joi, 20 august 2020

Livia Ciupercă - ELOGIEM INTELIGENȚA ROMÂNEASCĂ!




ELOGIEM INTELIGENȚA ROMÂNEASCĂ!

Am primit câteva date extrem de valoroase despre tineri români, care au dobândit recunoaștere internațională.


Timeea Petrescu, o copilă de 12 ani născută la Craiova, IQ de 162 de puncte (la IQ 140 ești considerat geniu!), a fost acceptată în grupul restrâns ai celor mai deștepți oameni de pe planetă.

*

     Liceenii români  Alexandru Radac, Daniel Marpozan și Codrin Muntean, din Sibiu, au câștigat medalia de aur la Robotică, secțiune a Olimpiadei Geniilor, concurs organizat de către Oswego State University of New York.  Cei trei au creat un revoluționar robot pompier menit să salveze oamenii dintr-un incendiu fără să pună în pericol viață salvatorilor și un extrem de eficient sistem inteligent de economisire a energiei electrice în locuință.

       Elevul român Norbert Kereszeny, născut la Sighetu Marmației, a intrat primul dintre 60.000 de candidați la facultatea de medicină a Universității din Milano.

        Mihaela Florea, 18 ani, din Brăila (Colegiu Național „Gh. M. Murgoci”), a câștigat Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist 2019, secțiunea Excel. La Campionatul Mondial, cum este normal, au participat cei mai talentați informaticieni de pe planetă!

*

         Alexa Tudose (elevă în ultimul an la Colegiul Național „I.L.Caragiale” din Ploiești) a cucerit, în septembrie anul acesta, medalia de aur la Balcaniada de Informatică. Este singura dată în istoria Balcaniadei când medalia de aur este atribuită unei fete ! La concurs au participat 52 tineri informaticieni de viitor din 11 țări.

*

      Ștefan Pricopie, absolvent al Universității Manchester, a câștigat anul acesta, la secțiunea Economie, unul dintre cele mai prestigioase premii de pe planetă: „Global Awards” - 2020, cunoscut ca și Premiul Nobel Junior!

      La competiție au participat peste 3.400 de persoane reprezentând 338 universități din peste 50 de țări. Premiul va fi acordat în ziua de luni, 11 noiembrie 2020.


Cu vie recunoștință!

Livia Ciupercă







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu