miercuri, 23 februarie 2022

Alina Costache - Ceaiurile care taie pofta de mâncare. Se beau dimineaţa şi slăbirea e garantată

 



 Ceaiurile care taie pofta de mâncare.

Se beau dimineaţa şi slăbirea e garantată

 

Există ceaiul minune care taie pofta de mâncare, pofta “de ceva dulce” și dorința nestăvilită de a gusta “ceva bun“ între mese?

Alina Costache

21 feb. 2022

 

Ceaiurile care taie pofta de mâncare. Se beau dimineaţa şi slăbirea e garantată

Ceaiurile care taie pofta de mâncare. Ne străduim să avem obiceiuri alimentare sănătoase dar știm cât de tentante pot fi anumite mâncăruri și gustări. Deși există multe metode care pretind că țin aceste pofte la distanță, una, în special, a atras atenția nutriționiștilor în ultima vreme: ceaiurile pentru suprimarea poftei de mâncare

 

Dar ce sunt mai exact aceste ceaiuri? Ce conțin ele? Și cum funcționează?

 

De ce ne este câteodată atât de foame?

Înainte de a înțelege cum ne poate modifica ceaiul obiceiurile alimentare, este important să știm de unde vine dorința de a gusta câte ceva între mese.. „Poftele pot veni din multe locuri diferite din creier. Totul depinde de ceea ce ne-am condiționat, adică de bariere pe care ni le-am pus și de cum arată mediul nostru zilnic’, spune o celebră nutriționistă americană.

 

Ceaiul care alungă stresul şi depresia. Te ajută să slăbeşti peste noapte, are efect antiinflamator şi reduce colesterolul

Factorii care ne atrag către gustările nesănătoase sau spre dulciuri sunt legați fie de foamea reală, fie de scăderea glicemiei, fie de senzația de plictiseală, explică nutriționistul. „În cazul plictiselii, acesta este un obicei devenit rutină care trebuie suprimat complet’.

 

Și aici intervin ceaiurile. Dacă dorința de a gusta ceva, de a mesteca nu este legată de foame, înlocuirea ritualului de gustare cu sorbitul tacticos al unui ceai – și anume, un ceai care nu are zahăr sau calorii – poate ajuta o persoană să-și țină obiectivele alimentare sănătoase. „Actul de a consuma ceva poate fi foarte satisfăcător pentru o persoană’, spun terapeuții. „Așa că, chiar dacă nu este o gustare dulce sau sărată, ceaiul poate ajuta cu siguranță la reducerea acestei pofte- fantomă.’

 

Pe de altă parte a bea ceai în loc de a da frâu liber unei pofte alimentare este un pas în direcția corectă, dar s-ar putea să nu fie suficient pentru a potoli pofta în întregime. În funcție de puterea acestei pofte, ceaiul poate să nu fie singura soluție. Dar poate acționa ca un „Plan B’ sau cel puțin un pas util către ruperea lanțului care condiționează satisfacția imediată a gustării.

 

6 cele mai bune ceaiuri naturale pentru suprimarea poftei de mâncare

 

Atenție la ceaiurile de „slăbire’ deseori promovate pe Instagram. Ceaiurile prezentate mai jos nu trebuie să conțină aditivi, zahăr și alte substanțe amestecate, iar calitățile lor au fost subiect de studiu timp de mai mulți ani. Concluzia acestor studii este că aceste ceaiuri suprimă foamea.

 

CEAIUL VERDE

 

Majoritatea oamenilor sunt vag conștienți de faptul că ceaiul verde este „bun’ pentru organism, dar mulți nu realizează că există și multă știință în spatele acestei concluzii. Beneficiile ceaiului verde sunt multiple: ajută la reducerea riscului unor boli precum artrita și diabetul și este o alegere ideală pentru persoanele care doresc să-și reducă pofta de mâncare și să înlocuiască gustările cu o băutură sănătoasă. Ceaiul verde are o mulțime de antioxidanți care ajută la combaterea foamei, ceea ce poate duce la suprimarea poftei de mâncare și la pierderea în greutate.

 

Ceaiul-minune care are de 50 de ori mai multă vitamina C decât lămâia. Previne infarctul miocardic, are efect calmant și îți oferă o imunitate de fier!

 

 

CEAI DE MENTA

 

Ceaiul de mentă nu are neapărat aceleași beneficii pentru sănătate precum ceaiul verde, dar ajută la reducerea apetitului. Studiile recente au arătat că aromele de mentă suprimă foamea, uneori ore întregi. Potrivit nutriționiștilor, menta are și capacitatea de a-ți ușura stomacul după ce ai mâncat. Ceaiul de mentă îți dă sentimentul de satisfacție după o masă copioasă ceea ce te poate ajuta să nu ajungi la desert sau la gustările ulterioare.

 

 

CEAI DE HIBISCUS

 

Ceaiul de hibiscus este o băutură aromată, acrișoară, care aduce multe satisfacții băutorilor de ceai. Datorită polifenolilor, consumul de hibiscus poate ajuta la pierderea în greutate și la reducerea grăsimii abdominale, a arătat un studiu. În plus, ceaiul de hibiscus poate ajuta la potolirea setei, făcându-l deosebit de benefic atunci când este consumat în locul băuturilor dulci!

 

 

CEAIURILE DE PĂPĂDIE

 

Ceaiul de păpădie nu poate reduce neapărat foamea, dar este un diuretic cu efecte recunoscute, care poate ajuta la ușurarea balonării. Este, de asemenea, bogat în potasiu, ceea ce îl face ideal pentru reumplerea electroliților pierduți.

 

 

CEAIUL DE GHIMBIR

 

Dieteticienii spun că ceaiul de ghimbir – atâta timp cât este făcut cu ghimbir adevărat și nu cu aromă de ghimbir – poate calma tractul gastro-intestinal și poate ajuta la probleme digestive precum dureri ușoare de stomac și greață. Partea bună a ceaiului de ghimbir este că nu are efecte secundare, așa că dacă descoperi că stomacul te deranjează din când în când, nu există niciun motiv să nu încerci un ceai care calmează stomacul. Pe de altă parte, ceaiul de fenicul poate avea un efect similar cu ceaiul de ghimbir.

 

 

Rețeta MINUNE de ceai pentru suprimarea poftei de mâncare

 

Oamenii care doresc să intre în acest ritual al ceaiului își pot crea o băutură specială pe care o denumim „anti-gustări’. Iată o rețetă simplă ușor de încercat acasă.

 

AI NEVOIE:

 

Ceai verde din frunze întregi

Frunze uscate de mentă

Coji de portocale uscate

Infuzor de ceai

Apa clocotită

 

INSTRUCȚIUNI:

 

Începeți cu o bază de ceai verde din frunze întregi, datorită numeroaselor sale beneficii pentru sănătate.

Amestecați câteva frunze de mentă uscate pentru calitățile lor de suprimare a poftei de mâncare și câteva coaji de portocale uscate pentru aroma incofundabilă. Cojile de portocală au și proprietăți antiinflamatorii și dau ceaiului un gust rafinat.

Combinați ingredientele într-un infuzor de ceai și înmuiați în apă clocotită până la concentrația dorită.

Se bea fierbinte sau cu gheata.

 

Precauții pentru ceaiul din plante

 

În general, ceaiul este destul de bun pentru organism, dar există câteva probleme de sănătate de care ar trebui să ținem cont, mai ales dacă se consumă mai multe căni pe zi. Medicii avertizează că prea mult ceai poate interfera cu capacitatea unor persoane de a absorbi fierul.

 

Așadar, oricine ia medicamente ar trebui să se consulte cu medicul despre posibilele interacțiuni înainte de a începe o cură cu ceaiuri care suprimă foamea. „Uneori, acele ierburi frumoase, cu aspect prietenos, pot cauza probleme majore în interacțiunea cu medicamentele, mai ales dacă le bei în mod regulat’

 

Sursa: RADU GABRIELA





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu