miercuri, 19 august 2020

Melania Rusu Caragioiu - Colaborare cu DL. Lucian Marina




Colaborare cu DL. Lucian Marina,

Redirecționez cu plăcere frumoasa știre sosită din Serbia , din partea D-lui Lucian Marina, scriitor, laureat al premiului Gutenberg, Director TVRadio Ro Voivodina-Serbia, pentru a contribui la tipărirea  unui nou volum magnific privind existența socială-culturală-literară a fraților noștri  români din Serbia.
 Cu mulțumiri și stimă,
Melania Rusu Caragioiu,
Vicepreședintă ASRAN,
Redactor șef cultural STARPRESS-Canada



Stimate doamne şi domni, Dragi prieteni, colegi şi colaboratori Vă adresăm un APEL PENTRU ACORDAREA DE SPRIJIN FINANCIAR. Societatea de Limba Română din Voivodina – Republica Serbia, care mai bine de jumătate activează ca o micro Academie de Ştiinţe şi Arte ale Românilor din Serbia, cu prilejul jubileului 45 de ani de activitate a Postului de Televiziune Novi Sad, precum şi a Redacţiei programului în limba română a TV VOIVODINEI, planifică să tipărească o amplă MONOGRAFIE, de 560 pagini.
Această OPERĂ CAPITALĂ se va tipări într-un tiraj de 350 exemplare, format B5 (16,5 x 23,5 cm), într-o versiune reprezentativă, cu copertă în 4 culori și cu circa 200 de pagini în culori iar, totodată, se vor tipări și circa 250 de fotografii – documente dintre care circa 200 în culori. Din păcate, pentru realizarea acestui proiect deosebit de important pentru etnia română, care se planifică să fie tipărit până la 26 noiembrie – ZIUA RADIOTELEVIZIUNII VOIVODINEI, în aceste condiții extraordinare provocate de epidemia CORONA VIRUS și restricțiile financiare iminente, încă nu sunt asigurate mijloacele necesare pentru tipărirea acestei monografii care va fi una de referință. Aşadar, UN IMPERATIV ESTE ASIGURAREA CÂT DE URGENT A SUMEI TOTALE NECESARE.
Donaţiile se pot trimite pe conturile în dinari ale Societăţii de Limba Română din Voivodina: 1. la VOJVODJANSKA BANKA la contul curent: 325 – 9500600042116 – 93 VOJVODJANSKA BANKA A.D. 2. la Trezorărie – Direcţia Ministerului de Finanţe la contul: 840 – 0000005214763 – 96 Uprava za trezor Vrsac
Acum, urmează să vedem în practică, cât de adevărate, sincere şi generoase sunt declaraţiile oficialităţilor din Ţara Mamă, a cetăţenilor României și a românilor de pretutindeni când este vorba de sprijinirea activităţii confraţilor români din Serbia. . Sunt binevenite şi sumele modeste de 10-20 EURO şi dacă vor fi 100-150 de români binevoitori, care doresc să sprijine activitatea românilor din Serbia, se va asigura suma necesară şi cu mai multe donaţii mai mici. INSTRUCŢII BANCARE – pentru plata în valută 56 A: Intermediary: COMMERZBANK AG, FRANKFURT AM MAIN, SWIFT CODE: COBADEFF 57 A: Account with institution: VOJVODJANSKA BANKA A.D., SWIFT CODE: OTPVRS22 59: Beneficiary: /RS353259960160000627329, DRUSTVO ZA RUMUNSKI JEZIK RS VRSAC, VASKA POPE BR. 16, VRSAC, SERBIA
Pe timpuri, o instituţia de PRENUMERANT a fost foarte importantă şi pentru asigurarea din timp a banilor pentru Editura care tipăreşte cartea şi pentru prenumerant de aşi asigurare la un preţ mai mic un exemplar. Şi să fie sigur că va avea cartea indiferent dacă se epuizează tirajul. Poate doriţi și Dumneavoastră să ,,VĂ ABONAŢI” din timp la exemplarul d-voastră.
,,MONOGRAFIA 45 de ani de activitate a Redacţiei Române a Postului de Televiziunea Novi Sad – Televiziunea Voivodinei” va avea mai mult de 560 de pagini dintre care mai mult de 200 în culori + 150 de pagini cu fotografii documente, multe la fel în culori, căci este un DOCUMENT al vremurilor lăsate în urmă, a activităţii românilor pe undele hertzeiene ale Postului de Televiziune Novi Sad, ale cărui program a fost pe timpuri foarte vizionat şi în Ţara-Mamă. Autorul manuscrisului şi coordonator al activităţilor de pregătire a condiţiilor pentru tipar este Lucian MARINA care, a iniţiat alcătuirea acestei MONOGRAFII în calitate de decan de vârstă al redacţiilor programului în limba română la Radio Novi Sad (unde a lucrat aproape 10 ani) şi Televiziune Novi Sad – RTV Voivodinei, unde a muncit 30 de ani cu abnegaţie şi devotament, deseori dus până la sacrificiu (Revoluţia Iaurt, Revoluţia Română din 1989, Agresiunea NATO din 1999 etc.) Autorul, bun cunoscător al materiei, a alcătuit un manuscris cu informații deosebit de interesante.
MULŢUMIM ANTICIPAT în numele colegilor de la Televiziunea Novi Sad şi a viitorilor cititori şi în numele Editurii S.L.R., precum şi a autorului manuscrisului MONOGRAFIEI. Cu sentimente alese, Lucian MARINA, preşedintele S.L.R.

Lucijan MARINA, 21000 Novi Sad, Bulevar Slobodana Jovanovica 50, celular de contact +381 63 56 83 93

Donațiile se pot trimite și prin moneu transfer
Xpress money sau alt mod de trimitere a banilor electronic
MULȚUMESC ANTICIPAT
Bineînțeles, plata se poate face și prin WESTERN UNION

Chiar este mai lejer decât să se meargă la bancă, la coadă...










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu