duminică, 13 februarie 2022

Grid Modorcea - Marioneta

 



Marioneta

Grid Modorcea, Dr. în arte

13 Februarie 2022

 

 

În Capitala mult iubită, la capătul străzii Popa Tatu, dinspre Piața Matache, există un atelier mecanic care are ușa deschisă tot timpul.

 

Și trecătorii pot vedea pe peretele din fund două tablouri, cu portrete ale lui Ceaușescu, la diferite vârste. L-am întrebat odată, pe mecanic, de ce Ceaușescu și nu Iohannis? Iohannis, zice, marioneta aia?!

 

Când o să facă Iohannis pentru români ce-a făcut Ceaușescu, am să-l pun. E vândut străinilor, domnule, face jocul altora. Nu vedeți, acum e fericit că America și Franța ne trimite soldați, să întărească flancul estic al N.A.T.O. Ăsta o să ne bage în război! E așa de laș că nu latră nici un câine la el!

 

Păi așa era Ceaușescu? Își permitea cineva să umilească România așa cum îi umilită în ziua de azi? U.E. e un calvar pe grumazul nostru. Ceaușescu s-a plimbat cu regina Angliei și azi ar fi făcut ce a făcut Anglia, care a ieșit din U.E.

 

Așa trebuie să facem și noi. Să-i redăm țării independența, pe care ticăloși ca Iliescu, Constantinescu, Băsescu și Iohannis au oferit-o pe gratis altora! Niște trădători! Marionete sinistre! Nici nu trebuie să poarte mască, așa sunt fețele lor de pocite!

 

Și aceleași gânduri le-am auzit și de la țăranca de unde îmi fac cumpărăturile curente. E dintr-un sat de pe lângă Pitești. Ea era și mai revoltată pe popor, cică suntem lași, stăm cu mâinile încrucișate când străinii ne ocupă țara cu trupe, tancuri și avioane! Nu-i vorba de nici o apărare aici, zicea, e vorba de cotropire!

 

Au interese în zona asta, vor să-i sperie pe ruși, care vor să atace Ucraina. Dar rușii nu se sperie. Vor face ce vor să facă…

 

E uluitor să vezi atâta luciditate la oameni simpli, care au bun simț și stau cu gândul la Țară. Și pe Iohannis nu-l mai scot din marionetă. Nu-i țăran la Piața Matache să nu gândească așa, să nu spună: „Marioneta asta o să ne aducă războiul!”

 

https://www.art-emis.ro/jurnalistica/marioneta








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu