marți, 15 februarie 2022

LEGENDA OCHIULUI BEIULUI - Sfaturi medicale

 



LEGENDA OCHIULUI BEIULUI:

 

Se spune ca un bei foarte bogat a fost la vanatoare prin aceste meleaguri. Ajuns in Poiana Florii, o frumoasa fata ce isi pastea oile l-a facut sa se opreasca... Pe loc s-a indragostit foc de ea, asa ca venea deseori s-o intalneasca, parasind Cetatea Terezia ridicata de catre turci, ale carei ruine se mai vad si azi pe Dealul Cetatii. Cum a aflat tatal beiului de dragostea dintre cei doi, a hotarat sa-i desparta. In graba a trimis un calau sa omoare fata ce ii sucise mintile fiului sau. Beiul indragostit si-a gasit iubita injunghiata in locul unde acum este lacul... Ochiul Beiului a varsat multe lacrimi, dupa care si-a infipt hangerul in inima. Din lacrimile lui s-a format izvorul care ii poarta numele. Apele micului lac cu diametrul de circa 20 de metri si adancimea de aproape 6 metri - au o transparenta aparte, o culoare albastruie si nu ingheata niciodata.

 

De ce ești gras / Medicina in desene animate

 

Cum stai așa întins pe canapea sau asezat pe scaun și termini felia aia de tort după castronul cu supa și farfuria de paste, stomacul tău își face diligent treaba, secreta sucuri gastrice, lucrează asupra încărcăturii și trimite in sânge GLUCIDE.

 

Luați de aici și va bucurați striga el (cu voce de duoden ) către celelalte organe.

Glucidele, sa le numim “ zahar” sau “ energie” o iau nărăvaș la galop peste tot ( in sânge) si asta o trezește pe șefa laboratorului de chimie, doamna PANCREAS. Ea nu are timp de poante, așa ca imediat trimite insulina - mesagerii cu cheie, la usa celulelor , sa ducă “ zaharul” ăla unde este așteptat.

 

Celule nervoase iau doar puțin, ca stand pe canapea omu’ nu se omoară cu gândirea. Celulele osoase accepta și mai puțin, ca au încetat de mult sa mai crească, iar pentru regenerare ... hmm, ele așteptau niște vitamine și minerale.

Digestivul ia puțin cât sa lucreze noul lot de alune, și alcool ce tocmai ii sosește.

 

Insulina nu-și pierde cumpătul și bate la usa celulelor musculare, cele mai mari consumatoare de energie.

Ele arată cu degetul spre canapea: ești chioara ?( insulina fiind feminin). Nu vezi ca sta in cur și nu face nimic? Ce sa fac cu energia ta?

Dacă insulina tot insista, ca și ea trebuie sa scape de cargo, celulele nici o mai baga in seama. Trântesc usa, trag obloanele și devin INSULIN REZISTENT.

Du-le la ma-ta ! striga ele și saraca insulina, deși nu are mama, are tata,  asa ca pleoștită se întoarce la Tata FICAT.

 

Ficatul ca orice tata nu-și lasă fiica pe drumuri alungată de toți și plină de praf (zahar ) așa ca și își suflica mânecile și ia desagile ei și le transforma in GRASIME.

Rezerva pentru când n-o fi, la criza, la penurie - zice el. Grăsimea o pune pe intestine pana le umfla bine și apoi mai pune pe burta o bucata, pe solduri, pe fund, pe spate, pulpe, brațe, unde mai găsește un locusor, pe sanii bărbaților, pe fălci și ceafa, o înghesuie peste tot.

Când a epuizat tot teritoriul începe sa tina grăsimea chiar el, devenind, jignitor spus, un FICAT GRAS.

Ii spune și doamnei Pancreas sa nu mai facă insulina. Oprește- te pentru bunul Dzeu ! Jicnita ea pune un anunț mare TYPE 1 DIABET și se retrage cu o carte despre unde sa trăiești la pensie.

 

Sângele plin de glucide și rămas fără insulina începe sa fie creativ: clădeste castele de nisip pe vasele de sânge mici, apoi cele mari, și este așa jucăuș pana le blochează.

Apar panouri publicitare ce anunta.

Infarct. Comoție cerebrala.

Apar cruci și coroane de flori.

 

The End.

 

PS

doar Carbohidrații ( și proteina in exces) devin glucide și ridica nivelul insulinei pornind tot acest proces.

Alimentele albe ( pâine, orez, paste, cartofi, faina, zahar, rădăcinoase ) sunt bogate in carbohidrați.

Cele mai periculoase alimente sunt cele procesate.

Eat Smart !

 

The End Again

 

Sursa: RADU GABRIELA

https://fb.watch/bbE4qDvmgd/

















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu