luni, 23 iulie 2018

Visul Lucid + comentarii





Visul Lucid

Una din practicile armatei române la instruirea soldaţilor a fost frica, teroarea de tribunalul militar. REGULAR erau aduse victime ale acelui tribunal, soldaţi consideraţi trădători pentru încălcarea jurământului militar, fiinţe firave care fugiseră acasă, dezertaseră, numai piele şi os care după câţiva ani de puşcărie, hrăniţi doar cu coji de lubeniţă şi spălat veceuri şi podele kilometrice în genunchi cu periuţa de dinţi de le vedeai oasele la încheieturi prin piele de parcă deveniseră corp comun erau trecuţi prin faţa noastră în timp ce el, soldatul trădător se căia.

Am fost grănicer pe frontiera cu Iugoslavia în 1973, iar noaptea de pază în câmp, la 9 km de pichet, adormeam cu frica să nu fiu prins de căpitan sau infractor, nu ştiu de care mai tare, să mă omoare sau închidă aşa că visam dar auzeam atmosfera din jur, din jurul cuibului suprapusă cu cea din vis în vis, exemplu: Dacă eram la Timişoara în vis mâncând ochiuri la capac la restaurantul Lido de lângă operă şi pe la 4 dimineaţa se apropia patrula de noapte în control, o auzeam şi începeam lupta să mă trezesc, concentrându-mă pe mişcarea mâinilor sau picioarelor,  să le mişc până intru în contact cu patul, care pentru mine întodeauna duc la trezire tocmai la timp ca să somez patrula. Dar într-o noapte s-a apropiat de mine un infractor care dorea să treacă fraudulos frontiera, se rătăcise chiar în direcţia mea. Era o noapte întunecat, cu lapoviţă şi ploaie mocănească. În vis, eu îl auzeam ca pe unul care păşeşte în cisme de cauciuc prin iarbă: zdup, zdup, zdup. AM DESCHIS OCHII, L-AM SOMAT ŞI AM TRAS PATRU FOCURI DE ARMĂ ÎN AER strigând “STAI CĂ TRAG!” NAMILA din intuneric S-A SPERIAT ŞI A FUGIT. Nu se vedea la doi paşi. Paşii au dispărut în sângele care îmi zvâcnea în urechi. La auzul focurilor de armă s-a tras alarma la Pichet şi zona a fost înconjurată. Aşa am aflat că INFRACTORUL era măgarul care fugise de la stâna din apropiere. Se făcuse ziuă de-acuma şi la descoperirea cauzei, maiorul care era tocmai în inspecţie a concluzionat că nu poate justifica intrarea mea în unitate fără cele patru cartuşe ale mele pe motivul unui măgar şi ca atare nu îmi permite să intru în Pichet fără tuburile trase. Am umblat îngheţat şi nemâncat până la ora prânzului prin iarbă ca să le găsesc şi să le recuperez. Altcum aş fi fost arestat sub suspiciunea că le-am ascuns în scopul vreunui sabotaj (să-l împuşc chiar pe el, poate). După un an şi jumate de pază am învăţat să-mi aud hoţii noaptea când vin să mă fure, ţip la ei în somn acompaniat de câinii vecinilor, între conştienţă şi subconştient. Dacă eşti lucid în vis se mai cheamă vis? Oare cum vor ieşi din vis cei trimişi în Afganistan?


Ben Todică



Tara este marea mea iubire, tara cu toti cei dragi ai mei, romanii ei.



COMENTARIU:

PAVEL RATUNDEANU - FERGHETE :  Tu vii, ca om important, să ma informezi şi din sistemul armatei, să mi se limpezescâ nişte lucruri şi totuşi ce căutăm pe teritorul altor țari cu aşa zis NATO, ONU, răzbunarea, omorârea altor frați fiind bucuria nebunilor, amestec în treburile interne al altor țari şi răsucindu-se Ceauşescu-n mormânt, ca un sfânt zice:
-"Prieteni, aiasta, nu-i ajutor reciproc, ci crimă şi jaf"
(să-i furăm sau să- apărăm ori să le omorâm omenii dragi, ce căutăm în Afganistan?, mai făcându-le distrugeri importante, ce folos, haznă, le facem ? pentru leul orbului, ochiul deavolului, ca mercenari, criminali şi nu eroi, putând să murim în țară străină, putem muri şi noi, fără nici o glorie, victorie, că pe glia altora murim, pe pământul afganistanilor e. Grija americanilor e cea de înavuțire, că nu vedeți orbilor, cum jefuiessc aurul negru, făcătorul de lumină, fotoghinul pentru combustie, pentru maşini, care-s bâza poluante şi pentru a face accidente, cu alt chip, mască făcând  moarte de om pe drumurile publice, că n-ajunge stresarea doar fonică, pe marile bulevarde americane ori ruse, că un înteres le poartă fesul, dar cum să vedeți voi, justificându-vă, că marxism-lenismul va întunecat mintea tembelilor, deşi materialismul v-a arătat, că sunteți furați de explotatori, dar nici într-un fel nu va zis să furați şi voi, dar nici să nenoroceasca lumea, pe alții, că e o utopie mişelească, e  a voastră neispravă nemernicilor, "tagmă de jefuitori şi criminali, stăpâini a lumii, cum egoist şi sfârnari, şmecheri se cred, aceeşi fără suflet, Trump şi Putin urmaş al stalinismului barbar, că Trump impune, vrea să-i dăm bir 4 la sută din bip, sărăcindu-ne, pentru aceşti mamone fără de suflet, că facând moarte de om, n-au cum fi copiii şi sfinții lui Dumnezeu, ci întruchiparea deavolului, care pune la încercare pe mulții iovi a poporelor pe care le săracesc, ca să le ia ce nu le aparține, dar ei le fură bătându-se-n piept cu pumnii şi cărămida, ca electoratul să-i realegă, să-i voteze tot pe ei, şefia aducàndu-le bogățire, lux, înfumurare şi puterea infernului de a tăia şi spânzura şi de fapt ce vrea în fond şi acest Trump, tată Stalin al Americii, un sfatuitor cu Kim şi Putin şi de ce credeți, că vrea să ajungă la o înțelegere, cu împărțirea lumii destrămând Europa, împărțindu-şi ce o ciordit, şmanglit, furat, ca hoți dovediți, că hoțul doar neprins asupra faptei e om cinstit, însă ei fură pe față banditesc, ca bandiți contra umanității porniți hâd, lacom-avar, flămânziți, contra umanității calcând şi porunca dumnezăiască, facànd: om-ucidere şi încălcând cele zece porunci şi mai ales iubirea de Dumnezeu şi de aproape, ca pe tine însuți, gândeşte cinstitul Pavel, negru în ceru gurii de dragoste şi dor, însuşi Dumnezeu poruncindu-i să-şi iubească până şi pe vrăşmaşul, deşi acesta-i cu mânie, distrugător, cu mânie, sunt nişte nişte răi, inchizitori neânțeleşi de Pavel, care ca să se respecte pe sine, îşi impune, după legea pământului să iubească pe Trump, Kim şi Putin şi de ce mă rog, c-aşa i-a poruncit Dumnezeu prin căpiatul şi criminalul  Moise, care chipurile ducàndu-şi poporul 40 de ani prin pustie, a făcut bine, ca să se războiască poporul lui Israel, în Canan, țara făgăduinței şi făcând moarte de om, alungând pe stăpânii de drept,l; ce bine au făcut sau fac acuma evreii care bombardează şi puşcă şi acuma !?)

RASPUNS:

     - Suntem deja in Matrix draga Pavele. Numai Dumnezeu ne mai poate salva. "Se cauta un nou Noe."









Un comentariu:

  1. La 21 de ani am facut perioada de pregatire la Orsova la graniceri si dupa 3 luni de pregatire sant repartizat la Zlatita .Am facut si eu ca si tine paza se spunea ca la Zlatita ploua cu infractori .Intr-o noapte eram de paza la un pod care ducea catre sat ,ma luase somnul pe pod trece o masina si din ea coboara niste muzicanti cu instrumente in mana ,apoi a urmat stai,stai ca trag am tras un foc de avertisment ,sa-i fi vazut pe bieti muzicanti ,iau dus laa pichetsi sa vzut ca erau din sat .Norocul meu ca am gasit tuburile de la cartuse .Armata facuta la graniceri nu se uita cu greu cand plecam in misiune aveam cartuse reale de razboi .CA si tine si eu am invatat la Bocsa o meserie si iubesc locul copilariei .Azi 25.07.2018 Ion P.

    RăspundețiȘtergere