duminică, 28 noiembrie 2021

Ben Todică - PARADOXUL ZILEI de AZI

 



PARADOXUL ZILEI de AZI

Ben Todică

 

 „Limba română la sine acasă e o împărăţie bogată, căreia multe popoare i-au plătit banii în aur. A o dezbrăca de averile pe care ea le-a adunat în mai bine de 1000 de ani, înseamnă a o face din împărăteasă cerşetoare…” (Mihai Eminescu)

 „O patrie fără de nume nu este o patrie. Limba română este patria mea. De aceea, pentru mine, muntele munte se zice, de aceea, pentru mine iarba iarbă se spune, de aceea, pentru mine izvorul izvorăște, de aceea, pentru mine viața se trăiește.” (Nichita Stănescu)

 

I-aș atenționa pe toți academicii să-l observe pe Elon Musk, ce atitudine are și cum vorbește, cum se exprimă în prezentările sale: https://www.youtube.com/watch?v=9vsj8lznZG0&ab_channel=InnerVision

 

Instinctul său și entuziasmul sunt cu văi și dealuri înaintea gurii. Orice profesor de Limba Română i-ar da nota trei și l-ar lăsa repetent. Chiar și un profesor de engleză l-ar nota cu slab sau satisfăcător. Însă, dacă privim la realizările sale, la ideile sale progresiste și inovatoare, la imperiul pe care l-a construit, nu știu dacă îi certifică pe profesorii de azi și pe academici că au dreptul să dicteze evoluția civilizației. Dar, dacă s-ar implica să orienteze mersul omenirii pe o direcție bună, ar fi demni de tot respectul și de toată lauda.  Liantul fiind, cu certitudine limba. Din păcate, limba e azi un instrument de înrobire prin tot felul de șiretlicuri diavolești.

 

După părerea mea, omul înainte de a scrie și citi ar trebui să învețe să dialogheze cu natura, cu spațiul înconjurător, cu viața și problemele ei și, abia mai târziu să învețe să scrie și să citească pentru a-și comunica experiența.

 

Elon Musk ne demonstrează cât de înapoiată e limba scrisă și citită, dezvoltată și păzită de academici. O parte din marii intelectuali sunt slujitorii sistemului. Nu? Ei nu sunt independenți clarvăzători ai speciei umane. Eu nu acuz, nu pun etichete, nu generalizez, doar observ. „Unde este elita intelectuală?” – se întreabă filosoful, prof. univ. dr., fost ministru, Andrei Marga. Și are dreptate. În lume sunt „n” Academii care includ somitățile cunoașterii umane, erudiți, savanți, genii... De ce sunt „cuminți”, tăcuți și pasivi față de toate fenomenele negative ale contemporaneității. 

 

Poate, nu e vina lor. Așa au fost specializați. În istorie sunt mulți împliniți care au făcut-o în ciuda marcării negative din școli. Corporațiile hrăpărețe de azi au dat-o dracului de virgulă și punct, nu-i interesează comuniunea, ci doar profitul. Lăcomia și prădarea se învață în cluburi secrete. Această toleranță a societății față de escroci și profitori ne va costa. Eu nu îi ponegresc, ci vreau să-i trezesc din "boctării de noapte" ( pe paznicii de noapte de pe vremea comunistă, în Banat îi numeam - boctări) care au devenit azi slugi la zeii care ordonează dreptul de a fi. Limba, în loc a fi înnobilată este ciopârțită și cotonogită, adusă la nivel de olog, încât nu știu dacă Dumnezeu ar mai putea spune că la început a fost Cuvântul. Academicii nu trebuie să ezite a-i amenda pe cârmuitorii instituțiilor atunci când prostituează identitatea instituției și a națiunii care i-a ales prin atitudinea și deciziile lor. Dacă își pierd caracterul și demnitatea celor 7 ani de acasă (lucru pierdut azi), mai bine mort în picioare decât strivit precum viermele.

 

Elon Musc a fost refuzat de mulți indivizi, așa-ziși doctori în meserie, nevrând nimeni să-l angajeze, crezându-l prostălău și peltic și ca el sunt multe exemple în lume. Urmărind clipul, am scris textul gândindu-mă la complezența și slugărnicia sau mai bine slugărnicia păzitorilor limbii și ai eticii naționale.

 

Instinctul are o evoluție de miliarde de ani, în comparație cu instrumentul scrierii și al vorbirii limbii stabilite de stat. Limba, natural ar trebui urmărită și pescuită, ascultată din instinctul și natura omului, observată și adaptată la emoțiile conștientului. Să se redescopere și reinventeze până la claritatea adevărului absolut. Ori, noi o șlefuim în așa măsută încât să devină o colivie perfectă de înlănțuire a sufletului, a conștiinței. Să nu aibă dreptul de a se uni cu absolutul. Și asta o fac putorile (cei leneși să transpire cinstit pentru viață), golanii care te urmăresc din spate și te lovesc cu parul pentru portofel. Apoi se laudă de înaltul lor standard și organizează tot felul de show-ofuri ca să se dea mari. În realitate, ei sunt paraziții conștiinței divine. Sunt motorul arderii rapide și a exterminării fizice umane. E una din căile preferate de Moarte.

 

Înălțarea omului spre absolut ar aduce Moartea prea aproape de Divinitate, de Creator care i-ar descoperi șiretlicurile murdare - și ale ei puturoase. Pentru că moartea e pusă în rol să contribuie la ridicarea „sofisticată - înnobilată” spre absolut a conștiinței omului.

 

Așa că nu-mi vorbiți de eroii de azi, apărători ai speciei umane. Exemplele împânzesc planeta și istoria. CRIMINALI, CRIMINALI, ESCROCI, ESCROCI și LAȘI.

 

Experiența vieții noastre nu e a viermelui care se gâdilă plăcut în latrine, ci e a neînfricatului care are curajul să simtă gustul lacrimei, tăișul sabiei, vântul, fluieratul glonțului și al scâncetului de mamă și fiu.

 

A mai trecut o zi și se uită, se ignora cu bună știință că putem vorbi corect limba și să avem atitudinea lui Elon Musk.


La Mulți Ani România !









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu