duminică, 11 iunie 2023

James Howard Kunstler - Ucraina, o glumă bolnavă a istoriei

 



Ucraina, o glumă bolnavă a istoriei

James Howard Kunstler, scriitor și comentator social S.U.A.

11 Iunie 2023

 

„După înlăturarea domnului Trump în 2020, această nouă-nouă stângă a avut exact ceea ce a cerut, un democrat liberal la Casa Albă. Acum, având în vedere sentimentul de catastrofă iminentă, poate fi dificil să ne amintim cu exactitate câte prostii jalnice au fost în vânzarea lui Joe Biden” (Rob Urie).

 

Ați observat că președintele Ucrainei (sau guvernatorul celui de-al 51-lea stat al S.U.A.), domnul Zelensky, a mers săptămâni întregi la Londra, Helsinki, Paris, Hiroshima? Asta pentru că trăim în acele luni în care se scurg anii; lumea se schimbă cu o viteză ridicată. Pare să fugă puțin speriat, încercând să prevadă jocul în continuă schimbare. Ceea ce a sunat ca o idee grozavă pentru o anumită clacă de așa-ziși neo-conservatori din țara noastră (S.U.A. - n.r.) - de a folosi Ucraina ca o capcană pentru urși - a dezvăluit destul de brusc, numeroasele falimente ale Europei și ale Americii și a revoltat întregul rest al lumii din afara „Occidentului civilizat”. O, minune și greața!

 

Încercați să vă imaginați situația dificilă a domnului Zelensky. America puternică și Europa redutabilă l-au înșelat pe fostul (și actual – n.r.) comediant, făcându-l să creadă că, dacă va urma o schemă genială pentru ruinarea Rusiei și de a-l doborî pe Vladimir Putin de pe tabla de joc globală, țara sa tristă se va transforma în ceva asemănător Ukro-Disneyworld, în timp ce el, Domnul „Z”, va fi lăudat și se va îmbogățit dincolo de imaginația sa fecundă. Susținerea lui a venit de la cea mai mare putere hegemonică pe care a văzut-o lumea vreodată. Jocul se numea „Let’s You and Him Fight!” (Să luptăm împreună!). Bietul schlemiel s-a îndrăgostit de el. El a lăsat NATO (adică SUA) să înființeze, să echipeze și să antreneze cea mai mare armată din Europa, inclusiv batalioane de ukro-naziști răi - care fuseseră anterior atât de utili în 2014 -, în Euro Maidan - „revoluția colorată” sponsorizată de americani. Domnul „Z” a urmat ordinele Departamentului de Stat al S.U.A. de a agresa cu rachete și artilerie vorbitorii de limbă rusă care locuiau în propriile provincii din est. A depus apoi, oficial, cererea de intrare ca membru în clubul N.A.T.O.

 

Țara sa a primit miliarde de dolari de la S.U.A. fără supravegherea auditului, țipând doar să fie scăpată de conducerea Ucrainei - care, la urma urmei, merita mult mai puțin pentru toate aceste evenimente. Ce ar fi putut merge prost? Astfel, Occidentul a declanșat cel mai mare război fierbinte din Europa de după anii 1940. Așadar, în februarie 2022, domnul Putin s-a săturat de afacerea cu maimuțe pe „ușa din față” și a trimis un echipaj de curățenie. Așa a început jocul! Neoconservatorii americani erau gata să introducă nenumăratele trupe ucrainene într-o mașină de tocat carne care, teoretic, ar epuiza voința și resursele ursului execrabil și ar aduce nenumărate beneficii care să le consolideze poziția dominantă în lume. Nefericiții noștri „parteneri” N.A.T.O. au fost de acord cu programul, în ciuda faptului că li s-a cerut să se sinucidă economic pentru binele alianței (sau ceva de genul acesta). Oricum, nu aveau nevoie de acel gaz natural rusesc poluant. Au devenit „verzi” (Klaus Schwab a spus, nu-i așa?).

 

Între timp, cetățenii țării noastre au fost îngrijiți la perfecțiune de către Complexul Industrial de Propagandă al S.U.A. strigând „Rusia, Rusia, Rusia”, la ordinul liderului de opinie Hillary Clinton, un aspirant la președiție. Presa de știri a cerut crucificarea oponentului ei, domnul Trump, care, văzând că ursul nu mai arborea steagul roșu a aruncat cu mâna lui ideea odioasă că SUA și Rusia ar putea cultiva o relație de prietenie. Vai! Chiar a spus el asta!?! Sânul portocaliu neștiutor! Ei bine, oamenii care conduc lucrurile în America - adică zeci de satrapi birocratici nealeși care își păzesc cuiburile prin Okefenokee, în interiorul Beltway-ului, în special groapa Gator cunoscută politicos sub numele de Comunitatea Intel - au decis să-l supună pe domnul Trump unui versiunea unică a chinului rafinat destinat Rusiei, Rusiei, Rusiei: durere, ură și ruină. Șase ani mai târziu, ei se află încă în această postură, din moment ce necruțătorul domnul Trump nu a renunțat la cruciada sa de a lua înapoi Casa Albă și a-i desconspira pe toți cei care încearcă să-l neutralizeze. Dușmanii săi au capturat toate pârghiile puterii legale și, totuși, în mod uimitor, ei nu pot veni cu nimic altceva decât cu cele mai stupide acuzații pentru a-l expune unei justiții conficate.

 

Acest conflict politic intern din SUA a dezorientat populația, în timp ce instituțiile noastre râncezite ne-au supus unei operațiuni ascunse în spatele unui șef de executiv ridicol de fals. După un an în plus de schema „genială” a S.U.A. de a menține dominația mondială, Rusia se descurcă foarte „bine-mersi”, în construirea unui cadru geo-economic pentru comerț care nu va fi supus farselor civilizației occidentale conduse de S.U.A.. Rusia este o națiune de oameni care se consideră bărbați și femei, insistența confuziei de gen lipsindu-i din fericire.

 

După mai bine de doi ani cu „Joe Biden” - ei bine, țara noastră ocolește etapa de dizolvare și depravare a republicii bananiere și intră rapid într-o distopie Hieronymus Bosch de ruină financiară, socială, psihologică și morală. Fiecare enunț oficial este o minciună.! Totul este spart sau rupt. Și aparent, cu scop, dar întrebarea sâcâitoare, este desigur: în scopul cui? Și de ce dl. Zelensky zboară dintr-o țară în alta în ultima vreme? Pentru că jocul „Let’s You and Him Fight” se apropie de sfârșit și domnul „Z” s-ar putea găsi fatal de nepopular pe frontul de acasă. El a reușit să trimită peste o sută de mii de tineri ucraineni la moarte în mașina de tocat carne și, probabil, încă un milion au făcut-o pentru alte țări. Ucraina va fi acum un tărâm de femei, copii și bătrâni - cu doar suficienți soldați supraviețuitori care caută să-l vâneze pe comediantul care a transformat Ucraina într-o altă glumă bolnavă a istoriei[1].

 

Nota redacției - titlul original al articolului „Fade to Black in Ukraine” (Estomparea în negru a Ucrainei)

-------------------------------------

[1] Sursa - https://kunstler.com/clusterfuck-nation/fade-to-black-in-ukraine/








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu