marți, 30 noiembrie 2021

Dieta Anei Aslan. Ce mânca femeia care a descoperit elixirul tinereţii

 Dieta Anei Aslan. Ce mânca femeia care a descoperit elixirul tinereţii

Ana Aslan avea la trei mese principale, două gustări şi o serie de reguli simple.

1. Mesele se serveau mereu la ore fixe

Medic fiind știa că mesele la ore fixe ajută la accelerarea metabolismului, dar și la crearea unui stil de viață ordonat și sănătos. Astfel, prânzul era servit cel târziu la 13:30, iar cina la 18:00-19:00.

2. Proteine de calitate, fructe, legume şi multă mișcare

Ana Aslan nu consuma orice tip de carne. Recomanda mereu carne ce provenea de la animale care se hrănesc, la rândul lor, sănătos. Mesele conțineau carnea de vacă, peşte, pasăre, miel/oaie, fructe şi legume din abundență. Ca metodă de preparare, le consuma fie făcute la cuptor, fie rasol.

Printre mâncărurile sale preferate se numărau: supă de vită clară, cu crutoane, pătrunjel şi piper, crap pe varză murată, pană de somn, rasol de şalău cu lămâie, sărmăluţe fără orez, pilaf de pasăre, curcan, ciuperci cu caşcaval la cuptor, notează nutriţionistul Livia Bratu. Prânzul şi cina aveau o regulă strictă: nu se satura niciodată.

3. Dulciurile le făcea cadou

Chiar dacă îi plăceau dulciurile, Ana Aslan dădea dovadă de o disciplină de invidiat.

Printre dulciurile ei preferate se numărau bomboanele şi tortul “Buturugă”, făcut în casă. În rest, dacă mai primea ceva dulce îl făcea cadou.

Când îi era foame zicea: „Da-mi o bomboană! Ținea la silueta. O bomboană, atâta lua și gata”, povestește menajera Anei Aslan, Ioana Preda.

Aceste reguli simple au fost urmate şi transmise şi pacienților săi care şi-au descoperit pofta de viaţă şi energia pentru a trăi cu scop fiecare zi.

În final, „a fii veșnic tânăr nu înseamnă să ai 20 de ani, înseamnă să fii optimist, să te simți bine, să ai un ideal în viaţă pentru care să lupți şi pe care să îl cucerești”, spunea Ana Aslan, femeia care a învins bătrânețea, ale cărei principii de viaţă a inspirat şi transformat mulţi pacienți. Români şi străini. Săraci, bogaţi, anonimi, celebri.

 

 

Sursa: Prof. VALENTINA LUPU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu