miercuri, 16 februarie 2022

Nicolae Radu - „Sindromul Portocală” - Ce se întâmplă cu Țara

 



„Sindromul Portocală” - Ce se întâmplă cu Țara

Prof. univ. dr. Nicolae Radu

16 Februarie 2022

 

Este posibil, oare, sub „Cupola puterii", sa existe increngături vazute si nevazute, găști, interese, legiuitori tamponați, nepoți, nași, cumetrii, fini și finuțe?! În fapt, cine mai gândește la romani? Fară să îmi doresc să determin polemici, în calitate de simplu cetățean al acestor meleaguri, îndrăznesc să cred într-o Românie Frumoasă! După 32 de ani de așteptare, vreau să cred că Pacea și  Libertatea nu sunt  obiecte negociabile sub „dioptriile” unor camere ascunse și sub ordinul unor interese veșnic agresive!

 

Realitatea este cruntă! De la an la an,  România a devenit un Bancomat cvasigratuit pentru toți cei atârnați prin copacii puterii. Industria a dispărut peste noapte, sănătatea este în colaps, Covid-19 și Omicroanele încă mai amețesc mintea românilor, în condițiile în care  învățământul a devenit un nesfârșit experiment la „fără frecvență”.!

 

Cine pierde? Cine căștigă?

 

România a ajuns o piață de desfacere! Produse romanești în supermarket -uri? Ardei capia din Venezuela, roșii din  Spania, spanac și sparanghel din  Germania, ouă din China, lapte din Grecia…Din stat producător, România a ajuns un stat consumator, înglodat în datorii?  Vremurile ne-au împins înainte! Primul Președinte al României, Nicolae Ceaușescu, a fost asasinat în Sfânta zi de Crăciun a lui '89, pentru „subminarea economiei naționale” pe care au comis-o președinții postdecembriști! Ani mulți, mormântul lui Ceaușescu  a rămas fară o cruce!

 

Istoria nu uită niciodată! „Se răzbună, repetându-se

 

Ce se întâmplă cu potentații de astăzi îmbătați de putere? Guvernanții postdecembrie 1989 au fost răsplătiți cu funcții și stele. Mareșalul Averescu și mareșalul Prezan se răsucesc în groapă! (Ultimul mareșal, nu poate; nici groapă nu are - n.r.). Se spunea și se spune că „Steaua României” răsplătește și trădarea de Neam! Tare aș vrea să cred că nu este adevărat (istoricul Gheorghe Buzatu și-a demonstrat demnitatea și iubirea de neam și țară trimițând retur înalta distincție după ce fusese acordată și unuia care a zbierat arătând cu degetul spre români: „Ați ucis! Ați ucis! Ați ucis!”. Pentru gestul său, istoricul nu a fost iertat - n.r.)

 

Se mai zice că România a fost deja vândută (în mare măsură, oferită pe gratis pentru o șepcuță - n.r.)! Aloo? Aude cineva? Pământul este vândut și el ! Circa 6, 5 milioane hectare teren arabil din totalul de circa 10 milioane de hectare!  Pădurile au fost și sunt măcelărite!  Resursele naturale au fost vândute la prețul unui kilogram de tărâțe!

 

Anii au trecut! În urmă cu 5 ani scriam că străinii devin stăpâni pentru români. Să ne aducem aminte! Faptele vorbesc!

 

Cine administrează apa în București? Dar electricitatea în România? Dar resursele de gaz din Marea Neagră? Cine vrea să vândă la preț de fier vechi centrala nucleară și hidrocentalele României în plină criză energetică?... Bugete, servicii și misiuni speciale, elicoptere prăbușite, sisteme de salvare înghețate, autorități naționale spulberate,  declarații belicoase, genți  Louis Vuitton și acțiuni anticorupție! Ce am ajuns?

 

Tinerii căzuți sub gloanțe zac sub lespezi grele de piatră, în timp ce părinții încă îi mai plâng, cât mai sunt, lângă crucile înălțate spre cer. Pentru ce toate acestea?!

 

Nu cumva lupul strigă lupul?! Să fie oare lupii aduși doar din import? În mod cert, hoțului îi este frică de hoț ! Ce au făcut cei care ar fi trebuit să se afle în slujba Țării? Cine  a vrut să vadă corupții? Unde este și unde va ajunge România ? În 2015,  mă întrebam dacă nu cumva trăim într-o lume paralelă ?!

 

Extratereștrii conduc România?

 

Nu vreau să cred că România a ajuns deja un stat mafiot!!

 

Avem oameni de cultură care nu își calcă în picioare propriul neam de la megafonul puterilor străine! Avem militari cu respect față de conștiința națională! Avem profesori care construiesc caractere! Cine îi cunoaște însă? Cine îi protejează? Cine îi distruge? Se vrea trasă cortina uitării peste tot ce sună românește?!

 

Din nefericire, avem aplaudaci de serviciu, vectori și  funcționari obscuri, identități rătăcite, oameni care și-au uitat părinții, că să nu mai amintim  de oameni care lovesc în propriul neam și în propria Țară!

 

Ce este de făcut?

 

În primul rând, rușine pentru toți cei care nu mai simt românește! În al doilea rând, Legea trebuie să rămână lege pentru toți! Dar cine „fabrică” aplică legile? Înstelații ascunși prin biserici în așteptarea șefilor din clanurile certate cu legea?

 

- Cine mai vrea să știe de bunica prinsă în piață cu o legătură de mărar și cu o pensie de 7 lei și amendată de autoritățile vigilente?!

- Cine mai vrea să știe de nenea Costică sau de nenea Vladimir sau de bunica Maria ce își caută dreptatea pentru o palma de pământ la porțile puterii, chiar și la 80 de ani?

- Cine mai vrea să știe de un tată asfixiat în casă alături de cei 6 copii, lemnele fiind înlocuite din cauza sărăciei cu cauciucuri?

- Cine mai ține seamă de tineri și bătrâni împovărați de datorii la bănci și cu casele pierdute?!

- Cine mai are ochi să vadă suferinzi prin farmacii care sunt aduși în imposibilitatea de a mai avea acces la medicamente adevărate pentru încă o zi de viață ?

România a ajuns Țara orbilor și a surzilor?

Privesc în fiecare zi spre părinții dragi, icoane pentru sufletul nostru și rușinea mă înconjoară! Cu ce au fost răsplătiți pentru lupta sub Tricolor, pentru sănătatea pierdută în praf, cânepă și smoală? Care este respectul nostru pentru toți cei care au ridicat România de astăzi?! România va mai exista? Nu cumva Costică  trage clopotul în dungă?!

Cine mai gândește altfel decât în scop electoral la românii ce trudesc din greu prin străinătate? Cine îi mai așteaptă acasă?!  Cine sunt vinovați de toate acestea?

Privesc emisiunile TV și mă crucesc! Ascult explicațiile celor ce uită că au fost sau sunt încă prin copacii puterii și mă îngrozesc, chiar daca sunt om cu inimă tare!  Hoțul strigă „hoțII”

Să nu uităm niciodată că Viața noastră este scurtă! Timpul trece!

Faraoni pe viață în România? Constat cu durere, că mulți dintre cei agățați de fusta Cancelariilor străine,  se cred nemuritori! Ar fi bine să ne aducem aminte că indiferent de grade, funcții sau palate, tot între patru scânduri plecăm din această lume! Ce lăsăm în urma noastră?!

Faptele nu sunt de azi! Istoria probează mereu trecutul. Regretatul Academician Florin Constantiniu ne indemna la reflecții! „Un popor de oi naște un guvern de lupi”?

Așa să fie oare ? Se pare că a avut dreptate.

Îmi doresc minuni într-o lume îndreptată cu credință către Dumnezeu prin moaștele Părintelui Arsenie Boca! Scriam la început de an 2014, într-un material numit „Boboteaza minților înghețate” că vă veni și vremea când „cel ce ridică sabia, de sabie va pieri!”. Să înțelegem că sabia a fost ridicată în Decembrie 1989? (… la 23 august 1944?, la 1 iunie 1946?, la 25 decembrie 1989, la 7 iulie 1997, la 24 martie 2004?, la 1 ianuarie 2007?... la fiecare campanie electorală postdecembrisă pentru președinție sau pentru cloaca din parlamentul Țării? – n.r.) 

Mă întrebam în 2015: RomÂnia încotro? Mă întreb în 2022, daca România mai este un stat independent și suveran? [s-au găsit chiar scorpii obediente cu aspect de papagalițe care îndeamnă renunțarea la suveranitate a României și acceptarea sclaviei Noii Uniuni Sovietice (U.E.) - n.r.].

Budapesta joacă după propriile reguli prin vizite private în Transilvania și printr-o politică externă abilă! „Occidentul” (Bruxelles-ul - n.r.) ne privește cu din ce în ce mai mult cu rezervă! Moscova veghează, în timp ce visăm la Alianțe pentru Pace!

Apărare? Dreptate? Ce se dorește cu adevărat, dincolo de zgomot de cătușe?!

 

Ce înseamnă speranța în justiție pentru noi, românii? Rezonanța unor nume exotice, gen Mazăre și Portocală, alături de o mulțime de alte nume cu misiuni secrete prin cavouri uitate, atinge greu încrederea pentru o lume mai bună!  Mă gândesc la viitorul lui Georgică și al copiilor din această Românie ce se dorește frumoasă! Totuși, nu pot să nu mă întreb, așa cum m-am mai întrebat în zadar: România încotro?

Chiar dacă dracii joacă deja  pe masă, Credința în Dumnezeu ne ajută să mergem mai departe! Din păcate, „fariseii” cotemporani sunt tot mai mulți și în timp ce lovesc cu capul de altar, își caută liniștea sufletului la lumina corupției, a jafurilor, a genocidului și a trădării de țară! Rusia atacă România? Prin actuala conducere a statului, românii o caută cu lumânarea. Cine merge la război? Pentru ce? Al cui război?

Zile senine, cu sănatate si cu pace, prieteni vazuți si nevăzuți!

 

Misiuni ușoare, distinși confrați!

 

------------------------------------

România încotro? -









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu