duminică, 18 iunie 2023

Maria Diana Popescu - Arca lui Ciolacu

 



Arca lui Ciolacu

Maria Diana Popescu

18 Iunie 2023

 

Se vrea tot mai vehement schimbarea cu forța din temelii a omenirii, nu în bine, ci din rău în mai rău, iar România nu-i pe nicăieri în cărțile statelor favorizate! Scuze, este doar la jupuit! Să fie cumva cabinetul Ciolacu salvatorul? Nu numai că mă îndoiesc, dar mă apucă groaza. Aparent, noul cabinet vine la pachet cu un marcheting electoral. Promisiuni și zăharel cu lingurița. De unde atîta patriotism economic? De fapt ce este acest „patriotism economic” prin care Ciolacu vrea să modernizeze România, precum a „educat-o” Iohannis?  Noul program de guvernare cuprinde o garnitură de politici inedite menite să susțină economia națională în contextul piețelor mondiale.  Nu cumva sub deviza acestui patriotism stau ascunse măsuri catastrofice, surate ale celor din programul iohanist „România educată”?, din moment ce fotoliile minsiteriale ale cabinetului Ciolacu sînt ocupate de nume noi și vechi, ale căror identități profesionale  nu au nimic comun cu domeniul în care vor avea sigiliul puterii. Adevărații profesioniști, moraliști și patrioți nu se amestecă cu tărîța politică, aflată sub diapazonul securiștilor, nu se amestecă cu fauna și toate regnurile care mișună prin partide, cu cei care se ciomăgesc și se toarnă între ei pentru fotolii și funcții. Eșecul va fi garantat și deloc întîmplător dacă avem la Cultură și Justiție niște glume proaste, certate cu limba română, precum Turcan, care „propaghează” gafă după gafă în exprimare (nu de alta, dar „să nu se culce oamenii sănătoși și să se trezească dimineața, Doamne ferește, morți”) și, respectiv, Gorghiu, specializată în sfaturi de conduită morală : „Dacă mori, o faci pentru tine, pentru sănătatea ta”! Regretabil, după 33 de ani de democrație occidentală ne lăsam iarăși foarte ușor mințiți grosolan și sfidător.

 

Jalnic! Țara a ajuns victima cîtorva partide care se tot rostogolesc la guvernare, schimbîndu-și uneori blana, dar năravurile, ba. Va reuși cabinetul Ciolacu să spele noroiul și praful împroșcate de Guvernul Ciucă? Doar inteligența artificială, „Ion”, consilierul de suflet al înstelatului Ciucă ar fi capabil de o asemenea performanță. Deocamdată statul român trăiește pe caietul cu datorii al rechinilor globaliști. O datorie istorică, peste 50% din PIB, rezultat al escrocheriilor și trădării naționale. Pe scurt, folosind o exprimare cunoscută, „moștenirea de tristă amintire” a guvernelor lui Iohannis va da de furcă cabinetului Ciolacu. Orice fel de guvern ar veni, ne va arvuni în formă continuată hăitaşilor care controlează statele la buzunar. Pentru că în niciun guvern nu găsim sfinți, ci valeţi ai mafioților din structurile globaliste de crimă organizată. Toți ne servesc gogoşi programatice. Cînd sînt în opoziţie căinează cu lacrimi de crocodil bietul popor. Cum pun fundul pe fotoliu, strîng şi mai tare şurubul jugului. Și așa, tot „bine” trăim de de peste trei decenii. Roșiile și brînza au devenit hrană de lux pentru români.

 

Printr-o ciudată ironie, sărăcia româniloir a fost în istorie întotdeauna prilej de îmbogăţire a clasei politice şi a celor care au jugulat economia naţională. Faţă de guvernarea anterioară, cabinetul Ciolacu va aduce în plus cîinii cu c(i)olaci în coadă şi, tot aşa, prin rotaţie, javrele vor deveni cîini de rasă, ocazie cu care ţin să mulţumesc lui Iohannis pentru grija pe care o poartă poporului romîn cu urarea: „trăiască în viitorul apropiat precum poporul!” Cu alte cuvinte, poporul va fi hrănit gratuit cu răbdări prăjite, adică hoţia de stat rămîne în continuare stăpînă pe ceea ce a mai rămas din trupul economic al ţării. În timp ce în țară se pun bazele unui guvern meteoritic, noi mișcări de state și de trupe financiare se anunță pe agenda mondială. Egipt, Argentina, Arabia Saudită, Turcia, Iran, precum și alte economii emergente din America de Sud și Africa se pregătesc de aderare la BRICS. Anunțul vine în perspectiva summitului BRICS care va avea loc în acest an, la Johannesburg, în Africa de Sud. Programul summitului înglobînd prioritar măsuri de dedolarizare a statelor membre. Precum aminteam anterior, SUA nu vor mai putea fi autodeclarata Arcă a lui Noe pentru omenire. Împiedicîndu-se și căzînd foarte des, nici măcar Robinette Biden nu va reuși să ajungă la arcă, așa că, Iohannis, Orban (L), Cîțu, Ciucă, Ciolacu și găștile lor nu prea mai au loc nici pe arcă, nici în pădurile rase de austrieci, că-i papă ursu' rămas fără locuință.










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu