duminică, 4 iunie 2023

Zoe Dantes - „Alegeri eronate”

 



„Alegeri eronate”

Zoe Dantes

04 Iunie 2023

 

Despre cărțile nescrise încă! Viețile anonimilor!

 

Despre „alegerile eronate” din viața noastră. Ar fi de povestit. Viețile anonimilor, pot fi cele mai tulburătoare cărți ce nu au fost scrise. Încă.

 

Poate într-o zi cineva vă va scrie povestea. A ta, a lui sau a ei. Povești de viață care bat orice film. Povești cu eroi care reușesc să rămână verticali în ciuda oricărei furtuni și a orcărui cutremur.

 

Oameni care cred că într-un moment din viața lor, au ales greșit. „Alegerile eronate” cred că sunt coloana vertebrală a unei vieți devenită destin și nu biografie. Există oameni cu destin. Rari, e adevărat. În rest cred că există doar biografii. Așa cred eu.

 

„Alegerile eronate” au făcut din oameni eroi. Pentru că nu există alegeri eronate. Ele sunt doar niște răspântii de unde calea se îngustează, sau se lărgește. Cu cât e mai îngustă, cu atât e mai grea.

 

E dificil să te încumeți pe ea dacă nu ai perseverența lui Sisif, înțelepciunea lui Solomon, iertare și iubire ca Hristos. Atributele complete ale Cerului. Trebuie să recunoaștem că au fost oameni care le-au avut: sfinții! Deveniți eroi după Har. Poate și ei au ales cândva eronat. Doar că finalul a dovedit cu totul altceva. Au câștigat Cerul! Asumându-și probabil consecințele „alegerilor eronate”!

 

Alegeri eronate ce înseamnă adevărata experiență de viață! Curajul! De a te arunca în gol, știind că o Mână te va aștepta pe fundul prăpastiei. Tu știi asta! Ceilalți văd doar săritura unui nebun! Sau încă o „alegere eronată”.

 

Nici o alegere nu este eronată! Ea este baza experienței! Eroilor! Nu cred că accesăm cu adevărat liberul arbitru. Eu nu cred. Liberul arbitru e un drept pe care trebuie să-l câștigi după experiențele multiple ale „alegerilor eronate”! Când le-ai traversat pe toate, când te-ai coborât la iad, pe fundul lui și priveai în sus cum prietenii, rudele și apropiații te îngroapă bucuroși, era momentul în care venea revelația: nu ai avut nici o alegere eronată! Ai făcut tot ce ai putut ca om în situația dată! Și Dumnezeu te-a răsplătit! Ți-a arătat cine sunt cei pentru care ai facut: cei ce te îngropau liniștiți.

 

Abia atunci probabil putem accesa liberul arbitru după Har! Vreme de câteva minute! La mine cel puțin așa a fost. Am avut liber arbitru cinci minute in toată viața mea. Dar cele cinci minute au schimbat totul la 180 de grd. De multe ori mă întreb ce ar fi fost dacă aș fi plecat pe celalalt drum. Fără răspuns! Căci Dumnezeu știa ce voi alege. Și îi mulțumesc!

 

Nu știu de ce am scris azi despre alegeri. Poate că în jurul meu am prieteni ce trebuie să aleagă, cine știe?! Dar știu sigur că toți avem o poveste! De „alegeri eronate”! Cu cât au crezut alții că au fost mai eronate, cu atât rezultatul a fost mai sublim! Îndrăzniți!

 

Singura alegere cu adevărat eronată e să nu faci nici o alegere! Restul e povestea tulburătoare scrisă de Dumnezeu pentru tine, Eroule Anonim!

 

Îndrăznește!

 

Fii biruitor!

 

Harul Domnului cu voi cu toți!

 

 

Aranjament grafic - I.M.










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu