joi, 25 aprilie 2019

„Sărbători Luminate alături de cei dragi și de o carte!” Sarbatori pascale in pace si iubire!


Dragi români,
Îmi aduc aminte cu mare drag de sărbătorile de Paști petrecute în România. Stăteam în jurul mamei și o priveam fascinați cum reușea să vopsească ouăle fierbându-le în zeamă de coji de ceapă, ceai de flori de șofran sau alte ceaiuri de plante. 


Ori eram săraci ori nu se găsea vopsea de ouă, dar prin aceste metode ieșeau niște culori splendide. Mai folosea și cerneală câteodată, însă culoarea albastră nu era de fapt semnificația Paștelui. Tradiția de Paști este ca ouăle să fie vopsite roșii. Acest lucru simbolizează stropii de sânge din rănile lui Iisus vărsați de pe cruce pe ouăle aduse de Măicuța Domnului și femeile mironosițe, stând de veghe sub crucea lui Iisus.


Un lucru mult mai important s-a întâmplat atunci: picături de sânge din Iisus au căzut și pe  pământ. Sfințenia sângelui divin a învăluit întreaga planetă. Iubirea și iertarea Domnului a binecuvântat întreaga lume și de atunci suntem sub protecția Lui, Cel care și-a vărsat sângele spre mântuirea noastră.


Într-o zi am salvat o domnișoară japoneză venită în Australia pentru a-și aduce logodnicul înapoi. Acesta părăsise Japonia și nu voia să mai știe de ea. Fata suferea foarte mult din această cauză. Stând la hotel, un tip a vrut s-o violeze. La țipătul ei am intervenit. Am adus-o acasă la noi, eu și soția am consolat-o iar a doua zi am dus-o la aeroport și a plecat. Anii au trecut, nu am mai auzit de ea, însă cât a stat la noi a scos din gentuță o panglicuță multicoloră și plângând a înfășurat-o în jurul mânerului de la cheia de deschis sticle de băuturi răcoritoare, îmbrăcând-o într-un mod elegant și aparte. Noi nu am dat atenție acestui semn atunci, însă de câte ori ne este sete, ne aducem aminte de Kunimisi și de gestul nostru.


De câte ori ciocnim un ou roșu ne aducem aminte de acasă, de părinți, de datini și tradiții străbune. Un loc aparte îl ocupă în sufletul nostru slujba din seara Învierii Domnului luând Lumină din Lumină la miezul nopții. Ne aducem aminte de cruce, de mângâierea și de dragostea lui Iisus pentru noi, oamenii. Ne aducem aminte de jertfirea Mielului Sfânt întru  mântuirea noastră, a tuturor și spre învierea noastră întru credință. Fie ca aceste trăiri să constituie o permanență în viețile noastre, a tuturor locuitorilor acestei planete.


Noi românii din Australia rămânem români și fii ai părinților noștri, prin tradițiile și simțămintele care ne unesc. Atâta timp cât există acest semn în noi, vom dăinui și aceasta a fost și dorința lui Iisus, când ne-a binecuvântat: IUBEȘTE-ȚI APROAPELE CA PE TINE ÎNSUȚI !
Hristos a inviat!


LUMINA SFINTEI ÎNVIERI să coboare în sufletele noastre, să alunge tristeţile şi supărările, să ne arate calea prin care să reclădim şi să renunţăm la distrugerile sinucigaşe de până acum. Să ne dea puterea să renunţăm la prejudecăţi, la reţinere nepăsătoare, la individualismul sterp ca să demonstrăm că nu trăim fără rost, să ne umple viaţa de lumină, sănătate, încredere, realizări, iubire şi mântuire. Să ne ajute să învăţăm să respectăm sacralitatea locului de unde venim, limba ce-o vorbim, fraţii, surorile şi, în special părinţii, rudele şi neamul.


Vă dorim Sărbători cu zile Senine şi Fericite de Sfintele PAŞTI, de ÎNVIEREA MÂNTUITORULUI NOSTRU IISUS HRISTOS! Să aveţi parte numai de Bucurii şi Sănătate, Sărbători Luminate şi Binecuvântate alături de cei dulci şi dragi ai frăţiilor voastre!
 Cu mult drag şi preţuire,
BEN TODICĂ
Melbourne, Australia






În fiecare din NOI se deschide un drum împreună, călăuzindu-ne după metafizicele întrebări care îmbracă veşmântul mistic al răspunsurilor alese!
  
   În fiecare din NOI se închide un univers al Destinului în care pulsează mândria de a fi ROMÂN  şi CREŞTIN, ca o zbatere dacică, ca o voinţă divină!

   În fiecare din NOI se desprind apoteotice gânduri brodate în fireturi de azur revărsate parcă enigmatic peste iezerul carpatin al sufletului veghetor de ţară!

   În fiecare din NOI se cuprind catapetesme de veacuri zidite din temelii milenare în care s-au întrupat prin tainele vieţii, iureşul neînfrânt al Demnităţii!

   În fiecare din NOI sălăşluieşte prin dărnicia harului puterea creaţiei, lumina capabilă să transforme sufletul în acel Danubiu al Iubirii, care străbate necontenit pământul Daciei, primenit prin sângele eroilor şi martirilor, înălţându-i semeţele creste carpatine înspre piscul frumuseţii inefabile la întâlnirea cu Dumenzeu şi cu Crăiasa Cosmosului, Fecioara Maria-Vlaherna!

   În fiecare din NOI soarta ne poartă CRUCEA îngemănării Neamului, a sinelui ortodox, înfiptă în tăpşeanul de stele din care ţâşneşte aura ÎNVIERII noastre!

   Învierea Domnului să vă înflorească mugurii Gândului în corola Cuvântului, din care odrăslăşte mireasma Faptei binecuvântate!

      Cu aleasă preţuire şi dragoste creştină,

Maria Nuşa Nicoleta şi Gheorghe Constantin Nistoroiu  va urează Familiei domniilor voastre, 
o sublimă urare cerească şi românească:

   HRISTOS A ÎNVIAT!
  
   P.S. NOI, fiind doar Aleşii „predestinaţi” din Ceata celor Chemaţi întru Adevăr, Credinţă, Libertate, Iubire şi Frumos, în Cer şi pe Pământ.

***


Sarbatori pascale in pace, iubire, lumina si armonie!









Institutul "Eudoxiu Hurmuzachi" pentru românii de pretutindeni vă urează Sărbători Luminate alături de cei dragi!


Paste fericit!




Dragă Big Ben,

Această mare sărbătoare să-ți lumineze viața și să-ți aducă iubire, sănătate și numai bucurii, așa cum ne luminezi cu știrile și noutățile pe care le transmiți pentru românii de pretutindeni! Paște fericit alături de cei dragi!!!

Cu deosebită prețuire și recunoștință,


Florin Gheorghiu



Biblioteca Metropolitană București urează tuturor iubitorilor de carte „Sărbători Luminate alături de cei dragi și de o carte!”


Director General

Ramona Mezei





Mai presus de mirajul traditiilor si al petrecerilor specifice Sarbatorilor Pascale

Cu ocazia sarbatorilor de Pasti ma alatur urarilor transmise mie si va doresc numai bine!
Cu stima,
Emil Simpetru





Si in acest an, poate că nu avem tot ce ne dorim,  dar putem să iubim tot ceea ce avem, si, mai presus de mirajul traditiilor si al petrecerilor specifice, putem să ne bucurăm de acea  profunda înviere lăuntrică, sansă daruită noua pentru incă un an, spre

a ne putea alatura binelui
a lucra la innoirea sanatatii
a privi inapoi cu iertare
a ne bucura în nădejde
a fi mai răbdători în suferinţă
a stărui în speranta .
Si, dacă se poate, după puterile noastre si-n conditiile date, mereu să aducem bucurie si înaintea altor oameni.

Doar (re)inviind launtric an de an, vom putea (re)găsi mai usor:

un curcubeu la fiecare furtună
un zambet dupa fiecare lacrimă
o solutie pentru fiecare grijă
un răspuns la fiecare intrebare
dragostea si respectul celor apropiati
simpatia nefătarnica a celorlalti
stări de liniste sufletească.

Acestor ganduri, incărcate cu multa putere a binelui, le alătur urări de sănătate, pace si spor, avand credinta că bucuriile personale si ale familiei vor fi inmultite si de ( re)invierile  primăverii, care ne invaluie cu darurile naturale ale CREATIEI, inspre care, in fiecare zi, se cuvine a  privi cu RECUNOSTINTA.



Sărbători fericite, cu pace și flori (ale mele pentru voi)! ADRIAN MUNTEANU




Dragi prieteni, colegi și neprieteni, vă urez un Paște fericit. VASILE MENZEL





Sărbători pascale fericite! 
O primăvară binecuvântată!
Cu mare drag, Lidia și Ion Lazu





Paşte fericit!

"Lumină, mai multă lumină!"

Theodor Răpan










Hristos a inviat ! Adevarat a inviat !



Lumină si credintă  intru izbânda in cele bune românilor de pretutindeni,

Sărbători Fericite vă urează cu drag prietenii vostri din Canada. La Multi Ani !




Hristos a înviat!



                Cu prilejul sărbătorilor pascale vă adresez Dvs. cele mai sincere felicitari, dorindu-Vă aceeași bucurie pe care au avut-o femeile mironosițe, când L-au văzut pe Domnul Inviat și pacea pe care El a dat-o Sfinților Apostoli, venind în mijlocul lor.

              Aflându-ne în aceste momente de sfântă prăznuire a Învierii din morți a Mântuitorului, să alegem viața, ci nu moartea. Să alungăm din noi întunericul păcatelor, înviind la o viață pătrunsă de duhul sfințeniei, bunătății, credincioșiei și al dragostei față de semenii noștri.

              Fie ca lumina Învierii Domnului să Vă lumineze sufletele, iar biruința Mântuitorului asupra morții să Vă încurajeze în nevoința duhovnicească și în mărturisirea lui Hristos Cel Înviat.

              Fie ca această  zi din an să ne aducă fiecăruia dintre noi puterea  jertfei în credință, înțelegere și mărturisire, dragoste frățească și mai ales fie ca această zi  să ne deschidă fiecăruia dintre noi ușa cea mică a căii spre mântuire.

               Hristos a înviat!


                              Pr. Al. Stănciulescu-Bârda





Un Paşti cu sănătate, linişte sufletească şi bucurii!
Ion Măldărescu

Attachments area

Marian Ilie



Cu mult drag și prețuire, ,
Melania Rusu Caragioiu


Sarbatori Pascale Fericite !
HRISTOS A INVIAT !
Familia LUPU



Iubiţilor noştri COLABORATORI şi dragi fraţi ROMÂNI,
Distinselor lor familii,
Sfintele Paşti simbolizat de ouăle roşii, roşul sângelui Lui Hristos ne aduce aminte, mie şi soţiei cât de mult vă iubim şi cât de mult  Îisus ne-a iubit şi ne iubeşte până la apusul veacurilor, sacrificându-Se pentru noi şi credinţa noastră. ÎNVIIND ne-a arătat că suntem nemuritori şi că pentru aceasta avem nevoie de credinţă şi iubire, CREDINŢĂ ÎN NEMURIRE.

IISUS HRISTOS ne-a arătat că dragostea noastră e nemuritoare, eternitatea ne aparţine şi o vom trăi aşa cum vom  IUBI – fără suferinţă şi dezamăgire.

LUMINA SFINTEI ÎNVIERI să coboare în sufletele noastre, să alunge tristeţile şi supărările, să ne arate calea prin care să reclădim şi să renunţăm la distrugerile sinucigaşe de până acum. Să ne dea puterea să renunţăm la prejudecăţi, la reţinere nepăsătoare, la individualismul sterp ca să demonstrăm că nu trăim fără rost, să ne umple viaţa de lumină, sănătate, încredere, realizări, iubire şi mântuire. Să ne ajute să învăţăm să respectăm sacralitatea locului de unde venim, limba ce-o vorbim, fraţii, surorile şi, în special părinţii, rudele şi neamul.
Vă dorim Sărbători cu zile Senine şi Fericite de Sfintele PAŞTI, de ÎNVIEREA MÂNTUITORULUI NOSTRU IISUS HRISTOS! Să aveţi parte numai de Bucurii şi Sănătate!
Sărbători Luminate şi Binecuvântate alături de cei dulci şi dragi ai frăţiilor voastre vă doreşte cu mult drag şi preţuire,

Familia Ming Ming şi Ben Todică din Australia!


HRISTOS A ÎNVIAT!



HRISTOS A ÎNVIAT!

bhajane

şi eu mă bucur mereu când ne vizitează dumnezeu şi dumnezeu se bucură mereu şi el şi tu şi eu poate mai repede eu că m-a ajutat dumnezeu mi-a luat-o pe mama la el şi a ajutat-o cu moarte la fel ca pe soldaţii războaielor săracii noroaielor când era ea credincioasă venea dumnezeu în casă şi ne bucuram mereu când ne vizita dumnezeu

sion sion şi biblii scrise în carne doina plânse-ni-se catolicei gratia plena ave Maria Magdalena apoi tot nebăuţi trezvie porumbul scrumului ne fie lumina harului fiind împreunându-i-se ind sion sion şi evanghelii în carne suflet doina ce li-i

să fumăm boieri grofi paşă fără sabie în vlah în foiţă de cămaşă cu tutunul lui alah se deschide uşa intră un băiat la noi în cuşcă bună vreme moale vintră numără şi ne împuşcă

de câte ori văd o floare de bananier zice nana îmi aduc aminte de domnul sergiu al-george ce mult voia şi el să vadă una şi n-a văzut niciodată în viaţa lui am văzut una într-un loc plin de mizerii el nu putea să intre acolo m-am dus până la urmă cu bulbul şi radha dar a doua zi cineva o tăiase am găsit alta dar domnul al-george a plecat
mantre (calea robilor, delhi, 1982)


George Anca



Dragă Ben,

Iată-ne la câteva ore  (aiciîn Românai) de Sfânta Înviere a Domnului.
La 23.30 merg cu prietena mea Anuşca la Biserică să luăm Lumină.
Fie ca lumina învierii Domnului să-ţi fie călăuză întru toate cele bune şi de folos, ţie şi celor dragi!
Te îmbrăţişez,


Vasilica




Invierea Domnului sa va gaseasca sanatosi, plini de incredere si cu speranta de mai bine
   
Hristos a Inviat!
RRI



Iubite frate Ben,
ce vorbe blajine, pline de lumina lina si intelepciune socratica dobandita numai din traire sufleteasca profunda de bun crestin si de bun roman, ati avut rabdarea sa le rostiti si cu acest fericit prilej! Multumim!  Bunul Dumnezeu sa va inzileasca si sa va pastreze neintinat sufletul dvs. curat si dragostea dvs. sincera fata de toti semenii de pe pamant! Sa semanati numai seminte de bine si atunci binele in lume o sa rodeasca si o sa se  prolifereze.  Mandri ca mai exista pe fata pamantului asemenea fii ai plaiului mioritic blagian!
Sarbatori luminate si binecuvantate, marite cetatean al lumii libere, alaturi de cei apropiati si dragi!
Hristos a inviat!
NM.




VIVAT, CRESCAT, FLOREAT ROMANIA MAGNA!
Redacţia ART-EMIS vă urează
UN PAŞTI CU SĂNĂTATE, LINIŞTE, BUCURII şi LUMINĂ ÎN SUFLET !
HRISTOS A ÎNVIAT !




Hristos a Înviat!
Trăim cu toţii un fascinant moment al vieţii. Iisus Hristos Domnul a biruit moartea şi ne-a făcut părtaşi Învierii Sale, aducându-ne vindecare trupească, posibilitatea mântuirii şi veşnicia vieţii. De vrem putem cu toţii să devenim fii ai luminii. Sănătate, înţelepciune, cumpătare, rod binecuvântat şi mari realizări.
Sfintele sărbători ale Învierii Domnului le petrecem, cu bucuria primirii sfintei Lumini în suflet, cu iubire şi binecuvântare!

Cu aleasă frăţie şi pretuire,
Ionel MARIN şi familia revistei Bogdania



Şi eu, ca aia de-alu' Lungu din nevoile şi lipsurile din Ciubanca părintelui Floarea Mureşa, care, un chin de nerăbdare, că foamea le fesluşea cuvântul: -"Dă-ne mălai, mamă."
-"N-am, că s-o ciuntat (şi vorbele bătrânei mame parcă ocolea pământul accidentat de cuşca cățelului care înconjura pământul ca gândul şi cuvântul);
-"Dăne mălai şi de ala ciuntat, că şi ăla-i bun la copiii şi la câini răi, e bun bugăt, com mânca şi ne-om culca, după ce apă om bea şi cu apă ne-om umfla" (si li se apleca în aplecări, că era după război idoli şi deşărtăciune comunistă, ateistă, în artă, fără înțelepciune şi fără rugăciune). Hristos a înviat, c-a înviat cu adevărat ! P.R-F.



Va doresc un Paste fericit si binecuvantat!
"Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, incat a dat  pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica. "Ioan 3:16.
Cu drag,
Cristina Balaj Mihai




Cu frumosul, rurarul şi Hristosul: Cuvântul va salva omenirea şi pământul !



Hristos a inviat! Albu Sava

***
Stimate şi dragă Maestre si domnule (cum şi frate întru Duh), BEN TODICA -



HRISTOS A ÎNVIAT! ADEVĂRAT A ÎNVIAT! NOI TOŢI VOM ÎNVIA!

…”A înviat” – adică (HRISTOS-DUMNEZEUL UNIC) a afirmat şi afirmă, etern şi fără alternative, conştienţa preeminenţei, absolute, a  DUHULUI, asupra HOITULUI. Adică, HRISTOS-UNICUL DUMNEZEU, prin afirmarea MODELULUI DIVIN (“CRUCEA SUFERINŢELOR”) - restaurează OMUL PRIMORDIAL – care OM PRIMORDIAL,  VINDECAT DE MOARTEA-HOIT, VINDECAT DE “GOL” - REDEVINE “PLINUL COSMIC, DESĂVÂRŞIT-ÎMPLINIT” : ETERN-LUMINATUL DUH ADAMIC – “Întru DUMNEZEU-HRISTOS”…!



…Şi spune, astfel, Avva GHELASIE GHEORGHE, Sfântul de la Frăsinei :



“Omul, în special, are TAINA CHIPULUI VIEŢII şi VIAŢA este la Răscrucea dintre „pomul morţii” şi POMUL VIEŢII. Nu există altă <<ieşire>> decât prin acest HOTAR.

Nu răul este < <duşmanul>> Binelui, ci <<golul>> dintre Bine şi rău, care nimiceşte şi absoarbe în <<prăpastia>> sa, atât Binele, cât şi răul. De aceea, ÎNVIEREA <<Crucii suferinţei>> o face HRISTOS, ce RESTABILEŞTE CRUCEA VIEŢII Primordiale.



În Creştinism, CHIPUL CRUCII se ARATĂ la FAŢĂ, ca FIUL Lui DUMNEZEU Cel ÎNTRUPAT, HRISTOS Cel ÎNVIAT, Cel ce RESTABILEŞTE TAINA CRUCII VIEŢII din Rai.

HRISTOS Cel ÎNVIAT desfiinţează <<moartea>> şi rămâne doar POMUL VEŞNICIEI.

Dacă Omul îşi GĂSEŞTE CHIPUL, dispare şi <<Pomul morţii-Chipul Omului cel ne-împlinit>> (cf. AVVA GHELASIE GH., despre MISTICA CRUCII şi ARĂTAREA CHIPULUI).
 Ca să ne dăm seama cât de săraci, pustiiți de deșertul nimicniciei și fără de rost am fi putut fi noi, oamenii (precum aceia dintre evrei, care, și azi, au mare și dureroasă îndoială și încrâncenare disperată, cu privire la ce-au făcut, atunci când L-au răstignit pe DUMNEZEUL-HRISTOS, în vârful Golgotei Ierusalimului celui Vechi!) – și cât de Luminată și dătătoare de Sublime Rosturi este Taina Învierii Lui HRISTOS, se scrie, în Epistola I, către Corinteni, de către Sfântul Apostol PAVEL (cu mare și de nesmintit îndreptățire!): “Iar dacă HRISTOS n-a înviat, atunci zadarnică este propoveduirea noastră, zadarnică și credința voastră. (…) Căci dacă morții nu învie, atunci nici HRISTOS n-a înviat, iar dacă HRISTOS n-a înviat, atunci tot în păcatele voastre vă aflați. De aceea, și cei ce au murit în HRISTOS, au pierit. Și dacă noi numai pentru viața aceasta ne punem nădejdea în HRISTOS, atunci suntem cei mai nefericiți dintre toți oamenii. HRISTOS, ÎNSĂ, A ÎNVIAT DIN MORȚI. ÎNCEPUT AL ÎNVIERII MORȚILOR S-A FĂCUT. Căci precum moartea a venit printr-un om, așa tot printr-un om a venit și învierea morților. Căci precum în Adam toți mor, așa în HRISTOS vor învia toți. Fiecare însă la rândul său: începutul L-a făcut HRISTOS. După aceea vor învia ai Lui HRISTOS, la venirea Lui” (Epistola I, către Corinteni, cap. XV, 17-23).

Spune și Părintele DUMITRU STANILOAE, cel mai înalt Duh al ORTODOXIEI (din Răsărit! – zic așa, când văd, cu mâhnire, în câte colțuri de lume au trebuit să migreze valahii noștri… –  cei mai mulți, din pricini de necaz și de multe și nestinse nevoi!), mai spre zilele noastre (cele de adânc păcat al uitării și zile ale marilor șovăieli și întunecări ale Duhului!): ”Prin Înviere, El scoate lumea din starea bolnavă în care s-a rostogolit, înălţând-o la o stare a cărei bogăţie, plenitudine şi fericire nici nu ne-o putem închipui (…) În Iisus Hristos, viaţa cea nouă, eschatologică, e realizată. (…) Viaţa cea nouă nu este numai promisiune, ci este în El realizată, prezentă, deplină. Noi însă trăim mai departe în istorie, dar ochii credinţei şi ai speranţei spre El, spre viaţa cea adevărată, deplină, ultimă şi fără de moarte. Când spunem cu credinţă: Hristos a înviat! – afirmăm implicit: Noi toţi vom învia!” – cf. Dumitru Stăniloae, Ortodoxie şi românism, Sibiu, 1939, p. 278.

Deci: HRISTOS A ÎNVIAT! – ADEVĂRAT A ÎNVIAT! NOI TOȚI VOM ÎNVIA!

Vă îmbrățișează, cu toată dragostea și admirativa prețuire, întru frățietate de Duh, dorind ca “lumina din lumină” să se reverse (în fiece clipă!), atât asupra sufletului domniei voastre, cât şi asupra sufletelor tuturor celor dragi şi apropiaţi inimii domniei voastre,


Adrian Botez


Sfanta Sarbatoare a Invierii Domnujlui sa va aduca pace si liniste binecuvantata, sanatate si bucurie.  Hristos a inviat!
  Familia Dumitru  Jijie


Sănătate, linişte şi lumină sufletească! 
Sărbători Pascale cât mai frumoase!
Hristos a înviat!

Ofelia



IISUSE...,

Detractorii într-atât
S-au prostit și se-nmulțesc
Că și azi te răstignesc...,
Dar pe "crucea de la gât"!


I.I.Bencei




Speranta , liniste , bucurie si iubire !
Un Paste binecuvântat !
~*~

"Cu lumanari aprinse
Si sufletul curat,
Sa spunem impreuna:
HRISTOS A INVIAT !"
~*~

Familia V.V. Lupu


Adevărat a înviat!

Vă doresc gânduri luminoase, pacea minții și sufletul colindat de bucurie autentică!

Alexandra Dogaru



Mulțumesc om de omenie, măsură a lucrurilor !
Să trăieşti în mai presus Iisus de cuvinte, cu zile fericite pline de sănătate, de bucate şi cu banii să nu vi se gate şi cu zile luminate, cu binele din liturghii a muncii şi păcii, cu belşug perfect absolut a iubirii infinit apropiat: subiect şi predicat, aur cenuşiu luminat, în spice !
Pavel Rătundeanu-Ferghete





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu