sâmbătă, 26 februarie 2022

VIRGIL CIUCA - TRADITIE STRAMOSEASCA! + Regimul actual de la Kiev

 



TRADITIE STRAMOSEASCA!

prea multi sfinti si prea multi TRADATORI DE TARA IN NUMELE DIVINITATII!

Sâmbătă, Moșii de iarnă. Ce e bine să dăm de pomană

 

Cei mai multi sfintisori si tradatori de Tara -fie ei alogeni fie ei si de origine romana- ne sunt impusi sa conduca Romania spre dezintegrare ca Stat si Poporul Roman spre disparitie ca Neam!

 

Transformarea partidului AUR dintr-o formatiune politica nationalista intr-o  o clica TRADATOARE DE TARA SI NEAM prin eforturile pe care le face pentru a incetatenii in Romania 800.000 de evrei pe langa milionul care a capatat in trecut si in secret cetatenia romanina -asa afirma Dl. Prof Ion Coja iar eu il cred- fost parlamentar-in profida drepturilor si intereselor Poporului Roman si ale Romaniei de asi protejat existenta ca Popor si ca Stat

 

Rusine conducatorilor si parlamentarilor AUR, RUSINE TRADATORILOR DE TARA ! RUSINE!

 

DE CE OARE NU FACE AUR EFORTURI PENTRU REDAREA CETATENIEII ROMANE POPULATIEI ROMANESTI DIN TERITORIILE DE RASARIT OCUPATE SI DE RUSI SI DE UCRAINENI-CARORA LE PLANGEM ACUM DE MILA -SI DE CE NU ESTE PREOCUPAT AUR DE READUCEREA IN TARA A CELOR PESTE CINCI MILIOABNE DE ROMANI PLECATE IN OCCIDENT IN CAUTAREA UNUI LOC DE MUNCA!

 

CUM DE A DEVENIT, BRUSC , AUR UNEALTA SIONISTA PE PAMANT ROMANESC! 

NU CUMVA  SI DATORITA GENERALILOR DE ARMATA SI SECURITATE -VINOVATI DE TRADAREA DE TARA SI NEAM-AJUNSI PARLAMENTARI AUR!?

 

Am mai intrebat, am mai acuzat si I-AM SI CONDAMNAT!

 

Actualele generatii de romani "debusolate" prefera rugaciunile, libertatile religioase si sexuale si putin le mai pasa de Tara si Neam si-s tare mandre-generatiile- ca au ajuns cersetori europeni - si  nicidecum cetateni cu drepturi depline-  in schimbul TRADARII DE TARA SI NEAM1

 

Virgil Ciuca

New York

02/26/2022

 

PS : repet si tot repet adevaruri suparatoare cu gand ca actualele generatii se vor trezi si vor "ACTIONA" pentru Salvarea Tarii!

 

Ti-ai gasit! cand si de "Mosii de iarna" se dau pomeni  si nu numai la "alegeri"...credinciosi, cersetori, pomanagii si tradatori de tara si neam!

razboiul bate la usa si noi romanii ne tinem de pomeni! PLATIM TRUPE MERCENARE DAR NU PUNEM MANA PE ARME!

 

"decat sclavi la rusi mai bine sclavi la americani" asa a decis Iohannis actualul presedinte al Romaniei si sclavi am si ajuns! dezarmati si cu trupe de ocupatie! incapabili sa ne putem apara daca unguri vor se ocupe Ardealul!

 

 

 

"MAMA, MAMA, CE DE POMANA!"

Sâmbătă, Moșii de iarnă. Ce e bine să dăm de pomană

 

 

moșii de toamnă 1

 

Biserica Ortodoxă pomeneşte sâmbătă, 26 februarie, pe cei adormiți întru Domnul, marcând astfel ceea ce în popor este cunoscut drept „Moșii de Iarnă” sau „Moşii de piftii”. Pentru ca pomana să fie primită, este bine să respectăm vechile tradiţii legate de Moșii de iarnă.

 

Moşii de iarnă deschid seria celor şapte sâmbete ale morţilor, ce se va încheia cu Sâmbăta lui Lazăr și în care se fac parastase.

 

Ce dăm de pomană de Moșii de iarnă

La biserică ducem, spre a fi slujite de către preoți, colivă, colac, sticla cu vin, pomelnicul în care trecem numele celor plecaţi la Domnul şi lumânări. Se mai pot duce, în funcţie de posibilităţi, pachete cu plăcinte, brânzeturi, piftie, carne, sarmale, mere şi alte fructe. Mai practic este să se lase pachetele gata pregătite acasă şi, la întoarcerea de la biserică, să fie completate cu vin şi colivă sfinţite la slujbă şi să fie împărţite, cu lumânări aprinse, pentru sufletele celor răposaţi. Sufletele acestea, se spune, veghează din lumea de dincolo asupra casei din care au plecat.

 

Nu se lucrează de „Moșii de piftii!”

În această zi se mănâncă și se dau de pomană și piftie și alte răcituri, potrivit unei vechi tradiții, care se mai păstrează în lumea satului. De aceea sărbătoarea mai este numită și „Moșii de piftii”. Pentru a respecta până la capăt obiceiul, trebuie ca tot ce rămâne nemâncat să se arunce a doua zi, în Duminica lăsatului sec de carne. Dacă nu se respectă această tradiţie, natura se răzbună aducând valuri de frig în toiul verii.

 

Mai mult, femeile care nu respectă tradiţia şi lucrează în această zi sunt pedepsite să tremure ca piftia şi „li se întoarce pomana” pe care au dat-o.

 

Atenție, cei dragi decedați de mai puțin de un an nu trebuie pomeniți alături de ceilalți! Pentru ei se scrie un pomelnic separat.

 

Sursa: VIRGIL CIUCA



Regimul actual de la Kiev este unul ultraconservator de esenta NEONAZISTA!!! Iar Iohannis ii mai ajuta !! Halal sef de stat Re: Romanii din regiunea CERNAUTI

 

Stiu si va multumesc pentru interventiile "notabile",  dar din pacate sunt multi  romani care nu inlteleg ca pentru noi Ucraina este un dusman, un ocupant! de mila caruia plang si vor sa-l si salveze chiar sicu pretul "tradarii propriei lor tari" -de fapt o continuare a "tradarii de Tara si Neam" devenit "joc national"dupa faimosa lovitura de stat din dec 1989!

 

si este si dureros, si dezgustator si condamnabil!

SE UITA CA SLABIREA SI CHIAR DEZMEMBRAREA UCRAINEI MARESC SANSELE REINTREGIRII ROMANIEI! IAR CEI CARE IMPIEDICA ACEST "PROCES" SUNT SI DUSMANI DAR SI TRADATORI DE TARA SI NEAM IAR IOHANNIS ACTUALUL PRESEDINTE NU ESTE -DIN PACATE- SINGURUL TRADATOR DE ROMANIEI IMPUS IN INALTE POSZITII DE DECIZIE ALE STATULUI ROMAN!

 

"VOI CE-ATI INDRAGIT STRAINI MANCA- V-AR INIMA CAINII" - M. Eminescu...

 

Virgil Ciuca

New York

02/27/2022

 

On Sunday, February 27, 2022, 02:34:16 PM EST, oleg cernian <ocernian@yahoo.com> wrote:

 

 

Stiti ca mereu am pledat pentru recunoasterea gresitei politici a Romaniei fata de vecina Ucraina, in special dupa Revolutia portocalie din 2004 cat mai ales dupa lovitura de stat din Februrie 2014!...ceea ce scriu Romanii din regiunea Romaneasca Cernauti este perfect adevarat! Regimul actual de la Kiev este unul ultraconservator de esenta NEONAZISTA!!! Iar Iohannis ii mai ajuta !! Halal sef de stat !

OC

On Sunday, February 27, 2022, 08:48:39 PM GMT+2, VIRGIL CIUCA <virgilciuca2002@yahoo.com> wrote:

 

FELICITARI REVISTEI ART-EMIS!

 

"Înainte de a face o analiză a faptelor, redau o „culegere” din grădina virtuală: „Nimic nu justifică minciuna, violența, agresiunea, crima, războiul. Nu câștigă nimeni din nimic ce încalcă voia Bunului Dumnezeu. Biruința este numai a vieții. Mă uit la Ucraina și mă doare Basarabia și Bucovina! În 1991 românii din Cernăuți pe care i-am întâlnit, erau înfricoșați pur și simplu de actele de vandalism și terorism pe care naționaliștii ucraineni le săvârșeau împotriva lor și a simbolurilor culturii românești. Școli desființate, casa lui Aron Pumnul în care a locuit și Eminescu în paragină, biserici demolate sau în curs de. M-au dus în cimitirul vechi să-mi arate mormântul unui general ucrainean făcut pe locul mormântului surorii lui Eminescu, Aglaia... În 1997 România a semnat tratatul cu Ucraina, recunoscând astfel dreptul de succesiune al Republicii Ucraina asupra unor teritorii românești integrate anterior prin forță în fosta Uniune Sovietică. Semnarea tratatului cu Ucraina a fost și rămâne un act de trădare națională” (Marilena Rotaru)

 

Sursa: VIRGIL CIUCA





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu