duminică, 14 noiembrie 2021

D I V E R S E cu Florin Grigoriu si Radu Gabriela

 



M-a impresionat povestea acestui mare actor, care in primul rand este om. RESPECT!

 

Keanu Reeves

 

A fost abandonat de tatăl său la 3 ani și a crescut cu 3 tați vitregi diferiți. El este dislexic. Visul său de a deveni jucător de hochei a fost spulberat de un accident grav. Fiica sa a murit la naștere. Soția sa a murit într-un accident de mașină. Cel mai bun prieten al său, River Phoenix, a murit de o supradoză. Sora lui are leucemie.

Și cu tot ce s-a întâmplat, Keanu Reeves nu pierde niciodată ocazia de a ajuta oamenii care au nevoie. Când filma filmul „Casa lacului”, a auzit conversația a doi asistenți de costume. Unul s-a plâns că și-ar pierde casa dacă nu ar plăti 20.000 de dolari și în aceeași zi Keanu a depus suma necesară în contul bancar al femeii. De asemenea, a donat sume stratosferice spitalelor.

În 2010, de ziua lui, Keanu a intrat într-o brutărie și a cumpărat o brioșă cu o singură lumânare, a mâncat-o în fața brutăriei și a oferit cafea oamenilor care s-au oprit să vorbească cu el.

După ce a câștigat sume astronomice pentru trilogia Matrix, actorul a donat peste 50 de milioane de dolari personalului care se ocupa de costume și efecte speciale - adevărații eroi ai trilogiei, așa cum îi numea el.

De asemenea, a dat câte un Harley-Davidson fiecăruia dintre dublurile cascadorilor. O cheltuială totală de câteva milioane de dolari. Și pentru multe filme de succes, el a renunțat chiar la 90% din salariu pentru a permite producției să angajeze alte vedete.

În 1997, unii paparazzi l-au găsit mergând într-o dimineață în compania unui om fără adăpost din Los Angeles, ascultându-l și împărtășindu-și viața pentru câteva ore.

Majoritatea vedetelor, atunci când fac un gest caritabil, o declară presei. El nu a pretins niciodată că face caritate, pur și simplu o face ca o chestiune de principii morale și nu pentru a arăta bine în ochii altora.

Acest om ar putea cumpăra totul și, în schimb, în ​​fiecare zi se ridică și alege un lucru care nu poate fi cumpărat: Să fii o persoană bună.

 

Sursa: RADU GABRIELA

 






 

 

*Tratamentul contra coronavirus găsit, în sfârșit, în Germania*

 

🟢 medicii germani *‼️Nu‼️* au respectat legea OMS din domeniul sănătății, care îndeamnă să nu facă autopsii cu privire la decesele provocate de coronavirus, și au constatat că:

 

🔴 *NU UN VIRUS, ci BACTERII*, provoacă moartea.

 

😱 *Conducând la formarea cheagurilor de sânge și la moartea pacientului*.😱

 

🟢 Germania învinge așa-numitul Covid-19, care nu este altceva decât „*Coagulare intravasculară larg răspândită*” (tromboză)*‼️

 

  Și modul de tratare a acestuia, adică tratamentul acestuia, este „antibiotice, anti-inflamatoare și anticoagulante”‼️

 

*În primul rând - ASPIRINĂ*‼️

 

🔴 Această știre senzațională pentru întreaga lume a fost anunțată de medicii germani ca urmare a autopsiei morților de Covid-19.

 

Și, de asemenea, potrivit patologilor germani, IVL (ventilatorul) și unitățile de terapie intensivă nu au fost niciodată necesare pentru a combate coronavirusul."

 

  🔶 Acum a început o schimbare de protocoale în Germania, *OMS a identificat și a eliminat pandemia globală APEL GERMANIA *.

 

Medicamentul era deja cunoscut, dar OMS nu i-a informat pe chinezi despre asta* Pentru OMS, este doar O AFACERE.*

 

🟢 Sursă: *Ministerul Sănătății GERMAN*‼️

 

 

🔴 Covid-19 ... nu este un virus, așa cum ne-au determinat să credem.

 

Este o bacterie... care *este îmbunătățită de radiația electromagnetică 5G* și provoacă inflamații și hipoxie.

 

‼️ Acum va trebui să faceți următoarele:

 

Luați *aspirină* *100 mg* și *apronax sau paracetamol*

 

De ce ...

 

*pentru că a fost dovedit că Covid-19 îngroașă sângele, stimulând persoana să dezvolte tromboză*.

 

Deoarece sângele nu este saturat cu oxigen.

 

*Sângele se îngroașă, fluxul său încetinește în inimă și în plămâni, persoana nu poate respira și moare repede.*

 

🟢 În Germania, protocolul-recomandare a fost încălcat atunci când s-a făcut o autopsie pe cadavrul unui bărbat care a murit din Covid-19

 

🆘 Când au deschis cadavrul, după ce au examinat întregul corp, brațele, picioarele și alte părți ale corpului, și-au dat seama că există sânge dilatat și coagulat în vene, toate venele și arterele erau umplute cu cheaguri de sânge care împiedică fluxul normal de sânge, transportând oxigenul către toate organele, în principal către creier, inimă și plămâni, determinând pacientul să moară în cele din urmă.

 

Cunoscând deja acest diagnostic, Ministerul German al Sănătății a modificat imediat protocoalele de tratament pentru Covid-19 și au început să prescrie pacienților infectați *100 mg aspirină și apronax*‼️

 

‼️REZULTAT‼️: pacienții au început să se recupereze‼️

 

‼️Ministerul Sănătății a trimis acasă 14.000 de pacienți într-o singură zi.

 

 

🔴 Știm că toate guvernele din lume au responsabilitatea de a pune în aplicare recomandările OMS, dar Germania a încălcat norma.

 

Acum, OMS va fi dat în judecată peste tot în lume - pentru ascunderea atât de multor decese și pentru prăbușirea economiilor multor țări ale lumii.

 

🔴 Toată lumea va înțelege de ce a fost emis ordinul de îngropare imediată a cadavrelor fără autopsie și marcarea lor ca fiind foarte contaminate.

 

Sursa: FLORIN GRIGORIU








Prof. Dulcan: „ Ne trezim cu tot felul de tumori şi ne întrebăm cum au venit” – Aşa au venit: din ce vorbim, ce gândim, ce simţim şi ce facem

Prof. Dulcan: „ Ne trezim cu tot felul de tumori şi ne întrebăm cum au venit” – Aşa au venit: din ce vorbim, ce gândim, ce simţim şi ce facem

Neurologul Dumitru Constantin Dulcan, cel care scria în 1981 „Inteligenţa materiei“, o carte care a bulversat comunitatea ştiinţifică românească, vorbeşte despre medicamentele viitorului, dar şi despre rolul nefast al stresului în viaţa noastră.

 

Profesorul universitar doctor Dumitru Constantin Dulcan este medic neurolog şi psihiatru, autorul unui număr mare de monografii, tratate, lucrări şi cărţi de o mare valoare ştiinţifică, dar şi de eseistică. (,,,) Este membru al unor prestigioase societăţi ştiintifice naţionale şi internaţionale, autorul unor brevete de invenţii, titular al unor importante cursuri universitare, precum şi deţinător a numeroase premii ştiinţifice şi literare obţinute în ţară şi în străinătate.

 

Care sunt mecanismele care declanşează boala în organism şi ce rol joacă stresul în provocarea bolii?

Prof. dr. Dumitru Constantin Dulcan: Stresul are un rol foarte nefericit. Stresul este reacţia pe care o are organismul la o traumă care poate să fie fizică, psihică, emoţională.

 

Stresul în organism are efect asupra a trei elemente structurale esenţiale: neuronul, ADN-ul, adică substratul genetic al organismului, şi sistemul imunitar. În ceea ce priveşte neuronul, stresul blochează neurogeneza, formarea de noi neuroni sau formarea de noi conexiuni. Şi iată că în secolul nostru vorbim de o frecvenţă din ce în ce mai mare, de o morbiditate crescândă a bolii Alzheimer, deci a pierderii capacităţii intelectuale.

 

Asupra acidului dezoxiribonucleic, deci asupra substratului genetic: cromozomii au nişte proteine la capetele lor cu rol de protecţie, se cheamă telomeri. Stresul acţionează asupra acestor telomeri, pe care îi scurtează astfel. Mai exact, cu fiecare diviziune celulară, telomerii se scurtează, stresul acţionează asupra lor, deci reduce pur şi simplu longevitatea, durata vieţii.

 

Un exemplu: există date de care dispunem, ale unor oameni care s-au ocupat de domeniul geneticii, şi care spun că, de pildă, în cazul unei mame care are un copil cu o suferinţă cronică, se poate constata la nivel de telomeri că este mai în vârstă cu 10 ani decât vârsta din buletin. Există experienţe care arată că supunerea la stres are efectul acesta şi, dimpotrivă, scoaterea din stres a individului, alături de o anumită alimentaţie, poate să refacă aceşti telomeri.

 

Sunt experienţe ale unor oameni de ştiinţă din Statele Unite ale Americii, mergând prevalent pe ideea de alimentaţie vegetariană. Iar cu sistemul imunitar ce se întâmplă? Asupra sistemului imunitar – un stres, o furie, o mânie de cinci minute poate să blocheze celulele sistemului imunitar aproape până la cinci-şase ore. Sistemul imunitar este acel sistem de celule şi organe care produc limfocite.

 

Acestea ne apară de virusuri, de bacterii şi îşi fac datoria circulând în permanenţă în organism. De pildă, celulele care mor trebuie îndepărtate. Iar în organism există celule limfotice killer sau ucigaşe, care înglobează aceste celule care mor, pentru că altfel ele se pot fixa pe un loc, creează inflamaţie şi de aici ne putem trezi cu tot soiul de boli, inclusiv cancer.

 

Aşadar, aceste celule numite medical „NK“ sunt extrem de utile, ele trebuie să circule în permanenţă în organism ca să poată şi să ne apere împotriva tuturor acelor substanţe care sunt străine de corp. Stresul le tulbură eficienţa.

 

Spuneaţi la un moment dat că lumea modernă este supusă enorm de mult la stres.

 

Tehnologia ne-a oferit foarte multe avantaje, dar în acelaşi timp a depăşit ritmul nostru biologic de adaptare. Uitaţi-vă şi la ce se întâmplă în mass-media: toate ştirile pe care le urmăreşti numai lucruri rele anunţă. Toate astea ne afectează. Dincolo de asta, există în viaţa tuturor oamenilor care trăiesc în lumea asta şi suferinţe, necazuri.

 

TEHNICI DE APĂRARE

 

Dar cum să facem să ne ferim de acest stres? Sunt o mulţime de probleme cu care ne confruntăm zilnic.

Sigur că este esenţial să nu te implici. Implicarea emoţională într-un fenomen negativ, într-o ştire de la televizor etc. îţi consumă enorm de multă energie.

 

Trebuie să te aperi încercând să te detaşezi, asta înseamnă autoeducaţie, să cunoşti ceva despre tehnici de apărare de stres şi, sigur, să-l eviţi. De exemplu: te duci la şeful tău şi, dacă ştii că o să-ţi facă scandal, deja să anticipezi, să încerci să fii cât se poate de indiferent, să-ţi pui un baraj. E una dintre tehnicile de apărare.

 

Sigur că nu poţi să eviţi complet stresul, fiindcă trăim într-o lume în care vrem-nu vrem, avem şi stres. Fiecăruia dintre noi i se îmbolnăveşte cineva, îi moare cineva, ne mor prieteni, ne mor din familie, acestea sunt stresuri care sunt inevitabile, fac parte din biologia noastră. Evident, acestea sunt situaţii în care nu poţi rămâne indiferent.

 

Îţi moare cineva, nu poţi să râzi, este anormal, astea sunt lucruri care ţin de naturaleţea lucrurilor, nu despre asta discutăm. Dar eu vorbesc de celelalte cazuri, în special de stresul pe care ni-l provoacă urmărirea ştirilor negative, pe care cineva ni le toarnă pe gât gratuit, numai ca unii să câştige audienţă.

 

Cred că societatea ar trebui să gestioneze stresul şi sunt multe mijloace. Cred cu toată tăria: condiţia este ca oamenii care ne conduc să aibă şi ceva noţiuni de psihologie socială, aşa acum trebuie să aibă noţiuni de filosofie economică.

 

Dar ce putem face concret?

 

Fiecare dintre noi trebuie să facă efortul să se schimbe, în primul rând să nu-l streseze pe cel de lângă el, pentru că în momentul în care eu îl stresez pe celălalt, mă stresez implicit şi pe mine însumi. Această schimbare trebuie să înceapă cu fiecare din noi. Deci avem nevoie la nivel social de o gestionare a stresului, dar şi la nivel individual şi când vom reuşi toate lucrurile acestea putem să mai vorbim atunci şi de sănătate şi de o existenţă cât de cât armonioasă.

 

TREI PRAFURI OTRĂVITOARE

 

Alimentaţia ce rol joacă în menţinerea unei stări bune de sănătate?

 

Sunt trei prafuri albe otrăvitoare: sarea multă, zahărul alb şi făina albă. Nimeni nu vrea să mănânce pâine integrală. De ce mâncăm pâine albă, care este secată de toţi nutrienţii din ea? Pâinea integrală este cea sănătoasă organismului nostru. Fumatul face, de asemenea, foarte rău, aditivii alimentari care se pun pentru conservare, coloranţii, toate aceste lucruri ar trebui să fie evitate.

 

Sursa: RADU GABRIELA


 


 

Sosirea împăratului

 

 

În ultimii 20 de ani, în timp ce dormeați, s-a petrecut un eveniment fabulos. Veți spune că au fost mai multe: Criza Dotcom, 9/11, Criza Subprime s.a.m.d. Vă spun din nou: n-ați privit unde trebuie! Ați dormit!

 

Nu există decât un singur eveniment colosal care s-a petrecut în liniște, în timp ce înfundați fotoliul din living privind unde nu trebuie, anume la TV sau citind ziare. Nu mai fac apel la memorie deoarece a fost amorțită în perioada asta în care s-a schimbat liderul. Pe scurt: în anul 2000 80% dintre țările lumii făceau comerț preponderent cu SUA. După doar 20 de ani, această valoarea a scăzut la 25%. Doar țările din America de Nord mai fac comerț preponderent cu SUA! Asistăm la cea mai mare inversare economică a istoriei. China e noua capitală a lumii și noi nu ne-am prins de asta!

 

Arhitectul acestei construcții este actualul președinte al Chinei, Xi Jinping. Dacă mai țineți minte, primul lucru pe care l-a făcut a fost să declanșeze o campanie internă anticorupție prin intermediul căreia a lichidat orice opoziție din PCC. Apoi a trasat directivele programului „Made in China 2025”. Când s-a întâmplat asta? În 2015! Dinamicul premier Li Keqiang a prezentat strategia de trecere a Chinei de la „fabrica lumii cu muncitori prost plătiți” la „fabrica tehnologică” a lumii, păstrând aceleași prețuri mici de producție, dar nu prin salariile mici ale angajaților săi, ci prin tehnologie și integrare. Saltul tehnologic al Chinei a fost fantastic în acești cinci ani! Uitați-vă doar la clasamentul producătoarelor de telefoane mobile: din Top 10, 7 sunt producători chinezi. Apple este deja pe locul 3 și va continua să scadă. Probabil veți spune că nu-i mare lucru, dar nu priviți unde trebuie. Mai știți unde se afla China în 2015? Vă spun eu, făcea imitații ieftine de iPhone și Blackberry. De Blackberry nici nu vă mai amintiți! Ce fac giganții electronici ai Chinei? Dau noi direcții în domeniu. Apple a anunțat că vrea să integreze comunicația prin satelit în noile modele de telefoane pe care le lansează. Xiaomi deja are tehnologia! Camerele cu cea mai mare rezoluție din lume sunt integrate în telefoanele aceluiași Xiaomi, necunoscut în urmă cu câțiva ani. Probabilitatea să aveți un robot de aspirare de la Xiaomi este extrem de mare întrucât firma a ajuns pe locul 3 la nivel global, lăsând în urmă „legendele” domeniului. Iar Xiaomi nu e singura. Mai avem Huawei, Oppo, Vivo s.a.m.d. În plus, o grămadă de startup-uri de care n-a auzit nici naiba, dar care promit să revoluționeze câte un domeniu.

 

Sunt doar câteva exemple care arată limpede dinamismul extraordinar al Chinei. Singurul politician care a văzut clar trendul a fost Donald Trump. Iar singurul lucru pe care l-a reușit - prin mijloace cât se poate de penibile însă - a fost să-și protejeze zona sa de influență, anume America de Nord. Schimbarea lui Trump, printr-o scamatorie electorală grosolană, trebuie văzută tot ca o victorie a Chinei întrucât întreaga șleahtă de globaliști - pornind de la cei de rang internațional precum Klaus Schwab și până la cei de prin diversele cotețuri oengistice americane - joacă acum cartea Chinei. Practic, America de Nord va fi inevitabil invadată de China. Tot ce vedeți acum acolo ați văzut în Revoluția Culturală a lui Mao și e un pas esențial pentru spălarea creierului și reeducarea în noua ideologie.

 

Pe zi ce trece, hălci întregi din domeniul industrial sunt înghițite de China. Acolo sunt rentabile deoarece lucrează integrat, în timp ce peste tot în lume sunt „energofage” sau nerentabile deoarece nu fac față prețurilor. China a trecut la viitoarea civilizație industrială. Pot trece și ceilalți, dar doar după ce acceptă botezul ideologic al noii lumi. Spre deosebire de SUA care a impus cu forța comunismul din Rusia, China are o altă abordare: lentă, dar vicleană ca un virus. Să luăm domeniul tehnologic. Care-i diferența dintre China și SUA? Ați văzut anul trecut prăbușindu-se imperiul lui Jack Ma. El însuși a dispărut vreun an, luând lecții de pictură. Ciudat pentru un om care înghițea domenii diverse cu o rapacitate rar întâlnită. Ce s-a întâmplat? După ce imperiul său mediatic a început să-i promoveze ideile - unele absolut contrare politicii de stat - autoritățile antitrust au intrat în el ca-n brânză, determinându-l să se dea la fund. Și ca el mulți alții. S-a ajuns astfel la o cădere a întregului domeniu. Căderea am spus? Am greșit. Între timp TikTok este prima platformă video a lumii detronând YouTube. Mai mult, devine lider al live-urilor, domeniu pe care se băteau atât YouTube cât și Facebook. Iar acesta e abia începutul. Ceea ce trebuie să remarcați e însă un aspect crucial: în China statul(adică PCC) domină companiile tehnologice, în timp ce în SUA companiile tehnologice domină statul. Iar când transnaționalele domină statul se întâmplă exact ceea ce a prezis Marx! Iată de ce China a intrat cu bocancii în cele mai mari companii ale sale. Iată de ce se dărâmă, în lacrimi de sânge pentru mulți mici investitori, Evergrande. În China ai voie să crești, dar doar până la o anumită dimensiune dincolo de care te lovește statul astfel încât să te facă mai suplu.

 

Istoria ne arată niște chestiuni cât se poate de simple. În primul rând că picajul economic este urmat indubitabil de cel militar. Acolo se află SUA. Ce mai știm din istorie e că pentru o putere economică ascendentă, finanțarea unei armate de top nu-i grea. Toate puterile lumii s-au înălțat pe spatele unor modele economice avansate, armata ajungând să servească solidificării modelului. Armata așadar a venit după, în momentul în care modelul economic a avut nevoie de ea. China deja are o armată care, cu toate că e dotată strategic, încă nu a făcut pasul către statutul de super-armată. Însă nu va fi o problemă s-o facă!

 

Puterile momentului, SUA și Rusia, sunt de domeniul trecutului. Odată ce nu ai un model economic funcțional, armata e un fals refugiu deoarece ajunge să-ți mănânce cote din ce în ce mai mari dintr-un buget care se micșorează continuu. Dar asta nu se întâmplă în SUA - veți spune. Așa e, nu se întâmplă deoarece SUA încă au tiparnița care însă le va fi luată de către globaliști,. împinși acum să fixeze un „sistem financiar just”. Tradus, asta înseamnă „să ne salvăm fundul pentru a-i parazita pe chinezi după același model cu care i-am parazitat pe ruși și pe americani”. Și cum se poate face asta altfel decât prin prăbușirea financiară a SUA? Uitați-vă puțin la structura datoriei și, mai ales, la „clienții” care cumpără datorie a SUA. Nu prea mai sunt! FED-ul cumpără datorie de la Trezorerie, ce-i drept mascându-și prezența sub diverse forme. Asta însă nu înseamnă că nu avem de-a face cu o schemă ponzi care, mai devreme sau mai târziu, va face implozie.

 

O altă direcție strategică pe care am văzut-o a fost alianța surprinzătoare anunțată de Casa Albă: SUA-Anglia-Australia. Pare un front anti-chinez. În fapt este o încercare disperată de a smulge Australia din ghearele economice ale Chinei. Și, în același timp, o tentativă de regrupare a  complexului militaro-industrial american care, iată, își vede comenzile din ce în ce mai afectate de noua structură economică. China, prin modelul economic pe care-l propune, vine cu propuneri de pace. Modelul său economic e similar celui impus de cuceririle arabe: tu vezi-ți de treabă, noi te apărăm și îți dăm framework-ul care te conduce spre integrare. Iată lumea industrială 3.0 denumit modelul economic „Belt and Road”! Când China propune Afganistanului exploatarea resurselor naturale n-o face pentru a-i păcăli, așa cum fac americanii: tu ne pui la dispoziție resursele și forța de muncă ieftină, noi luăm profitul și, în final, te scoatem și dator. Ăsta e modul banditesc de a face business. Chinezii spun altfel: voi aveți resursele pe care noi le putem integra într-un model economic care funcționează; așadar, noi vă putem pune la dispoziție know how-ul astfel încât să vă vindeți resursele la prețul pieței. Asta vă va permite să vă integrați economic, să vă dezvoltați infrastructura s.a.m.d. Vi se pare că e o diferență? Da, e una mare. Singura chestie pe care nu o vedeți e „cheia mecanismului” care rămâne mereu în China și care, de asemenea, forțează schimbarea ideologică a lumii.

 

Ce urmează? NATO e precum Pactul de la Varșovia. Va face implozie lăsându-i cu buza umflată pe gușterii care au crezut în el. Dar întotdeauna trebuie să existe proști ai istoriei. Rusia e puternică pentru că joacă exclusiv cartea Chinei. Putin încearcă să se repoziționeze în noua lume ca putere independentă, dar e lipsit de tehnologii. Doar alianța ruso-germană ar putea face ceva, dar între cele două puteri complementare au fost în toată istoria suspiciuni care au făcut imposibilă alianța. Asta se va întâmpla și acum! Nu neg faptul că, la un moment dat, vom vedea o opoziție, însă aceasta nu va apărea acum. Deocamdată, noul stăpân al lumii este invitat să-și ocupe tronul. Ăsta e spectacolul pe care-l vom vedea începând cu 2024.

 

Sursa: RADU GABRIELA




Statia de metrou Politehnica

 

 

Stația de metrou Politehnica este placata cu fosilele unor animale vechi de peste 140 milioane de ani.

 

Inaugurată în 1983, această stație de metrou a fost pavată cu plăci de marmură pline de fosile, care au trăit pe Pământ în perioada în care nu exista viață decât în apă.

 

Acesta este motivul pentru care Politehnica este un loc unic în lume, nu mai există o altă stație de metrou care să se poată mândri cu așa ceva, că este un muzeu sau sit paleontologic spectaculos.

 

În graba de a termina cât mai repede noua stație de metrou, constructorii nu au ținut cont de tipul de marmură pe care-l foloseau, era suficient că arăta interesant și că era din România, din munții Gilău, din localitatea clujeană Săvădisla.

 

Ei nu au știut sau nu i-a interesat că firimiturile albe din calcarul roșu erau fosile de o valoare inestimabilă, vechi de peste 65 de milioane de ani.

  

Acestea poartă numele de rudişti, iar pe peronul Politehnicii pot fi văzuți în toate secțiunile și în toate planurile.

În afară de aceștia, aici se mai găsesc bine conservați și gastropode, corali, stromatolite și alge roșii.

 

„Oceanul pietrificat” din stația de metrou a fost descoperit, întâmplător, de Mihai Popa, profesor în cadrul Departamentului de Geologie al Facultății de Geologie și Geofizică a Universității din București, în 1994, când încă era student.

  

Fascinat de descoperire, el a început să studieze fosilele de aici, iar prima lucrare despre stația de metrou a publicat-o în anul 2000.

Tot el și-a dorit ca aici să fie deschis un muzeu ce poate fi parcurs în 3 minute, cu panouri care să explice ce reprezintă fosilele din bucățile de marmură și proiecții pe pereți care să redea fauna și flora care era în oceanele de acum 60 de milioane de ani.

 

Totul a fost la un pas de a fi realizat, dar n-a fost să fie, iar prin 2000, Mihai Popa a renunțat la această frumoasă idee.

 

În acea perioadă, fosta conducere Metrorex a încercat să obțină finanțare din partea mai multor firme private pentru „Muzeul de trei minute”, dar fără succes.

 

„Deși nu este vorba despre o sumă mare de bani, nu am reușit să obținem finanțarea necesară, deoarece sponsorii au tărăgănat întreaga operațiune și, până la urmă, au lăsat-o baltă”, declara atunci Gheorghe Udriște, fostul director general Metrorex.

 

Despre o finanțare din bani publici nici nu se punea problema, era o idee absurdă.

După alți 10 ani, s-a mai încercat o dată, dar tot fără șanse de reușită.

Ar fi păcat ca acest muzeu să nu devină o realitate, pentru că, așa cum spunea și profesorul Popa, conservarea acestor fosile este excepțională și ne oferă și nouă, oamenilor, o lecție importantă: „Noi, ca specie, avem o istorie de numai aproximativ 300 de mii de ani, numărând spre 10.000 de generații.

În comparație cu rudiștii, suntem un grup cu o istorie extrem de scurtă.

Totuși, rudiștii au dispărut aproape instantaneu în timp geologic, din cauza extincției de la sfârșitul Cretacicului, acum 65 de milioane de ani, când Chicxulub a lovit planeta noastră.

 

Așadar, cum este cazul rudiștilor, poți avea o evoluție extraordinară și un succes biologic fantastic, dar să dispari instantaneu.

 

Acesta este tâlcul stației, că Homo sapiens ar putea dispărea la fel de repede ca rudiștii, deși suntem o specie mult mai tânără, cu o istorie incomparabil mai scurtă.

 

Stația este un memento mori pentru noi”, scria Mihai Popa într-un material pe https://unibuc.ro/muzeul-trei-minute-lectie-de-paleontologie-la-metrou/

 

 

Sursa: RADU GABRIELA











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu