franceza, cu laicizarea si departajarea puterilor in stat, teocratia crestinilor orientali, ortodocsi este greu de intales sau si mai grav, considerata nationalista contrara drepturilor omului occidental. Vezi: https://www.academia.edu/36701986/ORTODOXIE_SI_NATIONALISM http://www.vestidinrusia.ro/2018/07/19/rusia-imaginea-inamicului-si-istoria-demonizarii/
Lupta ideologica a dictaturii proletarilor ortodoxo-comunisti cu catolicii, din vremea Razboiului Rece, s-a incheiat 1989 cu victoria libertatii omului, a capitalismului. Ortodocsii moldo-valahi, dupa ce au lichidat Biserica Unira cu Roma si intelectualitatea pro-occidentala adera la civilizatia euro-atlantica, la acquis-ul comunitar catolic fara a continua dialogul inceput de Fericitul papa Ioan Paul II la Bucuresti in mai 1999. Papa Francisc nu mai vine la Centenar, cum se spera. http://www.logossiagape.ro/2018/04/15/viorel-roman-stat-catolic-cu-popor-ortodox/
In acest context prof. Oliver Jens Schmitt, Universitatea din Viena, incearca la 21 iulie a.c., în Neue Züricher Zeitung, sa descifreze simfonia dintre Stat - Biserica – Nationalism. El pleaca ca mai toti analistii din vest de la premiza ca aderarea formala, de jure a moldo-valahilor la acquis-ul UE, e echivalenta cu cea de facto. Realitatea la Portile Orientului politic, religioasa din Bucuresti, e alta. Asistam la confruntarea viziunii orientale, a Teocratiei ortodoxe moldo-valahe, a Imperiului Sf. Andrei cu cea occidentala, a acquis-ul comunitar catolic, a Imperiului Sf. Petru.



Teocratia ortodoxa moldo-valaha (19a) / opinii

Adrian Vincentiu Martin: O sa incep abrupt nascut intr-o familie de catolici (romano-catolici) tatal meu primul organist intr-un orasel aristocrat Piatra Neamt unde bisericuta noastra aduna poloneji, italieni, germani si unguri. Slujba era in latina abandonta prin anul 1970 urmand ca limba sa fie autohtona dar si acum la slujbele mari se foloseste latina. O data deschis Savinestiul si combinatul de ingrasaminte Roznov se produce, mica schizma, intre oraseni asezati in castele lor si taranii smulsi din viata lor si facuti noua Clasa Muncitoare. Nu pot trece mai departe, comunitatea evreilor negustori angrosisti. Ghiveciul nou format e asezat in ,,raftul,, noilor blocuri. Venirea Papei Paul al doilea a fost o raza care speram noi va lumina Romania ! La dansul am auzit dupa ce a sarutat pamantul ca aceasta tara e ,,gradina Maici Domnului". Papa fiind primul papa rasaritean polonez au fost atunci clipe unice care probabil nu o sa le mai traesc. Simt acut cele doua imperii cel a lui Sf. Petru si cel al lui Sf Andrei ! In aceasta parte de lume sunt doua paradoxuri Romania latina ortodoxa majoritar si Polonia slava (aci am dubi) catolica. Alt caz este Hungaria neam mongoloid crestinat de Vatican prin ,,cumpararea,, vointei lui Atila de a nu ataca Roma si Vaticanul. Impartirea pragmatica care o faceti arunca tara la marginea imperiilor in viziunea D-voastra sigur si eu sunt destul de pesimist in legatura cu evolutia Romaniei. Minunea din 1918 nu stiu daca se va mai repeta !

Alexandru Nemoianu: Nu inteleg de ce se insista cu „teocratia". Cuvantul are inteles clar si efectiv nu se potriveste. In acelasi timp aceste "impartiri" sunt absurde. In Europa de apus exista un anti crestinism dezlantuit si tot mai pe fata.

Viorel Roman: Imperiul teocratic Bizantin (330-1453 dupa Hristos) le-a impus romanilor si la nord de Dunare ierarhia lor, asa au ajuns ei in tabara greco-ortodoxa, anti-latina. Un mileniu lasa urme, definitive, chiar si la unirea cu Roma, 1698, nu s-a renuntat la traditie in Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică de rit bizantin. Credinciosii ortodocsi, moldo-valahii au trait secole de randul in teocratie, cu un Domn si al sau Mitropolit/Patriarh, intr-o formă de guvernământ în care asteapta ghidarea Celui de Sus. Daca, sub presiunea celor fara Dumnezeu, Statul se declara laic, comunist, democratic etc. asta genereaza numai „Forme fara Fond“ sau „Spunem ca ei si facem ca noi“

Alexander Timoschenko: O senzaţională descoperire arheologică la Köln mi-a adus aminte de conferinţa ta de la Cercul nostru cultural de aici: „Românii şi Germanii ca urmaşi ai Romei“! http://ziarulromanesc.de/…/cercul-cultural-romano-german-d…/ Urme ale culturii romane - cea mai veche bibliotecă de pe teritoriul Germaniei (mai bine zis: de la nord de Alpi!) - între anii 150-200!

Roman Grue: Românii nu sunt urmaşii Romei, ci romanii sunt urmaşii dacilor! Dacă am presupune, că suntem urmaşii Romei, cum explicaţi faptul că românii din Maramureş, Bucovina, Basarabia şi dincolo de Nistru, unde nu a călcat picior de roman, vorbesc la fel cu cei ocupaţi din Ardeal şi o parte din Muntenia? Să terminăm cu minciunile istorice.

Viorel Roman: Toata Europa este indo-germanica, asa ca toti vorbim mai mult sau mai putin aceiasi limba si avem aceiasi fizionomie, daca vreti, care se deosebeste de cea a negrilor din Africa, a pieilor rosii sau mongolilor, a galbenilor din Asia. Romanii sunt daci si romani fara probleme. Simplex sigilium veri. Dece faceti din asta o problema in interesul greco-slavilor ortodocsi?


http://viorel-roman-bremen.over-blog.de/article-romanii-sun…


*
Greco-ortodocsii la periferie,
asta e cuvantul de ordine al crestinilor occidentali, in speranta fireste a refacerii unitatii crestine, inca de la renuntarea la Cortina die Fier, la Lagarul ortodoxo-comunist si egalitarismul inspirat de Profetul biblic Amos si urmasul sau din sec. al XIX-lea Karl Max.
Din 1990, intr-un document declasificat al serviciilor secrete din USA, se face o departajare intre (1) greco-ortodocsii sarbi, romani si bulgari, (2) catolicii de Visegrad, polonezi, slovaci, maghiari si (3) catolicii, protestantii din vest, mai ales germani. In acelasi an, la un Congres mondial in Anglia, la care am participat, se lua act de esecul dogmei comuniste internationaliste, antinationale si anticrestine si de viitorul inevitabil al curentelor nationalist si / sau religios.
La nivel spiritual, Fericitul papa Ioan Paul II pleda neobosit pentru un crestinism, care respira cu doi plamani, ortodox si occidental, pentru unitate in diversitate, iar Papa Francisc merge mai departe, unire fara conditii. Extinderea UE/NATO, la orizont fiind mereu refacerea unitatii de credinta de la Vancouver la Vladivostok, trecea cu vederea atat observatiile realiste a serviciilor secrete din SUA, cat si prognoza savantilor din intreaga lume intruniti in Anglia.
Tranzitia de la egalitarismul dictatorial oriental la libertatea capitalista occidentala, de la Lagar ortodoxo-comunist la UE/NATO a fost dura in est si a adancit falia neincrederii dintre frati. Ipocrizia politic corecta poate menaja senibilitatii, dar in acelasi timp intimideaza, creaza confuzi si in final isi fura singur caciula.
Dupa criza financiara din 2008 treptat iluziile dispar. Astazi se accepta, ceea ce se stia inca din 1990. Cele trei regiuni au traditii nationale si religioase difererite, asa ca integrarea europeana va fi cu cel putin trei viteze, pentru : (1) greco-ortodocsi, (2) Grupul de la Visegrad, (3) Sfantul Imperiu Roman de Natiune Germana.
Pentru neomarxisti, adeptii paradigmelor secularizate ale acumularii capitalului la Centru si la Perifierie, romanii de la Dunarea de jos au o pozitie apropape neschimbata in Imperiului Roman, Bizantin, Otoman, Austriac, Rus, UE. Pe de alta parte dialogul, inceput la Bucuresti de Fericitul Ioan Paul II, va continua la apropiata vizita a papei Francisc. Unirea a schimbat radical destinul periferiei, maghiarilor, polonezilor, lituanienilor, uncrainienilor si nu in ultimul rand a ardelenilor, care au pus bazele emanciparii nationale si sociale a romanilor, Marii Uniri de la 1918.
*
http://www.marianagurza.ro/blog/2016/10/30/viorel-roman-formula-moldo-valaha-a-statului-a-esuat/
http://www.logossiagape.ro/2018/03/26/viorel-roman-teocratia-moldo-valaha/
http://bentodica.blogspot.ro/2018/03/bremen-teocratia-moldo-valaha.html
http://confluente.org/viorel_roman_1491319114.html
http://bentodica.blogspot.com/2017/12/stat-de-drept.html
https://www.academia.edu/32415174/Spre_est_sau_vest%C3%9F
https://www.academia.edu/34504213/Semnele_vremii_complet.pdf
https://www.academia.edu/28173741/Viorel_Roman_Europa_Crestina.pdf
https://www.academia.edu/23211833/BISERICA_-_STATUL_Romania_2016
http://www.clipa.com/a3551-Ghinionul-de-a-fi-moldo-valah-premize-si-7-teze.aspx
http://www.marianagurza.ro/blog/2017/03/01/dr-viorel-roman-romania-e-in-europa/
http://www.amosnews.ro/ce-asteapta-romanii-de-la-papa-francisc-2016-11-03
https://www.academia.edu/28173741/Viorel_Roman_Europa_Crestina.pdf
https://www.academia.edu/27240741/Occidentalizarea_lumii





Teocratia ortodoxa moldo-valaha (18),
este incompatibila cu civilizatia euro-atlantica, de aceea a venit la Bucuresti Fericitul papa Ioan Paul II, a intins mana tuturor romanilor, le-a deschis larg partile Europei, i-a ajuta sa adere la UE/NATO. Speranta in refaceri unitatii de credinta, singura cale autentica de integrare in Europa, este din ce in ce mai firava, „Formele fara fond“ se razbuna:
,,Într-un studiu realizat de Institutul pentru Calitatea Vieții din cadrul Academiei Române s-a concluzionat, printre altele, că dezintegrarea socială a României este cea mai gravă criză generală politică din ultimii 27 de ani. Acțiuni și fenomene nocive au produs însemnate prejudicii politice și social-economice, subminînd considerabil progresul României... Principala răspundere revine guvernelor care s-au succedat de-a lungul întregii perioade postdecembriste, parlamentului și autorității judecătorești ... S-au practicat, cu sau fără intenție, conștient sau interesat, dezinformarea, dezbinarea, incitarea la activități dăunătoare de tot felul, compromiterea adevăratelor valori și promovarea în posturi importante a unor pseudo personalități, impostori sau chiar infractori de drept comun ... Se anunță vremuri grele și cu evoluții imprevizibile ca timp, moment și amploare, care pot scimba harta lumii și structura relațiilor internaționale. Sîntem pregătiți ca țară și popor să le facem față?,, (revista PERISCOP, Bucuresti)
https://www.academia.edu/34504213/Semnele_vremii_complet.pdf
https://gradinaculecturi.wordpress.com/…/dr-viorel-roman-s…/

http://bistrita-nasaud.einformatii.ro/…/interviu-fulmi…/134/








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu