duminică, 14 aprilie 2019

Viorel Roman - RoExit 2020 /referendum




RoExit 2020 /referendum

Curtea Constitutionala a stabilit cu Deciziei nr. 137 din 13 martie 2019: "Rapoartele Comisiei Europene cuprind dispozitii cu caracter de recomandare, in urma evaluarii realizate (...) prin intermediul unei recomandari, institutiile isi fac cunoscuta opinia si sugereaza directii de actiune, fara a le impune insa vreo obligatie legala destinatarilor recomandarii“. 
La indicatiile conducerii superioare de Partid si de Staat, dupa ce MCV-ul e denuntat astfel unilateral sub aspectul efectelor, iesirea Romaniei din Imperiul Sfantului Petru, UE/FMI/NATO, si revenirea in Imperiul Sfantului Andrei, euro-asiatic, Federatia Rusa, in lanturile grele ale duhovniciei si soborniciei moscovite si constantinopolitane, e din ce in ce mai probabila la Bucuresti.
Tendinta a aparut in vremea falimentului greco-ortodocsilor si e evidenta in confuzia protestantilor anglicani. De aceea reproduc mai jos articolul din 10 august 2013 etc., pentru ca daca Partidul unic, al Teocratiei ortodoxe moldo-valahe, din 1938 la Putere, FRN, PMR, PCR, FSN, PRM, PNL, PSD, in simfonie cu Biserica Mantuirii Neamului, preia si Presedentia tarii, RoExit-ul e la ordine zilei.
Deja referendumul e inevitabil : 
Roma sau Moscova?
Spre vest sau est? 

https://www.academia.edu/32415174/Spre_est_sau_vest%C3%9F https://www.viorel-roman.bucuresti-nonstop.ro/articol_big.php?id=649&pg=54 https://www.amosnews.ro/viorel-roman-spre-est-sau-spre-vest-2017-03-06 http://braila.einformatii.ro/stire/actualitate/6/43820/interviu-fulminant-cu-prof-dr-viorel-romanconsilier-academic-la-universitatea-din-bremen/7/ http://www.marianagurza.ro/blog/2017/03/06/spre-est-sau-vest-interviu-cu-viorel-roman-2/ http://bentodica.blogspot.de/2017/03/spre-est-sau-vest.html http://www.marianagurza.ro/blog/2017/03/03/spre-est-sau-vest-interviu-cu-viorel-roman/ https://www.agero-stuttgart.de/REVISTA-AGERO/COMENTARII/Viziuni%20ortodoxe%20de %20Viorel%20Roman.htm https://www.agero-stuttgart.de/REVISTA-AGERO/COMENTARII/Viziuni%20ortodoxe%20de %20Viorel%20Roman.htm http://confluente.ro/viorel_roman_1420081371.html



Cred(o) & Cred(it)

http://viorel-roman-bremen.over-blog.de/article-credo-credit-119479080.html 
Uniunea Europeana cu trei religii, credinte, romano-catolici, protestanti, greco-ortodocsi si respectiv cu trei traditii de drept, roman, anglo-saxon si bizantin, este ab ovo o constructie subreda, care nu se mai bucura de credit. Cum si cat va rezista? 
Pentru ca daca nava EURO(pa) la prima adiere de vant de primavara greco-ortodoxa a intrat in deriva si tratatele trebuie deja revizuite, atunci la prima furtuna de toamna se va scufunda la fel de spectaculos ca Titanic-ul in timp ce propaganda si orchestra la bord va canta seducator pana la distaritia in valuri a colosului.
1944 Churchill si Stalin s-au inteles ca doi ceambasi pe a half-sheet paper in privinta influentei din Balcani: 90% Anglia/USA in Grecia si 90% URSS in România. Ironia istoriei: romanii voiau sa vina americani si grecii, rusii. 
1989 Bush si Gorbaciov renunta la razboiul rece. Imperiul Roman de Apus se reface pasnic si greco-ortodocsii, romanii, slavii de sud adera la UE, cu toate ca ei n-au facut parte niciodata din Imperiul Roman de Apus, ci numai din cel de Rasarit si Imperiul Turc si fac parte din Imperiul duhovnicesc si sobornicesc al celei de a treia Roma, Moscova, care refuza dialogul cu Roma, capitala spirituala a Europei. 
Ce credibilitate are o casa comuna europeana in care locatoarii refuza armonizarea modului de viata, a credintei si creditului? Paradoxal presedintele Traian Basescu este si pentru axa LondraWashington potrivnica Europei si pentru EURO(pa). Ca in razboiul mondial II. Romanii lupta si perd pe toate fronturile, apoi sunt dezmembrati in doua colonii ruso-pravoslavnice. Rasplata duplicitatii. De data asta va fi altfeli?
Greco-ortodocsii sunt in UE de facto tolerati, un statut pe care si de jure l-au avut de la Schisma la Vatican II 1054-1964 si au o pondere neglijabila de 2-3% din economia UE. Totusi ei au reusit performanta, ajutati de protestanti anglo-saxoni sa destabilizeze EURO(pa). 
Sunt constienti greco-ortodocsii de consecintele minciuni, falsificarii statisticii? Acum tot ei dau vina pe UE ca s-au indatorat cu 300 miliare de €, mai mult dacat ii tine punga. Solidaritatea intre credinte si traditii juridice, economico-financiare diferite, intre ortodocsi si occidentali s-a degradat in santaj. Ca la poker, cine da mai mult?
Doua comentarii
In serial Fraude Financiare Inocente am publicat in noua articole, fapte si ipoteze, care permit cititorului interesat sa completeze creativ filmul evenimentelor in curs, dupa cum se poate observa din cele doua comentarii competente de mai jos.
1.) In fond D-ta te indoiesti ca Proiectul European va avea succes daca, in acelasi timp (bine ar fi fost inainte) nu se realizeaza unirea crestinilor sub indrumarea Romei. Eu iti dau pe deplin dreptate. Bine ar fi fost sa se ajunga de mult la depasirea schismei, bine ar fi fost ca populatia romanizata de la Dunarea de Jos sa fi ramas sub influienta Romei. ( Am citit recent undeva ca slavii bulgarizati sau bulgarii slavizati) au fost cei care au intors din drumul lor firesc aceste populatii romanizate. Bulgariii de azi, speriati de islam, cupleaza mai bine decat noi cu Occidentul la nivel institutional. Insa, dupa cum ii cunosc, este foarte probabil ca totul sa fie un comportament de fatada. In ce ne priveste pe noi romani, eu ca ortodox inteleg foarte bine (si ti-am spus-o adeseori) ca nu sunt sanse ca, in mod spontan, autoconvinsi si nesiliti de nimeni, sa incepem sa ne parasim traditiile religioase si sa le preluam pe cele ale crestinismului occidental, catolic ori protestant. Foarte bine ai constatat ca nu numai ca nu vrem asa ceva dar nici nu acceptam ideia ca deosebirile religioase s-ar afla la baza deosebirilor de civilizatie. Iti este prea bine cunoscuta vehementa cu care ti se resping afirmatiile si indemnurile in aceasta directie. Deci, cu regret sunt nevoit sa-ti repet ca, desi ai dreptate, nu ai nici-o sansa sa fie urmate indemnurile D-tale. Deaceea, eu imi pastrez speranta ca unirea statatala, oricat de greu va inainta, ramane singura cale de a depasi schizma bimilenara a crestinilor europeni, cel putin in partea europeana ce va fi integrata in UE. In fond, crestinismul, in final, a izbandit in Imperiul Roman doar prin actiunea puterii laice. Ma rog, doar, ca fibra morala a crestinilor occidentali sa nu cedeze la uneltirile mozaice, care isi vor mentine virulenta pentruca Unirea Crestinatatii va fi cea mai dureroasa blamare a ultimlor doua milenii de istorie mozaica, de respingere a Manturii prin Hristos.  
2.) Imi place si ma bucura ca, unele dintre prognozele mele „moi“ (deci calitative, fara cifre) din anii ’90 par sa se indeplineasca acum si probabil si in viitorul apropiat. Inca de cand lucram pentru banci aveam impresia tot mai puternica ca, capitalismul neo-liberal axat in primul rand pe finante, capital liber (speculativ) si pe “consiliere” (la adresa economiilor emergente) este de fapt o excrocherie enorma ... Decorelarea (aproape) totala intre performanta tehno-(stiintifica), de pilda a “clasei” inginerilor, si nivelul lor de remunerare (dar implicit acceptat de societeate!) da de gandit. Chiar si Grenspan (“the late”) a recunoscut asta intr-un fel si chiar si public (cred ca in The Economist). Clar ca BRIC (Brazilia, Rusia, India si China) nu prea mai vor sa se joace de-a albaneagrea Made in USA. Ce va urma este insa mai putin clar. O parte din societatea ruseasca pare sa
se “europenizeze” in sensul ca, populatia scade, idealuri tipice de middle-class (Klein-Buergertum) par sa prinda din ce in ce mai bine, nu prea se mai fac “proiecte mari” (de lunga durata). Si tendita asta se pare ca “loveste” Rusia in mod esential, mai mult decat orice amenintare startegica, nucleara, etc.. Celelate tari BRIC insa, asa cred eu, mimeaza comportamentul “middle-class” poate si mai puternic, si mai deschis si mult mai colorat, dar, in esenta, nu prea sunt afectati de acesta in urmarirea proiectelor mari si de lunga durata. China, India (si Corea de Sud, de altfel) au programe de cercetare in domeniul “fuziunii nucleare” absolut respectabile, in unele aspecte comparabile cu cele din SUA si din Japonia! Si UE si Rusia au asemenea programe, dar cu o intensitate si cu un grad de finantare care nu reflecta nici pe departe valentele capitalului uman din domeniu si din zona! Pornind de la aceasta situatie, am putea sugera “o noua strategie de dezvoltare”, care, cred ca ar avantaja mult si Romania asa cum se prezinta acum: Toata Europa (inclusiv Rusia) sa se transforme intr-un urias Disney-Land. Si intr-un furnizor de servicii medicale si educationale (sau “de formare”) pentru lumea intreaga. Nu ar mai fi nevoie de nici un proiect mare (riscant si de durata). De fapt o catedrala Sfantul Petru (Roma, Vaticano) nu s-ar mai putea construi azi in Europa. Proiectul ar fi prea lung (in timp) si prea costisitor. Banuiesc ca ar costa cel putin 20 miliarde $ cu toate detaliile mestesugaresti. So what ? Asa ceva nu prea ar fi nici “sozialvertraeglich”! Cu “Amuzament, Sanatate si Formare” ar fi de acord chiar si neo-liberalii ! Si nu mai trebuie sa schimbam omul ! Trebuie gasita forma absoluta a telenovelei!

ROMXIT 8

Roman Gruie, Alba Iulia: Repetaţi, domnule profesor, aceeaşi „zamă“, ortodoxo-comunism moldovalah! Căutaţi o temă nouă. Încercaţi şi abordarea unor teme din istoria acestui popor, prins între trei imperii hapsâne, care au încercat să-l muşte din toate părţile, şi totuşi, şi-a păstrat fiinţa naţională, limba, cultura şi obiceiurile, în mod unitar. Arătaţi-mi alt popor european, cu aceste calităţi!
Viorel Roman, Bangkok: Doctoratul meu e tema sugerata: Rumänien im Spannungsfeld der Grossmächte / Romania in sfera de interese a marilor puteri, 1774-1878, Principatele dunarene de la vasalitatea otomana la periferia occidentului; 1878-1944, de la periferia occidentului la socialismul oriental; 944-1990, problemele unui stat in curs de dezvoltare la periferia Europei. Dr. Falk Verlag 1986-1990, 3 vol., 850 p., (in germana).
Din dec. 1989 continui, public mai ales in limba romana, Romania de la socialismul oriental moldovalah la periferia capitalismul occidental, de la Moscova la Roma, si constat ca ortodoxocomunismul e incompatibil cu crestinismul occcidentul, catolicismul. 
Din aceasta cauza, jumatate din forta de munca activa a fugit, s-a bajenit in vest, in timp ce baronii moldo-valahi stransi uniti in jurul conducerii superioare de partid si de stat, in simfonie cu Biserica Mantuirii Neamului, nu intaleg, refuza apartenenta la civilizatia euro-atlantica. Frica de necunoscut?
Un ROMXIT, din nou la Moscova sau modelul teocratic oriental a la Erdogan, binecunoscut de secole la Bucuresti, in lanturile grele ale duhovniciei si soborniciei moscovite si constantinopolitane sunt in comparatie cu civilizatia occidentala, cele mai proaste alternative posibile. 
Dar sa fim optimisti. Asa cum vizita istorica la Bucuresti a Sf. papa Ioan Paul II a deschis larg portile Europei, a facilitat aderarea tarii la UE/NATO, tot asa, apropiata vizita a papei Francisc, sunt convins, deschide noi perspective Romaniei si Republicii Moldova. „Nu va fie frica!“
Viorel Dogaru, Timisoara: România e în sfera de interes a Rusiei. De sute de ani. O dovedește istoria. Și întotdeauna s-a implicat în ”suveranitatea” României. Și întotdeauna a găsit, azi mai mult ca niciodată, români dispuși să se vândă pentru un pumn de arginți. Și nu va scăpa de Rusia așa ușor. Poate chiar niciodată.


Viorel Roman: Revin rușii 2019

Cartile: Vin Rusii!, 5 perspective asupra unei vecinatati primejdioase, de Ioan Statomir, Reperele unei istorii, Umbra Rusiei, Marian Voicu, Visul lui Cotovschi, Sabin Fati, Cinci drumuri deschise pe care (mai) pot intra rusii, Valentin Naumescu, Valul democratiei iliberale si ofensiva Rusisi impotriva Occidentului. Riscuri pentru Romania, Vitalie Ciobanu, Cand m-am nascut, rusii venisera deja, ed. Humanitas, 2018, 161 p., 26,00 Lei, e o sinteza a viziunii actuale de la Bucuresti, iar Sfarsitul Europei. Dictatori, demagogi si noul ev intunescat, de James Kirchick, Polirom, 2018, 326 p. 39,95 Lei, e o viziune globala, anglo-mozaica, a negustorilor si navigatorilor adversari milenari ai militarilor si mestesugarilor continentali. 
Autorii din Vin Rusii! ocolesc cu grija factorul hotarator al aderarii la civilizatia euro-atlantica, refacerea unitatii de credinta a ortodoxiei moldo-valaha cu Sfantul Scaun, dupa vizita Fericitului papa Ioan Paul II si faptul ca papa Francisc nu mai vine la Centenar. Sfarsitul Europei e tranzitia de la Razboiul Rece la cel Hibrid dintre Imperiului Sf. Petru, catolic, cu Imperiul Sf. Andrei, ortodox, unde din nou, politically correct, factorul religios, hotarator dupa parerea mea, este subestimat,
tabuizat. Asta ma incurajeaza sa reiau doua articole vechi de cinci ani, care pot completa insa tezele cartilor mai sus, bineintales daca exista un gram de simpatie, fara de care nimic nu-i posibil.
Viorel Roman, Pattaya, 14.11.2018


Revin rușii 2014

Refacerea unităţii creştine, aşteptată de toată suflarea, n-a avut loc la terminarea Războiului Rece, războiul religios dintre creştinii occidentali şi ortodocşi, aşa că entuziasmul iniţial s-a transformat treptat într-o mâhnire generală, mai ales în Rusia şi România, cele mai mari ţări ortodoxe. Înlăturarea dictaturii de dezvoltare de la Bucureşti s-a realizat cu concursul marilor puteri, dar greul hibrid l-au dus totuşi ruşii din solidaritate cu fraţii lor de credinţă moldo-valahi. Revoluţionarii autohtoni sunt desigur victime, dar mai ales folclor la porţile Chestiunii Orientale. 
Chestiunea Orientală începe cu Pacea de la Kuciuk Kainargi 1774, când Ţarul Rusiei devine protectorul orodocşilor din Imperiul Otoman, spera să ocupe tronul Împăratului Imperiului Roman de Răsărit, Bizanţului ... Ceea ce nu pot accepta occidentalii, pentru că ar adâncii prăpastia dintre creştinii şi ar face refacerea unităţii creştine şi mai dificilă. Aşa că Rusia este mereu oprită în avântul ei spre Constantinopol, spre ceea ce consideră ea ca fiind dreptul ei legitim. 
Soarta moldo-valahilor face parte din Chestiuniunea Orientală. Aşa că atunci când occidentalii sunt puternici ei se occidentalizează. Când periodic însă revin ruşii toată bruma lor de civilizaţie este
trecută prin foc şi sabie, că 1944. Cum transilvănenii sunt uniţi cu Roma din 1700 şi moldo-valahii se închină spre Constantinopol şi Moscova de la Marea Schisma din 1054, este uşor de prevăzut cine câştigă sau pierde la schimbarea orientării. Asta în afară de faptul că latinii, occidentalii îi simpatizează pe toţi români, dar n-au încredere în pravoslavnicii, iar acestia la randul lor n-au încredere în latini. Sunt astfel moldo-valahii condamnaţi să fi mereu duplicitari pentru occidentali? 
2013, Rusia redeschide Chestiunea Orientală din nou ca mare putere în rezolvarea conflictului religios dintre suniţii şi alaviţii în Siria. În România partidă ortodocsa moldo-valaha – PNL, PMR, PCR, FSN, PDSR, PSD, PNL, PC, USL – revine în forţă şi se orientează din ce în ce mă vizibil după putinismul autoritar, paternalist moscovit, bine cunoscut supuşilor ortodocsi, dar face în paralel şi efortul de a coabita cu occidentalii, a căror administraţie raţională şi cultură a contractului le este însă complet străină. 
La două decenii de la eşecul refacerii unităţii creştine, ruşi şi moldo-valahi au încetat de a-şi mai pune cenuşa în cap şi privesc din nou critic lumea creştinilor occidentali. Cât mai rezista EURO? Se
va rupe UE în sudul romano-catolic, nordul protestant şi estul ortodox? Iese Anglia, Grecia din UE? Anglo-americanii s-au luptat în doua războaie mondiale pentru a opri ascensiune Germaniei! Cât timp vor mai suporta ei nouă provocare? Cum va evolua conflictul China-USA în Pacific? Cât va mai fi USA singura super-putere? Pentru că într-o lume multipolară, Rusia poate se va extinde din nou în fosta Uniune a Republicilor Socialiste Sovietice, în fostul Lagăr comunist şi în defunctul Imperiu Otoman. 
În acest context internaţional Rusia reia politica panslavistă, panortodoxă, mai nou euroasiatică şi, mai mult decât atata, redevine activă ca a Treia Romă în Chestiune Orientală, care numai aparent sa încheiat în 1923. Vezi conflictele de după 1989 în Tunisia, Egipt, Israel, Palestina, Irak, Iemen, Serbia, Croaţia, Muntenegru, Macedonia, Kosovo, Transnistria, Georgia, Ucraina etc. Moscova vizează din nou Kievul, Chişinăul şi Bucureştiul ca făcând parte din sfera ei de interese. 
Occidentul nu este interesat desigur într-o Rusie slabă, neputincioasă la graniţa cu Islamul şi China. Oricum Rusia nu este în stare să producă nici un produs de marcă, în afară de materii prime şi arme. Bunăvoinţa vestului faţă de ruşi s-a văzut la sfârşitul Războiului Crimeii 1856, a celor două războaie mondiale şi la implozia URSS-ului. Ţelul final este refacerea unităţii creştine cu fratele ortodox. Asta explică generozitate occidentului faţă de pravoslavnici şi nu în ultimul rând faţă de moldo-valahi. Pe de altă parte exigenţele UE, FMI, NATO... atrag mereu atenţia asupra scopul final al acestei coexistenţe, coabitări temporare. 
Lângă marele frate de la răsărit, din ce în ce mai puternic, moldo-valahi nu numai că sunt convinşi că sunt un model de urmat pentru toţi romanii, dar vor încerca şi să-l impună din nou cu forţa. Asta va crea desigur confuzie nu numai la români, ci şi în apus, pentru că modelul de urmat nu este al moldo-valahilor. Ei au desigur meritul Faptei unităţii naţionale 1859, 1918, nu însă a Ideii, a programului de emancipare naţională formultat de Scoala Ardeleana. Ei „târâie încă după ei lanţurile grele ale duhovniciei şi soborniciei moscovite şi constantinopolite”. (o expresie interbelică) 
Ideea spre calea emancipării naţionale şi sociale a romanilor este Şcola Ardeleană, a Bisericii unite cu Roma în anul 1698, interzisă de ortodoxo- comunişti în 1948 şi tolerată de actualii ortodocsi neocomuniştii, USL. Lipsa de dialog al moldo-valahilor cu Roma, după atât de promiţătoarea vizită a Fericitului Papă Ioan Paul II-lea la Bucureşti 1999, confuzia lor între faptă şi idee naţională, îi pune pe gânduri bineînţeles şi pe ruşi şi pe occidentali. Aşa că duplicitatea moldo-valaha va fi pusă din nou la încercare, mai ales că revin ruşii şi nu este numai exclus, ci ar fi un demers epocal că ei să taie nordul gordian al refacerii unităţii creştine. Ortodoxia rusă este oricum mult mai evoluată, permisivă curentelor teologice, filozofice şi culturale occidentale decât cea moldo-valahă. Ex oriente lux? 


Rusia 2014

Armata Ortodocsa din Ucraina de est, dizidenta, hibrida, si Statul Islamic din Orientul Apropiat, ambele fara definirea clara a granitelor si nationalitatii pentru care lupta, sunt aparitii noi pe scena politica internationala. Este dificil de stabilit responsabilitatea in afara unei statalitati clare. 
Si din nou Rusia se simte agresata din sud de Islamulul din ce in ce mai agresiv si necontrolabil si die vest de asa zisi fascisti ucrainieni. Sute de mii de refugiati din Ucraina de est vin in Rusia. Pe de alta parte catolicii sunt persecutati de ortodocsi rusi, ca in era sovietica. La Moscova, in Crimeea se inchid MacDonald-urile. Produse agrare din vest nu mai ajung in Rusia. Embargou, razboi vamal est-vest. 
Dupa opinia Kremlinului si Bisericii tuturor rusilor, Occidentul este direct interesat si vinovat de degradarea situatiei internationale, in special de nesiguranta, exodul crestinilor orientali terorizati de mahomedani. 
Complexul militar-industrial american are, se pare, nevoie de conflicte militare locale cu rezultatul ca peste 100.000 de crestini sunt obligati sa fuga acuma din fata Armatei Islamului, care vor sa introduca din nou saria si un impozit numai pentru crestini, ca in vremea Imperiului Otoman. 
SUA practica atat in Orientul Apropiat cat si in Maidanul din Kiev stategia haosului controlat. In numele democratiei a fost omorat Saddam Hussein, dupa care a inceput exodul crestinilor din Irak. Dupa destabilizarea tarilor musulmane in numele democratiei primele victime sunt tot crestinii. 
Rusia, patronul crestinilor orientali, ii sprijina pe presedintii Bashar al Saadat din Siria si Abd al Fatah al Sisi din Egipt mai ales pentru ca garanteaza siguranta crestinilor. SUA intreprinde prea putin pentru a opri expansiunea Statului Islamic si mai nimic in apararea crestinilor. 
Din cele doua focare de nesiguranta internationala majora, Islamul radical si Secularismul apusean fara Dumnezeu, Rusia lui Vladimir Putin vede in Occidentul laic, secularizat cea mai mare primejdie.
* * *
Constatarile sumare de mai sus au generat comentarii remarcabile, care vorbesc de conflictul iminenet dintre civilizatia, axa (1) maritima, anglo-mozaica, invingatoare in razboaie mondiale si care domina azi lumea (Washington-Londra-Ierusalim), axa (2) continentala, catolica (Paris-Berlin), ortodoxa (Moscova), a pierdut doua razboaie mondiale, plus unul rece, si (3) califatul, statul islamic
in formare in Orientul Apropiat. Prima axa e a Vechiul Testament, a doua si a Noului, iar a treia dupa Coran, ceea ce le face greu compatibile. Pentru Putin prabusirea URSS-ului e „catastrofa sec. 20“ pentru ca a urmat apoi un haos general si „vanzarea secolului“ sub Boris Ieltin. Astazi „Rusia e unde traiesc rusi“, dupa cum se vede in si Transnistria, Georgia, Ucraina. Dupa anexarea Crimeii, in presa si politica ruseasca se repeta mantra eurasiatica: „In sec. 21 ne-am ridicat din genunchi.“ Rusia vra (2) refacerea axei continentale si (1) periferizarea cele maritime anglo-mozaice. Napoleon,  Bismarck, Wilhelm II, Hitler, Stalin, Merkel au esuat, Reuseste Putin?
https://www.academia.edu/27240602/ROMANIA_2014 Roman, Viorel : Romania 2014 : Articole, interviuri, opinii ; Aufsätze, Interviews, Meinungen /Eppstein : Dr. Falk 2014, p.80-85


Razboi si Pace 2014

1) Romanii stau in calea tuturora, a religiilor, imperiilor; islamul, turcii i-au tinut 500 de ani jos, ostatici pentru a intra si ei asfel in Europa; pentu a ajunge la Constantinopol, la slavii de sud din Balcani, rusii trec peste ei; occidentalii, pentru a ajunge la Marea Neagra si a-i ori pe rusi, la fel. Si pentru ca si romanii au interese, imperiiile se folosesc de interpusi fideli, asa zisi creoli, neofanarioti straini de neam. Turci s-au bazat pe greci, rusii pe evrei si tigani, iar occidentalii pe germani, maghiari si evrei.
2) Proiectul moldo-valah, sa ne unim in cuget si-n simtiri impotriva creolilor, adica maghiarilor, germanilor, evreilor, tiganilor si mai ales a globalizarii si rationalitatii occidentale, trece cu vederea rezultatul alegerilor din 2014. De data asta Transilvania si Banatul au respins fara drept de apel modelul Partidei ortodocse moldo-valahe PMR, PCR, FSN, FDSR, PDSR, PSD, USL, PC. Daca in turul doi elitele din Iasi si Bucuresti nu se trezeau la realitate si nu schimbau brusc macazul de la est la vest, aveam astazi trei Romanii.
3) Faradelegile maghiarilor sunt la fel de condamnabile ca si cele ale germanilor, tiganilor, evreilor chiar si a romanilor. Ideea ca navala spre vest a slavilor a fost franta in Panonia romano-catolica a lui Stefan cel Sfant este, se pare, a lui Daicoviciu. Fara aceasta bresa salvatoare, exterminarea, slavizarea romanilor ar fi fost probabil, ca cea de la sud de Dunare astazi.
4) Pe de alta parte nu ungurii au lichidat Biserica unita cu Roma, garantia emanciparii natiunii, ci fratii lor, moldo-valahii. Ei au ucis episcopii, preoti uniti si intelectualii filo-occidentali, au reorientat 2.000 de biserici cu baioneta spre Moscova, azi refuza retrocedarea lor, plagiaza si degradeaza Scoala Ardelena la nivelul cel mai jos osibil, cel fara Dumnezeu, atee, iluminista. Perfidie bizantina sau prostie balcanica? si una si alta?
5) Antimaghiarismul, antisemitismul si antigermanismul din discursul moldo-valah sunt expresia unui antioccidentalism atavic, oriental si usor explicabil prin izolarea milenara de dupa Marea Schisma, lipsa de contact direct a estului cu vestul, a Cortinelor de Fier sau Argint, care i-au tinut departe pe ortodocsi de Roma, de civilizatia latina. Un antioccidentalism direct e manifest azi numai la rusi, sarbi si greci.
6) Inainte de Marele si Sfantul Sinod Panortodox de la Constantinopol, care va avea lor in anul de gratie 2016, Moscova e din nou in Razboi Rece cu occidentul, din cauza imensului esec al anului revolutionar 1989, cand toata lumea spera in refacerea unitatii si este azi profund dezamagita. Putin spune clar: si fara razboiul din Ucraiana s-ar fi gasit un motiv. In ce tabara vor fi moldo-valahii la Sinod si in Razboiui Rece?
7) La ortodocsi, dupa (1) dezordine si mizerie pseudo-democratica, (2) despotul face ordine, apoi (3) satui de lipsa drepturilor omului ei se rascola si revin la (1). Vezi mitul lui Sisif. Fara refacerea unitatii crestine la Marele si Sfantul Sinod Panortodox, asteptat de un mileniu, din acest cerc vicios va fi dificil, daca nu chiar imposibil, de iesit.
8) Rusii dupa (1) marea vanzare din anii 90, sub Ieltin (2) se ridica acuma sub Putin din genunchi (o formulare ruseasca) si se vad, cred amenintati de NATO. O conditia necesara si suficieta pentru un
regim autoritar? Urmeaza o nou dictatura orientala, euro-asiatica? La romani teama de occident, de rationalitatea contractului este numai la moldo-valahi.
9) Ardelenii si banatenii se tem mai degraba de o nou eliberare greco-pravoslavnica. In conditiile in care Putin, protectorul ortodocsilor, declara ca in doua zile e la Bucuresti, va reusi noul presedinte Klaus Werner Iohannis sa faca credibile normele si valorile occidentale ale Scolii Ardelene peste Carpati? Sau va invinge din nou, cu consecinte binecunoscute din sec. 18-20, modelul despotic cu maduva duhovnicia si sobornicia greco-pravoslavnica, straina de latinitate?
10) Serbia n-a reusit sa ingenunchieze Croatia catolica, nici Moscova Tarile Baltice. Dupa ocuparea Crimeeii avantul Armatei Ortodoxe s-a inpotmolit in Ucraina. Daca occidentalii nu-i vor mai lasa pe catolicii sub rusi, atunci si Transilvania, Banatul pot spera. Granita civilizatiilor e pe Carpati (Hungtington). Exista totusi sanse reale ca normele si valorile occidentale sa fie imbratisate de toti romanii si ei sa adere de facto, nu numai de jure, la Europa fara ca Moscova sa intervina in forta.
* * *
Articolul Revin rusii, publicat la 1 ian. 2014 e inca actual, de aceea o sa incerc o privire din perspectiva occidentului, a Imperiului Sfantului Petru, mai putin familiara orientalilor, supusi privatiunilor inerente izolarii, cenzurii si propagandei antioccidentale din Imperiului Sfantului Andrei, pentru a deslusii cauzele si consecintele noului Razboi Rece si Sinodului Panortodox. Razboi si Pace!
Viorel Roman, Bangkok la 1 ianuarie 2015

https://www.academia.edu/34504213/Semnele_vremii_complet.pdf
http://www.gandaculdecolorado.com/napoleon-hitler-merkel/
https://www.academia.edu/27240809/Romania_2030
Roman, V.: Semnele vremii. Eppstein : Dr. Falk 2018
https://www.academia.edu/34504213/Semnele_vremii_complet.pdf
http://confluente.org/viorel_roman_1502122822.html



ROMXIT 6
In trecut
sub Turci, pe la începutul veacului al XIX-lea in Principatele Dunarene, la Bucuresti si Iasi, “toate dregătoriile, afirmau fraţii Macedonski, de la prima pînă la ultima, sînt cumpărate de la “mafia grecească”. Dregătoria de vistiernic se cumpăra de la domn şi era plătită pînă la jumătate de milion de lei şi mai mult. Ispravnicul de judeţ îşi cumpăra funcţia sa anuală pentru 20.000 şi 30.000 de lei, după bogăţia populaţiei din acel judeţ …pentru postul de mitropolit se plătea un milion de lei etc.“ Domnul fanariot nu facea distinctie intre bugetul ţării şi averea sa. Sub rusi, in perioada Regulamentara, “mafia fanariotă” e înlocuită de evrei, de “oraşul parazitar”, cu “uşile larg deschise” spre Vest. 
Sub occidentali, dupa razboiul Crimeei, Unirea cu Roma a lui Cuza esuiaza si Bratieanu formuleza un raison d'etat ortodox adresat lui Napoleon III: “Constituirea acestui stat român ar fi cea mai frumoasă cucerire, ce Franţa a făcuto vreodată afară din teritoriul său. Armata Statului Român ar fi armata Franţei în Orient, porturile sale de la Marea Neagră şi de pe Dunăre ar fi antrepozitele comerţului francez, şi, din cauza abundenţei lemnelor noastre de construcţie, aceste porturi ar fi, totodată, şantierele marinei franceze; produsele brute ale acestor avute ţări ar alimenta cu avantaj
fabricile Franţei, care ar găsi în schimb un mare debit în aceleaşi ţări. În fine, Franţa va avea toate avantajele unei colonii, fără a avea cheltuielile ce aceasta ocazionează”. 


In prezent

„Coloana vertebrală“ a statului este roasă până la os de acest cancer care a fost folosit fără rezerve de toate partidele. De la director până la femeia de serviciu şi şofer, posturile în instituţiile publice sunt ocupate cu „recomandare“ de la partid. Acesta este adevăratul stat paralel. „Partidele numeau miniştri, miniştri numeau secretari de stat, secretarii de stat numeau directorii regionali, aceştia numeau directorii locali. Tu mergeai cu recomandarea de la partid la directorul superior funcţiei. Ajungând director la nivel local, angajai, la rândul tău, şofer, femeie de serviciu etc, posturile care trebuiau ocupate conform organigramei“, spune Mihai Seplecan, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj. „Adevăratul „stat paralel“ este mai aproape decât credeai. Trebuie doar să te trezeşti şi să deschizi larg ochii“, spune Remus Florescu in Adevarul din 22 ian. 2019. Naravuri vechi.


Ce-i de facut?

Dupa vizita la Bucuresti a Sf. papa Ioan Paul II, vin toate oficialitatiile occidentale si Romania adera la UE/NATO. Dar refacerea unitatii de credinta cu Roma treneaza si jumatate din forta de munca activa, cinci milioane, fug de coruptie, clientelism, paternalistm, nepotism, neofeudalism, de peudo democratia Imperiului Sf. Andrei si se pun sub protectia Romei, Imperiului Sf. Petru, pentru ca devalmasia baronilor locali moldo-valahi capuseaza, blocheaza energia natiunii.
In ciuda tuturora, romanii sunt in acest an la o rascuce de drumuri istorica si au o sansa unica, providentiala. Presedentia rotativa a CE, care a inceput la 1 ianuarie si vizita papei Francisc la primavara, la Bucuresti, Iasi si Blaj, permite romanilor sa ia taurul de coarne, sa refaca unitatea de credinta cu Roma, cu cei cinci milioane de romanii bajeniti in Europa, „fara conditii“. 
Alternativa la aderarea la civilizatia Romei, un ROMXIT, favorizat de teocratia in lanturile grele ale duhovniciei si soborniciei moscovite si constantinopolitane de la Portile Orientului, ar fi cea mai proasta, catastrofala solutie pentru romanii de pretutindeni. 
Pare paradoxal dar in acest an de gratie ortodocsii moldo-valahii n-au de pierdut decat lanturile.

http://www.logossiagape.ro/…/viorel-roman-razboiul-dintre-…/ 
https://www.academia.edu/…/Teocratia_ortodoxa_moldo-valaha_…


ROMXIT 4

Primul Brexit (Leave) din 1534 al regelui Henry VIII cu al sau Acts of Supremacy, care-l declara "Șeful Suprem al Bisericii Angliei" si abroga "obiceiuri, legi străine, autoritate străină“, a inflamat conflictul, ca astazi. Pentru ca PIB-ul a scăzut brusc si numai expansiune colonială și revoluția industrială din anii 1700, a facut din UK o mare putere. De neutat sunt si embargourile, tensiuni intre isularii comercianti, navigatori, democrati si continentalii meseriasi, militari, autoritari din vremea Imparatului Napoleon, Kaiserului Wilhelm II, cancelarului imperial Adolf Hitler si azi, cancelarei federale Angela Merkel.
http://www.gandaculdecolorado.com/napoleon-hitler-merkel/
https://jurnalulbucurestiului.ro/napoleon-hitler-merkel-2/
http://romaniamare.info/napoleon-hitler-merkel/


ROMXIT 3

Europarlamentara PSD, d-na Gabriela Zoană, urmaşa la Strassburg a d-ei prim-ministru Viorica Vasilica Dăncilă, acuză Parlamentul European (PE) că se foloseste de un dublu standard, mereu defavorabil ortodocsilor balcanici, si încalcă astfel flagrant statul de drep in Europa.
Care stat de drept, oriental sau occidental?
Conducerea superioara de Partid si de Stat, FRN, PRM, PCR, FSN, PSD, in simfonie cu Biserica nationala, a Mantuirii Neamului, a refacut unitatea, legislativ, executiv, justitie, pe care Statul Paralel ilegitim le vrea independente, pentru a submina devalmasia stramoseasca, unitatea de nezdruncinat dintre Stapan, neam, rit si glie. 
Confruntarea dintre orient si occident (Limesul, granita e pe Carpati) dintre Imperiului Sf. Andrei (unde Domnul e unic, „rege şi preot “, Vechiul Testament) cu Imperiul Sf. Petru (unde din sec. 11, sacerdotium et imperium, papa de imparat, s-au delimitat) genereaza „State Paralele Ilegitime“, teocratic sau democratic, ortodox sau catolic. Protestul de la Limes, din Bucuresti a ajuns in PE. 
Care-i Statul Paralel Legitim si care, nu? 
Teocratia orientala moldo-valaha nu poate accepta valorile si normele acquis-ului communautaire democratic occidental, pe care de jure l-a semant la aderarea la civilizatia euro-atlantica, dar de curand le mimeaza din ce in ce mai putin convingator. 
Statul la ortodocsi e al Domnului, Stapanului (Stalin, Putin sau Ceusescu, Dragnea), a celui ales de Cel de Sus. La romani statul n-a fost democratic niciodata, nici sub turci, rusii, nemti si nici acuma, cand se accepta "à contre coeur" un quasi Stat Paralel, pro-occidental, dar Ilegitim. 
Englezii s-au revoltat, votat BREXIT. Si francezii in „veste galbene“ vor FREXIT. AfD, Alternativa pentru Germania paraseste UE, daca ea nu se reformeaza din temelii. DEXIT …
… ROMXIT si marşul cămăşilor albe asupra Bucureştiului? 

https://www.totpal.ro/viorel-roman-statul-la-romani-ed-a-ii-a/
http://confluente.org/viorel_roman_1525398241.html



STATUL CATOLIC CU POPOR ORTODOX E ROMÂNIA?

Viorel Roman în http://confluente.org/viorel_roman_1525398241.html : nr. 2681, 4 mai 2018
Klaus Werner Iohannis, preşedintele României reprezintă statul acquis-ului catolic, capitalismului UE/NATO, Imperiului Sf. Petru şi este capul Bisericii Ortodoxe, in totdeauna în simfonie cu Statul, care-l finanteaza. În acesta dublă calitate e inimaginabil ca un ortodox pune la îndoială voinţa Împăratului Bizanţului, Tarului Rus, ale lui Stalin, Putin, sau ale lui Vlad Ţepeş, Fanarioţilor greci, Anei Pauker si a evreilor, Dej, Ceauşescu, Iliescu... Preşedintelui, ales de toţi românii.  
Liviu Dragnea, preşedintele PSD (fost FRN, PMR, PCR, FSN), reprezintă devălmăşia ortodoxă moldo-valaha, Imperiul Sf. Andrei, teocraţia neo-feudală, paternalismul Fanarului, al Imperiului Sf. Andei, de aceea se îndoieşte de legitimitatea UE/NATO, cu toate angajamentele în acest sens.  
Ortodoxo-comunistii au lichidat Biserica unită cu Roma, intelectualitatea filo-occidentală şi după 1989, se aşteptau ca Biserica şi activul lor de Partid să fie lichidate, la fel. Mare a fost mirarea tovarăşilor când au văzut nu-s nici măcar condamnaţi pentru genocidul lor religios, cultural, că rămân cu Bisericile luate ilegal, că omul Moscovei şi al Partidului, Iliescu rămâne la putere. 
În acest context e firesc ca Dragnea vrea „să trăiască în capitalism cu devălmăşie socialistă“, să devină şeful Statului, Partidului, Guvernului, Justiţiei şi Bisericii. „Vrednic este!” i-a cântat deja şi Preafericitul Părinte Patriarh Daniel. 
Statele Paralele reprezentate de Iohannis şi Dragnea sunt ilegitime, fiecare din perspectiva celuilalt, şi într-un conflict surd, permanent. Cu Armata Roșie în RPR şi cu Partidul lui Ceauşescu în RSR, supuşii urmau fără să crâncnească voinţa Secretarului General al PCR-ului trimis de Cel de Sus. 
Acum cu Armata NATO şi cu UE ortodocşii au libertatea de mişcare, a cuvântului şi se pot prevala de drepturile occidentalilor la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, dar nostaligia după paternalismul oriental nu dispare peste noapte. Care-i statul lparalel egitim?
 Din anul 2007, după aderarea la Europa, preşedintele ţării, partide politice, parlamentul, guvernul, justiţia s-au obligat să implementeaze acquis-ul catolic, adică drepturile și obligațiile care decurg din statutul de stat membru al Uniunii Europene, în contradicţie cu tradiţia strămoşească, cutuma teocraţiei, după cum vedem în zilele noastre. 
După Brexit, un Romxit şi integrarea în Imperiile teocrate euro-asiatice rus sau turc nu este exclusă, dar e puţin probabilă, având în vedere că cinci milioane trăiesc, au votat pentru occident, şi lipsa de credibilitate a „miticilor“ ortodocşi moldo-valahi în Ardeal, Banat, Bihor şi Maramureş.  


* * *
Puţină istorie

Germanii lichidează Imperiul Roman de Apus, iar islamo-arabi pe cel de Răsărit. În sec. VIII. Grecii se salvează în Asia Mică, Constantinopol şi fac din Imperiul Roman un „regat grecesc“, antilatin, Bizantin. Romani persecutaţi se asimilează sau fug în munţi, pe insule sau la nord de Dunăre, dar şi aici le se impune cu forţa ierarhia ortodoxă bizantina, altfel le „tăia popă (greco-slav) limba latină". Astfel supravieţuiesc ei şi sub sultanul turc şi patriarhul său grec până la Mihai Viteazul, care sub egida Ligii Creştine (NATO) condusă de Papa şi a Sfântului Imperiu Roman de Naţiune Germană (UE), uneşte Tara Românească, Moldova cu Transilvania. Unirea nu rezistă din cauza incompatibilităţii dintre greco-ortodoxie şi catolicism de la aceea vreme.  
Un secol mai târziu, ardeleni se unesc cu Roma şi Biserica Unită, Școala Ardeleana pun bazele emancipării naţiunii, statului occidental, democratic, capitalist, care se înfăptuieşte la Marea Unire, 1918. Războiul dintre Statele Paralele Ilegitime - catolic vs ortodox - din perioada interbelică se încheie cu victoria ortodoxo-comunistilor, care desfiinţează Biserica unită, reorientează 2.000 de biserici cu baioneta de la Roma spre Bucureşti/Moscova şi face din Şcoala Ardeleana grecocatolică, una fără Dumnezeu. Şi azi moldo-valahaii vor să fie model de urmat pentru toţi romanii şi prezintă Scoala Ardeleana ca iluministă, nu catolică.  
 1989, URSS, urmaşa Bizanţului dispare şi România (fără Basarabia) revine la civilizaţia euroatlantică, UE/NATO, dar românii nu pot renunţa la o mie de ani de evlavie orientală, ceea ce creeaza dificultăţi în relaţiile cu occidentalii. Asta vedem de la Mihai Viteazul, la Unirea cu Roma,
la încercarea de catolicizare sub Cuza, la Marea Unire, în perioada interbelică (cu rege catolic şi 25% din populaţie filo-occidentala), la vizita Fericitului papa Ioan Paul ÎI la Bucureşti, la Centenarul, la care nu mai vine papa Francisc.   
Speranţa, şansa refacerii unităţii creştine a anului revoluţionar 1989 nu s-a fructificat, aşa că deja nemulţumirea generală în est şi vest generează un război rece religios. Care Stat Paralel Ilegitim se va impune la Dunărea de jos, la Porţile Orientului, statul de drept occidental sau paternalismul fanariot, libertate contractuală sau neo-iobagia neo-fanariotă, democraţia occidentală catolică sau teocraţia orientală, euro-asiatica, individualismul sau devălmăşia ortodoxă moldo-valaha, socialismul sau capitalismul, ortodoxia sau catolicismul?  
 Vor reuşi romanii în State Paralele Ilegitime despărţite de Carpaţi să găsească o cale comună de emancipare socială şi naţională în civilizaţia euro-atlantica, pentru care optează deja mai mult decât cinci milioane bajenite în UE/Europa? Sau vor recădea, ca de atâtea ori în istoria lor, în servitutea teocratică euro-asiatică turco-greco-pravoslavnica? În lanţurile grele ale duhovniciei şi soborniciei moscovite şi constantinopolitane?  
(va continua)  

 https://www.academia.edu/34504213/Semnele_vremii_complet.pdf  
https://www.academia.edu/27240914/Romania_2015  
Dr. Viorel ROMAN, Bremen, Germania, la 1 MAI 2018


ROEXIT 2

la braţ cu Nimeni şi în drum spre Nicăieri de Cristian Unteanu, ROEXIT, ultimul pas în distrugerea României de Sebastian Jucan si Cum face PSD primul pas pentru scoaterea României din UE de Radu Eremia Devino, din Adevarul, atrag atentia a unei evolutii poltice antioccidentale. Asta dupa ce omul zilei Liviu Dragnea e revoltat ca este criticata politica sa in anul Centenarului, mai ales ca Romania este deja membra UE/NATO. Occidentalii percep aderarea la civilizatia euro-atlantica ca inceputul unui drum lung de implementare la Dunarea de Jos a cquis-ului comunitar, totalitatea drepturilor și a obligațiilor comune care decurg din statutului de stat membru al Uniunii Europene, pe cand liderul ortodoxo-socialistilor moldo-valahi considera ca si in Europa devalmasia orientala se bucura de suveranitate, independenta nationala si orice ingerinta in treburile interne trebuie infierata ca in vremea lui Nicolae si Elena Ceausescu. 
Duplicitate sau dubla perceptie? Orient vs Occident?

https://www.academia.edu/…/..._secrtetul_occidentului_..Cop…
https://www.academia.edu/…/..._secretul_occidentului_..._vi…
http://www.logossiagape.ro/…/viorel-roman-razboiul-dintre-…/
https://www.academia.edu/…/Teocratia_ortodoxa_moldo-valaha_…


ROEXIT 1

Teocratia ortodoxa moldo-valaha (31)

e incompatibila cu UE/NATO in Mesajul lui Daniel Dragomir (condamnat în primă instanţă pentru fals în înscrisuri şi cercetat penal în dosarul „Black Cube”) si a unor social-democraţi.
1. Romanii decid singuri ce politica duce Romania ca stat suveran.  
2. Nu vom da niciodata portul Constanta olandezilor. Ghinion.   
3. Multinationalele voastre trebuie sa plateasca taxe in Romania si sa nu mai scoata profiturile toate afara.   
4. Daca drepturile si libertatile romanilor sunt un moft pentru Bruxelles, atunci UE nu mai reprezinta nimic pentru noi. Pe Kovesi si pe Coldea de ce i-ati refuzat la Bruxelles cand li s-a dat o iesire? De buni ce erau? Sunt mai buni ca slugi aici?   
5. Jandarmii nostri sunt mai buni decat jandarmii vostri, doar ca sunt mai prost platiti si le face statul paralel dosare la ordin.   
6. Este dreptul romanilor sa aleaga ce scrie in Constitutie despre familie. Cum noi nu v-am dat lectii cand ati permis toate prostiile la voi, putina decenta nu ar strica. Va vede bunul Dumnezeu.   
7. Atata timp cat vad doar firme olandeze, italiene, franceze, germane ca iau toate licitatiile si au cumparat tot in Romania, iar pe noi ne injurati ca suntem corupti, UE e doar o poveste pentru creduli. Mai ales cand voi faceti intelegeri secrete cu Rusia si va luati gaz ieftin ca sa ne pacaliti pe noi.   
8. Platim ca tara la UE taxe mai mult decat incasam “fonduri europene”.   
9. Terenurile noastre, resursele noastre sunt bune, banii nostri sunt buni, romanii pe care ii exploatati afara va sunt de folos, noi insa va cam deranjam. Am platit miliarde la EADS ca sa ne spuneti ca nu avem voie in Schengen? Ghinion.  
10.A cam venit vremea sa ne gandim serios la ce este bine si pentru Romania.    
11.Ca pentru salariile si beneficiile domnului Timmermans ne-am cam umilit destul.   
12.Nu credeti ca ne-ati furat destul ca sa ne mai dati si lectii? adev.ro/pfyouh
https://www.academia.edu/37304444/Teocratia_ortodoxa_moldo-valaha_1-28.docx
http://www.logossiagape.ro/2018/02/16/viorel-roman-razboiul-dintre-statele-paralele-2/


ROMXIT, Opinie


1. Crezi ca fara presiunea UE justita la noi nu ar fi ca in Zimbabwe sau Corea de Nord si Zdragnea, Tariceanu, Udrea, Hunor, Noirica, Dragimira, etc. etc. furau pana si aerul din tara pana acum. 2. V'o 2 milioane de romani, poate mai multi aia care nu au rezidenta permanenta sau cetatenia tarii respective, poate nu toti dar multi vor fi fortati sa se intoarca in tara. Intrebare: Cine le asigura locuri de munca, Zdragnea la palatele lui din Alexandria sau Brazilia, la TelDrum, Belina sau suina asta nespalata si nebarbierita de Dragomir la "coperativa lui de furat banii publici"?!! Sau Tariceanu si Norica la coperativa lor de "produs tampenii". 3. Acu' romanii ce lucreza in UE trimit anul v'o 5 miliarde de euro, duap ROXIT o sa fie o reducere de cel putin 30%, cine acopera diferenta Zdragean sau Dargomir din rezervellor ascunse in aprdisuri fiscale? 4. Exista mii de firme in tara care traiesc numai din faptul ca sutem in UE, dupa ROEXIT, vor fi supuse altor reguli si impozite, taxe vamale, etc., etc. + multe firme strainE vor pleca si ele. Unele vor supravietui si adapta, dar multe or sa falimanteza sa relocheze. Unde si cine le asigur locuri de munca celeor ce devin someri?!! Zdragnea, suina Dragomir, Norica Nicolai sau Tariceanu?!! 5. Cine compenseaza diferenta dintre banii de la UE si contributiile noastre cu balanta pozitiva in favoarea noastra? Isi vinde Tariceanu curvistinele si colectia de motocicelete?!! 6. Unde crezi ca vom ateriza dupa ROEXIT daca nu in CSI si langa prospera si civilizata Rusie. Poate esti sau nu casatorit poate ai copii sau nepoti cum am eu. Daca ia tu unde vrei sa traieaca intr-o tara cat mai civilzata sau in Venzuela sa-si dea in cap cu vecinul de bloc sau coada pentru un sul de hartie igenica sau o paine?!! ca asta o sa aduca ROEXIT-ul 7. Cum se face ca toti astia anti-UE si "mandrii ca sunt romani" sunt condamnati, inculpati, anchetati pentru furt din banii publici, coruptie, abuzuri, etc. Acu' chiar toti "e victimili" UE si "statului perpedicular-oblic" si ei micuti nu au factu nici macor o gainarie? Eu nu cred asa cum nu ii cred cu ROEXITul lor, o magarie politica sa scape ei de puscarie si sa pastreaze ceea ce AU FURAT. Asa ca una este sa luptam si militam pentru ceea ce este de si trebuie schimabat si imbunatatit in UE dar si mai mult sa luptam impotriva sceleratilor si excrocilor ca Dragnea, Tariceanu, Nicolai, Hunor, etc si a acestei suine slinoase Dragomir care sunt pur si simplu tradatori de neam si tara.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu