miercuri, 17 aprilie 2019

Feudalismul actual moldo-valah 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19




Feudalismul actual moldo-valah / 19 / George Bariţ

e in criza din cauza „statului paralel ilegitim“, statului de drept romano-catolic, incompatibil cu cel „legitim“, cu paternalismul, clentelismul greco-ortodox, constata d-ul Liviu Dragnea, presedintele fortelor feudale FRN, PMR, PCR, FSN, PDL, PSD. Incompatibilitatea dintre confesiunea sa religioasa, ortodoxa, cu cea catolica, o trece cu vederea nu numai el, chiar si acuma, cand vine papa Francisc in vizita in Tara Romaneasca, Moldova, Transilvania si are o sansa probabil unica intr-o generatie, sa continue dialogul inceput de Sfantul Papa Ioan Paul II la Bucuresti in anul de gratie 1999, in vederea refacerii unitatii de credinta cu Roma, conditio sine qua non a emanciparii sociale si nationale in Europa. Spațiul Schengen si Moneda euro sunt dovada cea mai palpabilă a integrării europene. Nimic nou sub soare: „În Transilvania întocmai ca în Turcia şi în alte câteva ţări, confesiunea religioasă a omului era condiţiune indispensabilă de a se bucura cineva de drepturi politice şi civile, ba chiar de a fi considerat ca om.“ George Bariţ, Părţi alese din istoria Transilvaniei pe 200 de ani în urmă, vol. I, Sibiu, Tipografia W. Krafft, 1889, p. 227


http://confluente.org/viorel_roman_1525398241.html https://www.academia.edu/36694952/NU_SUNTEM_CONCUREN%C5%A2I_CI_FRA%C5%A2I https://www.academia.edu/36367451/Statul_de_drept_opinii https://www.academia.edu/34504213/Semnele_vremii_complet.pdf   https://www.academia.edu/27240914/Romania_2015





Feudalismul actual moldo-valah 18
Cristian Campeanu: Oferta PSD: Autarhie ceaușist-xenofobă antioccidentală. Revista 22 din 16 aprilie 2019: România se află în pericol existențial - de la sănătatea copiilor la bogățiile solului și subsolului - din partea unui inamic fără milă - Occidentul rapace - și, dacă vrea să supraviețuiască, atunci trebuie să lupte împotriva străinilor, investitorilor, partenerilor strategici, companiilor petroliere americane, UE, băncilor, societăților de telecomunicații, administratorilor de fonduri private de pensii, proprietarilor de terenuri. Dar, mai ales, trebuie să lupte împotriva democrației și statului de drept ca importuri, manifestări colonialiste ale Occidentului. „Problema este că vin peste noi. Ne batem sau stăm cu mâinile pe piept?“, se întrebat Liviu Dragnea la Antena 3.
Viorel Roman: Stat de drept, ortodox sau/si occidental. Bangkok, 1 decembrie 2017. La vest de Carpati, ardelenii se orienteaza spre Roma, la est si sud, moldo-valahii spre Moscova, Istanbul, asa ca dupa aderarea la UE/NATO, partida ortodoxa FRN, PMR, PCR, FSN, PDL, PSD e surprinsa ca un „stat paralel si ilegitim“ (Dragnea ) submineaza autoritatea Stapanului, simfonia Stat-Biserica.
De secole Inalta Poarta de la Constantinopol/ Moscova/ Occident alege un Voda, rege, secretar general PCR, presedintele la Bucuresti, care se bazeaza pe Divan, Marea Adunare Nationala, azi pe baronii din Parlament, care in UE au imunitate si proprietate (sub turci, rusi nu aveau nici una nici alta), asa ca vor un presedinte al lor. Vezi referendum cotra Basescu si discreditarea lui Iohannis.
Daca Statul in simfonie cu Biserica Mantuirii Neamului este vertical si Stapanul e de natura divina si sursa de drept, statul catolic este orizontal, se bazeaza pe un contract intre egali, Impararat si Papa, Stat si Biserica, stat si cetatean. La ortodocsi seful Statului si Bisericii e alesul Celui de Sus, atatputernic, in centrul unui cerc (Stalin, Putin, Ceausescu). In vest e o elipsa cu doua focare de putere, Papa si Imparatul, Statul si Biserica. Cine are dreptate? Asa incepe democratia contractuala apuseana, ceea ce in orient se mimeaza, dar nu-i intalesa, acceptata, pentru ca lezeaza autoritatea Stapanului, celui uns, ales de Dumnezeu. In Europa, nimeni nu are puterea absoluta ca in est, Asia. Societate civila exista numai in vest, in est, e imposibila.
Din aceasta perspectiva, la Bucuresti statul de drept e hibrid, paralel, ortodox/occidental, nici legal, nici ilegal. Prim-ministrii, presedintii Senatului si Camerei Deputatilor, ministrii, senatori  corupti, penali, dintr-o perspectiva apuseana, sunt victimele inocente ale „statului paralel ilegitim“ catolic, strain de rit, glie si neam ortodox. „Nu avem puterea fara justitie“, remarca senatorul infractor Voiculescu, dar pentru ca in Romania actuala, cercul Puterii se largeste spre o elipsa, in care un focar, UE/NATO, se implica, moldo-valahii se intreaba: Ce-i de facut? Spre est sau vest?
La fondarea Vechiului Regat sub regele de Hohenzollern, inpotriva Imperiului Rus si Otoman, a iesit la iveala ca moldo-valahii sunt orientali. Dupa Marea Unire, cu 1/4 din populatie occidentala, Biserica Unita cu Roma, credea ca si moldo-valahii „se vor coace“, occidentaliza, dar fara unirea cu Roma, tara e dezmembrata si reintegrata la rusi, in mantia rosie fara Dumnezeu, pana in 1989.
Refaceri unitatii crestine, in vremea Sfantului Papa Ioan Paul II si Mihail Gorbaciov, esuiaza, asa ca s-a instalat o lehamite si la partida ortodoxa FRN, PMR, PCR, FSN, PNL, PSD. Au moldo-valahii stat functional sau unul esuat, care nu garanteaza infrastructura, sanatatea, invatamantul, locuri de munca si sunt numai protejati de umbrela UE/NATO? Care stat de drept e legitim si care nu? Cele doua focare de putere din statul de drept occidental, catolic sunt compatibile cu unitatea, simfonia ortodoxa Stat - Biserica? Exista primejdia dezmembrarii statului cu Forme, dar fara fond occidental, si reintegrarea lui la rusi? Sunt posibile forme statale orizontale, contractuale, occidentale cu continut oriental in UE/NATO, cu un stapan, cu puterea unica, verticala? Ce-i de facut, ce se va intampla daca mimetismul, laicitatea, masoneria, cultura occidentala, nu mai garanteaza integritatea statului? Revine statutul de colonie rusesca, ca RPR, RSR, URSSM, Republica Moldova, sau dupa Unirea cu Roma, Romania se integreaza de facto in Europa / UE/NATO? Spre Moscova sau Roma?
Avand in vedrere complexitatea conflictului, numarul si anvergura adversarilor, chemarea la lupta a lui Liviu Dragnea impotriva Occidentului ne reaminteste de soarta lui Nicolae si Elena Ceausescu.


http://www.clipa.com/a3551-Ghinionul-de-a-fi-moldo-valah-premize-si-7-teze.aspx https://www.academia.edu/36367451/Statul_de_drept_opinii http://confluente.org/viorel_roman_1518494438.html http://www.totpal.ro/viorel-roman-statul-la-romani-ed-a-ii-a/ http://viorel-roman-bremen.over-blog.de/2017/11/mafia-paralela.html http://romanialibera.ro/opinii/comentarii/marele-plan--dezmembrarea-romaniei--consilierul-pentrusecuritate-nationala-al-lui-trump---un-fost-consilier-al-lui-victor-orban----opinie-442752 https://www.academia.edu/34504213/Semnele_vremii_complet.pdf https://www.academia.edu/28173741/Viorel_Roman_Europa_Crestina.pdf https://www.academia.edu/23211833/BISERICA_-_STATUL_Romania_201 https://gradinaculecturi.wordpress.com/2017/04/12/dr-viorel-roman-semnele-vremiispre-est-sauvest/




Feudalismul actual moldo-valah 17 / Péter Eckstein-Kovács

jurist, om politic maghiar, fost președinte al Comisiei Juridice a Senatului României: Dacă vor fi impuse modificările aduse Codurilor Penale în Parlament vor distruge Justiția. … modificările trecute prin Parlament de Liviu Dragnea, Călin Popescu-Tăriceanu și Kelemen Hunor nu sunt puneri de acord cu decizii ale Curtii Constitutionale a Romaniei, ci sunt puneri de acord cu mafia … pentru mafioți politici, pentru favorizarea spălării și eliberării infractorilor, pușcăriașilor, iar Liviu Dragnea se numără printre principalii beneficiari. Așa ceva este de o gravitate uriașă! 


https://ioncoja.ro/viorel-roman-romania-stat-mafiot/ https://www.academia.edu/16612411/Statul_la_romani.pdf_Kopie https://www.academia.edu/38582114/Viorel_Roman_feudalismul_actual_moldo-valah%C4%83




Feudalismul actual moldo-valah / 16

de la Portile Orientul, din Imperiul Sf. Andrei, unde imparatul, „rege si preot“ (Vechiul Testament), stapanul trupului si sufletul supusilor, se deosebeste fundamental de Occident, Imperiul Sf. Petru, unde imparatul se ocupa de trupuri si papa de suflete. Departajarea intre ortodoxie si catolicism, dupa Marea Schisma 1054, a generat astfel o democratie occidentala de neinteles si neacceptat la Dunarea de Jos, constata critic si influentul cotidian Frankfurter Allgemeine Zeitung. 
Dar atat timp cat cinci milioane de romani muncesc in Vest, in locul salahorilor islamici si idolatri afro-asiatici, in ciuda criticilor din presa si PE, teocratia damboviteana e tolerata la periferie, unde conducerea superiora de partid si de stat, fortele feudale, haremul Olguta, Viorica, Irina, Carmen, Gabriela, Rovana dezincrimineaza coruptia, fara a lua in considerare obligatiile acquis-ul comunitar.
Pe de alta parte, antisemitismul, antitiganisml, antimaghiarismul, cand evreii Brucan, Brates, Petre Roman, Adrian Severin, tigani Ion Iliescu, Adrian Nastase, Madalin Voicu, Vanghelie si ungurul Lazlo Tökes erau tapi ispasitori, a disparut. Boierii, baronii moldo-valahi nu se mai ascund dupa deget si percep, denunta direct Occidentul ca vinovat de subminarea unitatii de nezdruncinat intre rit, glie si neam, intre trupul si sufletlul supusilor lor. Antioccidentalism ortodox pur.
Depasirea acestui cerc vicios, romanii azi in UE/NATO, dar de un mileniu (cu exceptia Bisericii Unite cu Roma, 1698-1948, 1989-) in lanturile grele ale duhovnicieie si soborniciei moscovite si constantinopolitane, e posibil numai prin continuarea dialogului inceput la Bucuresti in anul de gratie 1999 de Sfantul Papa Ioan Paul II in vederea refacerea unitatii de credinta cu Roma si depasirea statutului de sevitute, clientelism feudal in simfonie cu Biserica Mantuirii Neamului.
Papa Francisc vine curand in vizita la Bucuresti, Iasi, Balj, „Mica Roma“, Simleul-Ciuc.


http://www.gandaculdecolorado.com/tiganizarea-romanilor/ https://www.academia.edu/36701780/Tiganii_si_evreii_romani https://www.academia.edu/32623927/Antioccidentalismul_lui_Dughin_si_Puric https://www.academia.edu/38582114/Viorel_Roman_feudalismul_actual_moldo-valah%C4%83 https://www.academia.edu/16612411/Statul_la_romani.pdf_Kopie https://ioncoja.ro/viorel-roman-romania-stat-mafiot/






Feudalismul actual moldo-valah 15 / Mihai Tudose,

ministru 2014 – 2015, 2017, prim-ministru 2017 – 2018, acuza sefa garzii pretoriene, sluga, vataf a  stăpânilor feudali, a conducerii superioare de partid si de stat: Mincinoasă. Agresivă. Incompetentă. O reprezentare perfectă a omului lu’ Dragnea. Ministrul de Interne... Carmen Dan … 2018, am cerut demisia acestei ,,Doamne” fiindcă minte şi are o agendă proprie în cadrul ministerului ... ,,Partidu“ a luat foc, am fost făcut misogin şi “deconspirat” ca fiind securist şi trădător ... Acum, Chestorul Ionită recunoaşte că ,,Doamna” a minţit, şi nu numai, ci şi o serie de abuzuri şi presiuni care nu au nici o legătură cu ceea ce trebuie să fie un ministru ... se urmăreşte subordonarea completă … Aşa cum şi ministrul Afacerilor Interne este sluga altcuiva, tot aşa şi ea caută slugărnicia absolută din partea celor aflaţi în subordinea ei. 

https://www.academia.edu/38582114/Viorel_Roman_feudalismul_actual_moldo-valah%C4%83 https://www.academia.edu/16612411/Statul_la_romani.pdf_Kopie https://ioncoja.ro/viorel-roman-romania-stat-mafiot/





Feudalismul actual moldo-valah 14 / dezmembrarea tarii

Anonim: Propaganda pentru Klaus Werner Iohannis si UE urmareste sciziunea tarii pe linia dorita de Germania - de dinainte de primul razboi mondial. Adica - separarea pe linia Carpatilor ca inainte de 1914 - intre "Imperiul" modern habsburgic si „feudalii moldo-valahi". 
Crezi ca suntem chiar toti orbi sa nu vedem ca poftele Germaniei merg spre distrugerea tuturor tarilor reintregite prin tratatele de le Versailles, intre care numai Romania a rezistat intreaga pana acum. Ori cu forta ca Hitler, or cu smecheria a la Stresemann! 
Pentru teoriile tale vad ca Romania nici nu exista ca stat, suntem plasati pe la 1860! 
Viorel Roman: In sec. 19, gen. Kiseleff moderniza Principatele pentru a le face gubernii ale Imperiului Rus. In sec. 20, Stalin, Programul P.C. din R. si Planul Valev urmareau acelasi lucru. In sec. 21, deputatul moldovean Safanov, rus din Transnistria, vrea si el dezmembrarea tarii, dar se concentraza numai asupra ortodocsilor moldo-valahi, care le sunt de la Cantemir la Iliescu supuşi. 
Inca de la Conciliul de la Lyon (1274), un Limes de la Marea Baltica la Marea Neagra avertizeaza vestul de eterna amenintare din est. Azi Polonia şi România sunt bastioane NATO/UE si vor o Romanie unita, puternica, pe cand Rusia una dezmembrata, slaba, care sa nu stea in calea expansiunii ei spre vest, Europa romano-catolica si sud, Balcanii greco-ortodocsi. 
Pe principiul vaselor comunicante, când Occidentul e puternic, invazia ruşilor e oprita pe Nistru si Romania e Mare si tare, când Rusia revine în forţă, ca la 23 august 1944, tara e dezmembrata si ortodocsii moldo-valahii recad in servitutea seculara orientala. vezi Chestiunea Orientala.

https://www.academia.edu/36279592/Revin_rusii https://www.academia.edu/38006906/IMPERIU_LIMES_TRANSILVANIA http://confluente.org/Viorel_roman_viziuni_ortodoxe_viorel_roman_1358833598.html https://www.academia.edu/27241088/Chestiunea_orientala https://www.academia.edu/37994648/THE_EASTERN_QUESTION_CHESTIUNEA_ORIENTALA   Anonim: Si in UE/NATO, in Imperiul Sf. Petru exista baronii de diverse ranguri, cu vasalitati si asa mai departe? Crezi ca Anglia a plecat degeaba? Si ea tot feudalo-ortodoxa e?
Viorel Roman: https://www.academia.edu/38818130/BREXIT_blocat http://www.prodiaspora.de/V5/index.php/proza/1456-viorel-roman-dezmembrarea-europei




Feudalismul actual moldo-valah 13 / Coruptia in China

este crimă de stat si se pedepsește cu moartea.  Din anul 2000 în China au fost executați 10.000 de funcționari corupti. Rezultatele: – În 2 ani China a produs mai mult ciment decât SUA în tot secolul XX. – Lungimea drumurilor - 4 milioane de kilometri. Sunteți sigur că vă puteți imagina atâtea zerouri?  – 300 de mii de poduri în toată țara, din ele 1000 cu lungime mai mare de 1 km.  – Până la sfârșitul anului va fi construit un pod din Hong-Kong până în Macao ! – Într-un an parcul auto se mărește cu 20 de milioane de automobile, iar în Pekin poți merge doar dacă ultima cifră a numărului semnului tău are permis in ziua respectiva. – În fiecare an se construiesc 100 de aeroporturi. – Viaducturi gigantice cu lungime a de 150 de km, – 236 de tuneluri prin care trenul trece cu 250 km/h. – În 30 de ani, chinezii au mărit piața imobiliară a țării de 8 ori.  – Apartamentele, în China, se dau gratuit oamenilor muncii. Coruptia in Romania nu-i crima de stat, ci doar o cutuma ortodoxa, orientala diferită de cea catolica, occidentala, religios sau cultural vorbind, de a mulţumi cuiva. (Viorica Dăncila, prim-ministru)


https://ioncoja.ro/viorel-roman-romania-stat-mafiot/ https://www.academia.edu/16612411/Statul_la_romani.pdf_Kopie https://www.academia.edu/38582114/Viorel_Roman_feudalismul_actual_moldo-valah%C4%83




Feudalismul actual moldo-valah 12 / Eugen Orlando Teodorovici

Ministrul Finanţelor vrea să limiteze dreptul de a lucra i într-o ţară UE la maximum 5 an. „Nu mai ai voie, după primul Permis de munca, să-ţi reînnoieşti dreptul de muncă, ca să fii obligat să migrezi în Europa … Permisul nu-i o îngrădire a drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor.“
AC: Când zici, „nu-i o îngrădire a drepturilor şi libertăţilor fundamentale", închei discuția. Nu mai adaugi nimic despre "Permis de muncă“, Permisul la viață, libertate, intrunire s.a.m.d.
Mihai Popescu: Ati furat, distrus tara, oameni emigreza de saracie si acum aveti nevoie de sclavi. Nimeni nu se va reintoarce pt. ca sa fie slugi la voi. 
Caragea Virgil: Teodorovici îi tratează pe romani ca pe niște slugi pe care le vrea legate în lanțuri, readuse la stadiul de animale de muncă.

https://www.academia.edu/38582114/Viorel_Roman_feudalismul_actual_moldo-valah%C4%83 https://www.academia.edu/16612411/Statul_la_romani.pdf_Kopie https://ioncoja.ro/viorel-roman-romania-stat-mafiot/




Feudalismul actual moldo-valah 11 / Emil Stoica

„In epoca feudala unii boieri sprijineau un Voda. Sau Voda se sprijinea pe boieri, nu conteaza. Voda le multumea boierilor si le marea mosiile pe seama prostimii, dar boierii trebuiau sa declare supunere, sa plateasca ceva taxe si sa dea osteni lui Voda. Cei care nu se conformau sau incercau sal pacaleasca pe Voda li se taia capul. Dregatoriile in stat se dadeau la rude apropiate, oameni de incredere. Prostimea era tinuta in saracie, dar sub control cu ajutorul Bisericii care primea diferite paduri in dar precum si cateva ctitorii, fie ele biserici sau manastiri.
Stau si ma intreb: e iesit Romania vreodata cu adevarat din feudalism?“

https://www.academia.edu/38582114/Viorel_Roman_feudalismul_actual_moldo-valah%C4%83 https://www.academia.edu/16612411/Statul_la_romani.pdf_Kopie https://www.academia.edu/23211833/BISERICA_-_STATUL_Romania_2016 https://www.academia.edu/34504213/Semnele_vremii_complet.pdf https://www.academia.edu/23211833/BISERICA_-_STATUL_Romania_2016 https://ioncoja.ro/viorel-roman-romania-stat-mafiot/





Feudalismul actual moldo-valah 10

In România e azi un conflict între clasa feudală post-revoluționara, năpârlită in feudal-mafiotică și conștiința liberă a acquis-lui comunitar. Victoria în alegeri a forțelor feudale da șansa privatizării parlamentului, guvernului, justiției și a forțelor de ordine, gărzi pretoriene ale stăpânilor feudali. Se urmărește restaurarea societăți bazata pe relații de vasalitate în care loialitatea și servilismul față de șef prevalează relațiilor contractuale, profesioniste. Se creează astfel o stratificare fermă a națiunii, o clasă feudală ortodoxă moldo-valahă privilegiată, boieri, azi baroni locali și restul, vatafi si șerbi.

https://ioncoja.ro/viorel-roman-o-analiza-lucida/
https://www.academia.edu/34504213/Semnele_vremii_complet.pdf

https://www.academia.edu/38582114/Viorel_Roman_feudalismul_actual_moldo-valah%C4%83





Feudalismul actual moldo-valah 9 / Sorin Ioniţă

„S-a consolidat în România populismul socialismul conservator, clerical, xenofob şi anti-occidental care vine în prelungirea ceauşismului. PSD face anti-occidentalismul atractiv. Cu teze de la Craiova Liviu Dragnea vrea să-şi consolideze un electorat mai mare şi mai divers. Peste tot există ipocrizii, dar ce vedem acum este promovarea de fake news deşănţate ca politică la vârful statului. Asistăm la un anti-occidentalism din ce în ce mai puţin motivat de campanii electorale, si tot mai mult unul sistematic: o victimizare existenţială a naţiunii, care se proiectează pe catapeteasma identităţii comunitare ameninţate şi devine subiect de nevroză colectivă şi chemare la arme, un răspuns al Periferiei la modernizare, dar e îngrijorător că se apropie tot mai mult ca mesaj şi tipar de acţiune de agenda post-2012 a lui Vladimir Vladimirovici Putin.“


Feudalismul actual moldo-valah 8 / bibliografie

De ce e România un stat feudal, până unde ajunge șpaga de la vamă? de Lucian Davidescu
Feudalismul, si asemanari cu sistemul politic clientelar din Romania. de Emil Stoica 
Sistemul de Sănătate din România este unul de tip feudal. de Vlad Voiculescu 
România feudală și România occidentală. de Marius Iosif 
România Feudală vs România Europeană. de Iulian Fota
Înapoi, spre feudalism. de Dorel Dumitru Chirițescu
In Razboiul feudal pentru Romania. de Alex Avram
Ciocoii vechi și noi. de Nicolae Filimon
Filmului rusesc „Leviathan“
Filmului romanesc „Ticăloşii“ de Șerban Marinescu
Filmului romanesc „Undeva la Palilula“  de Silviu Purcărete

http://armoniiculturale.ro/2018/08/30/pr-dr-viorel-roman-teocratia-ortodoxa-moldo-valaha-1-29/
https://www.academia.edu/38740477/ Feudalismul_actual_moldo_valah_6_contiunarea_celui_ceausist
https://www.academia.edu/38475777/Teocratia_ortodoxa_moldo-valaha_100
https://www.academia.edu/37994730/RUM%C3%84NIEN_UND_MOLDAWIEN
https://www.academia.edu/38582114/Viorel_Roman_feudalismul_actual_moldo-valah%C4%83
https://www.academia.edu/38693202/Feudalismul_actual_moldo_valah_date_si_fapte_1_2_opinii
https://www.academia.edu/38590531/Razvan_Th_eodorescu_feudalismul_actual_moldovalah_feudalismul_actual_moldo-valah_Viorel_Roman

http://riscograma.ro/2426/de-ce-romania-e-un-stat-feudal/







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu